返回列表 發帖
跑機攞嚟做握手位咁浪費
616.1314 發表於 2019-3-28 13:21

唔係呀,可以玩互動,阿祖遞咪比觀眾A:加快吧!
阿祖:我的秒速只許加!
觀眾B:加快吧!
阿祖:跟不可能鬥快吧!

好娘呀,你地d fans 唔好再比suggestion啦
cathay1996 發表於 2019-3-28 13:42

應該娘唔過佢亞亞亞跳大媽舞

呢堆野係咪要又笑又喊咁唱
eggsteven 發表於 2019-3-28 13:50

你講得啱!又要笑又要喊,配合佢雙子座既性格,
之後直接tag無人知道雙子座,可以現場播返個mv!

Gemini medley!!!佢最好既主題當然要係廿周年出現,
雙子情歌/無人知道雙子座/兩面/28個我/第一百個我/分身術

反而呢批歌由Minor變左Major Classic
Sammi團隊就醒了

希望蛋蛋可以將祖有預謀、與貓共舞、心甘命抵 ...
l00540 發表於 2019-3-28 18:12

其實1314嗰陣已經玩緊每日廚師推介呢樣野,相信今次都係用呢招!每場唱一兩首side track都唔係冇可能

想聽兩面!如果真係有呢個Medley 無人知道一定走唔甩
hehemamama 發表於 2019-3-29 07:26

佢仲記得呢首歌先算。。。

明明瓊姐個新side track四寶list有零時零分

呢首就真係麻煩你唔好再唱啦,同埋舊日回憶的山丘都係,真係已經開始厭惡,明明仲有一堆side大家都超熟 ...
風見志郎 發表於 2019-3-29 08:34

YouTube求其揀幾首hit rate高既唱都知唱咩啦…

N6 好多都係 classic
越唱越強慢版 流淚眼望流淚眼

另外其實好想佢唱多啲 TMW 同 J-POP 既輕快歌 {:1_9 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-29 12:35

sexy medley可以唱舌尖開叉!如果今次又可以整part好似msl茱麗葉咁爆seed認真唱就好了!

爆seed
殉情Part
還未
夢非夢
最後的茱麗葉
樂觀
與蝶同眠
Wing1211 發表於 2019-3-29 14:54

Ff就覺得好正

心病佢對上一次唱live 係幾時? 我好鍾意呢首
放空 發表於 2019-3-29 17:30

2004拉闊?!…

乜鬼好歌佢都話憎,佢連充電器都話份詞聽到好感動
個人Taste既問題……亞亞亞 雙子座 咁多fans憎既佢咪好鐘意囉……

bagfgfcde 發表於 2019-3-30 11:48

原來我都係睇呢一場……

Me watched 1226 :( only special guest and escape you
eggsteven 發表於 2019-3-30 12:34

逃避你唔聽呀,雖然今次好大機會有

https://ol.mingpao.com/ldy/showb ... 6%E6%9B%9D%E5%85%89

睇呢個訪問已經比pretty crazy洗曬腦

演唱會主題曲係一種永遠定係pretty crazy?
tyli 發表於 2019-3-31 12:27

Pretty crazy...一早已經講左

想聽綠野仙蹤
好似冇乜live過
hehehaha 發表於 2019-3-31 21:10

好耐冇live!!!

紅館冇
最後一首non 膠百記歌
(澎湃我都覺得麻麻地)
eggsteven 發表於 2019-4-1 00:22

綠野仙踪 我都幾鐘意:)嗰期hanjin啲歌都幾啱佢,暖光 同 呢首

其實派對機器有機, 好似有會員講過開場曲係一首side cut快歌
CunninG 發表於 2019-4-1 12:34

布穀鳥大反擊/扮了解 有機會嗎?

支持祖祖用扮了解開場帶大家返去跳舞機年代
gooloo 發表於 2019-4-1 16:11

加埋what's up

你們覺得5號是不是真首場,還是前面加開2 3號
danhong0109 發表於 2019-4-2 00:21

好難知,要睇埋前面7月sammi開到幾時

有冇祖粉發起行動狙擊黃偉文?
好唔想個show變咗佢個作品展
bagfgfcde 發表於 2019-4-3 12:37

陣間鬧得太大,影響佢地感情就唔好啦._.雖然我都唔想光頭又插手太多,
睇下軒之個迴旋壽司幾嘔心…睇下洪卓立首壽司店之戀幾膠…
陣間阿祖係紅館上演壽司人體盛我都唔知俾咩反應好
A real Diva doesn't need any Gimmick!

