返回列表 發帖
sexy medley可以唱舌尖開叉!如果今次又可以整part好似msl茱麗葉咁爆seed認真唱就好了! ...
stephybest 發表於 2019-3-29 13:12

希望講少 d 野
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

N6 好多都係 classic
越唱越強慢版 流淚眼望流淚眼

另外其實好想佢唱多啲 TMW 同 J-POP 既輕快歌 {:1_9 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-29 12:35

J-POP 除左雙雙座同 GGH 之外全隻碟其實都值得唱
不過雙雙座 JO 自己鍾意/GGH 係老友 AF 作,兩首都好大機會出現
二〇二三年度全女班投票

不過雙雙座 JO 自己鍾意/GGH 係老友 AF 作,兩 ...
616.1314 發表於 2019-3-29 13:30

支持美祖金曲 無人知道雙子座
希望佢唱

支持美祖金曲 無人知道雙子座
希望佢唱
放空 發表於 2019-3-29 13:41

我估呢首變Medley先會好聽~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

希望可以認真唱下與蝶同眠和摩登時代!呢两只其實可以做好多舞台效果,大型演唱會好適合但Joey甘多次開唱都無用到

sexy medley可以唱舌尖開叉!如果今次又可以整part好似msl茱麗葉咁爆seed認真唱就好了! ...
stephybest 發表於 2019-3-29 13:12

爆seed
殉情Part
還未
夢非夢
最後的茱麗葉
樂觀
與蝶同眠

不過雙雙座 JO 自己鍾意/GGH 係老友 AF 作,兩 ...
616.1314 發表於 2019-3-29 13:30

GGH 真係唔想聽
其實想聽堂堂男人但一定會即刻冷場
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

支持要有 樂觀
呢首認真唱會震懾全場 (not cd版笑住唱)

支持要有 樂觀
呢首認真唱會震懾全場 (not cd版笑住唱)
cbacbacba1 發表於 2019-3-29 15:03

好似叱咤頒獎禮嗰次就好
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

爆seed
殉情Part
還未
夢非夢
最後的茱麗葉
樂觀
與蝶同眠
Wing1211 發表於 2019-3-29 14:54

唱完唔洗開下一場啦

爆seed
殉情Part
還未
夢非夢
最後的茱麗葉
樂觀
與蝶同眠

Ff就覺得好正

想佢翻炒MSL唱過既心甘命抵
呢首換果堆萬年怨鬼入面既其中一首其實都唔錯
我們的總和

其實我想佢做電視劇medley 雖然得四首

babybaby226 發表於 2019-3-29 16:30

太唔同STYLE LA D歌

爆seed
殉情Part
還未
夢非夢
最後的茱麗葉
樂觀
與蝶同眠

Cover 我巧首重陽
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Cover 我巧首重陽
l00540 發表於 2019-3-29 16:56

掃墓medley?

babybaby226 發表於 2019-3-29 16:30

我寧願佢唱夕陽青春四部曲:
命苦、What’s up、怯、再見我的初戀

我寧願佢唱夕陽青春四部曲:
命苦、What’s up、怯、再見我的初戀
l00540 發表於 2019-3-29 16:58

命苦真係side到落地核

命苦真係side到落地核
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:00

《Honey》本是side track
上次唱完多左好多人識

同埋四部曲好似未公開演繹過~~~

Honey本是side track
上次唱完多左好多人識

同埋四部曲好似未唱過live~~~ ...
l00540 發表於 2019-3-29 17:04

都係佢每一個演唱會都會救番某d sick track e.g. mad about you

都係佢每一個演唱會都會救番某d sick track e.g. mad about you
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:07

YY 就是看得通透

不過好多side cut都在演唱會唱過
只差:
R U Ready 4 Me
派對機器
電我
飄紅
布穀鳥大作戰
Chihuahua

回復 606# Wing1211

醒合埋嗰舞台效果,應該好震撼,但20週年....
除非佢aim at係型就得,如果要街客都睇得開心一定唔會岀現到

YY 就是看得通透  

不過好多 J x Y 嘅side cut都在演唱會唱過
只差:
R U Ready 4 Me
派對機器 ...
l00540 發表於 2019-3-29 17:10

電我?
心病?
28個我?

