返回列表 發帖
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

多謝各位美會員
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 22:05

dixitque Deus fiat lux et facta est lux

twitter says hi

現場隨即播放一系列星勤美圖

Kfmusic 發表於 2019-4-6 22:13

震呀震呀震~~~~

難DW0R唔知
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 22:12

呢個要候選噴言

我想講有版主睇到上癮
Wonders 發表於 2019-4-6 22:16

WHO

完未
艾石仔 發表於 2019-4-6 22:17

你BB 攞好多獎

多謝仲會投票俾我既各位

希望未來既日子大家繼續支持一班專員版主同共和榜主  
They deserve m ...
-Prince- 發表於 2019-4-6 22:18

幾時同我去食個飯

希望有人可以叫番果位香港男孩番黎拎獎
CunninG 發表於 2019-4-6 22:18

喂呀

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 22:19

本帖隱藏的內容需要積分高於 3333 才可瀏覽

very thanks kary
帥小寶` 發表於 2019-4-6 22:22

超正
one of my fav.

回復  屮SiU霖屮

好想睇
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-6 22:23

男人你都啱?

簡直係年度文學
CunninG 發表於 2019-4-6 22:24

幾時有 CM文學台

#CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
我最喜愛的單身會員

銅: JasOh103 (11)
銀: Kfmusic (13)
金: bagfgfcde (21) ...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 22:24

原來你先係大贏家

我成日表示自己單身 , 好想拎呢個獎 , 但啲人年年都唔肯投比我
chanchan0909 發表於 2019-4-6 22:27

你有kk8733 wo

其實chanchan0909 同ed 邊個 0 邊個 1 ?

我無咁多情感去寫愛情文學
CunninG 發表於 2019-4-6 22:32

情色文學

輸左比笨柒音樂
艾石仔 發表於 2019-4-6 22:38

你銀wo

最後五強星勤
邊度最噴水???????

你都識噴水個到
帥小寶` 發表於 2019-4-6 22:42

咁希望我下年有最後五強啦

JOEY !
唱好多歌

來食花生
hoic1102 發表於 2019-4-6 22:46

hello

想知壇草咩樣
帥小寶` 發表於 2019-4-6 22:47

聽聞好charm

Gin Gin 又上台

High Horse 好聽!

hehe: 今晚唔會作演出既打算
haha: 今晚我都唔會作演出既打算

#CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
健談會員男三甲

銅: 放空 (775)
銀: John (1051)
金: hehehaha (1823)

...
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:05

今晚宣布
hehehaha 係三個人黎

聽聞會頒埋發姣大獎

你頒 ?
bagfgfcde 發表於 2019-4-6 23:11

唔頒都知邊個啦
不如我地直接叫佢上台

亂入 #CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
第一屆發姣大獎 (非統計播放ap獎)

得獎者: Kfmusic

上榜作品:
邊個男歌手條腿最好J ?
同意周柏豪,3X歲都好好J
好想攬住佢,個兩塊雞扒一定好有安全感
1會好Man
你有冇大雞扒??
請我食野ok?
哈哈 無事發生,我都想有
想望你

以及冠軍作品:
想睇激凸
好掛住許志安激凸相
臨場吹簫~~資格

支持下年增設正式發姣大獎 同你最想姣會員大獎

請講出發姣同最淫有咩分別
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 23:23

就係Kfmusic同你既分別!

支持增設CM生力軍

Hehehaha醉酒鬧事已經比四個大隻保安抬走左
stephybest 發表於 2019-4-6 23:29

邊四個?
Shawn Mendes
Chris Evans
艾石仔??

性地yeah!!!
Kfmusic 發表於 2019-4-6 23:35

有人第一日已經發力wo

有啦

慶功宴座位名單有未
放空 發表於 2019-4-6 23:39
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

多謝大家,今晚不勝無歸
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-6 23:49

花式自爆?!

Tangsiuhau repost 左ig
艾石仔 發表於 2019-4-7 00:22

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今年真的好開心,一金一銀,可惜見到坤gor無奬,出去安慰他順便飲酒吹喇叭,醉醒後已經人去場空,唯 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-7 01:04

希望呢位爸爸飲少啲!
最起碼飲咗之後唔好上cm
好危險架

【萌報專訊】屮SiU霖屮在《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》中僅奪得我最喜愛的會員銅獎,未能獲得最淫會員獎,引起Chris Evans與網民質疑賽果不公。昨日,屮SiU霖屮接受查大欣訪問時力證與CM cool chat關係未有惡劣,她更呼籲歌迷別太執著:「算吧!都過去了!Fans會激烈些,歌手應向新一年進發,我很滿意當晚賽果。」她多謝歌迷的愛護,但獎項的事不能強求,只要她推出新相片時獲大家支持,她便感到滿足。

