返回列表 發帖
啲歌好悶 啲衫又核突

日本設計師個條好靚喎
Opening藍色同encore黑色都幾好
其他有陣leung味

穿越啲key怪怪地
希望studio version 唔係咁

日本設計師個條好靚喎
Opening藍色同encore黑色都幾好
其他有陣leung味
721AXA 發表於 2019-3-31 06:52

已經好過321go 好多

啲歌好悶 啲衫又核突
ho_ 發表於 2019-3-31 03:56

對嬅粉黎講
啲歌真係算好悶

幸運之神無眷顧我
但我有嬅粉朋友無票都入到去
太犀利啦
距原本有票不過放咗
我只可以講同楊千嬅無緣{:5_ ...
Qmen 發表於 2019-3-31 03:04

點樣無票都入到去?

迷思
點解佢每次開show第一套衫都一定要閃/激光
mychart- 發表於 2019-3-31 00:47

係咪因爲gavin so

或者因為第一次巡迴,大部份都係唱個個識既歌,
只希望返黎香港開,會成個rundown改哂去 ...
eason 發表於 2019-3-30 19:49

希望啦
改過晒嘅話佢應該要幾個月去排過晒

再次無視AMUSICD歌
我等我在 發表於 2019-3-30 21:42

睇黎佢真係好憎amusic 段黑暗歲月

放空 發表於 2019-3-31 08:24

陌路/集體回憶/不認不認還需認/只談風月/別阻我開心/同病相愛/知情識趣/最後今天/明日再會/一葉舟/塗鴉/捉伊人/擁抱回憶/我在橋上/你幸福嗎/麥芽糖/對木偶唱歌

係咪呢世都冇機會聽

對嬅粉黎講
啲歌真係算好悶
放空 發表於 2019-3-31 07:54

最緊要係,點解佢每次演唱會,個台都好似無乜budget
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

美千嗰堆怨鬼 除咗小城大事係會有時俾心思改下編曲
其他嗰堆真係悶到癲
佢做唱都唔覺厭咩?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

陌路/集體回憶/不認不認還需認/只談風月/別阻我開心/同病相愛/知情識趣/最後今天/明日再會/ ...
kingsfacheung 發表於 2019-3-31 08:54

其實《明日再會》真係可以唱下
呢首歌其實好慢熱 十年前覺得平平無奇 但聽聽下其實覺得美千演繹得幾好

如果有埋最後的歌就好啦

美千嗰堆怨鬼 除咗小城大事係會有時俾心思改下編曲
其他嗰堆真係悶到癲
佢做唱都唔覺厭咩? ...
JayantL 發表於 2019-3-31 09:39

哩D歌幫自己賺咁多錢, 悶又算得係D咩

其實《明日再會》真係可以唱下
呢首歌其實好慢熱 十年前覺得平平無奇 但聽聽下其實覺得美千演繹得幾好 ...
victor1991415 發表於 2019-3-31 09:43

哩首係我心目AMUSIC最正, 一出已經好鍾意

坐第二行睇都好遠,感覺隔著條珠江。

talking 其實都好悶好短,唔知係咪第一場緊張,介紹得好官方而且講嘢冇主題。
希望下一場好d啦。

珠海繼續睇。

最緊要係,點解佢每次演唱會,個台都好似無乜budget
kenny211 發表於 2019-3-31 09:03

今次幫隊band都搞埋升降台。

東方話連唱多首金曲,配埋圖
D衫真係嚇死人

其實close up睇啲衫又唔算好核突
條大黑裙幾好睇,係唔知點解會著住黎唱rock part
第二張條黑裙都幾好睇

dance medley條喇叭連身裝個大玩70s,起碼match到個主題先
Tomo Koizumi個條啲design本身係咁,都冇乜好彈
反而我覺得opening 條 moschino 好肉酸,好似札肉咁
條紅裙都好娘,但啲人話配合啲visual effect成個效果好靚
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今次幫隊band都搞埋升降台。
af_k1 發表於 2019-3-31 10:08

同埋中間個圓台可以前後升降,其實都幾多機關
https://weibo.com/tv/v/4355677460871494?fid=1034:4355677460871494

仲有opening其實都有機關

同埋後面塊大型plasma其實可以逐塊360旋轉,後面好似係鏡黎
https://weibo.com/tv/v/HnmSyfl1b?fid=1034:4355678001679313
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Rundown收貨啦,商業演出一定要配合市場需求
so far網上見大陸瑞粉同街客都好滿意
最多人留言想聽但無唱係 ...
fifty1205 發表於 2019-3-30 23:16

睇微博啲大陸fans個個都好滿意
話完美rundown,首首大合唱,心諗...

