返回列表 發帖
未知
隆重登場
痛愛
牆紙
長大
jack27 發表於 2019-8-1 19:28

我以為係pretty Crazy 心之科學 悲觀生物學個幾首tim
「微笑之中 接受還未有 答案。」

反而覺得幾好,留d quota 比少唱既歌
sunny 發表於 2019-8-1 19:52

SL 有medley, 但唔見其他歌好side(借過/勉強幸福都冇)
真祖迷

我以為係pretty Crazy 心之科學 悲觀生物學個幾首tim
misterben111 發表於 2019-8-1 19:54

幾首改編左
真祖迷

SL 有medley, 但唔見其他歌好side(借過/勉強幸福都冇)
jack27 發表於 2019-8-1 19:55

係蜃樓同一面之緣有d驚喜
真祖迷

將20年金曲串埋咁hea
jack27 發表於 2019-8-1 07:42 PM

全首話冤鬼浪費
做medley又話hea
想點???
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

有隊 string orchestra (提琴)
真祖迷

jack27 發表於 2019-8-1 20:47

正爆!!!加曬分!!!

今次隊band有突破!!!(睇黎好多改編,好多不同樂器)
真祖迷

jack27 發表於 2019-8-1 20:47

樂觀!

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-8-1 07:58 PM

我又睇
PS你簽名嚇死

樂觀!
hehehaha 發表於 2019-8-1 09:09 PM

呢首一定有!!!

七不思議都啱提琴
真祖迷

可以準備入去全晚大合唱了

第五part好多歌
似medley

第五part好多歌
似medley
hehehaha 發表於 2019-8-1 21:52

邊part都知?
真祖迷

舒文ig 有rundown。好多字,應該好多歌,2個半3個鐘?
真祖迷

舒文ig 有rundown。好多字,應該好多歌,2個半3個鐘?
jack27 發表於 2019-8-1 22:04

望落去有7 parts
最後一part應該假encore, 咁即係得6 parts
今次應該好多medley

jack27 發表於 2019-8-1 22:04

咁早揚曬個rundown出黎。。。

望落去有7 parts
最後一part應該假encore, 咁即係得6 parts
今次應該好多medley ...
721AXA 發表於 2019-8-1 22:09

佢不嬲玩7part
真祖迷

stephybest 發表於 2019-8-1 22:17

唔覺意影到,睇唔清。
真祖迷

但第一part無heading
真祖迷

簽名被屏蔽

佢不嬲玩7part
jack27 發表於 2019-8-1 22:27

都難講, 而家好多show都越縮越短

721AXA 發表於 2019-8-1 22:35

可能學Sammi 11點完

721AXA 發表於 2019-8-1 22:35

安全著想……照顧大6人坐尾班羅湖

可能學Sammi 11點完
hehehaha 發表於 2019-8-1 22:41

預左短短地既rundown啦 18場啊 點捱啊

stephybest 發表於 2019-8-1 22:17

咁多飛未散 梗係要啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

咁多飛未散 梗係要啦
fifty1205 發表於 2019-8-1 23:21

等我買多幾場睇撐祖祖都好~

想聽Joey唱 28個我
learn from the past

祖祖個御用dancer panda post左零時零分,唔知有冇意思呢

簽名被屏蔽

回復 2632# 白河喜來登

去曬啲飛 真心無畏懼

微博好多人話屋企人同朋友唔比過來香港睇演唱會 怕唔安全。。。。。。

反而覺得幾好,留d quota 比少唱既歌
sunny 發表於 2019-8-1 19:52

但個問題係應入medley嗰啲唔入
e.g. 心淡 16號愛人 怯
唔應該入嗰啲就入
e.g. 阿門 花千樹 愛一個上一課
明明下面嗰啲先係少唱+值得認真表演
入得medley肯定又係笑住同全場大合唱

不過當然一日未開show一日未確定
可能出到嚟好好睇嘅

微博好多人話屋企人同朋友唔比過來香港睇演唱會 怕唔安全。。。。。。
danhong0109 發表於 2019-8-2 00:38

香港好安全嫁

danhong0109 發表於 2019-8-2 00:38

選擇性咁報道新聞真係好恐怖
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

唔應該入嗰啲就入
...
hihi 發表於 2019-8-2 00:51

Medley好似有怯
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

今次演唱會多多少少都會受香港呢排嘅事影響啦,盡自己力量支持美祖就得倒數,3日
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

唔應該入嗰啲就入
...
hihi 發表於 2019-8-2 00:51

啲次大熱真係應該認真表演,好鬼浪費
明明全場都識

唔該大熱全部入曬medley,俾D機會與蝶同眠呢D少live嘅。

so far有冇人整理一定唱嘅song list

同埋全宇宙集氣想聽一次心病
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

我周圍d朋友都叫我盡量唔好去香港,不過我打算睇完演唱會,第二朝早就翻算
learn from the past

目前睇到(搵到)最低價嘅有FB:$380賣$350,$980賣$780。
580賣400人仔,980賣600人仔(闲鱼APP)

瓊姐果個投票 班gc粉係咁叫d人投黃色大門 黃色大門可能第一  好嘔心

8月5號佢會唔會罷工

DIU 個時個個都用 MONKEY 買一堆飛,搞到我呢啲買咗西位,而家放原價飛個啲我睇緊有無靚啲位先

唔該大熱全部入曬medley,俾D機會與蝶同眠呢D少live嘅。

同埋全宇宙 ...
風見志郎 發表於 2019-8-2 08:47

蝶其實都可能入 Medley,佢都講過唱唔返個四十幾粒字,可能入 Medley 都幫大家圓夢,或者 encore 認真唱一次,好似早有預謀咁

瓊姐果個投票 班gc粉係咁叫d人投黃色大門 黃色大門可能第一  好嘔心
danhong0109 發表於 2019-8-2 09:05

世界最惡心嘅粉絲gc一定有名

謝霆鋒能不能說服王菲來做嘉賓

同埋全宇宙 ...
風見志郎 發表於 2019-8-2 08:47

confirmed:
越唱越強(maybe過場)
未知/怯/花千樹/天窗
阿門/愛一個上一課
真祖迷

祖祖還在針灸