返回列表 發帖
買左但仲未收到 email
616.1314 發表於 2019-5-9 18:59

gmail慘到冇朋友11點到而家都未有
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

9 16 18 24 all sold out
13 20-22 少量 所有價位
14 15 少量 980 380
5-7 10-11 17 23 少量 580
8 少量  ...
kelvinyu188 發表於 2019-5-9 22:29

其實大部分少量都俾人hold咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

唔小心用咗同一個account買咗兩次 總共加埋五張
不過唔同一張信用卡
會唔會俾人cut曬我呢幾張飛

九場少量
but大部分價格都係得返一兩張 or 4+單丁

可以留名睇加場

之之出po吹奏祖祖
仲講到明係好朋友XD
係咪要做嘉賓

呼天不應 x 傷神
正吖

有無人同我一樣仲未收到 email ?_?
但係信用卡係扣咗錢
616.1314 發表於 2019-5-11 00:33

我gmail收唔到
send咗email去城網又唔復我

唔想聽墻紙
想嘔
又唔係啲咩big hits一定要唱

今次將啲怨鬼落晒MEDLEY就最好
gooloo 發表於 2019-5-13 16:06

何丙喺度
都好大機會係有medley
佢最鍾意將啲big hits / classic串埋一齊 無論係medley定間場音樂

睇完love in la
《長大》嗰個version好似好聽咗

同埋今次係咪用返MSL班底?
見到音樂特輯有彭秀慧
如果今次用返佢做都幾期待下

再見我的初戀係咪有十年無唱
TT进化论 發表於 2019-5-17 23:04

我上禮拜睇完 陳輝陽x女聲合唱
呢排都loop呢隻好正
不過祖祖應該唱唔返嗰個feel

原來05個次每晚都請咗嘉賓?
   Joey and her Guests
(i) 林子祥 - 零時十分
(ii) 張信哲 - 有一點動心
( ...
lightupmylight 發表於 2019-5-20 15:11

仲有kenny

做乜係度回顧1314
除左唱左d side track之外都冇咩記憶點
water:) 發表於 2019-5-20 20:17

新城送獎去紅館唱我杯茶算唔算LOL

既然20週年 唔該唱Be True好唔好

Be True??? 唔Be True啦下話
又Be True
vunun 發表於 2019-5-21 23:38

咁就已經過咗1X年

本身已經有嘉賓環節浪費時間,而家仲要留個quota唱翻唱……
stephybest 發表於 2019-5-30 00:28

我諗應該有一晚係小斌女做嘉賓然後先會唱啩

其實蛋記如果咁想炒話題博關注
索性搵美軒美斌佢哋一pair合作開騷算啦
做咩又要搞火龍果 又要搞勇氣情歌嚟騎劫美祖嘅騷
到時一定又悶又冇驚喜仲要浪費唱其他歌嘅時間(一定吹勁耐水) 希望我睇嗰幾場唔好中佢哋

張巨型海報之後有無得賣架
阻住 發表於 2019-6-24 19:41

830一張580
隨時仲貴過黃牛

其實有咩所謂, 佢國語歌都無咩市場, 又唔似千嬅sammi有戲拍
hohoho 發表於 2019-7-3 17:03

佢而家喺大陸上好多綜藝做諧星負責派膠ga LOL

呢排聽返啲舊碟竟然幾鍾意《真身上陣》
希望佢今次快歌part可以有一兩首驚喜啦

演唱會倒數一個月   

2000-2004年 陳輝陽 x 林夕 班底
幫祖兒打造好多經典hit songsss
今日重溫 ...
hehehaha 發表於 2019-7-6 04:57

1314好似冇唱
今次應該走唔甩

1314尾場唔係有唱爭氣咩
stephybest 發表於 2019-7-6 23:51

突然醒起同送禮嗰次都唱咗
當我冇講過XD

7月22日有包青天主題曲聽
tyli 發表於 2019-7-5 23:31

呢個時候出主題曲
好驚encore俾TVB騎劫

如果有part係 連續劇 x 續集 x 女皇 x 明月
到時真係diu出聲

首歌好正
暗黑祖
可惜CM無人buy
hehehaha 發表於 2019-7-10 00:02

#我在乎

可能因為14年叱咤live hea唱都吊打全場女歌手

城市售票網冇放飛,但喺大麥網放飛,好搞笑吖
lightupmylight 發表於 2019-7-12 15:08

因為大麥網已經同牛冇乜分別
匯率1:1大陸人都會覺得好抵

聽聞有外國artist做嘉賓
希望有Madonna或者BTS嘅級數
hehehaha 發表於 2019-7-15 18:35

Gin Lee

呢首放輕快歌環節又係正
cbacbacba1 發表於 2019-7-16 12:08

9成9《心花怒放》again and again

單單官方渠道賣嘅都幾多平日豬頭骨580剩
到開show嗰日應該有平價唔知有冇機會趁頭一個禮拜狀態好嗰陣睇多幾場呢

未知
誰來愛我
隆重登場
我的驕傲
痛愛
心淡
習慣失戀
啜泣
抱抱

16號愛人
世上只有
一拍兩散
愛一個上一課
破相
花千樹
牆紙
天窗
加大力度

心花怒放
越唱越強
be ture
心之科學
悲觀生物學
一種永遠
pretty crazy
連續劇
續集
我好得閒
gotta get high
TT进化论 發表於 2019-7-18 12:57

