返回列表 發帖
睇完好心痛祖祖
今日太多意外
9點開show+個台失誤大半場+Cut左好多歌
但都仍然好專業咁唱 覺得唔好意思所以 ...
帥小寶` 發表於 2019-8-6 00:31

根本祖兒就係一個負責任既performer
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

張學友大讚容祖兒係新一代歌手最好個個
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

根本祖兒就係一個負責任既performer
John 發表於 2019-8-6 00:56

睇完個show好proud of香港有容祖兒

歌神音場太強大,兩首合唱都壓到祖兒無左把聲

現場有人嗌光復XX,時代XX,D人痴_咩
我等我在 發表於 2019-8-6 00:54

我都覺得好CLS
好唔尊重人哋嘅場合
唔知點和應 鼓掌尊重下算
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

我估:
播片+紅裙頭兩首為怨婦 part,嗰到仲有多啲歌
因為時間限制,唱兩首之後悼念 ellen 再趕完場 ...
just11256 發表於 2019-8-6 00:55

其實都好癲下
今日咁都已經唱咗差唔多三個鐘
再加埋cut嗰堆
即係本身rundown都起碼到12點
對比返之前sammi尾場冇encore兩個鐘收工
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

頭場買一送一
stephybest 發表於 2019-8-6 00:05

完美示範何謂 service recovery

帥小寶` 發表於 2019-8-6 00:58

唔知餘下18場有什麼重量級嘉賓呢?
關淑儀/ Cass...

#18+1
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

睇完個show好proud of香港有容祖兒
帥小寶` 發表於 2019-8-6 00:59

我的驕傲
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

其實都好癲下
再加埋cut嗰堆
對比返之前samm ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:03

本身應該 smooth 好多快好多,特別係走著睡至到不容錯失嗰幾 part

Mani會唔會話條片係移花接木
https://www.facebook.com/groups/ ... 97854952573?sfns=mo

PC之後應該都會出現返

但係全晚無唱到今年三首新歌真係有啲估唔到...
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

其實今次個show第一場 唔計壞台壞耳機
rundown有驚喜 舞蹈 visual都好有誠意
希望joey可以多d休息 繼續good show

其實都好癲下
再加埋cut嗰堆
對比返之前samm ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:03

兩個鐘收工 你唔好吹大啲

帥小寶` 發表於 2019-8-6 00:58

真心話,唔通讚謝安琪咩。

本身應該 smooth 好多快好多,特別係走著睡至到不容錯失嗰幾 part
just11256 發表於 2019-8-6 01:05

個台壞咗
每唱完一就首要行去樓梯嗰邊落去

不過呢
佢咁樣一首換一件
就算個台冇壞都好難smooth
都未 high得起/有feel 就又轉咗去過場

個台壞咗
每唱完一就首要行去樓梯嗰邊落去

不過呢
佢咁樣一首換一件
就算個台冇壞都好難smooth
都未  ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:19

我估嗰到有更多歌,但遲開場所以 cut 咗

兩個鐘收工 你唔好吹大啲
JasOh103 發表於 2019-8-6 01:17

之前唔係有場2050開場然後2300左右就完咩
我講咗尾場sor

PC之後應該都會出現返

JasOh103 發表於 2019-8-6 01:14

悲觀生物學好難唱lor 歌詞又密 20秒84隻字

係,爆seed得兩首太少
721AXA 發表於 2019-8-6 00:53

呢part爆seed + 紅裙有啲N6 feel
再加埋華麗邂逅話送俾Ellen
我覺得呢part係有心致敬N6

呢part爆seed + 紅裙有啲N6 feel
再加埋華麗邂逅話送俾Ellen
我覺得呢part係有心致敬N6 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:23

好多歌都有早期演唱會的影子, 開頭跳舞已經係, 跳成20分鐘好勁

PC之後應該都會出現返

JasOh103 發表於 2019-8-6 01:14

開場 overture 有一種永遠前奏

氣氛都算幾好, 開頭出場同medley大合唱好正, 係中間同個尾奇奇怪怪, 希望個台快d整好, 12號再睇過!

好多歌都有早期演唱會的影子, 開頭跳舞已經係, 跳成20分鐘好勁
hohoho 發表於 2019-8-6 01:25

今次rundown都揀咗幾多出道頭幾年主打嘅歌
雖然唔算話多side track
但唔少歌都好耐冇唱過

但唔少歌都好耐冇唱過 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:29

Lovin U、 走著睡

開場 overture 有一種永遠前奏
just11256 發表於 2019-8-6 01:28

做得好好 呢首有前奏就算 唔好浪費一首歌既quota

另外 都希望佢啲萬年歌可以轉下 想聽新貴
J-POP幾乎無視咁

今次rundown算幾好, 配合埋台同visual係會覺得好睇

少出句聲啦,免費睇多場仲想點啊
justin 發表於 2019-8-6 00:25

個個都有自己意見 我發表下自己意見關你咩事姐
我係咁憎容祖兒我就唔會用$1000去買張飛入場睇佢啦大佬
容祖兒就一定要讚唔可以彈嘅咩
天后一名 佢以前做過SL / N6 上個月又有Sammi在前
對佢嘅要求高啲同埋期望大啲都好合理姐
而家發表少少就咁惡 同埋我都講到明話睇完補場先再講lol
其實睇咗一個唔完整咁多甩漏嘅演唱會 又cut左成part快歌
臨尾連續聽左三part K歌 有唔滿意都好正常姐
堂堂天后18場大製作 我真係唔係expect入場會係見到呢啲情況發生囉 lol
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

原來開頭噶堆歌正正係咁多年個人紅館演唱會嘅點題作/主題曲,不過似乎漏咗1314?