迷思
點解佢每次開show第一套衫都一定要閃/激光
mychart- 發表於 2019-3-31 00:47

今次opening個條冇射燈

放空 發表於 2019-3-31 08:24

依家只希望佢之後幾站encore可以加一兩首side track

d衫都真係幾肉酸...

第 ...
Jacz 發表於 2019-3-31 10:55

好多閃好多珠片... 不了...
紅色個套十級驚嚇 今次d衫拍得住AAL咁娘
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

好多閃好多珠片... 不了...
紅色個套十級驚嚇 今次d衫拍得住AAL咁娘
fifty1205 發表於 2019-3-31 11:21

Gavin So真係靠害,瑞瑞幾時炒鬼咗佢

美瑞嘅演唱會上咗微博熱搜第二位

第 ...
Jacz 發表於 2019-3-31 10:55

紅色個套點解會設計到比例咁差, 搞到對腳好短 lol
原來opening係moschino, 我覺得幾型幾靚

同埋中間個圓台可以前後升降,其實都幾多機關

仲有opening其實都有機關

同埋後面塊大型plasma其實可 ...
Jacz 發表於 2019-3-31 10:57

呢個圓台, 可能返香港變四面台都唔定

紅色果套肉酸到
...

不過今次band隊配置實在太簡單了。

真心希望香港站變返四面台同執執個Rundown
感覺大部分同LB/321go無乜變化咁
我寧願佢得一Part快歌
其它變哂佢hit sidetrack

紅色個套點解會設計到比例咁差, 搞到對腳好短 lol
原來opening係moschino, 我覺得幾型幾靚 ...
721AXA 發表於 2019-3-31 11:33

成條裙都好娘,仲要係紅色,唔知係咪On Aura Tout Vu黎
佢之前話去法國訂咗批衫

係,佢話係moschino贊助俾佢嘅藍色水瓶座

呢個圓台, 可能返香港變四面台都唔定
721AXA 發表於 2019-3-31 11:36

我都希望佢keep返呢個圓台
但佢開四面台先算啦,好驚到時又係三面台,仲要鑽石三面就真係係咁先

真心希望香港站變返四面台同執執個Rundown
感覺大部分同LB/321go無乜變化咁
我寧願佢得一Part快歌
其它變哂 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-3-31 12:08

rock個part返到香港連唱十場把聲頂唔頂到

Gavin So真係靠害,瑞瑞幾時炒鬼咗佢
Jacz 發表於 2019-3-31 11:27

呢條友搵啲衫又7 影啲相又7 搵佢托7
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2019-3-31 12:16

人瑞仲要好信佢

rock個part返到香港連唱十場把聲頂唔頂到
Jacz 發表於 2019-3-31 12:11

其實佢搞返四面台就唔使連踩咁多場嘅
可以3-4場休息一日

仲有,首穿越可唔可以只係內地巡迴先唱
香港站可唔可以錄多首廣東新歌-_-

(新人)其實佢點解叫美瑞?

tyli 發表於 2019-3-31 12:19

人瑞+cm乜人都要加個美字係前面美化佢,Eg:容祖兒=美祖/薛凱琪=美長

tyli 發表於 2019-3-31 12:19

樂壇人瑞都唔識

原來繼續努力嘅intro係咁㗎今次

https://weibo.com/tv/v/HnrGWpi9d?fid=1034:4355879546606686

fifty1205 發表於 2019-3-31 12:16

希望丁生會上cm睇意見…希望全cm瑞粉幫手整一個show出來,可能咁樣仲爆
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