紅字都不了

但16號愛人之前呢d真係必唱
TT进化论 發表於 2019-7-18 22:20

預左實係金曲夜啦
心淡呢d 佢唔唱俾人拆台都似
victor1991415 發表於 2019-7-18 22:22

好似StarLight咁整個1X分鐘Medley塞曬堆怨鬼入去算啦

唔唱啲街客就話難睇
eggsteven 發表於 2019-7-18 23:10

但係啲街客好鍾意medley wor
一口氣唱曬啲怨鬼好似唱K咁

其實開完MSL之後
祖祖同佢team人應該要對自己side啲嘅歌自信啲

Starlight已經有classic medley,今次再重複?。。。索性陳輝陽+伍樂城medley將啲歌串起佢咪得,
爭氣抱 ...
stephybest 發表於 2019-7-19 01:27

classic medley換部分歌就得啦
可以將某幾首換成啲side track big hits(eg. 麻煩你 去火星戀愛 16號愛人)
同啲big hits怨鬼組成medley

心之科學仲唔夠hit咩 等睇5號大合唱
TT进化论 發表於 2019-7-19 01:28

心之科學我覺得好似冇乜大合唱feel

又好似真係無咩點可以合唱,希望今次舞美可以好D,1314真係唔得
BTW,你睇邊場 ...
TT进化论 發表於 2019-7-19 02:22

頭尾場+10號

我提前先講,萬一唔精彩可以搵個藉口   希望美祖唔好再忘記床前無月光同派對機器 { ...
TT进化论 發表於 2019-7-19 14:19

派對機器值得有一個演唱會version嘅編曲~

這首太side了,應該唔會出現在歌單了。
stephybest 發表於 2019-7-20 01:53

第一次攞亞太女好似就係唱呢首

話說真系無碟出呀?
唔似英皇喎
Qmen 發表於 2019-7-22 00:24

上年美軒開show都冇
應該而家蛋記策略都係咁 一年plug4首 plug到年尾先會出碟

仍然覺得會有精選大碟
TT进化论 發表於 2019-7-22 01:28

1314嗰兩隻精選到而家先出咗一隻廣東大碟
我諗應該唔會有啦

某登有人睇排舞相話疑似又有喜喜

係咪等於話呢幾首全部壽終正寢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

已經confirmed會唱:越唱越強
stephybest 發表於 2019-7-28 20:48

唔似祖祖會唱
我估可能係間場或者opening?

派對機器會唱!!真side track
stephybest 發表於 2019-7-29 14:05

好似早幾十頁就有人講過派對機器係opening?
唔通係堅?

蛋記ig po蜉蝣
希望中啦

咁其實考唔考慮差唔多level嘅《歌姬》,呢首絕對underestimate咗。
風見志郎 發表於 2019-7-31 10:37

可能祖祖唱呢首怕會回想起慘痛嘅影后追求歷程

擁抱天下(換走世上只有)
    再見我的初戀(原編)
    銀蛋(改一改編都可以上紅館) ...
jack27 發表於 2019-7-31 10:01

三首都係隆重登場隻碟
其實隻碟仲有R U Ready 4 Me都可以上紅館

都係預下有咩金曲
世上只有、越唱越強、痛愛(放ending....)、隆重登場(love in LA 講過 ...
jack27 發表於 2019-7-31 10:56

仲有墻紙
2010後最大怨鬼
連MSL都走唔甩(明明叱咤同tvb都係十大)
Love in la仲要講到明佢自己超鍾意

始終唔覺得會有長大
佢啲國語歌除咗加大力度 應該全部都係廁所位

其實唔一定要整一part for 淫歌,可以跳跳下high歌跟住除衫變淫歌
jack27 發表於 2019-7-31 10:49

其實天之驕女除衫唱蛇都好正

我覺得亞亞亞有87%可能,kkbox又唱。佢好鐘意,YY+alex fung
jack27 發表於 2019-7-31 11:12

如果真係要二揀一
我寧願聽亞亞亞都好過聽16號愛人

亞亞亞雖然唔好聽
但live都幾好反應(上次kkbox有喺現場)

N6無可取代
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:15

N6有蛇 穿花蝴蝶 Scream 越唱越強已經冇得輸
side tracks唔少
仲要嗰陣啲big hits仲未變怨鬼 仲要冇我的驕傲

其實實過完SL個classic medley後,已經變怨。N6有深情演繹救番
jack27 發表於 2019-7-31 11:22

痛愛轉編曲印象已經好好多
雖然把聲好爛

big hits嚟講
誰來愛我 逃避你呢啲都唔算次次唱

其實除咗rundown,嘉賓都有排擔心,分分鐘咩徐小鳳,譚詠麟,關菊英都來 ...
TT进化论 發表於 2019-7-31 11:26

麟伯呢排邊敢喺香港蒲頭咩
除非佢想出嚟致敬「你哋唔係hur我吖嘛」

蛋記嗰邊軒 KKK 送禮 Twins Kenny一定走唔甩
應該都會有chef le mon

我想有美吹
好想聽《動作派》 童年回憶