返回列表 發帖
最mean會員
kwanie (15)
----------------
2. stephybest (13)
3. 李幸倪恨你 (8)

差兩票

#CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
梗頸四/五

發帖十大
9. 帥小寶` (95)
10. Jacz (72)
11. Ja ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-7 14:34
你使唔使每次都放到咁大
我地見到架啦

梗頸四/五

發帖十大
11. Ja ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-7 14:34

pretty crazy留力搶4月之歌
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

梗頸四/五

發帖十大
11. JayantL (70)
12. 放空 (69)

健談會員男三甲
銅: 放空 (775)
4. iamsingingwong (697)
5. Kfmusic (637)

健談會員女三甲
銅: hoic1102 (47)
4. rubylovessss (0)

我最喜愛的主題
銅: [Aug/2019] PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR 容祖兒演唱會 (616.1314) (16)
4. 究竟《人妻的偽術》 個曲有幾似 Christopher Chak 作? (just11256) (12)
5. 【難忘的生日前夕】臨場耳機失靈 謝安琪落台即喊 (白河喜來登) (10)

我最喜愛的噴言
銅: 我都鍾意唱歌 所以 我明白Kay 當晚幾徬徨 如果你聽唔到音樂 和自己把聲 係超級難唱得好
有D人係天生唱到絕對音感(absolute pitch) 即佢聽覺靈敏到 好易分辨到個音高(pitch) 自然都唱準個音 但呢D 人係好少數 一萬人中只有一個
大部分人係只唱到相對音感 (relative pitch), 要聽到參考音先可以分辨音高,如果聽唔到聲 或太多雜幸 影響判斷 自然演奏或唱歌受影響
唔係後天唔努力 係天生要靠聽覺先掌握到音準 你地可以上網搵下 我講既係咪事實。(白河喜來登) (12)
4. 好心你 (chanchan0909) 啦 你隨時頒到出年
你做乜要背熟我個頒獎po嘅引言
你係咪暗戀我 (ed8671ed) (10)
4. 坤gor 都好食腦, Show 肌就未必有, 我估應該露下手臂. 講真佢又不是靚仔, 唱多些靚歌, 玩多些同音樂有關的樂器好過, 跳舞就不是他強項, 我估有嘉賓mirror 做主導,  跳得不失禮已經算不錯. (hkwilliamsiu) (10)

我最喜愛的會員
銅: 屮SiU霖屮 (12)
4. John (9)
5. Kfmusic (8)
5. chanchan0909 (8)
5. hoic1102 (8)

我最喜愛的簽名
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73* (hehehaha) (16)
2. Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞 (JayantL) (9)
3. 鄭秀文 陳慧琳 楊千嬅 容祖兒
薛凱琪 衛蘭 王菀之 謝安琪
Gin Lee AGA 鄧小巧 林欣彤 (fifty1205) (7)

我最喜愛的頭像
銅: kevinlai1621 (16)
4. hehehaha (14)
5. RVHOCPC (13)

我最喜愛的單身會員
銅: JasOh103 (11)
4. CunninG (10)
5. kevinlai1621 (9)
5. 艾石仔 (9)
5. stephybest (9)
5. 帥小寶` (9)

我最喜愛的貼圖
實力堅姐表示: 亞亞亞又如何 (kevinlai1621) (10)
2. #teamjenny (John) (9)
3. 總之就係要支持開心速遞喇 (jasonng) (8)

最淫會員
銀: electric & hehehaha (16)
4. hkwilliamsiu (12)
4. 艾石仔 (12)

情侶大獎
銅: chanchan0909 + ed8671ed (18)
4. 帥小寶` + tangsiuhau (10)
5. 屮SiU霖屮 + 616.1314 (9)
5. JasOh103 + kayzzz (9)

壇草大獎
銅: 星勤 (19)
4. ed8671ed (15)
4. timmy (15)

文青大獎
銅: powerful (15)
4. 616.1314 (8)
4. hoic1102 (8)
4. ed8671ed (8)

