返回列表 發帖
琴晚睇左。。期待100% ready嘅舞台
雖然唔想聽 牆紙/黃色大門 但對佢黎講好有意義就算啦
無人知道雙子座覺得live都算幾好。
飛船嗰part連續聽幾首怨鬼唔係好鍾意。

其他part我覺得唔錯。跳唱真係冇得挑剔
希望黎緊呢幾日執好啲個rundown,等個show smooth晒先再作評論
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

希望悶part好似7不思議咁抽走
風見志郎 發表於 2019-8-6 15:06

是彭小姐同何bing一齊揀歌

如果一晚唱一首年度金曲/ Side track仲好
1st 場 - 99 未知/
2nd 場- 00 誰來愛我
3rd 場- 01 痛愛
.........
尾場 - 18 心之科學
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

大合唱一定係呢d歌,冇得轉
jack27 發表於 2019-8-6 14:56

佢可以大合唱嘅歌大把啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 18 冠軍歌:陳慧敏 - 拯救我自己

我寧願聽爭氣 近十年都好少唱
其實歌真係揀得麻麻 睇得出大家唔想聽咩
1. 牆紙+黃色大門+無人想聽雙子座 ...
fifty1205 發表於 2019-8-6 15:25

其實陳輝陽啲K歌好多都好襟聽
爭氣抱抱呢堆唱過咁多次都唔覺係怨鬼
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

佢可以大合唱嘅歌大把啦
JayantL 發表於 2019-8-6 15:32

佢真係太照顧街客同驚死佢唱冷門冇人識俾反應
等瓊姐做嘢啦
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢真係太照顧街客同驚死佢唱冷門冇人識俾反應
等瓊姐做嘢啦
風見志郎 發表於 2019-8-6 15:34

King jer story好似好enjoy wor 完全冇1314嗰陣嘅怒火LOL

BTW
好好奇king jer早兩日民意調查嘅結果

可唔可以FF好似MSL咁有AB rundown
話曬又係彭秀慧+hobing

佢可以大合唱嘅歌大把啦
JayantL 發表於 2019-8-6 15:32

但一定係怨鬼。 佢會咁揀

我想講我屋企人唔係佢fans,只係鐘意聽廣東k歌,佢都識借過
真祖迷

後尾最後的茱麗葉上曬身
把聲開曬
我仲FF下一首接與蝶同眠添
點知跟住變咗講Ellen ...
JayantL 發表於 2019-8-6 00:51

一樣以為下首與蝶..._

JayantL 發表於 2019-8-6 15:39

rundown medley 寫住 ABC, 應該會換
真祖迷

但一定係怨鬼。 佢會咁揀

我想講我屋企人唔係佢fans,只係鐘意聽廣東k歌,佢都識借過 ...
jack27 發表於 2019-8-6 15:40

損友 借過 煙霞 當年K房大熱,仲hit過主打
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

JayantL 發表於 2019-8-6 15:39

紅館個scale太大啦,仲AB rundown...心痛祖祖…

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

我覺得d parts可換位:

1. Opening+concert song medley
2. 再見我的初戀part
3. 爆seed
4. world music
5. K歌合唱
6. dance
7. 西裝(心之科學<->黃色大門換)

可以好好分配慢歌同快歌,因為world music 後隔好耐先到快歌。

咁會好d, 因為e家個ending唔似ending
真祖迷

佢唔係經過msl之後已經諗通咩!仲係揀埋晒d咁既歌。。好彩預左金曲夜
真祖迷

強烈要求要完整版既花千樹 留足咁多場

我覺得d parts可換位:

jack27 發表於 2019-8-6 15:49

唔好換喇,我覺得佢自己都未係好熟個流程
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

怨婦part得2首邊夠喉呀 悲觀生物學呢 與蝶呢

祖出一種求遠個陣已經ff紅館live感動效果
甚至好似N6越唱越強咁
點知得個吉 ...
帥小寶` 發表於 2019-8-6 14:06

aggar
今年plug既新歌一首都無
有d失望
除左心之無人知道雙子 1314之後既歌 好多都無  
集氣悲觀生物學 !

除左 1314之後既歌 好多都無  {:4_ ...
hehehaha 發表於 2019-8-6 16:02

真係一改往常,之前live都要唱幾首新碟嘅歌,飛、七不思議、蟲之家。

aggar
今年plug最既新歌一首都無  
有d失望
除左心之無人知道雙子 1314之後既歌 好多都無  {:4_ ...
hehehaha 發表於 2019-8-6 16:02

睇埋今晚先啦尋日仲衰過rehearsal

真係一改往常,之前live都要唱幾首新碟嘅歌,飛、七不思議、蟲之家。
風見志郎 發表於 2019-8-6 16:04

我都幾想聽倒我好得閒~_~

**** 本內容被作者隱藏 ****
rz6504 發表於 2019-8-6 11:18

邊個
love wins!

