返回列表 發帖
祖粉揮手區
應該唔止睇一場

希望唔好考緊final嗰陣公售!!!!
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

頭場唔想睇甩漏
最理想梗係頭一個禮拜坐山頂聽靚聲
然後尾場980同祖祖瘋狂跳舞

#好似貪心咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

希望祖祖好似starlight咁整part medley一鋪唱曬啲怨鬼算數!

上次唱加大力度
今次唔好同我唱亞亞亞

Pretty Crazy可能就係concert YY 1.5
唱曬肥Y啲歌
亞亞亞唔係無可能架
佢好愛呢首歌
又係Alex Fung ...
Wing1211 發表於 2019-3-26 12:33

上次kkbox竟然揀亞亞亞唱真係令我好不安

希望唱優秀同綁夢
艾石仔 發表於 2019-3-26 12:36

希望一隻國語都唔好唱

咁快就兩頁天后啊
stephybest 發表於 2019-3-26 13:11

祖粉forum confirmed
仲有四個幾月
希望可以好似美千咁開2.0

有消息指5-18號,暫開14場
中間唔休息?
kenvincy.cn 發表於 2019-3-26 15:41

MSL冇勁歌熱舞都有休息
今次冇理由唔休
仲要劉華啱啱先出咗事

上次1314定唔知MSL真係見到有反祖既人入去睇
之後仲要係FB話自己好似去錯場
我真係心諗去nlm

唔開名邊個 ...
CunninG 發表於 2019-3-26 14:30

LOL 呢個post已經開始有人撩緊交打

AGGERRR,有飛真係安心好多,係驚多咗要點樣放比朋友仔
賴爽 發表於 2019-3-26 15:40

我有冠一種永遠
我係朋友仔

唔明點解呢首會比人當pun歌
CunninG 發表於 2019-3-26 22:04

因為嗰期莊冬昕個名好臭
又chok又軟雪糕

佢好似講過幾次話我好得閒一定會唱
616.1314 發表於 2019-3-26 23:34

我好得閒好正其實

今次唔睇應該就要yy concert 2.0 la
eggsteven 發表於 2019-3-26 23:55

yy concert一定係跑步機上隆重登場無限loop
而且仲難買幾萬倍

其實我覺得今次會唱《摩登時代》
彌補返上次MSL
而且今次都係hobing

之前睇MSL隻blu-ray解說話《摩登時代》係開場曲
去到最後一次綵排先覺得唔啱feel而變咗《男朋友與歌》

暑假開show
G持全身暑假opening

紅館好似規定要公售 係咪收錯風
fifty1205 發表於 2019-3-27 15:39

劉華補場好似冇?
如果要公售咁點補

軒仔降兩度個次有場KKBox特別場,好似無公售喎
Ki 發表於 2019-3-27 16:55

有公售

其實佢記唔記得自己有首歌叫與蝶同眠

希望同樂觀一齊唱
風見志郎 發表於 2019-3-27 18:03

MSL清唱過

混血兒真係好好聽
希望今次有類似MEDLEY
eggsteven 發表於 2019-3-28 15:41

Only 25嘅祖祖

老老實實
我要求好低亦都好實際
將MSL嗰個medley抽幾首出嚟做regular rundown代替某幾首怨鬼已經好滿足

心甘命抵早有預謀我也不想這樣罪魁我都好鍾意
借過已經降咗key 唱唔唱都冇所謂
密友同連續劇都係電視歌 唔好同時出
損友算唱得多 都可以唔唱

N6有08同10兩隻碟side track
1314有小日子啲side track
今次J-POP有機跑出

即係閃光彈
jasonng 發表於 2019-3-28 16:46

可能《鴛鴦襪》已經算係祖祖心目中嘅side track LOL

玩d另類d既歌啦 閃光彈 馬賽克 無電才是災難
cbacbacba1 發表於 2019-3-28 16:54

後兩隻我好鍾意
馬賽克好似唱過兩次live 一次新城音樂會 一次係某祖粉個演唱會

損友不了
希望有蜃樓
bagfgfcde 發表於 2019-3-28 19:21

1x年前兩隻都唱過

客套說話者
唔通話咪搞咩
Wing1211 發表於 2019-3-31 01:26

呢個level嘅歌手