美之同張軒果個SHOW簡直係污點
希望Y文放過美祖
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-3 21:55

1314啲姿客裝+紅唇娃+魷魚獸=Y文最愛

點解冇人記得好事多為
MiRi 發表於 2019-4-6 12:45

好憎呢首,聽親個intro都飛

梅姐,小鳳姐……巔峰時期20場起跳都冇咩問題
lightupmylight 發表於 2019-4-9 09:21

小鳳姐企起度唱 最多un兩下點同……美祖下下加大力度跳唱

大家做好鑽石台準備
TT进化论 發表於 2019-4-10 21:36

黑人問號???廿周年玩新野???

有卡都要入到去先得雖然有兩張

買到12張

暫時mark左三場先都唔錯等終極尾場再搏下運氣

有無多嘅票
TT进化论 發表於 2019-4-11 13:21

本身有四場,但留左一場比人。

哈哈OK啦,你會唔會睇首尾場?如果睇咁到時可以見下hh
TT进化论 發表於 2019-4-11 13:26

終極頭尾場等下先啦英皇陰啲陰啲加場都唔知邊日

公售都未開始 啲人就走去幫襯黃牛
真係自作孽
Lewis 發表於 2019-4-11 17:33

飛都未拎到上手就信

希望祖祖只請天皇天后級
軒仔 twins 克勤 基仔嗰啲應該走唔甩,
再加埋合作過既 草蜢 安哥 明哥 之類既嘉賓,
再請埋競爭對手天后 sammi 千千 kelly,
再請埋啲佢好仰慕既歌手 美之 大同 咁上下就夠
唔fd嗰啲就唔好請 最好尾場請埋hocc 菇祖合體

個畫面應該幾驚嚇
TT进化论 發表於 2019-4-15 12:53

好睇!支持yy 出場跳舞!當年千千最好的債都上台獻花
冇理由祖祖唔做多啲
話曬好朋友

TT进化论 發表於 2019-4-15 16:30

支持yy自己上演壽司人體盛!!咁先夠pretty crazy

首場過後應該好多人轉票
TT进化论 發表於 2019-4-15 19:49

咁就好,黃牛可以平賣

Big big shop疑似會賣演唱會既產物

而家仲有40000張,冇人睇祖祖??

依家就黎賣曬D飛喎:0) 加兩場姐, 又唔係叫佢加十二場
Lewis 發表於 2019-5-10 10:58

而家好似已經售罄左?再加應該啱啱好啦

牆紙都翻唱

聽到厭
hohoho 發表於 2019-5-11 22:08

睇完個特輯,肯定今鋪實冇side track了,未知/痛愛/隆重登場/加大力度/牆紙應該已經入左regular rundown?!

長大
hohoho 發表於 2019-5-11 22:28

唔係演唱會唱呢首呀……加埋一種永遠

big big channel買個隻碟應該有: 末知/痛愛/隆重登場/牆紙/長大

busking有空港/16號愛人/心淡 ...
hohoho 發表於 2019-5-11 22:37

同1314有咩分別?

唔想聽墻紙
想嘔
又唔係啲咩big hits一定要唱
JayantL 發表於 2019-5-12 01:09

佢鐘意就要唱啦

依家出勇氣情歌係咪演唱會一定要唱?
tyli 發表於 2019-5-29 22:27

本身已經有嘉賓環節浪費時間,而家仲要留個quota唱翻唱……

1314好似冇唱
今次應該走唔甩
JayantL 發表於 2019-7-6 22:47

1314尾場唔係有唱爭氣咩

飄紅&樂觀都希望佢會唱!
ellybest 發表於 2019-7-7 09:33

咁side就唔覺得佢會唱。。。

演唱會倒數27天   

壽終正寢
hehehaha 發表於 2019-7-9 18:14

佢肯唱呢首咩要笑住唱

不過近年佢到無咩大hit歌
hohoho 發表於 2019-7-18 23:31

連續劇 續集 女皇 之後就冇hit歌,祖祖醉心於轉型。

但係啲街客好鍾意medley wor
一口氣唱曬啲怨鬼好似唱K咁

其實開完MSL之後
祖祖同佢team人應該 ...
JayantL 發表於 2019-7-18 23:17

Starlight已經有classic medley,今次再重複?。。。索性陳輝陽+伍樂城medley將啲歌串起佢咪得,
爭氣抱抱痛愛想得太遠破相+逃避你誰來愛我悲觀生物學