好多舊歌, 聽左一半以為自己睇緊隆重登場同showup演唱會, 新歌反而好少, 希望之後唱多d

講跳唱歌手joey在香港肯定第一, sammi kelly都同佢有距離

8/8 19行兩連 有無人有興趣可換或要

我想要下星期 可以加錢 Thanks

原來開頭噶堆歌正正係咁多年個人紅館演唱會嘅點題作/主題曲,不過似乎漏咗1314? ...
數彩虹 發表於 2019-8-6 01:39

1314主打個首好似係慢歌, 唔match

今日個台壞左,連帶所有燈光同視覺效果都冇埋
變咗K歌之夜
期待12號再入場睇到一個完整版嘅pretty crazy演唱會

有Lovin U、 走著睡
hehehaha 發表於 2019-8-6 01:31

再見我的初戀不容錯失美麗在望
都係好耐冇唱

叼,而家網上好多賤賣5號門票,580賣500兩張。睇左仲想撈翻筆

好多舊歌, 聽左一半以為自己睇緊隆重登場同showup演唱會, 新歌反而好少, 希望之後唱多d

講跳唱歌手joey ...
hohoho 發表於 2019-8-6 01:40

我仲以為會唱多啲今年同J-POP嘅歌
因為佢好多時紅館開show都會搵返近年出嘅碟嘅side tracks唱
1314有蟲之家 七不
N6有Scream 蛇

叼,而家網上好多賤賣5號門票,580賣500兩張。睇左仲想撈翻筆
乐坛风云 發表於 2019-8-6 01:44

好仆街

乐坛风云 發表於 2019-8-6 01:44

我免費讓咗俾個fd
叫佢請我食飯算數LOL
橫掂我遲啲應該仲會睇三場

今日個台壞左,連帶所有燈光同視覺效果都冇埋
變咗K歌之夜
期待12號再入場睇到一個完整版嘅pretty crazy演 ...
shirley94922 發表於 2019-8-6 01:43

我有啲好奇其實爭幾遠 可能其實差別不大
今晚呢個production我已經幾滿意, feel到係精緻有心
係揀歌主題方面差啲

另外 都希望佢啲萬年歌可以轉下 想聽新貴
J-POP幾乎無視咁
JasOh103 發表於 2019-8-6 01:35

咪有首美祖至愛無人知道雙子座

好想聽呼天不應

洗唔洗換咁多次衫......

我係真祖粉
一場變兩場變三場
最後睇四場 ONG
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

覺得過左今個演唱會
我都會正式成為祖粉

我係真祖粉
一場變兩場變三場
最後睇四場 ONG
hinz 發表於 2019-8-6 01:51

一變四 四變十二

Jpop後都無開過show
點解唔執多兩首出黎

點解唔執多兩首出黎
wewa1001 發表於 2019-8-6 01:56

我好得閒/ Pretty Crazy 應該同一part
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我好得閒/ Pretty Crazy 應該同一part
l00540 發表於 2019-8-6 02:02

流出嘅rundown係冇我好得閒
而係跑步機上/夢路/Pretty Crazy

點解唔執多兩首出黎
wewa1001 發表於 2019-8-6 01:56

傳說中既韓國dancers都唔唱k pop嗰首

雜技團都差唔多完全冇出
我見開場 credit list 好多人

我係真祖粉
一場變兩場變三場
最後睇四場 ONG
hinz 發表於 2019-8-6 01:51

我都覺得換得太密個騷既節奏差d
Sammi正好d
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

總結下啦

頭半段我覺得美祖把聲好差
空港一開波就走咗幾粒音 然後個畫面我坐山頂睇我又覺得唔靚
俾頂嘅路軌同啲煙遮到冇乜效果睇得出
演唱會主題曲part啲聲同啲音樂又炒曬(其實全場都基本有呢個狀況,隊band好似同祖祖打緊交咁)
然後再見我的初戀嗰part又成part笑住唱

走著睡不容錯失嗰part換衫換得太密
未有feel出到嚟就已經又變咗過場

然後墻紙黃色大門真係好悶
不過祖祖真係好愛呢兩隻歌XD 唱咁多次都仲係有咁多感觸
但係自彈自唱啜泣放呢part又好似好怪咁

歌姬係驚喜嘅 medley都正正常常
但山頂合唱嗰幾首又真係好厭 仲要full version 如果同medley部分歌調轉返好好多
這分鐘更愛你仲要幾尷尬下 好似唔多人識唱LOL

到最後一part聽到最後的茱麗葉前奏出嚟真係嘩一聲
紅館首唱!!!
超正 仲要開曬聲爆seed
可惜未夠喉就轉咗去紀念Ellen

不過頭場多甩漏都預咗 今次仲要特別多
只係為咗唔想俾人劇透先買頭場LOL
雖然睇我總結好似都係差評XD 但揀歌我係ok嘅 只係成個flow唔係幾順
根據 蛋記/美祖 以往嘅show嘅經驗
應該跟住落嚟18場都會不斷執執佢 同埋希望大部分問題都係因為設備壞咗先搞到咁樣

BTW
我估medley應該會不斷轉歌
同埋今日cut咗PC成part
等我FF下 派對機器只係今日壽終正寢 唔係俾人撤回