返回列表 發帖
今日食勝瓜好甜。。今日買了好靚菜心同白菜仔。。
kk8733 發表於 2020-4-11 22:43

勝瓜唔錯呀 滾湯都唔差

最緊要係食多啲菜對健康真係好重要呀 所以要食多啲菜
chachacharlie 發表於 2020-4-11 22:42

武漢肺炎重症好多係三高同食煙。。真係要減磅。。

我媽媽俾我睇住食咩。晚晚又做運動。。條腰瘦左。由34寸依家得番31寸。。

想玩動物森友會
再將我相信的如煙火般綻放

勝瓜唔錯呀 滾湯都唔差
chachacharlie 發表於 2020-4-11 22:46

勝瓜蝦米粉絲。。

今日用吸塵機。。乾淨哂。。

最近CM真係好多新會員

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

[/hide]

**** 本內容被作者隱藏 ****

[/hide]
chachacharlie 發表於 2020-4-13 20:57

本帖隱藏的內容需要積分高於 200 才可瀏覽

hehehaha 發表於 2020-4-13 21:43

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽

chachacharlie 發表於 2020-4-13 22:14

其實你都好新個acc
點解會最近先搵到CM?

本帖隱藏的內容需要積分高於 1500 才可瀏覽

一向都鍾意cantopop 但無特別話要去睇 但有哩啲forum都無妨 search下又見到就join左lu

hehehaha 發表於 2020-4-13 22:21
近排CM泊咗兩部巴士 一部九巴一部城巴
KU5249 UD6884
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

洗黑錢王國130

Biohazard Resident Evil 3 Remake
衛詩雅 Michelle Wai
觀看次數:3.4萬次
直播時間:1 天前
47. Bring Him Home
week12
1 . 黃淑蔓@me&        IAmAllAlone

點解會員hehehaha可以咁痴線?

本帖隱藏的內容需要積分高於 1200 才可瀏覽

有無人同我一樣係2000年開始已經上COOLMAN, 不過個時係超級歌詞庫同埋有的新碟情報, 同而家LEMOM MISIC類似

無記錯好像係03年開始有FORUM
之後09年死過一次要轉新版本

樓下日日播into the unknown
week12
1 . 黃淑蔓@me&        IAmAllAlone

52.5kg 170cm 近排食素。。瘦左。。

有無人同我一樣係2000年開始已經上COOLMAN, 不過個時係超級歌詞庫同埋有的新碟情報, 同而家LEMOM MISIC類似 ...
gordon0807 發表於 2020-4-22 10:35

lemon music 呢個名... 真係無咩點聽過岩岩上去望左望都無人留言....... 我覺得我地算做得唔錯....

多數果陣係港音灣岸?

好似都摺左啦...

我地算係難得地仲存在既舊式Forum...

lemon music 呢個名... 真係無咩點聽過岩岩上去望左望都無人留言....... 我覺得我地算做得唔錯....

多 ...
釘釘 發表於 2020-4-28 14:52

超級歌詞庫 的時代都係無得留言, 只睇歌詞港音灣岸個時係頭幾個可以DOWNLOAD成隻碟的地方
03,04年的時候用最多
後尾好似版權問題,關閉了

超級歌詞庫 的時代都係無得留言, 只睇歌詞港音灣岸個時係頭幾個可以DOWNLOAD成隻碟的地方
03,04年的時候 ...
gordon0807 發表於 2020-4-28 17:02

記得以前CM都有MP3求檔區
但後尾都係冇咗

頭條新聞 Headliner說這專頁讚
昨天上午12:10 ·
#網上加長版
【點。知你】要點一首歌給香港人,你會點…?
今集歌手 #Serrini 點唱《Don’t Text Him》,在疫情下大家都留在家中,「用最安好的距離,未會牽手的距離」,保持社交距離…

#抗疫100日
#香港人加油
#一齊打贏呢場仗

=======================
重溫今集 #頭條新聞:

