返回列表 發帖

[My Beautiful Live楊千嬅世界巡迴演唱會] 閉關修行最怕患感冒

楊千嬅世界巡迴演唱會將於3月30日在廣州舉行首場,千嬅為巡演也日夜排練為了做到一百分獻給粉絲,第一次做國內城市巡演千嬅直言是會緊張:「其實每個城市都有唔同氣候,要適應都要自己有一個好嘅體能同適應能力,所以好努力鍛煉身體同保養自己,我都閉關好耐冇見人,首先係要休息,同埋怕行嚟行去怕容易病。」

千嬅為了一整年的巡演也付出了很多,例如在飲食方面也注重清淡,她透露目前已減了十磅:「其實一做show就自動波有個餐單,但反而今次挑戰唔係一兩個月嘅體能,而係一年嘅耐力,呢個係特別挑戰,但我唔想自己太瘦,因為到呢個年紀嘅機能,健康真係好緊要,唔會好似以前減到咁瘦。」

為了演唱會早前千嬅已去到廣州預演了一場給自己觀看,但當天千嬅穿5吋高跟鞋採排時候差一點受傷,千嬅回應這類型狀況一定會出現:「預咗㗎喇,但又唔係真係好危險,舞者佢哋仲危險,都受咗少少傷,好彩冇事,希望大家到時夠時間休息。」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/310326/%E6%A5%8A%E5%8D%83%E5%AC%85%E5%B7%A1%E8%BF%B4%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E6%84%9F%E5%A3%93%E5%8A%9B-%E9%96%89%E9%97%9C%E4%BF%AE%E8%A1%8C%E6%9C%80%E6%80%95%E6%82%A3%E6%84%9F%E5%86%92

聽日就係第一站啦!有冇CM人會去睇?

本身留左內部飛,但係仲未出到。。。。

希望最終搵到飛,我會再響度UPDATE RUNDOWN。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Post 返次前全球公球結果 FYR

廣洲而家黃色暴雨

睇嚟冇乜人聽日會去

係微博見到條片有人係核心外圍拍嘅
聽得唔清係咩歌,係快歌黎,聽落好high好好un,唔知係咪傳說中嘅  穿越? ...
Jacz 發表於 2019-3-29 20:22

係咪夜景果張?搖滾老母嚟

聽日可能有説好的幸福呢,wechat 有人今日聽到彩排。

廣州站黃牛價持續高企,998 最少要加$1000人仔一張

木偶奇遇記都成15年冇入過regular rundown了
Jacz 發表於 2019-3-30 01:00

早知加埋入公投list lol

Btw 微博依家有人喺度組緊核心外圍團

今日東方話下年三四月返香港

Rundown 十分沒趣

好似好多人都未入場
Jacz 發表於 2019-3-30 19:03

核心外圍而家都萬人空巷

今晚個rundown 同開show前洩漏出嚟嗰個一模一樣

再次無視AMUSICD歌
我等我在 發表於 2019-3-30 21:42

人情世故

幾點完
ricnature 發表於 2019-3-30 22:47

940pm

(新人)其實佢點解叫美瑞?
tyli 發表於 2019-3-31 12:19

樂壇人瑞都唔識

咁做巡迴點都重要過kkbox 掛lol

Part 1 痛苦失敗

Part 2 任性衝動

Part 3 傷感

Part 4 漂亮幸福

Part 5 睿智

Part 6 Encore

原來今次揀海心沙開係因為廣州所有場館都唔俾開內場
Jacz 發表於 2019-4-1 15:45

据说是因为…去年某歌手在舞台wuru jingcha 所以广州系统领导就不让内场有座位,也基本不让jingcha参与这种商业演出里面的安保…

FROM 豆瓣

穿越

當時不用說話 只懂得哭泣
當時我不會明白 只能夠開始
什麼都沒有 只有生命
赤裸的來到了 廣闊的天地

偶然為了浪花 要走向大海
偶然為了蝴蝶 碰到萬里薔薇
學會珍惜自己 也總會傷害自己
誰在糾纏誰 我在穿越我自己

當我穿上了風的裙子 雲的鞋子
越過春夏秋冬
看不清身在哪裡
只要到處都是風景
當我穿上了日的好奇 夜的懷疑
越過愛恨 揚起滾滾紅塵
越走越遠 只要我呼吸
都是我的 美麗

突然很想安靜 要感覺無限
突然很想呼喊 找到世界盡頭
學會擁抱自己 也總會放下自己
誰在糾纏誰 我在穿越我自己

當我穿上了暖的故事 涼的嘆息
越過喜怒哀樂
看不清身在哪裡
只要到處都是風景

當我穿上了鋼的力氣 絲的細膩
越過愛恨 揚起滾滾紅塵
越走越遠 只要我呼吸
都是我的 美麗

11月會巡到武漢/福州

江門好似冇左

就咁睇人瑞啲相真係幾靚,
但係喺演唱會度睇成段片,
好似好單調同唔知爭緊啲咩咁。

呢堆會唔會就係冰島影嗰輯相?
唔係話拍埋mv咩?
可能好似aga咁先拍穿越mv後錄音 ...
aussie2013 發表於 2019-4-10 16:37

New Zealand Queens Town ah

原來珠海站係25000人
Jacz 發表於 2019-4-13 22:48

瑞瑞話22000

廣州站氣氛比珠海好,鐵桿fans多,珠海多路人粉。
但係廣州站太短,歌太少,而且talking太拘緊了。 ...
af_k1 發表於 2019-4-14 10:30

Encore 之前啲反應我覺得還好,我附近啲人都好安靜

廣州站一直有人吹雞啪啪啪楊千嬅,珠海聽唔到。
af_k1 發表於 2019-4-14 10:35

要諗諗計重新將佢發揚光大

小星星片段在微博/朋友圈瘋傳中