返回列表 發帖
得番單丁

26/8好大可能尾場
#入行20年 #20場 #雙十年華
l00540 發表於 2019-5-9 17:14

why not 2019 18 場 20 年

睇賣飛情況 開show前兩星期應該有大量原價飛
fifty1205 發表於 2019-5-9 17:57

最好係咁啦:( 咁依家唔買了

到而家仲有22行
gooloo 發表於 2019-5-9 18:30

單丁啦應該係

肯定會,根本18場得85000都好少,每場都冇5000。
估計正確佢去飛冇Sammi咁勁,18場太進取搞到第一日( ...
Serendipity 發表於 2019-5-10 00:31

希望啦 好多人都買唔倒呀!

開到口話唔會加到20場
睇下會唔會反口
gooloo 發表於 2019-5-10 10:18

開到20場你地又會話冇人要飛都開咁多又話送飛BLABLABLA

依家就黎賣曬D飛喎:0) 加兩場姐, 又唔係叫佢加十二場
Lewis 發表於 2019-5-10 10:58

其實我係講緊某D會員成日都覺得佢演唱會有咩理由開到18場

「劉華事件」過後

各主辦單位都要確守:
1. 謝絕後台拍照活動
2. 非表演時帶口罩:e.g. 美千 ...
l00540 發表於 2019-5-10 18:45

真架?唔俾後台影?

嘩 我要收番之前英皇預飛做得好呢句說話
史上第一次內部出紙C!!!!U!!!!!T!!!!飛
如果搵人內部訂飛快問下究 ...
rfv123 發表於 2019-5-15 10:30

點樣DEFINE 中低層員工@@

真係慘,祖祖金曲獎一個提名都無,連hocc都有半個
hohoho 發表於 2019-5-15 23:02

關呢個演唱會咩事lol

我即刻留咗 24 先 咁多 fans 已經買咗點都會好好氣氛
賴爽 發表於 2019-5-29 12:30

你好似想要邊場就有邊場咁lol

都售罄啦,仲要搞咁多野為乜?想吸引街客引起討論?
數彩虹 發表於 2019-5-30 14:54

人地單純想報答下kenny je

派首勇氣情歌真係趕客 都唔覺佢有心出歌做碟
hohoho 發表於 2019-6-10 19:45

到底邊度有講佢派左歌

唔係麥記廣告新歌咩?
hohoho 發表於 2019-7-5 05:17

唔會PLUG 啦

好似StarLight咁整個1X分鐘Medley塞曬堆怨鬼入去算啦
JayantL 發表於 2019-7-18 22:25

唔唱啲街客就話難睇

連續劇 續集 女皇 之後就冇hit歌,祖祖醉心於轉型。
stephybest 發表於 2019-7-19 01:25

新貴都ok ge

有冇人收到優先訂既飛?
stephybest 發表於 2019-7-20 21:47

好似26號先寄?

JF話睇相似有逃
對rundown唔洗有期望啦
等睇下佢會點perform啲怨鬼好過
點衰都唔會衰過1 ...
721AXA 發表於 2019-7-24 08:07

有逃先好WOR!

倒數7日 點解冇人整<3

抱抱
再見我的初戀
想〇聽

Jxh 啲衫靚到痴線喎

十八場四面台
好似講到想埋砌就堆倒咁

Oh sorry 好多歌手連堆砌既機會都冇

反ot 抵死黃牛 我又可以睇多幾場

網上睇片 祖唱得好差
白河喜來登 發表於 2019-8-6 00:23

現場睇 唱得好好

老實講啦我覺得其實不如睇埋今晚先認真COMMENT一次(希望唔好再出事)
大家最憎既果PART (姐係一首歌一件衫) 我覺得應該本身係PLAN左台上換 但好明顯做唔倒啦
所以應該唔係咁白痴

跟住我又覺得黃色大門果PART冇咁WORSE WOR, 可能我已經覺得佢好慘
心之爆哂SEED就番哂黎

不過同意半空唱3首都好垃圾可以換做抱抱之類~

最後就係祖祖好敬業 我唔覺得香港會有其他歌手因為呢樣野就送番場俾佢地囉!

我覺得個part好正喎,玩唔同地方音樂,啲衫同visual又靚
而且我唔覺佢換好耐衫,只不過係佢係咁換你地覺 ...
721AXA 發表於 2019-8-6 10:12

我諗係因為係咁落台好柒掛

睇完第一場, 摸不著個rundown 導演每一part既關聯同埋想表達d mud...
FF如果可以改一改rundown如下可能會好 ...
luvismagic 發表於 2019-8-6 12:29

太長了個RUNDOWN LOL

FF RUNDOWN

Opening~一種永遠intro
1.空港
2.主題曲medley: Show up/好事多為/逃/隆重登場/PC
3.美麗在望

4.再見我的初戀
Minor hits (可每日替換):
5.早有預謀 or 你是我堅強的唯一理由 or 撈針 or 為你萬歲
6.損友 or 借過 or 心病 or 時不與我
7.新貴 or 雙冠軍or 呼天不應 or 摩登時代
8.搜神記

