返回列表 發帖
支持下年增設正式發姣大獎 同你最想姣會員大獎
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:22

請講出發姣同最淫有咩分別

支持下年增設正式發姣大獎 同你最想姣會員大獎

#CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
團隊獎

得獎者:
2019 CM 共和團隊

軍師 -Prince-
共和榜主 akk, gcgoobi, Cu ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:09

Love is all around

說到 愛
我們的總和

咩呀數學天才 , 你拎左 主題銀 + 貢獻銅 + 1/29 團隊獎 喎
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:18

好啦
你冇計多左個唔知乜乜獎就算你啦

醉酒佬鬧事呀 保安拉佢落台美袋繼續頒獎
stephybest 發表於 2019-4-6 23:18

是咪要係台上賴_

Sweeeet
-Prince- 發表於 2019-4-6 23:19

勁sweet
幫人計埋
下年我一定投番佢地

亂入 #CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
第一屆發姣大獎 (非統計播放ap獎)

得獎者: Kfmusic

上榜作品:
邊個男 ...
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:17
嘩 下年最 yum 會員 confirmed
希望 stopzi 下年拎呢個獎

[造馬類]
團隊獎
最噴走勢
特別大獎
白果大獎

大家有獎開心最重要  ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:18

原來真係造馬

團隊獎

得獎者:

軍師 -Prince-

我咁都分到獎

咩呀數學天才 , 你拎左 主題銀 + 貢獻銅 + 1/29 團隊獎 喎
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:18

Sweeeet

上榜作品:
邊個男 ...

哇實至名歸

開心 所有發姣淫蕩獎都同我無關
多謝各位

恭喜自己得到1+1/28個獎
ed8671ed 發表於 2019-4-6 23:17

上榜作品:
邊個男 ...

用姣粉紅頒發姣大獎
Perfect match

上榜作品:
邊個男 ...

醉酒佬鬧事呀 保安拉佢落台美袋繼續頒獎

噴在哪裡??造馬味濃。
stephybest 發表於 2019-4-6 23:15

[造馬類]
團隊獎
最噴走勢
特別大獎
白果大獎

大家有獎開心最重要

上榜作品:
邊個男歌手條腿最好J ?
同意周柏豪,3X歲都好好J
好想攬住佢,個兩塊雞扒一定好有安全感
1會好Man
你有冇大雞扒??
請我食野ok?
哈哈 無事發生,我都想有
想望你

以及冠軍作品:
想睇激凸
好掛住許志安激凸相
臨場吹簫~~資格

講 Lee d
-Prince- 發表於 2019-4-6 23:15
無你肯定 hea 做
分分鐘今日都未頒到

團隊獎

得獎者:

軍師 -Prince-

恭喜自己得到1+1/29個獎

團隊獎

得獎者:

軍師 -Prince-

咁就無得拎白果鳥

仲有王子 , 佢喺幕後指揮 ed 同埋教我點樣搞好個頒獎禮
黎緊一年都要靠佢指導  ...
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:12

OK added

多謝 下年我會繼續努力~
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 23:13

你下年同唔同我爭女金?

最噴走勢

得獎者:
JayantL
09>XX......>10>04>01>10

...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:14

噴在哪裡??造馬味濃。

黎緊一年都要靠佢指導  ...
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:12

講 Lee d

最噴走勢

得獎者:
JayantL
09>XX......>10>04>01>10

有2個獎 開心

Kfmusic 發表於 2019-4-6 23:13

唔好學關家姐!!!

唔頒都知邊個啦
不如我地直接叫佢上台
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:12

最hea版主 頒得未?
stephybest 發表於 2019-4-6 23:13

多謝 下年我會繼續努力~

最hea版主 頒得未?

團隊獎

得獎者:

共和榜主 akk, gcgoobi, CunninG, jh1090_ ...
黎緊一年都要靠佢指導

好彩唔係白果
放空 發表於 2019-4-6 23:08

弓起曬
互勉之

你頒 ?
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:11

唔頒都知邊個啦
不如我地直接叫佢上台

聽聞會頒埋發姣大獎
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:11

你頒 ?

支持所有共和榜既成員
Well deserved !

