返回列表 發帖
#CM 發帖榜 2019 頒獎典禮#
健談會員男三甲

頒翻榜分類!

銅 : 呢位會員勝在上得夠多日,就算冇十大都入到三甲
銀 : 呢位會員一上榜就只會拎到第一/二/十
金 : 出 cheat 囉,成日兩個人用一個 ac

弓起美袋衛冕
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 22:58

你有獎啦

美袋係祖粉之光!!
stephybest 發表於 2019-4-6 22:59

我受之有愧

健談會員男三甲

銅: 放空 (775)
銀: John (1051)
金: hehehaha (1823)

得獎名單小結

[發帖類]
發帖十大
1. John (193)
2. stephybest (174)
3. kwanie (159)
4. 艾石仔 (144)
5. HOTMAN (123)
6. hehehaha (113)
7. Kfmusic (102)
8. 616.1314 (99)
9. 帥小寶` (95)
10. Jacz (72)

健談會員男三甲

健談會員女三甲
金: stephybest (1665)
銀: 616.1314 (506)
銅: hoic1102 (47)

[投票類]
我最喜愛的主題
金: #Cool Cafe 發帖榜 2019# (bagfgfcde) (19)
銀: CM會員共和榜頒獎禮2018 (2019/02/16) (ed8671ed) (17)
銅: [Aug/2019] PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR 容祖兒演唱會 (616.1314) (16)

我最喜愛的噴言
金: 舒文換咗新眼鏡後生咗,都幾charm (hkwilliamsiu) (27)
銀:  聲 音導 航 (kevinlai1621) (15)
銅: 我都鍾意唱歌 所以 我明白Kay 當晚幾徬徨 如果你聽唔到音樂 和自己把聲 係超級難唱得好
有D人係天生唱到絕對音感(absolute pitch) 即佢聽覺靈敏到 好易分辨到個音高(pitch) 自然都唱準個音 但呢D 人係好少數 一萬人中只有一個
大部分人係只唱到相對音感 (relative pitch), 要聽到參考音先可以分辨音高,如果聽唔到聲 或太多雜幸 影響判斷 自然演奏或唱歌受影響
唔係後天唔努力 係天生要靠聽覺先掌握到音準 你地可以上網搵下 我講既係咪事實。(白河喜來登) (12)

我最喜愛的會員
金: bagfgfcde (18)
銀: -Prince- (13)
銅: 屮SiU霖屮 (12)

我最喜愛的簽名
~*恭喜容祖兒首奪叱咤至尊歌*~
20周年強勢主打:一種永遠
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73* (hehehaha) (16)

我最喜愛的頭像
金: nicknicknick (18)
銀: electric (17)
銅: kevinlai1621 (16)

我最喜愛的單身會員
金: bagfgfcde (21)
銀: Kfmusic (13)
銅: JasOh103 (11)

我最喜愛的貼圖
實力堅姐表示: 亞亞亞又如何 (kevinlai1621) (10)

最淫會員
金: 星勤 (22)
銀: electric & hehehaha (16)

情侶大獎
金: 艾石仔 + stephybest (21)
銀: 艾石仔 + hehehaha + stephybest + 616.1314 (19)
銅: chanchan0909 + ed8671ed (18)

壇草大獎
金: -Prince- (21)
銀: 艾石仔 (20)
銅: 星勤 (19)

文青大獎
金: bagfgfcde (27)
銀: -Prince- (20)
銅: powerful (15)

最pure會員
金: tangsiuhau (21)
銀: bagfgfcde (19)
銅: kevinlai1621 (11)

最有貢獻會員
金: -Prince- (24)
銀: chanchan0909 (18)
銅: bagfgfcde & ed8671ed (17)

最mean會員
kwanie (15)

最噴水會員
金: 白河喜來登 (33)
銀: hkwilliamsiu (30)
銅: iamsingingwong (21)

三月之歌
羅生門 / Shallow / 橙海 (LIVE) - 謝安琪 (16)

轉入直路
最後四個獎!

團隊獎

得獎者:
2019 CM 共和團隊

軍師 -Prince-
共和榜主 akk, gcgoobi, CunninG, jh1090_2005, 表妹保莉, rIcKyK, kwanie, kenny1102, John, thm, bagfgfcde, ed8671ed, chanchan0909, Wonders, hinz, seeseetv, JasOh103
輪流榜主 風見志郎, 帥小寶`, Lewis, 賴爽, kel_kelvin, kevinlai1621, 放空, Yan, RVHOCPC, weiquan
計分員 cymusic

聽聞會頒埋發姣大獎
hehehaha 發表於 2019-4-6 23:11

你頒 ?

