返回列表 發帖
其實祖粉響容祖兒演唱會post 不斷主動提謝安琪係咩玩法
香港精神健康支援係咪真係咁不足?

心甘命 ...
ricnature 發表於 2019-3-27 21:25

落棺聽編曲都正嘅

但雙子座真係悶到 一定唱硬

佢話與蝶佢好鐘意 但真係唱唔倒啦
eggsteven 發表於 2019-3-27 20:53

呢首真係正到

落棺聽編曲都正嘅

但雙子座真係悶到 一定唱硬
Lewis 發表於 2019-3-28 00:36

雙子座真係歷代榮譽金草莓金獎
佢真係唱我夠膽噓囉
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Wiki已經寫左開18-20場 lol
chkalu 發表於 2019-3-27 23:19

我寫365場都得啦
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

東東演唱會有:水瓶座/ 可惜我是水瓶座

希望JY也可以串埋:雙子情歌/ 無人知道雙子座
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

暑假開show
G持全身暑假opening
JayantL 發表於 2019-3-27 16:20

G持Fiona出山做嘉賓,一齊以August Girl造型唱《八月號》
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

雙子座真係歷代榮譽金草莓金獎
佢真係唱我夠膽噓囉
ricnature 發表於 2019-3-28 01:30

咁你可以ready 定
佢真心鍾意首歌

G持Fiona出山做嘉賓,一齊以August Girl造型唱《八月號》
風見志郎 發表於 2019-3-28 08:38

上紅館緊係揀番首貼題既歌

東東演唱會有:水瓶座/ 可惜我是水瓶座

希望JY也可以串埋:雙子情歌/ 無人知道雙子座 ...
l00540 發表於 2019-3-28 07:05

咁我情緣佢唱分身術X煉金術,反正都係肥佬
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

其實祖祖可唔可以唱返R&B,佢出道D歌都係呢個風格超舒服,不過家下把聲唔夠厚。

會唔會有一part會重溫歷年演唱會主題曲,show up同好事多為其實唔差,可以唱埋四面台,唔好成日隆重登場喇(一定有)。

風見志郎 發表於 2019-3-28 08:40

咁又真係幾爆

風見志郎 發表於 2019-3-28 08:40

呢個好!好有當年n6唱何詩既感覺

咁又真係幾爆
eggsteven 發表於 2019-3-28 08:47

不過JY從來都冇咩嘉賓,除咗羅文

不過JY從來都冇咩嘉賓,除咗羅文
風見志郎 發表於 2019-3-28 08:48

05 年有一堆嫁 不過成個演唱會都係黑歷史

05 年有一堆嫁 不過成個演唱會都係黑歷史
eggsteven 發表於 2019-3-28 08:50

係wor唔記得咗呢兩個人攬嚟攬去,其實05爆玻璃都OK嘅,係t-back有D低俗,畢竟街客唔係好受。
我的驕傲之後公司要佢轉型行性感路線,03飛天玩水開始果幾年都太暴露,04仲要露patpat。

係wor唔記得咗呢兩個人攬嚟攬去,其實05爆玻璃都OK嘅,係t-back有D低俗,畢竟街客唔係好受。
我的驕傲之 ...
風見志郎 發表於 2019-3-28 09:01

但其實05年個演唱會聲音狀態好好~再見我的初戀呢part睇一次笑一次
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

風見志郎 發表於 2019-3-28 08:38

唔會啦應該 佢自己都心知呢首歌一啲都唔hit

Wiki已經寫左開18-20場 lol
chkalu 發表於 2019-3-27 23:19

估唔到2019年仲有人信wiki

估唔到2019年仲有人信wiki
yinjai 發表於 2019-3-28 09:10

但以英皇咁進取既態度, 我覺得18場係有可能

我的驕傲之 ...
風見志郎 發表於 2019-3-28 09:01

白金升降機係邊個騷……

白金升降機係邊個騷……
stephybest 發表於 2019-3-28 09:18

Medley:
  • 前程錦繡
  • 喜氣洋洋
  • Love
  • Chotto 等等
  • 甜蜜如軟糖
  • 流非飛
  • 白金升降機
  • 愛到你發狂
  • 再見 Puppy Love
  • 初戀
  • 跳舞街
  • 我的親愛
  • 灰色
  • 愛情 I Don't Know
  • 每天愛你多一些
  • 難得有情人
  • 一人有一個夢想
  • 唱這歌
  • 擋不住的風情
  • 海市蜃樓
  • 獨自去偷歡
  • 不羈的風

Medley:前程錦繡喜氣洋洋LoveChotto 等等甜蜜如軟糖流非飛白金升降機愛到 ...
eggsteven 發表於 2019-3-28 09:22

懷舊金曲出事……

Medley:前程錦繡喜氣洋洋LoveChotto 等等甜蜜如軟糖流非飛白金升降機愛到 ...

