返回列表 發帖
咁閃光彈會唔會得到一次live嘅機會 唔想聽我好得閒
TT进化论 發表於 2019-3-26 23:29

佢好似講過幾次話我好得閒一定會唱
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

616.1314 發表於 2019-3-26 23:34

集下氣玩家先

蝶蝶都唔好諗咁多啦 佢自己唱唔番嫁啦

集下氣玩家先
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:38

玩家MSL都無唱!美祖可能已經遺忘呢首歌
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

我好得閒好正其實
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

我好得閒好正其實
JayantL 發表於 2019-3-26 23:41

Agger 同心花怒放果堆一齊出

集下氣玩家先

呢首正野~~~~~~

召喚《忘憂草》
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

集下氣玩家先

咁要叫佢唱返啱"說服"先 lol

TT进化论 發表於 2019-3-26 23:39

明明 MSL 啲 Promo 片係用玩家做 BGM
點知竟然一場都無出現到
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Agger 同心花怒放果堆一齊出
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:41

我好得閒/心花怒放/一面之緣/全身暑假/WhatsUp/PrettyCrazy
唔使次次都係靠隆重登場加大力度炒熱氣氛

我好得閒/心花怒放/一面之緣/全身暑假/WhatsUp/PrettyCrazy
唔使次次都係靠隆重登場加大力度炒熱 ...
721AXA 發表於 2019-3-26 23:48

唔好再唱喜喜 唔好唱亞亞亞 其他無所謂
我所知的兩三事都幾好
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

今次我有興趣

真心想睇真.天后SHOW OFF 唱功 & 勁舞

今次我有興趣

真心想睇真.天后SHOW OFF 唱功 & 勁舞
wchild 發表於 2019-3-26 23:53

今次唔睇應該就要yy concert 2.0 la

今次唔睇應該就要yy concert 2.0 la
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:55

yy concert一定係跑步機上隆重登場無限loop
而且仲難買幾萬倍
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

唔好再唱喜喜 唔好唱亞亞亞 其他無所謂
我所知的兩三事都幾好 ...
fifty1205 發表於 2019-3-26 23:51

佢咁鍾意亞亞亞 好大機會唱

唔使次次都係靠隆重登場加大力度炒熱 ...
721AXA 發表於 2019-3-26 23:48

隆重登場必唱,但如果加大力度同亞亞亞,我揀加大力度

TT进化论 發表於 2019-3-27 00:02

加大力度其實都好嘢嚟, 全場一定會high
1314加大力度係亮點

TT进化论 發表於 2019-3-27 00:02

亞亞亞 不了,唔想diva變大媽

加大力度其實都好嘢嚟, 全場一定會high
1314加大力度係亮點
721AXA 發表於 2019-3-27 00:04

冇咗加大力度的話
成段1314快歌都只係垃圾

Pretty crazy應該可以取代加大力度high既地位囉

TT进化论 發表於 2019-3-26 23:39

新貴!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Pretty crazy應該可以取代加大力度high既地位囉
stephybest 發表於 2019-3-27 00:12

唔同風格喎,《加大力度》係盡情嗰種喪 high,《pretty crazy》 應該放喺得意歌 part(已經知佢一定會有 part 咁嘅嘢)
舊快歌真係淨係keep 《隆重登場》同《加大力度》就得(不過《未知》100%唱,《跑步機上》都有90%)

冇咗加大力度的話
成段1314快歌都只係垃圾
gooloo 發表於 2019-3-27 00:11

所以話leung就leung啲
但呢種disco edm的確有踩爆紅館嘅感覺, 支持再唱 LOL

唔同風格喎,《加大力度》係盡情嗰種喪 high,《pretty crazy》 應該放喺得意歌 part(已經知佢一定 ...
just11256 發表於 2019-3-27 00:27

可能pretty crazy 我好得閒 天然呆 咁樣一part

我想聽 貪慕虛榮

我想聽 貪慕虛榮
jasonng 發表於 2019-3-27 00:31

MSL都冇,今次唔多睇好

我想聽 貪慕虛榮

忘憂草
我們的總和

MSL都冇,今次唔多睇好
stephybest 發表於 2019-3-27 00:32

連自己碟都冇入
佢可能唔記得有呢首歌

忘憂草
Wonders 發表於 2019-3-27 00:33

呢首正
仲想聽 夢非夢

想佢放What's up 落regular rundown 呀!