聽聞會頒埋發姣大獎

好彩唔係白果
放空 發表於 2019-4-6 23:08
恭喜曬
團隊獎

得獎者:

共和榜主 akk, gcgoobi, CunninG, jh1090_ ...
好多人
埋單拎到三個獎

團隊獎

得獎者:

軍師 -Prince-
共和榜主 akk, gcgoobi, CunninG, jh1090_2005, 表妹保莉, rIcKyK, kwanie, kenny1102, John, thm, bagfgfcde, ed8671ed, chanchan0909, Wonders, hinz, seeseetv, JasOh103
輪流榜主 風見志郎, 帥小寶`, Lewis, 賴爽, kel_kelvin, kevinlai1621, 放空, Yan, RVHOCPC, weiquan
計分員 cymusic

恭喜iamsingingwong攞最噴水會員
實至名歸
可惜得銅 憑佢平時既_ _言論其實應該可以攞金

好彩唔係白果

今晚宣布
hehehaha 係三個人黎
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:06

下 old news要宣佈咩

準備緊搭直升機拎白果獎

轉入直路
最後四個獎!

健談會員男三甲

銅: 放空 (775)
銀: John (1051)
金: hehehaha (1823)

...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:05

男人果然競爭激烈 好彩我係女人

得獎名單小結

[發帖類]
發帖十大
1. John (193)
2. stephybest (174)
3. kwanie (159)
4. 艾石仔 (144)
5. HOTMAN (123)
6. hehehaha (113)
7. Kfmusic (102)
8. 616.1314 (99)
9. 帥小寶` (95)
10. Jacz (72)

健談會員男三甲

健談會員女三甲
金: stephybest (1665)
銀: 616.1314 (506)
銅: hoic1102 (47)

[投票類]
我最喜愛的主題
金: #Cool Cafe 發帖榜 2019# (bagfgfcde) (19)
銀: CM會員共和榜頒獎禮2018 (2019/02/16) (ed8671ed) (17)
銅: [Aug/2019] PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR 容祖兒演唱會 (616.1314) (16)

我最喜愛的噴言
金: 舒文換咗新眼鏡後生咗,都幾charm (hkwilliamsiu) (27)
銀:  聲 音導 航 (kevinlai1621) (15)
銅: 我都鍾意唱歌 所以 我明白Kay 當晚幾徬徨 如果你聽唔到音樂 和自己把聲 係超級難唱得好
有D人係天生唱到絕對音感(absolute pitch) 即佢聽覺靈敏到 好易分辨到個音高(pitch) 自然都唱準個音 但呢D 人係好少數 一萬人中只有一個
大部分人係只唱到相對音感 (relative pitch), 要聽到參考音先可以分辨音高,如果聽唔到聲 或太多雜幸 影響判斷 自然演奏或唱歌受影響
唔係後天唔努力 係天生要靠聽覺先掌握到音準 你地可以上網搵下 我講既係咪事實。(白河喜來登) (12)

我最喜愛的會員
金: bagfgfcde (18)
銀: -Prince- (13)
銅: 屮SiU霖屮 (12)

我最喜愛的簽名
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73* (hehehaha) (16)

我最喜愛的頭像
金: nicknicknick (18)
銀: electric (17)
銅: kevinlai1621 (16)

我最喜愛的單身會員
金: bagfgfcde (21)
銀: Kfmusic (13)
銅: JasOh103 (11)

我最喜愛的貼圖
實力堅姐表示: 亞亞亞又如何 (kevinlai1621) (10)

最淫會員
金: 星勤 (22)
銀: electric & hehehaha (16)

情侶大獎
金: 艾石仔 + stephybest (21)
銀: 艾石仔 + hehehaha + stephybest + 616.1314 (19)
銅: chanchan0909 + ed8671ed (18)

壇草大獎
金: -Prince- (21)
銀: 艾石仔 (20)
銅: 星勤 (19)

文青大獎
金: bagfgfcde (27)
銀: -Prince- (20)
銅: powerful (15)

最pure會員
金: tangsiuhau (21)
銀: bagfgfcde (19)
銅: kevinlai1621 (11)

最有貢獻會員
金: -Prince- (24)
銀: chanchan0909 (18)
銅: bagfgfcde & ed8671ed (17)

最mean會員
kwanie (15)

最噴水會員
金: 白河喜來登 (33)
銀: hkwilliamsiu (30)
銅: iamsingingwong (21)

三月之歌
羅生門 / Shallow / 橙海 (LIVE) - 謝安琪 (16)

健談會員男三甲

...

今晚宣布
hehehaha 係三個人黎

健談會員男三甲

...

男金幾時除衫

hehe: 今晚唔會作演出既打算
haha: 今晚我都唔會作演出既打算
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:04

除衫 除衫 除衫
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

健談會員男三甲

hehe: 今晚唔會作演出既打算
haha: 今晚我都唔會作演出既打算