返回列表 發帖
14 飄紅都可以喇
17 裝傻同第一百個我都ok
daniel1136 發表於 2019-8-6 16:54

飄紅會冷凍全場,樂觀會好少少..........掛

樂觀假假地都兩週冠 同我的驕傲同級
John 發表於 2019-8-6 17:05

得個名........希望今次會有爆seed mode為哩首歌平反

佢上兩次夠病,最終都堅持唱,最多降key
jack27 發表於 2019-8-6 22:14

成日講啲事實出黎嘅你

效果甘好,黃牛d飛係咪升咗?見到都唔少原價飛,5號飛尾依然多人放
乐坛风云 發表於 2019-8-7 11:00

五號飛尾啲人放黎幫補自己

個位反容人士反到上太空,大家唔好再理佢

尋晚搞掂個台,希望今晚搞掂埋啲音響
跟住再fine tune下個rundown

岩先打電話比城市售票网票務服務,佢話冇收到主辦方任何補場的消息。主辦方都冇出具任何有關補場12號嘅公告 ...
乐坛风云 發表於 2019-8-7 16:11

英皇未同康文署講點搞掛
英皇FB話會有最新消息就同大家講

JJ出左場末?
hohoho 發表於 2019-8-8 22:28

等多兩首歌就到佢

其實都有機會,同埋好似都合唱過?
victor1991415 發表於 2019-8-10 16:01

04年勁歌金曲!阿詩都有份

btw祖祖ig好似無po琴日同柏豪d相
hohoho 發表於 2019-8-11 18:56

尋日都係臨出場前幾個字先Post同克勤嘅相,可以等多一陣睇下會唔會有

聽人講有 Cass
jack27 發表於 2019-8-11 19:28

Source??

一個二個都話有黎個嗰個,勁似黃牛想抬高個價賺錢

冇⋯⋯⋯
jack27 發表於 2019-8-11 20:47

英皇驚青到........

琴晚冇唱特別嘉賓?   ???係咩意思?換咗其它歌?
wzx0825 發表於 2019-8-12 09:15

個樓主update返話無人報唱左咩歌同唔知幾點完場
鬼咩,尋晚搞成咁邊有人理呀

我唔係著眼佢有冇故事性,而係覺得依家每一part明明有果part有既氣氛
佢係揀到歌砌得啱既,但可能成日要換 ...
tungbilly 發表於 2019-8-12 14:23

其實佢cut走最後個茱麗葉個part,將再見我的初戀同牆紙個part加多一首歌仲好
尤其是後者,唱完三首歌又走返落去,加多一首係心之科學之前個起承轉合會更加好

網上流傳嘉賓list

**** 本內容被作者隱藏 ****
風見志郎 發表於 2019-8-12 16:59

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

今晚唔係kenny?
黃家正 發表於 2019-8-12 19:04

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

成個show不惜工本
個舞台製作好鬼誇張, 睇完會明點解祖迷會咁愛祖
佢既演出堅有天 ...
Lewis 發表於 2019-8-12 11:45

$980個啲咪投入唔到囉,山腰位啲人都不知幾High
又可以睇佢mean人,正

手機燈?
jack27 發表於 2019-8-12 21:30

螢光棒無著燈,啲人自動波開自己電話個燈
今晚氣氛好到顛,揮枝螢光棒揮到我手軟
有好幾個位祖兒都感動到眼濕濕

我都覺得如果坐得前反而睇唔到成個台
仲有祖祖成日都走去個台既一角 ...
Lewis 發表於 2019-8-13 09:14

今次21-24行係皇帝位,睇哂成個舞台嘅效果,又可以同祖兒合唱

琴晚有個大陸女人同祖兒合唱笑死人
hohoho 發表於 2019-8-13 09:34

笑爆全場,仲要著住MSL Tee啲人,一開口一唱就「嘩~~~~~」跟住聽真啲點解好似怪怪地嘅
然後唔知點解可以慢咗成句,全場啲人Hyper到我聽唔到祖兒講嘢

依家仲搵唔搵得到原價飛,想請多兩個朋友去睇
danhong0109 發表於 2019-8-13 09:38

實有啲好心人放嘅,睇你夠唔夠勤力同有無緣份搵到啫

想問下點解係捉張信哲上台,乜唔係事先請嘅咩,好似張敬軒亂入架? ...
風見志郎 發表於 2019-8-13 09:42

你見唔到有歌詞機分好哂邊個唱邊Part咩

仲未錄影,佢地咁有信心嘅
琴日咁好氣氛冇錄好浪費
721AXA 發表於 2019-8-13 10:53

本身放假,無諗過(係完全無諗過)會全場爆滿,開場個陣坐得五、六成人
勁好氣氛(仲要星期一,非尾場)成班High到顛咗

好彩唔係今晚。
聽晚聽講係 dear jane,心之科學要變雙子座
jack27 發表於 2019-8-13 15:41

雙子座其實第一晚唱得幾好幾有feel,反應唔差架

第一句都可以錯 ,今次有歌詞機仲嚴重左 。
jack27 發表於 2019-8-13 21:46

佢都無用.......俾嘉賓睇歌詞同俾隊Band睇譜
今日錄影場太緊張

佢唔望?

以往錄影都唔會咁嚴重
jack27 發表於 2019-8-13 21:55

即情無開