更有網民在網上表示有意向廉署舉報賽果不公,屮SiU霖屮笑說:「這因為歌迷投入吧!對於我來說已是過去式。」她表示連續幾年獲得最淫會員獎已有所交代,而且她於1999年也未能奪得最淫會員獎,所以不是新鮮事,她說:「接受頒獎機制,比猜疑來得更好。」談到CM高層Timmy、釘釘戥她不值,屮SiU霖屮說:「公司當然想多些獎項,他們就好像父母一樣,想為我們出頭,但我已經成長,知道自己在做什麼。」

有指她在《CM總選》中有機會狙擊最淫會員金獎星勤,屮SiU霖屮笑說:「如果真的狙擊到,可令頒獎禮更刺激,劇情發展也更好看,連我也變得緊張起來。」問她是否獲得星勤安慰?屮SiU霖屮澄清:「他為我不開心,好像搶了我的獎。根本沒有人說過那個獎是我的,他並不是太了解我,他拿這個獎是實至名歸。」

20宗投訴賽果不公

CM共昨日收到20宗投訴,指《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》賽果不公平,另外有3宗Kay粉投訴《CM發帖榜 2019 頒獎典禮》播放太多祖兒歌曲。

評分人數

• 屮SiU霖屮

本報訊: CM 2019發帖榜頒獎禮昨晚完美結束,男歌手hehehaha單手掃走四個大獎,成為全晚唯一男大贏家,更被指醉洒衝上台頒發發姣大獎,成為全晚高潮。被問到飲恨最Pure會員,他表示:「有獎已經好滿足,我寧願我拎唔到,啲人覺得真係pure,好過拎到,啲人又覺得你其實幾yum,不過我哋下年希望拎組合奬,始終hehehaha係一個組合,並唔係樂隊。」又說:「我哋下年上咗CM第十年,可能會開完演唱會之後,暫別分開發展一段時間,hehe一個account、haha一個account, 好似某啲女歌手fans咁。」

邊個拎最多獎!!係咪你?
stephybest 發表於 2019-4-7 19:25

獎項統計噶
只列出兩獎或以上

6.03 bagfgfcde
4.25 hehehaha
4.03 -Prince-, kevinlai1621
3.25 616.1314
...
bagfgfcde 發表於 2019-4-7 19:41

Kfmusic 明明有三個

佢當場掟爛咗其中一個獎...
bagfgfcde 發表於 2019-4-7 19:51

一定係個單身獎

留意返:係投票類既獎,而唔係造馬類
stephybest 發表於 2019-4-8 18:19

得奬者認係造馬

有乜可能唔係你贏, 無天理!
kwanie 發表於 2019-4-8 18:45

我諗過多5年
我都係會投你
mean到2047

【邊個斷捨離?】CM獎座被棄橋底 今年得獎者爭住否認

有樂迷今日在Instagram限時動態分享一張黑白照片,寫著「MK橋底」。相中有一個被棄置的2019年CM 發帖榜頒獎禮的獎座,跟一堆舊bra放在一起。獎座上面寫著「最噴水會員」,該年獲得這個獎的有白河喜來登、hkwilliamsiu、iamsingingwong. 究竟獎座是否屬於以上3位其中一位?又或是CM做多了獎座?

CM facebook提到這件事,問:「究竟係邊位歌手咁實踐斷捨離呢?#快啲出嚟認頭 #個歌手見到呢個post會唔會番MK執番(返) #呢幾位歌手要自保 #可能要貼番自己個獎出嚟先 #CM呢啲膠獎會唔會有環保商回收」有網民笑言可能獲得這個獎的歌手全部都掉了,所以不會有人攞到個獎出來。

艾石仔和stephybest得知「棄獎」事件後,立即在社交網咀對咀曬捧著情侶大獎金獎獎座的新相,力證不是「棄獎」嫌疑人。stephybest留言:「2019年發帖榜頒獎禮獎,多謝CM,多謝Timmy頒呢個獎比(畀)我。#攞一次獎有兩個機會講多謝 #我仲有唱歌寫歌㗎 #我bb叫艾石仔 #謎底好似就快解開」

放空則留言呼冤:「D獎項全部喺晒公司,冤枉!」移居火星的hehehaha留言:「火星時間早上7時17分,瘋狂收到朋友短訊。CM既(嘅)威力真係好大。移居火星一段時間,應該要斷捨離都一早斷捨離。不過我獎唔多,今年得4個,所以擺倉都仲好多地方,有緣攞出黎(嚟)影張相囉!何況咁多bra,我應該冇咁嘅福份,亦冇咁嘅興趣。祝大家新年快樂啦!」cathay1996則代老公iamsingingwong在CM facebook留言否認:「唔關我事啊嗱 #我住灣仔 D bra都唔係我㗎~」有指hkwilliamsiu跟iamsingingwong一樣說獎放在公司。

評分人數

• 放空

係我無上台攞奬,奬座被haters遺棄在橋底
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-7 21:52

坤哥當晚代領了你的奬座
他說演唱會當晚只要你上台合唱一曲
他便會頒給你