真心好想聽扮了解
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我想聽 貪慕虛榮

+1 但係我覺得佢已經唔記得首歌
---
集氣雙冠軍希望佢收山前聽到一次live
其他想聽 呼天不應 為你萬歲
阿門 吿解 嗰d都好似好耐無唱live
漫天子彈 朦起雙眼 都會為你分擔

---
其他 ...
tobby 發表於 2019-3-27 01:10

為你萬歲!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

可能pretty crazy 我好得閒 天然呆 咁樣一part
stephybest 發表於 2019-3-27 00:31

其實我覺得Pretty Crazy幾有陳慧琳全盛時期個種感覺
星期五檔案個d

---
其他 ...

阿門好想聽佢爆seed咁唱!! 都好似幾耐冇唱
而且符合懷舊金曲夜嘅主題

點解美瑞既poster永遠都做唔到美祖依種有質感既感覺
利申: 瑞粉
好羨慕美祖有英皇做後台 勁多資源

好想聽到呢堆...

全身暑假、一面之緣、What's Up、派對機器、混血兒、床前無月光

忘憂草、蜉蝣、馬賽克

早有預謀、爭氣、心甘命抵、為你萬歲、呼天不應、罪魁、圓謊、候鳥樹

摩登時代、與蝶同眠、心賊難防、玩家

其實我覺得今次會唱《摩登時代》
彌補返上次MSL
而且今次都係hobing

之前睇MSL隻blu-ray解說話《摩登時代》係開場曲
去到最後一次綵排先覺得唔啱feel而變咗《男朋友與歌》

---
其他 ...

雙冠軍就算唱都冇可能唱得返原key加原speed,佢唱實降key加拖慢黎唱

想佢放What's up 落regular rundown 呀!
victor1991415 發表於 2019-3-27 01:07

好大機會

叱咤live極恐怖
把聲好尖
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

叱咤live極恐怖
把聲好尖
water:) 發表於 2019-3-27 07:42

呢首 99.6% 連住 PRETTY CRAZY

勁爆快歌part : 隆重登場 x 加大力度 x 相當刺激 x 四面台
妖艶嫵媚快歌part : Show Up x 逃 x 好事多為 x Pretty Crazy
輕快發姣快歌part : 我好得閒 x Honey x 全身暑假 x 13點

就咁諗已經有3 part 快歌

好想聽到呢堆...

早有預謀、爭氣、心甘命抵、為你萬歲、呼天不應、罪魁、圓謊、候鳥樹

摩登時代、與蝶同眠、心賊難防、玩家
...
eason 發表於 2019-3-27 02:03

呢首美祖一定滿足你!!!

勁爆快歌part : 隆重登場 x 加大力度 x 相當刺激 x 四面台
妖艶嫵媚快歌part : Show Up x 逃 x 好事多為 x  ...
cbacbacba1 發表於 2019-3-27 07:54

佢真係可以跳到咁多?!……

N6 唱咗几首《In Motion》嘅sidetrack
1314唱咗几首《我的骄傲》嘅sidetrack
希望今次可以唱幾首十週年大碟《A Time For Us》

stephybest 發表於 2019-3-27 08:04

N6 / 1314 都有3 part 快歌其實輕快歌part可以唔跳 係咁意郁下擺下pose做d低低能能既動作已經得

不過妖艶part 同 勁爆快歌 應該要分開
1314 兩part 連住落 搞到上半場好悶 (特別母親節part)

stephybest 發表於 2019-3-27 08:04

冇可能啦

N6 / 1314 都有3 part 快歌其實輕快歌part可以唔跳 係咁意郁下擺下pose做d低低能能既動作已經得
...
cbacbacba1 發表於 2019-3-27 08:15

最多咪開心歌一part,霸氣歌一part....Sexy part扭兩扭唔計跳既……

最多咪開心歌一part,霸氣歌一part....Sexy part扭兩扭唔計跳既……
stephybest 發表於 2019-3-27 08:21

唔知今次Sexy part會唱邊首,但垂涎一定要出現