返回列表 發帖

點解又係建行 冇識既人用點訂
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

上APP識返幾個萬通保險佬
gooloo 發表於 2019-3-26 17:28

用肉體?
Lewis 發表於 2019-3-26 17:36

你識人介紹埋俾我

想聽 綠野仙踪 & 床前無月光

JF話聽聞9號係保險場wor

呢首真係正到
Lewis 發表於 2019-3-28 00:38

其實肯練下應該都OK...不過如果佢真係覺得太辛苦就算啦

玩大就要有膠味廣告歌medley - 布穀鳥大反擊/開動快樂/我要玩/快樂最快/充電器,隨時演唱會後可擺脫污名
...
1d14 發表於 2019-3-28 12:38

上次1314聖誕節都唔唱Chihuahua

J-POP 除左雙雙座同 GGH 之外全隻碟其實都值得唱
不過雙雙座 JO 自己鍾意/GGH 係老友 AF 作,兩 ...
616.1314 發表於 2019-3-29 13:30

GGH 真係唔想聽
其實想聽堂堂男人但一定會即刻冷場

支持要有 樂觀
呢首認真唱會震懾全場 (not cd版笑住唱)
cbacbacba1 發表於 2019-3-29 15:03

好似叱咤頒獎禮嗰次就好

我覺得唔會三面台啦
Joey演唱會一向sell舞台效果 n 三面台太limit佢啲choreography. + 相信佢想破紀錄都唔會開三面台黎破

羨慕你地有建行卡
我問10個10個都冇 只能等公售

JF Telegram group有人原價放左10/8 兩張580比我感動到喊
cbacbacba1 發表於 2019-4-11 13:52

JF close 之前冇入到telegram group依家仲有冇得入?

買到980 但20行 不過買左先

買埋 21, 22號 980

門票銷售情況Ticket sale update
(截至As at 3pm)

以上節目尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above event: 31 991 (37.48%)
已售罄的場次Sold-out performance(s): N/A

EP:逃避你
EP2:lovin' U
誰來愛我:最好時光
喜歡祖兒:痛愛
全身暑假:告解
隆重登場:怯
說真的:謝謝你愛我
Something About You:抱抱
一個人的情歌:心情不好
喜歡祖兒2:特別嘉賓
我的驕傲:心淡
Show Up:心甘命抵
獨照:你還是疼我的
Nin9 2 5ive:借過
Give Love A Break:分身術
喜歡祖兒3:呼天不應
Bi-Heart:罪魁
Ten Most Wanted:上次坐飛機
Jump Up:Highway 2 U
Close Up:華麗邂逅
小小:牛奶
Glow:螢
喜歡祖兒4:貪嗔癡
In Motion:與蝶同眠
A Time For Us:搜神記
很忙:夢非夢
Joey Ten:雙冠軍
空港:飛
Joey & Joey:花千樹 / 戀人未滿
Moment:在時間面前
小日子:小日子
Me Re-do:這麼近 那麼遠
J-Pop:新貴
一百個我:第一百個我
答案之書:優秀

啱啱攞到bigbigshop訂嘅飛
5號 55段27行

好似bigbigshop全部都係藍區55段正對舞台,不過就唔係好前,有朋友都係。 ...
風見志郎 發表於 2019-7-26 14:47

雖然唔係好前但正面+有得睇頭場已經好滿足
之後睇嗰三場就搵到內部飛

唔介意有床前無月光+四面台,換走加大力度+喜喜喜喜
風見志郎 發表於 2019-7-29 14:28

加大力度都覺得可以keep 但喜喜就真係唔好再唱啦
想聽暖光

今次淫歌part可唔可以係:mad about you/鴛鴦襪/垂涎
TT进化论 發表於 2019-7-29 21:13

二人浴

上次MSL有Kearen指導佢唱慘情歌唔可以笑今次PC應該都唔會有呢個問題啦。
準備睇佢爆seed

唔爛聲就應該冇問題,我覺得15 17兩次都狀態好好。
風見志郎 發表於 2019-7-31 14:10

15 17 兩次冇跳咁多舞都keep到
今次要handle 3 part舞希望冇事啦

牆紙我覺得佢會唱
stephybest 發表於 2019-7-31 21:40

唔好啦。。牆紙真係好悶

幾個月前,忘記咩訪問。但好記得有人問佢揀歌會唔會唔揀side track,跟住佢話我唔係點理side定唔sid ...
jack27 發表於 2019-7-31 22:01

信一成先

好多機關?會唔會期望越大失望越大呢?
乐坛风云 發表於 2019-8-1 11:50

“我記得四月的時候我和 @enjoylifeaf @kuicheng77 還在英國跟設計師 @Es devlin 開會
到到五月先扑鎚落實進行整個舞台設計
因為整個設計規模之複雜程度
連設計師都不敢相信我們在這麼短的時間能夠順利執行
但是真的要不得不稱讚我們這個團隊的靈活變通
他們日以繼夜想盡辦法將這個舞台實現出來
我們第一眼看到是真的被震撼到”

希望唔係上次情人節小屋仔嗰種震撼
不過今次搵得Es Devlin設計一定有保證

寧願要n6果d機關。升升降降算,唔要變型金剛
jack27 發表於 2019-8-1 12:05

同埋期待今次髮型同妝
上次真係太簡單冇咩記憶點

BTW 因為搵到內部飛我依家多左 8/16 $980 Section 45 Row 20 飛 X2 原價出讓有冇人有興趣?
Pls PM

唔好意思想問有無人到左現場,城網有無開?
我飛都未攞
cycsem 發表於 2019-8-5 17:43

我頭先都去左攞飛

周邊多人買到...
721AXA 發表於 2019-8-5 19:02

痴線條隊勁長

琴晚睇左。。期待100% ready嘅舞台
雖然唔想聽 牆紙/黃色大門 但對佢黎講好有意義就算啦
無人知道雙子座覺得live都算幾好。
飛船嗰part連續聽幾首怨鬼唔係好鍾意。

其他part我覺得唔錯。跳唱真係冇得挑剔
希望黎緊呢幾日執好啲個rundown,等個show smooth晒先再作評論

Wa頂心之科學個台effect靚到

邊到有得睇
just11256 發表於 2019-8-6 22:31

King Jer IG story or #PrettyCrazy容祖兒演唱會 IG tag story

派對機器! 一定high爆

第二場 Rundown

開場 2051
Overture 一種永遠
1. 空港
2. Concert Theme Song Medley: Show Up/好事多為/逃/美麗在望/隆重登場
過場: 美麗在望

3. 再見我的初戀
4. 天之驕女
Talk
5. 逃避你

6. 走著睡
7. 桃色冒險
8. Lovin' U
過場:Gotta Get High
9. 不容錯失

10. 牆紙
11. 啜泣
12. 心之科學

13. 歌姬
14. Classic Hits Medley: 未知/怯/花千樹/天窗/十六號愛人/阿門/愛一個上一課
15. 痛愛
16. 世上只有
17. 這分鐘更愛你
18. 我的驕傲
19. 在我生命裡 (嘉賓:鄭伊健) ?
20. 一生愛你一個 (with 鄭伊健)

過場:神韻顛倒+破相 VCR
21. 破相
22. 爭氣
23. Crazy Medley: 跑步機上/Pretty Crazy/派對機器/全身暑假/一面之緣/越唱越強
24. 最後的茱麗葉
Talk
25. 華麗邂逅
26. 心淡

END 2350

痴線祖兒唱假如讓我說下去好聽到癲

睇youtube啲片 快歌(Pretty Crazy)980啲人係咪都冇乜企起身