最噴走勢

得獎者:
JayantL
09>XX......>10>04>01>10

仲有王子 , 佢喺幕後指揮 ed 同埋教我點樣搞好個頒獎禮
黎緊一年都要靠佢指導  ...
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:12

OK added

噴在哪裡??造馬味濃。
stephybest 發表於 2019-4-6 23:15

[造馬類]
團隊獎
最噴走勢
特別大獎
白果大獎

大家有獎開心最重要

特別大獎

得獎者:
WZA111

上年頒咗呢個獎俾考2018 DSE既Yan,
今年就頒俾未考公開試既WZA111啦!

越黎越少年輕人肯留意
港樂
更加唔好講上 CM 啦。
呢個獎一方面希望大家可以支持下呢位年輕既會員,
另一方面都希望新一代可以多多支持港樂 & CM,
令 CM 人口老化問題冇咁嚴重!

哥哥我2020考dse
Wonders 發表於 2019-4-6 23:25

??????

白果大獎

得獎者:
李幸倪恨你

Thank you very much!!
下年見!

得獎名單

[發帖類]
發帖十大
1. John (193)
2. stephybest (174)
3. kwanie (159)
4. 艾石仔 (144)
5. HOTMAN (123)
6. hehehaha (113)
7. Kfmusic (102)
8. 616.1314 (99)

健談會員男三甲

健談會員女三甲
金: stephybest (1665)
銀: 616.1314 (506)

[投票類]
我最喜愛的主題
金: #Cool Cafe 發帖榜 2019# (bagfgfcde) (19)
銀: CM會員共和榜頒獎禮2018 (2019/02/16) (ed8671ed) (17)
銅: [Aug/2019] PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR 容祖兒演唱會 (616.1314) (16)

我最喜愛的噴言
金: 舒文換咗新眼鏡後生咗,都幾charm (hkwilliamsiu) (27)
銀:  聲 音導 航 (kevinlai1621) (15)
銅: 我都鍾意唱歌 所以 我明白Kay 當晚幾徬徨 如果你聽唔到音樂 和自己把聲 係超級難唱得好
有D人係天生唱到絕對音感(absolute pitch) 即佢聽覺靈敏到 好易分辨到個音高(pitch) 自然都唱準個音 但呢D 人係好少數 一萬人中只有一個
大部分人係只唱到相對音感 (relative pitch), 要聽到參考音先可以分辨音高,如果聽唔到聲 或太多雜幸 影響判斷 自然演奏或唱歌受影響
唔係後天唔努力 係天生要靠聽覺先掌握到音準 你地可以上網搵下 我講既係咪事實。(白河喜來登) (12)

我最喜愛的會員
金: bagfgfcde (18)
銀: -Prince- (13)

我最喜愛的簽名
闊別兩年 2019 不容錯失 重奪叱咤女金指數: 73* (hehehaha) (16)

我最喜愛的頭像
金: nicknicknick (18)
銀: electric (17)

我最喜愛的單身會員
金: bagfgfcde (21)
銀: Kfmusic (13)

我最喜愛的貼圖
實力堅姐表示: 亞亞亞又如何 (kevinlai1621) (10)

最淫會員
金: 星勤 (22)

情侶大獎
金: 艾石仔 + stephybest (21)
銀: 艾石仔 + hehehaha + stephybest + 616.1314 (19)
銅: chanchan0909 + ed8671ed (18)

壇草大獎
金: -Prince- (21)
銀: 艾石仔 (20)

文青大獎
金: bagfgfcde (27)
銀: -Prince- (20)

最pure會員
金: tangsiuhau (21)
銀: bagfgfcde (19)

最有貢獻會員
金: -Prince- (24)
銀: chanchan0909 (18)

最mean會員
kwanie (15)

最噴水會員
金: 白河喜來登 (33)
銀: hkwilliamsiu (30)

三月之歌
羅生門 / Shallow / 橙海 (LIVE) - 謝安琪 (16)

[造馬類]
團隊獎
2019 CM 共和團隊
軍師 -Prince-
共和榜主 akk, gcgoobi, CunninG, jh1090_2005, 表妹保莉, rIcKyK, kwanie, kenny1102, John, thm, bagfgfcde, ed8671ed, chanchan0909, Wonders, hinz, seeseetv, JasOh103
輪流榜主 風見志郎, 帥小寶`, Lewis, 賴爽, kel_kelvin, kevinlai1621, 放空, Yan, RVHOCPC, weiquan
計分員 cymusic

最噴走勢
JayantL

特別大獎
WZA111

白果大獎
李幸倪恨你

評分人數

真完場曲 !
Let Us Go Then You And I
一齊支持 CM !!!!

