返回列表 發帖
佢係話一晚唱一首年度金曲,從1999唱到2018
阿mark 發表於 2019-8-6 17:27

DVD又可以收埋18首bonus track
又唔洗晚晩唱《我的驕傲》、《世上只有》

值得諗諗佢
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

今晚嘉賓楊千嬅
787491313 發表於 2019-8-7 17:07

合唱《最後的歌》

不得了
有人聽到練緊
同埋聽到美千唱
victor1991415 發表於 2019-8-7 17:40

兩位DIVA都是偉文粉
上次揀《習慣失戀》
今次揀《假如讓我說下去》

我覺得第一首歌已經有意思, 好似講緊香港

最後的茱麗葉入面個句就算有軍隊封路 圍牆建起 都衝得過都也未 ...
hohoho 發表於 2019-8-7 22:20

1. 人人疑問 個個在擔心天太暗 會有事發生
2. 這都市尚未淪陷

今次嘅視覺享受同N6不相伯仲
音樂性就真係比N6差太多,選歌適逢20預咗保守 ...
風見志郎 發表於 2019-8-8 08:31

半空medley有待改善:

Plan A - 世上只有/ 我的驕傲/ 明日恩典/ 陪我長大/Be true
Plan B - 麻煩你/ 最後勝利/ 煙霞/ 新貴/ 去火星戀愛

Suggestion 2 啲人唔識唱就好樣衰
eggsteven 發表於 2019-8-8 08:42

唱side-cut的話,就唔洗遞 比觀眾

悲觀生物學
風見志郎 發表於 2019-8-8 23:12

三日轉一次rundown

唔想聽我的驕傲世上只有
真係好想聽與蝶同眠..
當年明明係主打黎, 但呢十年既對待仲衰過SIDE TRACK ...
Lewis 發表於 2019-8-9 09:39

原來有唱過live

再見我的初戀次次都唱得唔好
eggsteven 發表於 2019-8-9 10:23

輝陽編曲太神了...
何bing應該用番原裝arrangement

可能近來愉快吧
misterben111 發表於 2019-8-9 19:16

或者唱我巧嘅<莉亞的C3PO>

不如估嘉賓仲好?

競猜18場嘉賓:
前輩:
Eason - 富士山下裡搜神記
Miriam - 最後的歌 (最後一take Mi ...
l00540 發表於 2019-5-9 07:50

暫時中左三位

希望啲噴嘉賓呢幾日會出哂
bagfgfcde 發表於 2019-8-10 10:03

Kenny應該在開賣前
會來唱《勇氣情歌》/ 何羲苛

**** 本內容被作者隱藏 ****
Ki 發表於 2019-8-12 19:07

上一輩歌手?

是否8:30開show??

原來調咗黎今晚

眼紅紅+眼紅館
風見志郎 發表於 2019-8-13 18:00

眼紅紅...館 Nice

弊在要聽合唱版心之 , 好難聽 ,我要祖祖爆seed版,唔係rock版:( ...
jack27 發表於 2019-8-13 21:36

DJ幾多號嚟?

Lemon做嘉賓的話
應該都會録影《告解》啩

我隔離兩條友簡直連我的驕傲都無跟住唱
冷靜過去圖書舘

今晚氣氛確實一般般
好多次都係早早開聲話俾 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-8-14 01:21

可能尋日rundown正啲
希望我看嗰場有《搜神記》、《麻煩你》

另外,希望團隊再微調一下
歌姬
Major classic Medley: 未知/ 誰來愛我/ 怯/ 抱抱/ 花千樹/ 天窗
愛一個上一課
痛愛
Minor classic medley: 麻煩你/ 舊日回憶的山丘/ 去火星戀愛/ 特別嘉賓
....

最後的茱麗葉
與蝶同眠
玩家
樂觀 x 悲觀生物學
心淡

100頁
風見志郎 發表於 2019-8-14 22:50

Crazy