最pure會員
銅: kevinlai1621 (11)
4. hoic1102 (10)
5. 帥小寶` (9)

最有貢獻會員
銅: bagfgfcde & ed8671ed (17)
5. kwanie (15)

最mean會員
kwanie (15)
2. stephybest (13)
3. 李幸倪恨你 (8)

最噴水會員
銅: iamsingingwong (21)
4. cathay1996 (15)
4. 星勤 (15)

三月之歌
羅生門 / Shallow / 橙海 (LIVE) - 謝安琪 (16)
2. Pretty Crazy - 容祖兒 (10)
3. 大無畏 - 楊千嬅 - RVHOCPC (8)

簽名被屏蔽

【萌報專訊】屮SiU霖屮在《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》中僅奪得我最喜愛的會員銅獎,未能獲得最淫會員獎,引 ...
hehehaha 發表於 2019-4-7 02:22

究竟我應該拎最淫會員定唔應該拎
你地攪到我好亂

好露骨 版主做野啦
帥小寶` 發表於 2019-4-7 01:07

吹喇叭依個詞彙本來就係指
飲酒飲到成枝舉高咁對泥飲
然後先再借會指其他個別意思
所以該位會然並冇任何露骨言論

為左答謝各會員,我會係慶功宴唱Pretty crazy 比大家聽!
Kfmusic 發表於 2019-4-6 23:46

神經病
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

冇理由喊㗎喎我!我咁資深

【萌報專訊】屮SiU霖屮在《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》中僅奪得我最喜愛的會員銅獎,未能獲得最淫會員獎,引 ...

好正呀

特別大獎

得獎者:
WZA111

上年頒咗呢個獎俾考2018 DSE既Yan,
今年就頒俾未 ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:24

支持00後

爆足一周重播???

寫得好好
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

【萌報專訊】屮SiU霖屮在《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》中僅奪得我最喜愛的會員銅獎,未能獲得最淫會員獎,引起Chris Evans與網民質疑賽果不公。昨日,屮SiU霖屮接受查大欣訪問時力證與CM cool chat關係未有惡劣,她更呼籲歌迷別太執著:「算吧!都過去了!Fans會激烈些,歌手應向新一年進發,我很滿意當晚賽果。」她多謝歌迷的愛護,但獎項的事不能強求,只要她推出新相片時獲大家支持,她便感到滿足。

更有網民在網上表示有意向廉署舉報賽果不公,屮SiU霖屮笑說:「這因為歌迷投入吧!對於我來說已是過去式。」她表示連續幾年獲得最淫會員獎已有所交代,而且她於1999年也未能奪得最淫會員獎,所以不是新鮮事,她說:「接受頒獎機制,比猜疑來得更好。」談到CM高層Timmy、釘釘戥她不值,屮SiU霖屮說:「公司當然想多些獎項,他們就好像父母一樣,想為我們出頭,但我已經成長,知道自己在做什麼。」

有指她在《CM總選》中有機會狙擊最淫會員金獎星勤,屮SiU霖屮笑說:「如果真的狙擊到,可令頒獎禮更刺激,劇情發展也更好看,連我也變得緊張起來。」問她是否獲得星勤安慰?屮SiU霖屮澄清:「他為我不開心,好像搶了我的獎。根本沒有人說過那個獎是我的,他並不是太了解我,他拿這個獎是實至名歸。」

20宗投訴賽果不公

CM共昨日收到20宗投訴,指《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》賽果不公平,另外有3宗Kay粉投訴《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》播放太多祖兒歌曲。

評分人數

• 屮SiU霖屮

希望呢位爸爸飲少啲!
最起碼飲咗之後唔好上cm
好危險架
hehehaha 發表於 2019-4-7 01:07

多謝關心

好露骨 版主做野啦
帥小寶` 發表於 2019-4-7 01:07

開心飲酒有問題嗎?恭喜你都有攞奬

Good nite all

今年真的好開心,一金一銀,可惜見到坤gor無奬,出去安慰他順便飲酒吹喇叭,醉醒後已經人去場空,唯 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-7 01:04

