返回列表 發帖

[My Beautiful Live楊千嬅世界巡迴演唱會] 閉關修行最怕患感冒

楊千嬅世界巡迴演唱會將於3月30日在廣州舉行首場,千嬅為巡演也日夜排練為了做到一百分獻給粉絲,第一次做國內城市巡演千嬅直言是會緊張:「其實每個城市都有唔同氣候,要適應都要自己有一個好嘅體能同適應能力,所以好努力鍛煉身體同保養自己,我都閉關好耐冇見人,首先係要休息,同埋怕行嚟行去怕容易病。」

千嬅為了一整年的巡演也付出了很多,例如在飲食方面也注重清淡,她透露目前已減了十磅:「其實一做show就自動波有個餐單,但反而今次挑戰唔係一兩個月嘅體能,而係一年嘅耐力,呢個係特別挑戰,但我唔想自己太瘦,因為到呢個年紀嘅機能,健康真係好緊要,唔會好似以前減到咁瘦。」

為了演唱會早前千嬅已去到廣州預演了一場給自己觀看,但當天千嬅穿5吋高跟鞋採排時候差一點受傷,千嬅回應這類型狀況一定會出現:「預咗㗎喇,但又唔係真係好危險,舞者佢哋仲危險,都受咗少少傷,好彩冇事,希望大家到時夠時間休息。」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/310326/%E6%A5%8A%E5%8D%83%E5%AC%85%E5%B7%A1%E8%BF%B4%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E6%84%9F%E5%A3%93%E5%8A%9B-%E9%96%89%E9%97%9C%E4%BF%AE%E8%A1%8C%E6%9C%80%E6%80%95%E6%82%A3%E6%84%9F%E5%86%92

聽日就係第一站啦!有冇CM人會去睇?

本身留左內部飛,但係仲未出到。。。。

希望最終搵到飛,我會再響度UPDATE RUNDOWN。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

千祈唔好比黃偉文見到。。。
mychart- 發表於 2019-4-14 16:43

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Jacz 發表於 2019-4-17 12:05

又秒殺
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

深圳加場

哇呢個統計幾好
放空 發表於 2019-4-14 07:20

千祈唔好比黃偉文見到。。。

今次opening同dance medley件衫加咗個頭飾
搖滾老母個mic stand都加咗個accessory

同 ...
Jacz 發表於 2019-4-14 13:47

Encore新裙幾襯佢
演唱會d衫睇耐咗其實都ok 除咗紅色個套小鳳裙
肥婆馬上收皮

小星星片段在微博/朋友圈瘋傳中
matthewyky 發表於 2019-4-14 12:36

大家都好愛瑞瑞喊住唱歌
肥婆馬上收皮

處處吻好似都係推出後必唱咁
electric 發表於 2019-4-14 14:31

321Go冇,烈女就係必唱

冤鬼廿大
mychart- 發表於 2019-4-14 04:51

處處吻好似都係推出後必唱咁

今次opening同dance medley件衫加咗個頭飾
搖滾老母個mic stand都加咗個accessory

同埋encore條裙換咗

matthewyky 發表於 2019-4-14 12:36

成個微博都係小星星,我想搵dance medley同搖滾老母都搵唔到

D小星星好靚

數你真係好恐怖
fifty1205 發表於 2019-4-14 10:17

呢首走唔甩GA LA, 千千講過數你縫SHOW必唱

珠海跟廣州還有一點不同,encore部分 background panel每首歌都有歌詞。

廣州站一直有人吹雞啪啪啪楊千嬅,珠海聽唔到。
af_k1 發表於 2019-4-14 10:35

要諗諗計重新將佢發揚光大

唔好話珠海,香港321Go都係倒數場先有啪啪啪楊千嬅,尾場都冇,直接嗌encore

唔知香港大球場岩唔岩搞演唱會呢,
都想體驗下室外幾萬人一齊睇show
Nathan 發表於 2019-4-14 10:14

一陣要變細聲演唱會,不了
又要早收場,你叫香港人6-7點入場,實個個都遲到

買飛睇肇慶或者湛江場啦
af_k1 發表於 2019-4-14 10:32

得返湛江有飛

究竟係香港人問題定Rundown問題,
之前睇321go聖誕場,觀眾坐定定無乜反應
番到大陸唱,氣氛咁好 ...
Nathan 發表於 2019-4-14 10:09

記得L&G唱呢堆歌觀眾嘅反應都好好㗎,好多大合唱
係LB開始就少咗大合唱

不過大陸觀眾好似係比較鍾意大合唱

失傳密碼!
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

Encore 之前啲反應我覺得還好,我附近啲人都好安靜
matthewyky 發表於 2019-4-14 10:32

香港觀眾係比較含蓄嘅

唱超越嗰陣ear mon出事,但冇影響到發揮
Jacz 發表於 2019-4-14 09:22

Nathan 發表於 2019-4-14 10:14

買飛睇肇慶或者湛江場啦

廣州站氣氛比珠海好,鐵桿fans多,珠海多路人粉。
但係廣州站太短,歌太少,而且talking太拘緊了。 ...
af_k1 發表於 2019-4-14 10:30

Encore 之前啲反應我覺得還好,我附近啲人都好安靜

廣州站氣氛比珠海好,鐵桿fans多,珠海多路人粉。
但係廣州站太短,歌太少,而且talking太拘緊了。第一場應該緊張。
珠海站encore part 氣氛正到爆炸啊。

冤鬼廿大

數你真係好恐怖
肥婆馬上收皮

Jacz 發表於 2019-4-14 09:22

唔好抽水啦 一陣又有人班人衝出黎護主
唔想呢個post好似祖祖演唱會咁瘋狂出現d唔關事嘅歌手
肥婆馬上收皮

番到大陸唱,氣氛咁好

冤鬼廿大

好快煉金術都要升做冤鬼

冤鬼廿大

哇呢個統計幾好

小星星同自由行好聽到
紫色星海真係好感動

冤鬼廿大

原來春嬌班好姊妹都去咗珠海睇

北京站也2w,估唔到可以买晒

瑞瑞唔係話22000定25000咩?
Jacz 發表於 2019-4-14 00:25

三面台三萬比較合理。

珠海唔止咁少,四面台學友都四萬人。
af_k1 發表於 2019-4-14 00:24

瑞瑞唔係話22000定25000咩?

我聽唔清係22000定25000
Jacz 發表於 2019-4-14 00:17

珠海唔止咁少,四面台學友都四萬人。

今晚小星星真系喊到。半首唱唔落。

係喎!!可人兒都好耐冇唱 上次比毒坤亂入真係勁嬲囉
希望香港站會有埋呢首同小飛俠 ...
fifty1205 發表於 2019-4-13 23:07

向左走向右走 都封印咗N年

瑞瑞話22000
matthewyky 發表於 2019-4-13 23:05

我聽唔清係22000定25000

最鍾意嘅rundown始終都係早兩年拉闊
快樂與哀愁 Mr. 閃靈 可人兒
JayantL 發表於 2019-4-13 23:05

仲有少少香港小姐、冬天的故事、照相本子

丁生ig有覆fans留言話香港站會有side track
Jacz 發表於 2019-4-13 22:56

唔好淨係encore先黎唱side track呀

JayantL 發表於 2019-4-13 23:05

係喎!!可人兒都好耐冇唱 上次比毒坤亂入真係勁嬲囉
希望香港站會有埋呢首同小飛俠
肥婆馬上收皮

我寧願要呢個rundown多過321Go
今次唱左好多hit song/主打 但好多年無認真咁唱 例如姊妹 咬唇  ...
fifty1205 發表於 2019-4-13 23:03

[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)