播錯歌 係 2020 未來見
Wonders 發表於 2019-4-6 23:37

LUGTYAI > 未來見

我未能參與,能羨慕亦很好
TT进化论 發表於 2019-4-6 23:46

下年一定有機會!
三月記得參與多啲

枱 1 好逼
tangsiuhau 霸左半張枱,我無法前進
chanchan0909 發表於 2019-4-6 23:48

你同 ed8671ed 坐一張櫈咪得 LOR

評分人數

• 屮SiU霖屮

今年竟然冇獎 要杯葛
jasonng 發表於 2019-4-7 00:01

你上年有白果獎
今年讓個白果獎俾另一位愛丁保衛隊成員啦

白果獎不如下年愛丁保衛隊特約喇
jasonng 發表於 2019-4-7 00:15

可以拎團隊獎

tangsiuhau快啲黎傾計
小伙子. 發表於 2019-4-7 00:32

下年三月多啲上水呀!
發帖榜歡迎大家!

梗頸四/五

發帖十大
----------------
11. JayantL (70)
12. 放空 (69)

健談會員男三甲
4. iamsingingwong (697)
5. Kfmusic (637)

健談會員女三甲
4. rubylovessss (0)

我最喜愛的主題
4. 究竟《人妻的偽術》 個曲有幾似 Christopher Chak 作? (just11256) (12)
5. 【難忘的生日前夕】臨場耳機失靈 謝安琪落台即喊 (白河喜來登) (10)

我最喜愛的噴言
4. 好心你 (chanchan0909) 啦 你隨時頒到出年
你做乜要背熟我個頒獎po嘅引言
你係咪暗戀我 (ed8671ed) (10)
4. 坤gor 都好食腦, Show 肌就未必有, 我估應該露下手臂. 講真佢又不是靚仔, 唱多些靚歌, 玩多些同音樂有關的樂器好過, 跳舞就不是他強項, 我估有嘉賓mirror 做主導,  跳得不失禮已經算不錯. (hkwilliamsiu) (10)

我最喜愛的會員
4. John (9)
5. Kfmusic (8)
5. chanchan0909 (8)
5. hoic1102 (8)

我最喜愛的簽名
2. Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 11
1.容祖兒 - 一種永遠 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 - 寂寞就如
3.謝安琪 - 其實寂寞 (JayantL) (9)
3. 鄭秀文 陳慧琳 楊千嬅 容祖兒
薛凱琪 衛蘭 王菀之 謝安琪
Gin Lee AGA 鄧小巧 林欣彤 (fifty1205) (7)

我最喜愛的頭像
4. hehehaha (14)
5. RVHOCPC (13)

我最喜愛的單身會員
4. CunninG (10)
5. kevinlai1621 (9)
5. 艾石仔 (9)
5. stephybest (9)
5. 帥小寶` (9)

我最喜愛的貼圖
2. #teamjenny (John) (9)
3. 總之就係要支持開心速遞喇 (jasonng) (8)

最淫會員
4. hkwilliamsiu (12)
4. 艾石仔 (12)

情侶大獎
4. 帥小寶` + tangsiuhau (10)
5. 屮SiU霖屮 + 616.1314 (9)
5. JasOh103 + kayzzz (9)

壇草大獎
4. ed8671ed (15)
4. timmy (15)

文青大獎
4. 616.1314 (8)
4. hoic1102 (8)
4. ed8671ed (8)

最pure會員
4. hoic1102 (10)
5. 帥小寶` (9)

最有貢獻會員
5. kwanie (15)

最mean會員
kwanie (15)
2. stephybest (13)
3. 李幸倪恨你 (8)

最噴水會員
4. cathay1996 (15)
4. 星勤 (15)

三月之歌
2. Pretty Crazy - 容祖兒 (10)
3. 大無畏 - 楊千嬅 - RVHOCPC (8)

你使唔使每次都放到咁大
我地見到架啦
chanchan0909 發表於 2019-4-7 15:03

Support

本報訊: CM 2019發帖榜頒獎禮昨晚完美結束,男歌手hehehaha單手掃走四個大獎,成為全晚唯一男大贏家,更被 ...
hehehaha 發表於 2019-4-7 17:01

你當拎咗4+1/29個獎既王子死架?

hehehaha 發表於 2019-4-7 19:32

你地唔係hur我呀嘛?

獎項統計噶
只列出兩獎或以上

6.03 bagfgfcde
4.25 hehehaha
4.03 -Prince-, kevinlai1621
3.25 616.1314
2.75 stephybest, 艾石仔
2.53 ed8671ed
2.03 John, kwanie
2.00 Kfmusic, hkwilliamsiu, 白河喜來登, electric, 星勤

支持阿祖既fans!成為頒獎禮大贏家!
stephybest 發表於 2019-4-7 19:39

支持祖兒

Kfmusic 明明有三個
hehehaha 發表於 2019-4-7 19:47

佢當場掟爛咗其中一個獎...