返回列表 發帖
Pretty crazy應該可以取代加大力度high既地位囉
stephybest 發表於 2019-3-27 00:12

唔同風格喎,《加大力度》係盡情嗰種喪 high,《pretty crazy》 應該放喺得意歌 part(已經知佢一定會有 part 咁嘅嘢)
舊快歌真係淨係keep 《隆重登場》同《加大力度》就得(不過《未知》100%唱,《跑步機上》都有90%)

希望翻唱歌唔係馮翰銘做佢編曲監製通常好難聽
上次903拉闊音樂會 容祖兒x 馮翰銘  成為祖祖歷史 ...
btvfans 發表於 2019-5-3 00:29

冇耳????

我個位碌螢光棒唔識著,是咪唔記得差電
其實場內個個唔同色係咩已經場控緊 ...
阻住 發表於 2019-8-5 20:38

拍一下頂就開到 但依家全場遙控熄咗

有人大嗌香港人加油 全場和應

至少cut走左一段快歌medley
penghao0716 發表於 2019-8-6 00:27

嗰兩part出嚟唱一首又即刻落返去換衫我估都cut咗好多

睇返流出rundown,神魂顛倒果part睇嚟本來都係擺係最尾果part,咁安排都好怪下 ...
阻住 發表於 2019-8-6 00:53

我估:
播片+紅裙頭兩首為怨婦 part,嗰到仲有多啲歌
因為時間限制,唱兩首之後悼念 ellen 再趕完場

其實都好癲下
今日咁都已經唱咗差唔多三個鐘
再加埋cut嗰堆
即係本身rundown都起碼到12點
對比返之前samm ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:03

本身應該 smooth 好多快好多,特別係走著睡至到不容錯失嗰幾 part

個台壞咗
每唱完一就首要行去樓梯嗰邊落去

不過呢
佢咁樣一首換一件
就算個台冇壞都好難smooth
都未  ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:19

我估嗰到有更多歌,但遲開場所以 cut 咗

PC之後應該都會出現返

但係全晚無唱到今年三首新歌真係有啲估唔到...
JasOh103 發表於 2019-8-6 01:14

開場 overture 有一種永遠前奏

雜技團都差唔多完全冇出
我見開場 credit list 好多人

退票應該要完整門票那種線可以,入過場嘅,我覺得都退唔到款
乐坛风云 發表於 2019-8-6 02:57

自膠,剷咗個 post 喇

我寧願聽爭氣 近十年都好少唱
其實歌真係揀得麻麻 睇得出大家唔想聽咩
1. 牆紙+黃色大門+無人想聽雙子座 ...
fifty1205 發表於 2019-8-6 15:25

1. 爭氣 JYHL 唱咗十二晚同埋嗰個版本無可超越
2. 牆紙+黃色大門+無人想聽雙子座 個 concept 咪就係佢自 high 啜泣係亂入
3. 互動歌我諗佢會轉嘅,但佢都係唔敢放唔係超大熱嗰啲架啦

認認真真唱好過啦
其實真係好反感成日笑住唱啲慘情歌
逃避你呢啲咁sad嘅歌永遠都係開心mode咁唱 ...
hihi 發表於 2019-8-6 15:16

逃避你其實係幾認真,見到個 visual 好努力咁想表達世界最遙遠的一種相距
但擺落嗰 part 好似非慘情 k 歌係有啲奇怪

其實呢part係有啲theme
呢三首+心之科學
好似都係同佢自己經歷有關嘅歌(可以當係佢想表達自己)
只係因 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 17:35

認同
同埋雙子座琴晚講完段嘢之後其實唱得好好
最驚奇係身邊啲街客都識

好緊張,個台正常時效果係點既呢 ?
luvismagic 發表於 2019-8-6 21:29

睇彭秀慧 ig story

Wa頂心之科學個台effect靚到
Juicy_Lemon 發表於 2019-8-6 22:29

邊到有得睇

我估好快就會cut歌 今晚嘅觀眾好幸福
721AXA 發表於 2019-8-6 23:55

今晚已經 cut 咗三首
k 歌 medley+大合唱+嘉賓嗰到勁長,應該 cut 啲嘢啦

佢係敢就會唱黃昏點唱機啦
唔好對佢有任何期望就得
聽到句「黃大仙,今日」我已經好 surprised

笑死我覺得佢講不見不散同黃大仙
都係咁啱得咁橋
佢一定唔知咩事
佢講齊上齊落我就話佢真係啦

利申:完 ...
yinjai 發表於 2019-8-7 23:28

不見不散唔關事,佢講緊 12 號晚觀眾
但黃大仙係完全 random 無啦啦爆肚講,仲要話「今日黃大仙」,好有可疑
當然我唔會覺得佢咁就係表咗態,佢係文匯之友嚟架嗎

https://m.weibo.cn/status/4402791881219981?#&video
千千
點解啲大陸人可以 upload 得咁快

其實有啲估唔到今次冇加大力度
雖然都唱得多,但live實high
721AXA 發表於 2019-8-8 15:11

明明 love in la 都有排
我幾 surprised,可能佢覺得 fans 唔鍾意首歌

今日Encore 第一首後講左五分鐘
有啲位要等個台ready變左要用講嘢拖時間
不過佢都話EEG大把錢 所以點 ...
misterben111 發表於 2019-8-9 04:10

英皇娛樂好多錢

樓上有人討論主題
睇完第二次覺得,今次演唱會嘅主題好簡單:pretty crazy,如何美麗地瘋狂、瘋狂地美麗
如何喺少女嘅時候美麗、孤單嘅時候美麗、創傷嘅時候美麗
(即係 ugly beauty 咁,不過人哋係做得好啲嘅……)
另外每一 part 都有名的,畀返大家參考:
Part 1: Opening+JY20
Part 2: Crazy in Love
Part 3: Pretty Exotic
Part 4: Pretty Lonely
Part 5: Crazy Fans, Pretty Friends
Part 6: Pretty Crazy
Part 7: ENCORE

係, 最尾聽到好激動 開頭又話咩呢晚過得好長, 全場尖叫
hohoho 發表於 2019-8-13 00:26

「歌手做好本份,佢「盡咗最大努力」,我哋想聽歌嘅時候佢就會喺大家面前出現」