希望呢位爸爸飲少啲!
最起碼飲咗之後唔好上cm
好危險架

今年真的好開心,一金一銀,可惜見到坤gor無奬,出去安慰他順便飲酒吹喇叭,醉醒後已經人去場空,唯 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-7 01:04

好露骨 版主做野啦
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

最噴水會員

銅: iamsingingwong (21)
銀: hkwilliamsiu (30)
金: 白河喜來登 ( ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 22:43

今年真的好開心,一金一銀,可惜見到坤gor無奬,出去安慰他順便飲酒吹喇叭,醉醒後已經人去場空,唯有自吹自擂,今朝飲酒今朝醉,明日愁來明日愁
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

未成年既會員係唔會有得拎最淫會員
stephybest 發表於 2019-4-7 00:33

i mean 小巧

tangsiuhau快啲黎傾計
小伙子. 發表於 2019-4-7 00:32

下年三月多啲上水呀!
發帖榜歡迎大家!

好彩唔係攞最淫會員
WZA111 發表於 2019-4-7 00:29

未成年既會員係唔會有得拎最淫會員

多謝 Bag
以為會白果
竟然有 3.25 個 GEM
開心
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

tangsiuhau快啲黎傾計

希望會員tangsiuhau記得個password

好彩唔係攞最淫會員

會員tangsiuhau幾時再上cm

獎小巧黎cm同粉絲傾計!

快啲搵人派獎比小巧!!!

Tangsiuhau repost 左ig
艾石仔 發表於 2019-4-7 00:22

艾石仔 發表於 2019-4-7 00:22

有咩獎品㗎

好慘下屆要髮力
stephybest 發表於 2019-4-7 00:07

一變四 四變十二
來到這屆我更加諷刺

白果獎不如下年愛丁保衛隊特約喇
jasonng 發表於 2019-4-7 00:15

可以拎團隊獎

你上年有白果獎
今年讓個白果獎俾另一位愛丁保衛隊成員啦
bagfgfcde 發表於 2019-4-7 00:08

白果獎不如下年愛丁保衛隊特約喇

今年竟然冇獎 要杯葛
jasonng 發表於 2019-4-7 00:01

你上年有白果獎
今年讓個白果獎俾另一位愛丁保衛隊成員啦

情侶大獎

銅: chanchan0909 + ed8671ed (18)
銀: 艾石仔 + hehehaha + stephy ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 22:28

下 咁都有...
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

今年竟然冇獎 要杯葛
jasonng 發表於 2019-4-7 00:01

好慘下屆要髮力

花式自爆?!
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:57

今晚一共飲了香檳,價值數千元红酒,加上威士己,全身火辣辣,多謝大家

今年竟然冇獎 要杯葛

發帖十大 (單日發表帖數最多之十位會員)

第五位
HOTMAN (123)

第四位
好 ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 20:51

我開始步入cm關愛座行列

多謝大家,今晚不勝無歸
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-6 23:49

花式自爆?!

今晚飲多咗酒,醉到忘記上台攞奬,真的不好意思

莫道有酒終需醉,酒入愁腸愁更愁

為左答謝各會員,我會係慶功宴唱Pretty crazy 比大家聽!

要跳埋舞

我最喜愛的噴言

銅: 我都鍾意唱歌 所以 我明白Kay 當晚幾徬徨 如果你聽唔到音 ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 21:31

多謝大家,今晚不勝無歸

你同 ed8671ed 坐一張櫈咪得 LOR
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:49

枱 1 好逼
tangsiuhau 霸左半張枱,我無法前進
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:48

我同TANGSIUHAU都霸左十個位啦 !

枱 1 好逼
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:48

你同 ed8671ed 坐一張櫈咪得 LOR

評分人數

• 屮SiU霖屮

有啦
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:44
枱 1 好逼

我想聽噴水會員金唱呀

評分人數

• 屮SiU霖屮

我未能參與,能羨慕亦很好
TT进化论 發表於 2019-4-6 23:46

下年一定有機會!
三月記得參與多啲