有乜可能請啲票房仲差自己幾皮嘅人做嘉賓

《扮了解》個曲簡直童年陰影咪搞

你究竟系睇嘉賓定歌手?
香港已經好多嘉賓式演唱會你竟然話無?
Qmen 發表於 2019-4-1 21:36

其實暖場真係可以考慮
尤其香港啲歌手冇幾個準時開場
搵班暗星打發下時間好過玩電話等大半個鐘

明天建行員工優先購票!!!祖粉快D行動
TT进化论 發表於 2019-4-3 00:04

提早mark定有多請pm me

牆紙已經比佢搞到好煩厭
Wonders 發表於 2019-4-3 13:12

《墻紙》真係世界級煩膠
開紅館就當big hits必唱 開MSL就當side track唱
搬龍門能力仲勁過正苦

利申:新歌嗰陣好鍾意

唔好搞到美祖難做人啦 佢應該知道方丈已經引起祖粉公憤!MSL就抽起佢啦 ...
TT进化论 發表於 2019-4-3 16:24

我諗似係方丈不屑於side track呢啲細show多啲
睇下方丈而家唔幫人填side track就知啦

方丈呢個人真係小氣到……但我覺得,美祖鐵了心要用方丈,我哋點鬧都無用 美祖脾氣其實好倔 ...
TT进化论 發表於 2019-4-3 16:40

佢一定要做過同6+1過先捨得改
好似1314七不思議咁

OMG 夠唔夠體力應付啊 中間得兩日休息
開My Secret Live唔同開紅館喎
fifty1205 發表於 2019-4-5 02:43

20週年豁出去破紀錄XD
畢竟今次之後 應該以後場數都唔會再多過今次
隨時一前一後再加到20場賀20年

好怕是開三面台或是鑽石台,究竟幾時有座位圖
danhong0109 發表於 2019-4-5 10:52

公售前一日

有冇人有建行卡幫我搶多兩張10號980

大家做好鑽石台準備
TT进化论 發表於 2019-4-10 21:36

講咗?????
係嘅話好失望 雖然我冇睇過鑽石台
鑽石台嘅話公售一定全部_位

係黃牛post一張鑽石台座位圖,不過又有人話係黃牛隨便發,唔係最終舞台圖,但我都好驚如果係 ...
TT进化论 發表於 2019-4-10 21:42

應該冇咁快有啩
seating plan通常都係城網發售前先有

係祖兒post講接客呢兩個字好敏感喎
John 發表於 2019-4-11 00:40

演唱會瘋狂接客唔得咩
祖兒今晚聽晚呢晚嗰晚邊晚都得閒

可能近年太多三面台
真係有D擔心
雖然鷹王作風就四面台多
John 發表於 2019-4-11 00:40

蛋記今年KKK三面 美軒要同中樂合作都似三面
如果連一姐二十週年都玩三面成件事真係好cheap
除非佢覺得自己體力已經負荷唔到多場數嘅四面台(不過以佢份人我唔信)

其實三面又點
cathay1996 發表於 2019-4-11 01:15

香港搞三面啲visual好多都好垃圾下
仲要唔係正面嗰啲觀眾睇得辛苦到

聽講好多人都易買LOL

呢度好似無人買到
Lewis 發表於 2019-4-11 09:36

見到幾多人一開波就見到個制然後買咗不過我冇卡sosad

5 6 10 11 16 17 18 sold out

use kkfly app
pooh1460 發表於 2019-4-11 10:36

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

雖然早兩日我都係入唔到sammi lol

得返6 7 8 13 14 15少量

建行算係易入
就算買唔到都叫死得痛快

買到嘅到時公售唔好同我逼好唔好

BTW
ALL SOLD OUT

其實好明顯咯,唔係2/3就係4/25
TT进化论 發表於 2019-4-11 13:32

4/25啦多數
都係禮拜日

但我唔想尾場係週末wor,太多人搶票啦
TT进化论 發表於 2019-4-11 13:39

尾場禮拜幾都一樣多人搶啦
我最想睇10號同尾場
揀10號係因為第一round通常最好狀態 仲要禮拜六可能有得玩耐啲
不過我要等公售sosad

公開發售幾多號?
PerryXD 發表於 2019-4-11 13:46

9號
18場一齊賣

JF Telegram group有人原價放左10/8 兩張580比我感動到喊
cbacbacba1 發表於 2019-4-11 13:52

葡萄

JF TG group要點入架