電我?
心病?
28個我?
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:17

看看YY欽點邊首

電我?
心病?
28個我?
eggsteven 發表於 2019-3-29 17:17

心病佢對上一次唱live 係幾時? 我好鍾意呢首

放空 發表於 2019-3-29 17:30

2004拉闊?!…

回復 625# 放空

yessss 係好好聽嘅廣告歌 但美祖好憎

回復  放空

yessss 係好好聽嘅廣告歌 但美祖好憎
babybaby226 發表於 2019-3-29 18:45

有講過好憎心病咩?

回復 628# gooloo

https://www.youtube.com/watch?v=sGn-datEG-c&t=461s 佢話個時好憎 因為廣告歌

我都好中意
好希望成為今次regular list

密友full version plz!!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復  gooloo

;t=461s 佢話個時好憎 因為廣告歌
babybaby226 發表於 2019-3-29 19:51

佢啲taste

回復  gooloo

;t=461s 佢話個時好憎 因為廣告歌
babybaby226 發表於 2019-3-29 19:51

之後唱埋哂d百記膠歌 仲難聽過心病
我們的總和

佢啲taste
gooloo 發表於 2019-3-29 20:59

其實嗰排都好多人好憎呢首歌嘅 , 正值怨婦K歌排山倒海咁出嘅時候
係而家聽返又會覺得幾正
同埋想當年心病其中一個作曲人"BC"仲嚟左cm解釋首歌點作

其實嗰排都好多人好憎呢首歌嘅 , 正值怨婦K歌排山倒海咁出嘅時候
係而家聽返又會覺得幾正
同埋想 ...
721AXA 發表於 2019-3-29 21:02

心病講真當年黎講都真係幾低質
Give love a break 隻碟太多好歌啦
男朋友與歌贏哂

乜鬼好歌佢都話憎,佢連充電器都話份詞聽到好感動
個人Taste既問題……亞亞亞 雙子座 咁多fans憎既佢咪好鐘意囉……

心病講真當年黎講都真係幾低質
Give love a break 隻碟太多好歌啦
男朋友與歌贏哂 ...
eggsteven 發表於 2019-3-29 21:16

個30秒試聽版真係笑咗 趕到乜咁

回復 636# stephybest

因為佢係容祖兒 就嚟四十歲都仲成個叛逆少女咁

回復 633# Wonders

最尾幾年啲歌真係好低質 不過唔知點解無哂廣告歌

簽名被屏蔽

回復  Wonders

最尾幾年啲歌真係好低質 不過唔知點解無哂廣告歌
babybaby226 發表於 2019-3-29 21:53

好似係因為同百記轉咗 contract
一開始合約係喺容祖兒堆歌度抽一首做廣告歌
之後續約變咗得登造一首俾百記(然後就出現一大堆膠歌)
之後再續就變咗齋拍廣告無歌
好似係咁 唔知真定假 以前喺 JF 見到人咁講
二〇二三年度全女班投票

好似係因為同百記轉咗 contract
一開始合約係喺容祖兒堆歌度抽一首做廣告歌
之後續約變咗得登造一首俾百 ...
616.1314 發表於 2019-3-29 22:47

佢都不屑做廣告歌天后

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回復 640# iamsingingwong

個枝卸妝油廣告 不過又係無係電視見過

對上一次唱應該係2004年勁歌攞最女之後唱過《心病》

就算係派台歌,容祖兒都實在太多情歌可入Regular list,所以D冤鬼真係可以完全唔出現,或者encore唱一兩首:
吿解/啜泣/特別嘉賓/出賣/心病/獨照/摩登時代/貪嗔癡/時不與我/可歌可泣/雙冠軍/摩登時代/天之驕女/與蝶同眠/愛怪物的你

就算係派台歌,容祖兒都實在太多情歌可入Regular list,所以D冤鬼真係可以完全唔出現,或者encore唱一兩首 ...
1d14 發表於 2019-3-30 02:01

上次入場聽到雙冠軍 好幸運

祖祖會唔會喺演唱會中後段大嗌 “宜家先至係戲肉”!!
然後唱跳亞亞亞

上次入場聽到雙冠軍 好幸運
bagfgfcde 發表於 2019-3-30 08:59

Huh?
乜我地睇同一場㗎
二〇二三年度全女班投票