返回列表 發帖
大眾書局前兩日先行完咁快就要執
kaman921 發表於 2020-3-18 23:21

今天是最後一日錯過了,明天全線關門大吉

矽谷電動車公司Tesla近期股價狂飆。5日雖然下跌了17%,
跌至734元(跌152元),但今年初以來仍然漲了超過100%。
如以734元與去年5月27日的185元比較,仍然狂漲超過4倍
。如果以本周二(4日)最高價969元看,更大漲超過5倍。因
此華爾街不少分析師認為,Tesla股價已脫離現實,並已泡沫
化,而且泡沫化的程度已到美國股市歷來之最,所以十分危險。

華爾街Bespoke投資集團的分析師說,Tesla的股價已出現一
種拋物線情況。目前的高度已呈泡沫化,比1999年底的科網
泡沫更高,也比2008年房市泡沫更高。1999年底和2008年
的科網泡沫和房市泡沫都在半年之內破滅,分別釀成巨災,所
以Tesla目前的高泡沫十分危險。
SSN Chart (15 Mar)  冠軍: 無答案 - 林家謙  |  亞軍: 三生有幸 - Yan Ting

大眾書局前兩日先行完咁快就要執
kaman921 發表於 2020-3-18 23:21

國有化都咁。。

結構性產品並無抵押品,如發行人或擔保人無力償
債或違約,投資者可能無法收回部份或全部應收款
項。
投資者購買時,所依賴是發行人及擔保人的信譽。
產品涉及高風險,價格可急升或急跌,投資者或會
蒙受全盤損失。過往表現並不反映將來表現。投資
者應注意發行人可能為交易市場唯一流通量提供者
,購買前應瞭解相關風險,並查閱基本上市文件及
有關補充上市文件內的詳情,並諮詢專業意見。
SSN Chart (15 Mar)  冠軍: 無答案 - 林家謙  |  亞軍: 三生有幸 - Yan Ting

結構性產品並無抵押品,如發行人或擔保人無力償
債或違約,投資者可能無法收回部份或全部應收款
項。
投資 ...
John 發表於 19/3/2020 00:49
你幾多秒讀得完

驚到賴哂屎!

驚到賴哂屎!
hehehaha 發表於 2020-3-19 01:02

做咩。。唔好咁驚啦。。

你幾多秒讀得完
kwanie 發表於 2020-3-19 00:56

牛熊證備有強制贖回機制而可能被提早終止,屆時(i)N類牛熊證投資者將不獲發任何金額;而(ii)R類牛熊證之剩餘價值可能為零。

John 發表於 2020-3-19 02:06

水擘擘
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

林峰好靚仔。。

林峰好靚仔。。
kk8733 發表於 2020-3-19 02:38

我曾經面對面同林峯傾過計,都有幾分鐘,當年他拍緊外景花家姐,他算靚仔,但唔算高。

常在心真係好正
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

真的。下次唔再幫襯
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-18 22:11

好多小店cafe仲好feel

我曾經面對面同林峯傾過計,都有幾分鐘,當年他拍緊外景花家姐,他算靚仔,但唔算高。 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 07:11

整容前靚??

整容前靚??
kk8733 發表於 2020-3-19 09:38

我喜歡自然美,當年樣貌都四正。

我喜歡自然美,當年樣貌都四正。
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 09:50

依家呢???

依家呢???
kk8733 發表於 2020-3-19 10:04

現在覺得他成熟咗,但個樣殘得快咗。

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 10:48

容祖兒呢

容祖兒呢
John 發表於 2020-3-19 13:53

整容前還是整容後?

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 10:48

成熟是 世故一些應對現實無畏懼  
成熟是 照顧身邊最愛於工作進取

我曾經面對面同林峯傾過計,都有幾分鐘,當年他拍緊外景花家姐,他算靚仔,但唔算高。 ...
hkwilliamsiu 發表於 2020-3-19 07:11

你係咪識人做大台?

不是。那天他拍外景,可能天氣十分熱,他入來涼冷氣。

真相
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

真相
帥小寶` 發表於 2020-3-19 18:21

呵 原來如此

真相
帥小寶` 發表於 2020-3-19 18:21

好可愛

好可愛
John 發表於 2020-3-19 23:24

請問邊忽可愛 ??

請問邊忽可愛 ??
帥小寶` 發表於 2020-3-19 23:25

笑容好純好真

笑容好純好真
John 發表於 2020-3-19 23:29

為你起機

為你起機
帥小寶` 發表於 2020-3-19 23:43

為李起機

為你起機
帥小寶` 發表於 2020-3-19 23:43

是葉劉嗎

是葉劉嗎
John 發表於 2020-3-20 00:23

姐姐

葉劉淑儀早年專心學習和事業,直到30歲仍未嘗初戀,最終是經家中工人萍姐介紹,邂逅丈夫葉文浩。葉太今年初元宵佳節受訪時曾透露,讀大學時都有男生邀約看電影戲,但一、兩次後就無下文。葉太坦言:自己可能太認真,無男士同我去多過3次街。

葉劉淑儀早年專心學習和事業,直到30歲仍未嘗初戀,最終是經家中工人萍姐介紹,邂逅丈夫葉文浩。葉太今年初 ...
帥小寶` 發表於 2020-3-20 00:37

可能佢係  偷情的淑儀

葉劉淑儀早年專心學習和事業,直到30歲仍未嘗初戀,最終是經家中工人萍姐介紹,邂逅丈夫葉文浩。葉太今年初 ...
帥小寶` 發表於 2020-3-20 00:37

拎住佢個頭掃地

拎住佢個頭掃地
John 發表於 2020-3-20 00:47

有佢做老婆屋企唔洗買掃把

拎住佢個頭掃地

依家做緊柒婆個妹仔。。

依家做緊柒婆個妹仔。。
kk8733 發表於 2020-3-20 01:09

開心

開心
hehehaha 發表於 2020-3-20 18:22

都唔安於現狀, 她想坐林鄭個位

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-20 18:29

恨到出哂面

開心
hehehaha 發表於 2020-3-20 18:22

柒婆快D死啦。。

hkwilliamsiu 發表於 2020-3-20 18:29

好玩

柒婆快D死啦。。
kk8733 發表於 2020-3-20 19:46

差唔多

拎住佢個頭掃地

好多頭皮

冇機會架啦

差唔多
hehehaha 發表於 2020-3-20 20:00

噴血死。。

好多頭皮
bagfgfcde 發表於 2020-3-20 20:38

叫佢剃光頭啦。。

叫佢剃光頭啦。。
kk8733 發表於 2020-3-20 20:44

剃光頭

好大工程

支持姐姐