東方昨日先話出年3-4月巡到返香港
今日又話2020年中返香港

歌手楊千嬅到廣州開騷,騷後受訪時表示演唱會籌備了很久,因之前一直未能配合天時地利人和,終於今年成功開騷,但不容易:「因為啱啱成立新公司,好多嘢要重新傾,但多謝唱片公司配合,歌曲版權好幫手聯繫,丁生都同人傾咗好多次,點樣構思呢個巡迴演唱會。」她亦謂未來一年會主力做巡唱,希望2020年中返回香港站。

個頭開得好係強心針

問到今次開騷可是特別有壓力?千嬅表示:「壓力係驚自己做得唔好,從來開騷都好癲,但今次係有喜悅同感動,當我喺江門見到個台係好感動,做新事係好冒險,有個好嘅開頭係好大嘅強心針。」她亦謂之前宣傳電影去不同城市:「Fans問我幾時開騷,我一直都答唔到,答答吓自己都唔知幾時,甚至直情想現場清唱畀佢哋聽都得,所以今日可以做到都好感動。」

又會咁啱撞見周柏豪

千嬅又謂多謝父母時很感動:「佢哋年紀大,以前成日帶我周遊列國,所以我想帶番佢哋去唔同地方唱歌,係我最快樂嘅事。」她又開心今次獲很多親朋戚友來支持,但囝囝因明天學校有事做,所以不帶他上來,但下站珠海有機會帶他去。她又笑言開騷期間見到周柏豪:「原來佢喺對面條河做騷。」

東方昨日先話出年3-4月巡到返香港
今日又話2020年中返香港
Jacz 發表於 2019-3-31 13:11

我想佢7-8月多啲
因為可能下年3月又係第二屆kkbox風雲榜
唔想佢又去唔到

咁做巡迴點都重要過kkbox 掛lol

一開波嗌加場 楊千嬅圓夢開巡唱全靠佢

歌手楊千嬅到廣州珠江新城海心沙,展開《MY BEAUTIFUL LIVE楊千嬅世界巡迴演唱會》,獲老公丁子高、父母等到場支持。全晚她換上多套服裝,一口氣連唱多首金曲後,她終於開口跟大家打招呼:「其實當自己充滿自信同力量嘅時候,係最脆弱、挫敗同冇安全感,我可以行到今日全靠心口一個勇字,有大無畏精神全靠有你哋嘅陪伴。」

接着千嬅換上紅色拖尾裙唱出新歌《穿越》,表示:「我開呢個演唱會係想同大家分享呢24年穿越嘅美麗人生。」之後她哽咽表示:「好開心,今日夢想成真,好激動點算,我等呢日好耐,多謝大家畀機會我。」之後她續謂:「本來諗咗好多嘢想講,但時間唔係好夠,得廿幾30首歌邊夠我唱,有冇得再唱多廿幾30首歌?係咪要加場?哈哈,總之今日好開心,多謝你哋同我一齊見證我夢想成真。」然後就唱出《最好的債》。

Encore環節,她換上黑色斜肩裙唱出《小星星》等曲,表示演唱會籌備了很久:「呢個演唱會一直喺我心入面,有啲一直支持我好耐嘅朋友,我未必有機會唱歌畀佢哋聽,好想有生之年可以去唔同城市開巡唱,見一啲未見過楊千嬅嘅人,可以唱歌畀佢哋聽,多謝你哋同我一齊揭開序幕,今日廣州係第一場。」她亦謂開這個演唱會是不容易的事,多謝父母,及身兼演唱會總監的老公:「多謝丁生鼓勵我,呢個演唱會我一直擺喺心好耐,覺得呢個夢好遠,有一日佢鼓勵我去做,佢話會諗辦法,所以我今日先可以嚟到呢度。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190331/bkn-20190331031820405-0331_00862_001.html

我想佢7-8月多啲
因為可能下年3月又係第二屆kkbox風雲榜
唔想佢又去唔到
放空 發表於 2019-3-31 13:12

如果佢真係開50幾場,3月巡唔晒喎