回復 3280# rz6504

邊個

簽名被屏蔽

一向專業的Joey告訴自己,無論發生甚麼都一定要冷靜處理,並不能焦急,她說:「深呼吸過後一鼓作氣 ...
白河喜來登 發表於 2019-8-6 16:20

唔好衝出黎柒啦,自己睇吓兩者分別係邊先啦
祖兒係不慌不亂,唔係個鏡頭影到有工作人員幫佢較緊個耳機都唔知出事

一向專業的Joey告訴自己,無論發生甚麼都一定要冷靜處理,並不能焦急,她說:「深呼吸過後一鼓作氣 ...

K 喊晒唱唔到又黑面喎
祖祖壞耳機仍然唱得同cd一樣 呢樣你恨唔到ga la
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

唔好換喇,我覺得佢自己都未係好熟個流程
風見志郎 發表於 2019-8-6 16:00

琴日佢係咪忘記唱搜神記
真祖迷

K 喊晒唱唔到又黑面喎
祖祖壞耳機仍然唱得同cd一樣 呢樣你恨唔到ga la ...
cathay1996 發表於 2019-8-6 16:23

唔知仲以為祖兒壞耳機壞到甩beat走音

今次反而證明壞耳機根本唔係甩beat走音藉口
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

今次反而證明壞耳機根本唔係甩beat走音藉口 ...
John 發表於 2019-8-6 16:34

有冇練歌係聽得出嘅 所以咪19場同4場嘅分別囉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

今次反而證明壞耳機根本唔係甩beat走音藉口 ...
John 發表於 2019-8-6 16:34

喜歡祖倪

YT 有 rundown, 寫埋 快歌part!!! 有驚喜

派對機器一面之緣
真祖迷

唔好衝出黎柒啦,自己睇吓兩者分別係邊先啦
祖兒係不慌不亂,唔係個鏡頭影到有工作人 ...
Ki 發表於 2019-8-6 16:21

都已經淡化咗,仲要提下人哋愛嬅亦愛笑

是彭小姐同何bing一齊揀歌

如果一晚唱一首年度金曲/ Side track仲好
1st 場 - 99 未知/
2nd  ...
l00540 發表於 2019-8-6 15:27

14唱乜?樂觀定天然呆
17唱乜?麻煩你??

有冇練歌係聽得出嘅 所以咪19場同4場嘅分別囉
fifty1205 發表於 2019-8-6 16:40

呢個comment 真心冇得輸!
不過都要謙虛啲
希望祖今晚打後嘅場熟哂個rundown就最好
同埋最緊要係佢安全

14唱乜?樂觀定天然呆
17唱乜?麻煩你??
阿mark 發表於 2019-8-6 16:48

14 飄紅都可以喇
17 裝傻同第一百個我都ok

14 飄紅都可以喇
17 裝傻同第一百個我都ok
daniel1136 發表於 2019-8-6 16:54

飄紅會冷凍全場,樂觀會好少少..........掛

林敏驄上次都係 個台壞左 歌手只可以不停自轉
love wins!

尋晚我支熒光棒一開場就唔著
好冇mood
JayantL 發表於 2019-8-6 11:34

擰下個支嘢個底就得返喇
love wins!

14唱乜?樂觀定天然呆
17唱乜?麻煩你??
阿mark 發表於 2019-8-6 16:48

唔明樂觀同天然呆有乜問題 其實我ok wor
天然呆可以放異國風情part
樂觀可以放喺爆seed嗰part

擰下個支嘢個底就得返喇
ivanbb 發表於 2019-8-6 17:03

擰過
冇反應

今晚嘉賓係張敬軒

飄紅會冷凍全場,樂觀會好少少..........掛
Ki 發表於 2019-8-6 17:00

樂觀假假地都兩週冠 同我的驕傲同級
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

YT 有 rundown, 寫埋 快歌part!!! 有驚喜

有派對機器同一面之緣
jack27 發表於 2019-8-6 16:44

邊度睇

John 發表於 2019-8-6 17:05

今時今日聽我的驕傲真係好難頂
覺得係祖祖黑歷史

今時今日聽我的驕傲真係好難頂
覺得係祖祖黑歷史
JayantL 發表於 2019-8-6 17:06

咁又唔好咁講 無呢首歌邊得黎呢個演唱會
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

John 發表於 2019-8-6 17:05

得個名........希望今次會有爆seed mode為哩首歌平反

咁又唔好咁講 無呢首歌邊得黎呢個演唱會
cathay1996 發表於 2019-8-6 17:08

所以我支持放medley
尋晚不單止full version 仲要好似以前心淡咁repeat多次chorus

有派對機器同一面之緣
jack27 發表於 2019-8-6 16:44

WT IS YT

WT IS YT
eggsteven 發表於 2019-8-6 17:19

反白plz LOL