返回列表 發帖
8月5-9,11-15,17-21,23-27日,岩好20一个月

李克勤優先公布4場,加到9場,張敬軒優先公布3場,加到6場,容祖兒優先公布12場,最起碼加到20場,拭目而待

正常啦,無啦啦空左個星期五都太浪漫
Wing1211 發表於 2019-3-27 15:25

但連續開咁多場唔休息,頂得順嗎

咁樣討論落去,可能要開post 2.0版本嘅貼

20場,應該係英皇計好嘅,8月檔期攞曬。
今次同Sammi無縫連接,一定又會攞嚟比較。 ...
風見志郎 發表於 2019-4-8 16:27

2015個次人瑞好似都比較過

回復  TT进化论

15場已經好擔心,仲要18場?收買人命咩......

做了咁多年容粉, 第一次唔想佢加場....... ...
紅葉大祭司 發表於 2019-4-9 01:42

梅姐,小鳳姐……巔峰時期20場起跳都冇咩問題

希望祖祖只請天皇天后級
軒仔 twins 克勤 基仔嗰啲應該走唔甩,
再加埋合作過既 草蜢 安哥 明哥 之 ...
stephybest 發表於 2019-4-15 10:08

仲有霆鋒

呢D真係0驚喜,同佢個rundown一樣
小心最後晚晚都係方丈
風見志郎 發表於 2019-4-15 11:30

方丈話唔埋喺每晚固定rundown嘉賓

佢號召力隨時勁過佢啲嘉賓
完全唔想睇嘉賓
難得希望佢走數
JayantL 發表於 2019-4-29 15:00

唔請嘉賓,蛋記班暗星邊有機會上紅館

其實SAMMI應該做到...只係唔做ja
wewa1001 發表於 2019-5-6 13:44

體力唔掂

中間休息日可以休多一兩日

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

59段60段幾特別下,唔知到時做咩機關,有乜驚喜

不如估嘉賓仲好?

競猜18場嘉賓:
前輩:
Eason - 富士山下裡搜神記
Miriam - 最後的歌 (最後一take Mi ...
l00540 發表於 2019-5-9 07:50

Kay - 忘憂草/ 兩個女人
Hocc - 黃色大門上有紅屋頂
呢兩個明明年紀比Joey大,仲好意思話後輩,霆鋒年紀比佢細,又話喺前輩

之前李克勤都格硬加俾佢, 如果再加可能會有平價飛
hohoho 發表於 2019-5-9 18:21

李克勤4場加到9場,張敬軒3場加到6場,古巨基2場加到4場或者5場,英皇好鬼鐘意翻倍咁加場

黃牛屯咗唔少飛,然後粉絲大部分想去睇嘅都自己搶到,今次殺個黃牛抽手不及,大快人心

決定開show前溫書一次前面9次紅館D碟。
風見志郎 發表於 2019-5-11 16:10

邊有每次都出碟

美麗在望慈善演唱會 TVS3群星熱辣show版
風見志郎 發表於 2019-5-11 16:27

睇曬之後記得講下每一年有乜感想,有乜特別之處

2008個rundown唔錯吖,個兩part medley真係high

仲有 Lovin' U / Goodbye  
早期d 輕快歌都好正
但佢好似唔記得晒咁
jasonng 發表於 2019-5-14 09:59

give love a break 好正

幾時有加場消息?
Qmen 發表於 2019-5-16 00:40

應該會喺5月底或6月初,如果接近7月都冇加場消息,咁就真係冇得加喇

但最近d大show都喺鐘意一次過公售,例如劉德華,張學友,鄭秀文都唔玩加場套路

後面應該加唔到啦 蕭敬騰30號開 中間只有5日
danhong0109 發表於 2019-5-17 00:23

2015Kelly26號尾場,twins31號首場,中間4日   2017李克勤11號尾場,鄧紫棋15號首場,中間3日
   以英皇嘅拆臺效率,中間3日給蕭敬騰足夠

2015Kelly26號尾場,twins31號首場,中間4日   2017李克勤11號尾場,鄧紫棋15號首場,中間3日
   以 ...
lightupmylight 發表於 2019-5-17 08:46

楊千嬅2號尾場,JW6號首場,中間都喺3日

2008同2010兩次真係正到不能再正,1314就敷衍好多,同克勤個show都唔錯

其實睇翻05年個演唱會,算同輩同期之中做的幾好嘅一個show,唔知點解當年俾人狂x,kiss part睇一次笑一次 ...
TT进化论 發表於 2019-5-20 14:44

原來05個次每晚都請咗嘉賓?
   Joey and her Guests
(i) 林子祥 - 零時十分
(ii) 張信哲 - 有一點動心
(iii) Twins - 下一站天后
(iv) 黃耀明 - 隆重登場
(v) 王傑 - 還有

有冇人知道而家出邊牛牛炒到咩價位?

咁耐未有加場消息,睇黎真係冇得加

黃牛霏未售罊
阻住 發表於 2019-5-30 18:24

冇錯,好似都炒儂咗,有市無價。反正想睇嘅人都自己買到正價票

好似冇點宣傳,應該都喺冇得加場

今日d飛售罄咗未?

而家真係無人care
hdfb 發表於 2019-7-1 12:57

而家真係無人care
hdfb 發表於 2019-7-1 12:57

因為關注點都喺7月中開show個位

城市售票網冇放飛,但喺大麥網放飛,好搞笑吖

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

因為大麥網已經同牛冇乜分別
匯率1:1大陸人都會覺得好抵
JayantL 發表於 2019-7-12 15:19

算一下,HKD980=RMB861,大麥網賺咗130人仔

岩check咗下大麥網:6號7號仲有980,7號8號13號仲有580,唔保證佢會不會時不時放飛

單單官方渠道賣嘅都幾多平日豬頭骨580剩
到開show嗰日應該有平價唔知有冇機會趁頭一個禮拜狀態好嗰 ...
JayantL 發表於 2019-7-16 15:40

難怪今次英皇唔出“終極加場”海報喇,現已經好多人喺度放緊原價飛

邊到多人放原價飛??
Ki 發表於 2019-7-17 17:22

大陸百度貼吧,閒魚都有,不過都喺單丁或者唔連位嘅

未知
誰來愛我
隆重登場
我的驕傲
痛愛
心淡
習慣失戀
啜泣
抱抱

16號愛人
世上只有
一拍兩散
愛一個上 ...
TT进化论 發表於 2019-7-18 12:57

咁少歌,起碼都加多兩part,經典medley,dance medley

都唔係吖,我有表妹專程落香港睇joey演唱會
uponand 發表於 2019-8-3 11:48

大陸肯定喺有市場,但市場唔大,睇佢之前同李克勤個tour就知喇,都跌價得幾犀利

就快可以加埋曾樂彤個名上去
gooloo 發表於 2019-8-10 11:06

咪搞笑啦,Jolin2015嘅時候紅館都唔知幾滯銷,佢會有天價?當時記得150買咗一張380睇Jolin