返回列表 發帖

如果真係要符合主題Pretty Crazy,起碼要有下面幾部分先稱得上
- 快歌Medley:布穀鳥大反擊/chihuahua/充電器/我要玩/開動快樂
- 國語Medley: 愛情復興/長大/小小/很忙/這就是愛嗎/說真的
- 仲要每一場都有一個嘉賓唱一首合唱歌:
Make A Beat/他都不愛我/讓我們走下去/世界真細小/愛情也有生命/全副舞裝/雙子情歌/放過你/追風箏的風箏/(同王祖藍唱)學貓叫/給自己的信/飆汗

天窗
雙腳著地
刻不容緩
第二世
l00540 發表於 2019-3-26 15:46

加埋黃昏點唱機、最近比較煩、動作派、心之科學、會很美,認真可以考慮一日一嘉賓合唱,有D好似幾有gimmick,又有不同輩份

如果跟美祖喜好,me-re-do應該全碟都唱,希望會請嘉賓一齊唱合唱歌,《黃昏點唱機》、《世界真細小》、《雙子情歌》、《他都不愛我》、《愛情也有生命》都好值得唱,而且應該會請到

20週年不如玩大佢,請湯河上嚟一齊唱《我要玩》
風見志郎 發表於 2019-3-28 11:21

玩大就要有膠味廣告歌medley - 布穀鳥大反擊/開動快樂/我要玩/快樂最快/充電器,隨時演唱會後可擺脫污名
其實好想現場聽天后唱《chihuahua》,仲有得Rap

同舊歌比 就唔會揀囉
fifty1205 發表於 2019-3-28 12:31

預感會有《Gotta Get High》係快歌medley

出色都無有無搞錯
iamsingingwong 發表於 2019-3-28 12:42

出色要係另一part,出色/Gotta Get High/我好得閒/我所知的兩三事

你講得啱!又要笑又要喊,配合佢雙子座既性格,
之後直接tag無人知道雙子座,可以現場播返個mv! ...
stephybest 發表於 2019-3-28 13:53

講起雙子座,想起鄭欣宜係MV同佢演唱會幫呢首歌跳膠舞,支持係演唱會中重現

心病佢對上一次唱live 係幾時? 我好鍾意呢首
放空 發表於 2019-3-29 17:30

對上一次唱應該係2004年勁歌攞最女之後唱過《心病》

就算係派台歌,容祖兒都實在太多情歌可入Regular list,所以D冤鬼真係可以完全唔出現,或者encore唱一兩首:
吿解/啜泣/特別嘉賓/出賣/心病/獨照/摩登時代/貪嗔癡/時不與我/可歌可泣/雙冠軍/摩登時代/天之驕女/與蝶同眠/愛怪物的你

個人覺得嘉賓一定有林海峰,唱《黃昏點唱機》,競爭對手怎可忘記謝安琪

hana就好
你老闆 發表於 2019-8-7 18:59

羅志祥、Eason、徐小鳳、林峰、劉德華都有機會