呢part 真係唔知想點

懷舊金曲出事……
stephybest 發表於 2019-3-28 09:24

混血兒流汗嗰part好正

混血兒流汗嗰part好正
jasonng 發表於 2019-3-28 09:26

其實 me 都好鍾意混血兒 lol

呢part真係污點

其實祖祖可唔可以唱返R&B,佢出道D歌都係呢個風格超舒服,不過家下把聲唔夠厚。

會唔會有一part會 ...
風見志郎 發表於 2019-3-28 08:43

show up x 好事多為 x pretty crazy 岩feel得黎又可以sell嫵媚妖艷

派對機器幾時可以出山

現實: 祖祖近年鍾意嘅亞亞亞、雙子座、天然呆、綁夢 etcetc
全部都係歌迷唔鍾意

現實: 祖祖近年鍾意嘅亞亞亞、雙子座、天然呆、綁夢 etcetc
全部都係歌迷唔鍾意 ...
gooloo 發表於 2019-3-28 10:16

天然呆我ok

天然呆我ok
stephybest 發表於 2019-3-28 10:39

紅館唔ok

全部都係歌迷唔鍾意 ...
gooloo 發表於 2019-3-28 10:16

好恐怖不過雙子座可能rerrange 過會好d

紅館唔ok
Wing1211 發表於 2019-3-28 10:47

希望佢唔好扮了解可愛,同埋唔好再扮大肚媽媽。

希望佢唔好扮了解可愛,同埋唔好再扮大肚媽媽。
風見志郎 發表於 2019-3-28 11:00

可能今次拖埋個仔出黎遛著狗lol

天然呆我ok
stephybest 發表於 2019-3-28 10:39

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 13 點都唔太想聽到

希望整返part歐陸風情
天然呆+花城

其實 me 都好鍾意混血兒 lol
賴爽 發表於 2019-3-28 09:29

03-05 d sexy快歌都好正

天然呆+花城
stephybest 發表於 2019-3-28 11:11

頽+花城 plz
唔要天然呆

天然呆+花城
stephybest 發表於 2019-3-28 11:11

其實14年打後d歌 可以唔唱... 除咗心之科學 女皇 閃光彈
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 13 點都唔太想聽到
賴爽 發表於 2019-3-28 11:04

20週年不如玩大佢,請湯河上嚟一齊唱《我要玩》

其實14年打後d歌 可以唔唱... 除咗心之科學 女皇 閃光彈
fifty1205 發表於 2019-3-28 11:17

新貴正喎

玩家正喎

J-POP (excl. Gotta Get High) 正喎
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

呢首真係正到
Lewis 發表於 2019-3-28 00:38

其實肯練下應該都OK...不過如果佢真係覺得太辛苦就算啦
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

派對機器幾時可以出山
TT进化论 發表於 2019-3-28 09:50

炸機女王呢

如果跟美祖喜好,me-re-do應該全碟都唱,希望會請嘉賓一齊唱合唱歌,《黃昏點唱機》、《世界真細小》、《雙子情歌》、《他都不愛我》、《愛情也有生命》都好值得唱,而且應該會請到

J-POP (excl. Gotta Get High) 正喎
616.1314 發表於 2019-3-28 11:52

同舊歌比 就唔會揀囉
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

20週年不如玩大佢,請湯河上嚟一齊唱《我要玩》
風見志郎 發表於 2019-3-28 11:21

玩大就要有膠味廣告歌medley - 布穀鳥大反擊/開動快樂/我要玩/快樂最快/充電器,隨時演唱會後可擺脫污名
其實好想現場聽天后唱《chihuahua》,仲有得Rap

同舊歌比 就唔會揀囉
fifty1205 發表於 2019-3-28 12:31

預感會有《Gotta Get High》係快歌medley

簽名被屏蔽