返回列表 發帖
1314可睇之處:
1) 眼高手低假大肚
2) 慘被CUT的急凍全場七不思議
3) extra:蟲卵DVD boxset ...
gooloo 發表於 2019-5-12 00:23

點講呢,1314除咗記得佢爛聲之外真係冇乜記憶點,反而記得佢第一場一開波第一首歌小日子就喊,呢個應該係一個紀錄,可惜冇收入碟。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

點講呢,1314除咗記得佢爛聲之外真係冇乜記憶點,反而記得佢第一場一開波第一首歌小日子就喊,呢個應該 ...
風見志郎 發表於 2019-5-12 08:51

重點係1314 d衫真係世界級7 好記得平安夜encore唇印長裙俾人惡搞做春卷
麻煩光頭Y今次唔好再搞佢
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

第一次自己攞票
我想問下銀聯支付係咪一定要憑取票編碼同密碼去自助取票機攞票?
邊度有自助取票機?(係咪24小時開放?)

重點係1314 d衫真係世界級7 好記得平安夜encore唇印長裙俾人惡搞做春卷
麻煩光頭Y今次唔好再搞 ...
fifty1205 發表於 2019-5-12 11:52

好難唔係佢,今次記招條裙都出事,成日跌落嚟(雖然都冇嘢睇)
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

第一次自己攞票
我想問下銀聯支付係咪一定要憑取票編碼同密碼去自助取票機攞票?
邊度有自助取票機?(係咪2 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-5-12 11:55

官網下面咪有囉
http://www.cityline.com/chi/helpdesk/locationOfuTdm.jsp

點講呢,1314除咗記得佢爛聲之外真係冇乜記憶點,反而記得佢第一場一開波第一首歌小日子就喊,呢個應該 ...
風見志郎 發表於 2019-5-12 08:51

徇眾要求唱左連續劇同續集算唔算
麻煩你同火星都好似唔肯唱

好難唔係佢,今次記招條裙都出事,成日跌落嚟(雖然都冇嘢睇)
風見志郎 發表於 2019-5-12 12:29

活動進行期間,祖兒的low cut露肩裙頻頻下滑,她不時要用手托,事後她笑謂︰「同我演唱會一樣好評(平)如潮。」
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

麻煩光頭Y今次唔好再搞 ...
fifty1205 發表於 2019-5-12 11:52

個件衫好cheap好似淘寶貨, 我諗Y今次都會整d衫俾佢

究竟而家加唔加場, 隔離forum話fans club都係24號去

ig post左小天使, 世上只有同擁抱天下

hohoho 發表於 2019-5-12 15:14

母親節姐,況且佢1314已經過咗癮

睇完成輯嘢,冇斌祖二世古咁好睇,不過長大果part有少少感動位。
斷估呢輯嘢入面D歌70%今次8月份都會出現,睇佢點樣mix,未知可能真係做openning。

hohoho 發表於 2019-5-12 15:14

我都想知 有尾場飛 但如果唔加場就要搵牛牛買5號了

黃大師又出手
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

中間選的鏡頭未夠好 明明有d鏡頭好經典仲好睇,不過整體條片都OK 睇左幾次 ...
danhong0109 發表於 2019-5-11 13:58

段片都有一幕美麗在望但竟然無隆重登場,話晒都係佢第一個售票紅館演唱會
why?

2008個rundown唔錯吖,個兩part medley真係high

2008個rundown唔錯吖,個兩part medley真係high
lightupmylight 發表於 2019-5-13 09:27

無法超越啦,Starlight狀態最good,不過舞台效果最好花臣最多係No.6,呢兩年嘅真心經典。

求兩張週六的,乜價格都得,唔知可唔可以買到原價

既然回顧20週年
不如唱埋第一次我想醉
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

既然回顧20週年
不如唱埋第一次我想醉
John 發表於 2019-5-13 11:01

都唔審題嘅!《第一次我想醉》都24週年了。

其實呢到有無蛋公司的人mon post? 之前講唔好搵Y做衫, 祖兒就post佢同Y合作無間

都唔審題嘅!《第一次我想醉》都24週年了。
風見志郎 發表於 2019-5-13 11:18

雖然我唔係參加新秀
但我係1995年

雖然我唔係參加新秀
但我係1995年
John 發表於 2019-5-13 13:08

卖老

lightupmylight 發表於 2019-5-13 09:27

今次將啲怨鬼落晒MEDLEY就最好

N6 2.0 唔該

唔加都好 有真頭場係手

不容錯失 都好耐冇唱過喇
希望今次會唱

今次將啲怨鬼落晒MEDLEY就最好
gooloo 發表於 2019-5-13 16:06

何丙喺度
都好大機會係有medley
佢最鍾意將啲big hits / classic串埋一齊 無論係medley定間場音樂
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