World music:
9.精神戀愛
10.桃色冒險
11.Lovin'U
12.不容錯失

About JY:
12.牆紙
13.黃色大門
14.無人知道雙子座

Piano performance:
15.啜泣

16.心之科學

16.歌姬
17.K Ballad Medley (直接上船):16號愛人/阿門/愛一個上一課/逃避你

18. 船: 我的驕傲

落黎:
19.痛愛
20.心淡

Guest part:
21.合唱歌
22.Guest solo

Hopeless songs:
23.破相
24.樂觀
25.最後的豬豬
26.悲觀生物學

27.Party Dance medley: 四面台/一面之緣/出色/派對機器/越唱越強

Ending:
28.一種永遠

Encore

aggar
今年plug最既新歌一首都無  
有d失望
除左心之無人知道雙子 1314之後既歌 好多都無  {:4_ ...
hehehaha 發表於 2019-8-6 16:02

睇埋今晚先啦尋日仲衰過rehearsal

真係一改往常,之前live都要唱幾首新碟嘅歌,飛、七不思議、蟲之家。
風見志郎 發表於 2019-8-6 16:04

我都幾想聽倒我好得閒~_~

YT 有 rundown, 寫埋 快歌part!!! 有驚喜

有派對機器同一面之緣
jack27 發表於 2019-8-6 16:44

WT IS YT

我覺得第一part慢歌應該係有主題
都係啲少女情懷重啲嘅慢歌
721AXA 發表於 2019-8-6 18:20

天之驕女
有幾少女lol

簡單講係初戀
jack27 發表於 2019-8-6 18:29

搜神記應該係一晚長大

頂我賣左一場出去 依家勁後悔~_~

係千嬅,會唱假如讓我說下去同連續劇
oreo 發表於 2019-8-7 19:17

痴線尋晚睇果啲可以去死

What about Coco Lee? Karen Mok? And 吳少芳 is also a very inspiring moment. Anyways, Joey's guests ...
kin888 發表於 2019-8-7 21:18

Thats okay la, both invite good guests

佢係敢就會唱黃昏點唱機啦
唔好對佢有任何期望就得
聽到句「黃大仙,今日」我已經好 surprised ...
just11256 發表於 2019-8-7 22:57

不見不散

單講尋晚
- 成個concert 個theme係20周年,但係歌曲同環節既篇排冇咩連貫性
- 音效方面,音樂係超大聲 ...
oatley 發表於 2019-8-8 07:48

有啲point同意
-換衫真係太密
-有啲快歌編曲似嘉年華,high唔起(不過hocc阿哥處理快歌係咁冇出色)
-太多歌,可以cut啲咩世上只有之類
-為左俾dancers/雜技show off 過場太長

其他位
-音響同人聲果堆應係technical問題,可以執

Theme我又覺得as in pretty crazy無太大問題

你應該好鐘意頭場
仲有⋯個theme 唔係pretty crazy咩?
jf1019 發表於 2019-8-8 07:59

哈哈第一晚以歌會友

半空medley有待改善:
Plan A - 世上只有/ 我的驕傲/ 明日恩典/ 陪我長大/Be true
Plan B - 麻煩你/ 最後 ...
l00540 發表於 2019-8-8 08:40

Suggestion 2 啲人唔識唱就好樣衰

好多人開始話佢變聲沙了
721AXA 發表於 2019-8-9 07:06

我又唔覺WOR

突然發現1314個POST得23 頁LOLLLL

我覺得一開頭係
再見我的初戀有啲沙
之後把聲越唱越開
搜神記開始唔覺有問題
晚晚唱足三個鐘咁癲
希望祖祖 ...
616.1314 發表於 2019-8-9 10:22

再見我的初戀次次都唱得唔好

個樓主update返話無人報唱左咩歌同唔知幾點完場
鬼咩,尋晚搞成咁邊有人理呀  ...
Ki 發表於 2019-8-12 09:26

有講... 特別嘉賓同2346完

其實個show 叫pretty crazy......

大陸土豪show個台有無咁靚
Lewis 發表於 2019-8-12 15:06

唔知人地設計師聽到會點

23同張國榮有關
Eason或者KKK都適用
JayantL 發表於 2019-8-12 17:16

痴線如果23 eason我依家要買飛

到底23號係邊個

有冇改編,定仲係好眼訓既intro?
jack27 發表於 2019-8-13 16:03

好似冇特別改,但好好聽

TWINS + KENNY WOW~~~~ FULL OF BITCHES~~~~

真心問點解
google 係search 到「同老婆食魚蛋粉 陳奕迅狼吞虎嚥」lol ...
victor1991415 發表於 2019-8-14 12:56

下if eason...............