睇完love in la
《長大》嗰個version好似好聽咗

同埋今次係咪用返MSL班底?
見到音樂特輯有彭秀慧
如果今次用返佢做都幾期待下
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

天啊!容祖兒Pretty Crazy演唱會舞台設計師大有來頭!英國頂級設計師Es Devlin,她是Adele、Beyonce、Katy Perry、Lady GaGa、Miley Cyrus等巨星的舞美設計師。與此同時,2012倫敦奧運會閉幕式和2016里約奧運會開幕式都是她的作品[good]紅館史上最Crazy舞台即將誕生,萬分期待!

微博睇到,美組真係頂級資源,今次應該唔係1314咁hea

不容錯失 都好耐冇唱過喇
希望今次會唱
jasonng 發表於 2019-5-13 21:16

我都幾鐘意呢首 原版有少少拉丁feel
同碟仲有首"最新消息"都好聽
不過好似好多年無再唱過live

有預感rundown會係starlight + 1314 style

嘉賓凝住會有胡定欣

我諗有晚應該會有傷神同呼天不應, 佢實請ivana

我諗有晚應該會有傷神同呼天不應, 佢實請ivana
快劍俠 發表於 2019-5-14 05:18

希望我睇嗰晚會係ivana

嘉賓凝住會有胡定欣
masterdragon 發表於 2019-5-14 01:03

我都係

我都幾鐘意呢首 原版有少少拉丁feel
同碟仲有首"最新消息"都好聽
不過好似好多年無再唱過live ...
masterdragon 發表於 2019-5-14 01:01

仲有 Lovin' U / Goodbye  
早期d 輕快歌都好正
但佢好似唔記得晒咁

希望我睇嗰晚會係ivana
放空 發表於 2019-5-14 06:45

咁楊千嬅同 IVANA 比你揀呢

仲有 Lovin' U / Goodbye  
早期d 輕快歌都好正
但佢好似唔記得晒咁
jasonng 發表於 2019-5-14 09:59

give love a break 好正

咁楊千嬅同 IVANA 比你揀呢
賴爽 發表於 2019-5-14 10:19

唔係請後輩咩
點會有美千

唔係請後輩咩
點會有美千
放空 發表於 2019-5-14 12:16

佢話請朋友同後輩一齊分享

https://www.instagram.com/p/BxZ9 ... gshid=1jv4orrd099k1 ig見到
天啊!#容祖兒prettycrazy演唱會 舞台設計師大有來頭!英國頂級舞台設計師#esdevlin 她是#adele #beyonce #katyperry #ladygaga #mileycryus #lorde #kanyewest #jayz #theweeknd #takethat #u2 #benedictcumberbatch 等巨星的舞美設計師。與此同時,#2012倫敦奧運會閉幕式 和 #2016里約奧運會開幕式 都是她的作品

ig見到
天啊!#容祖兒prettycrazy演唱會 舞台設計師大有來頭!英國頂級舞台設計師#esdevlin 她是#adele #b ...
danhong0109 發表於 2019-5-14 15:36

咁dump本, 希望今年肥Y 0參與

咁dump本, 希望今年肥Y 0參與
Lewis 發表於 2019-5-14 16:00

容祖兒:他是我最好的設計師,我就是超模把他的設計完美呈現, 他是我肚裡的蟲,是我的腦

容祖兒:他是我最好的設計師,我就是超模把他的設計完美呈現, 他是我肚裡的蟲,是我的腦

...
TT进化论 發表於 2019-5-14 20:53

蟲之家,JY唔好幫肥佬代孕呀

嘩 我要收番之前英皇預飛做得好呢句說話
史上第一次內部出紙C!!!!U!!!!!T!!!!飛
如果搵人內部訂飛快問下究竟買唔買到
因為中低層員工只可以內部預購5張飛

如果搵人內部訂飛快問下究 ...
rfv123 發表於 2019-5-15 10:30

18場都唔夠飛
OMG,美祖好紅

點樣DEFINE 中低層員工@@

見到內部員工收到的email 說超額認購15倍,無法滿足,要cut飛

唔係請後輩咩
點會有美千
放空 發表於 2019-5-14 12:16

請晒所有女銅女銀上台然後講下拎女金嘅感受,再比佢地摸摸女金獎座

真係慘,祖祖金曲獎一個提名都無,連hocc都有半個