香港電台網站
https://www.rthk.hk/…/dt…/programme/headliner/episode/627340

YouTube
https://youtu.be/bFDGJ-QPXug
week12

多 ...
釘釘 發表於 2020-4-28 14:52

唔講都唔知港音摺左
話說我做過港音皮主
SSN Chart (15 Mar)  冠軍: 無答案 - 林家謙  |  亞軍: 三生有幸 - Yan Ting

今年有無全民造星?
想參加

Leslie Chan KL 陳嘉朗
58 分鐘 ·
[真.We connect]連續2天同 903 #急急子 到 #重慶大廈 尋找真.香港人的故事,母親節正日會先有在香港大,在重慶大廈開餐廳的 #印度鄭伊健 Jacky,講下印裔家族在香港生活的故事。

10/5 早上10:00-11:00,商業二台 FM903!
week12

哪懼牆攀不上(電影《獅子山上》主題曲)
風雨花(ViuTV 電視劇 《假設性無罪 MeToo》主題曲)
神奇女俠
無神論
Fantasy
愛的履歷
天平先生
你死我活(電影《紀念日》片尾曲)
細雪(香港電台《12音樂門‧逃》歌曲)
我錯(電影《失戀日》主題曲)
你死我活 Acoustic Version版本
無神論 Atheism Piano Version版本
week12

老爺占真係好有錢仲要好識慳錢
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回憶即使有罪。
week12

煎快要退出樂壇,去湊仔

如果大家在Apple Music找不到新曲,好可能係因為佢成日時不時網絡實名我叫我做梁嘉茵
week12

我媽媽膽固醇由5.7落去2.9。。勁開心。。日日不停同佢做運動。鬧佢飲食習慣。。食好多豆。。終於得左。。

week12

問到疫情影響下損失了多少?J.Arie稱約損失了7萬元,這筆錢對於她來說足以維生幾個月。她透露在演藝人協會協助下,將與小肥一起開設網上頻道為「肥JLL」
week12

她記得當時唱片公司高層說:「而家上緊位的女歌手都無乜邊幾個,我哋環球想有一個,睇下你可否拎到女歌手銀銅獎。」

沒有工作兩年的幸兒覺得,就算拿到銀獎也不錯,因為好姊妹海迦連銅都未掂過

呼吸有安全隱患
week12

好耐冇COOL CHAT過

在線會員 - 總計 380 人在線 -
最高記錄是 3047 於 2020-10-30.
week12

在線會員 - 總計 380 人在線 -
最高記錄是 3047 於 2020-10-30.
b01091018 發表於 2020-11-1 00:19

又係異常地多

Stephybest係咪方力申本人?

88磅張惠雅跟YouTuber劈柴生火 露營學野外求生
week12

就此事,《立場新聞》聯絡熟悉版權法的香港執業律師周博賢,尋求法律觀點。他形容事件頗為「複雜」,但至少可循侵權、專利、假冒、違反保密協定四個方向分析。
week12

冬季流感肆虐,及早注射疫苗是重要防線,但家長群組瘋傳一段錄音,聲稱今季疫苗「10個打咗9個照流感」,培植過程中病毒變種成「超級勁菌」,反令打針的人染病。有轉發錄音的家長稱該段錄音是「謝安琪」對流感疫苗的見解,本報嘗試聯絡同為媽媽、育有一對子女的歌手謝安琪求證,惟未能成功聯繫。

該段長約5分鐘的錄音,附帶一段描述文字,指「這錄音是謝安琪對流感疫苗嘅見解…十分好聽,好易明」,又稱「幫得一個得一個…等人易明白這傷害」。不過,錄音人的真正身份未能證實,中大呼吸系統科講座教授許樹昌,更直指錄音內容非常無知。

他指出,疫苗採用的病毒在雞蛋培植,H3N2甲型流感病毒雖會變異,但只降低防禦效果;無論針對哪個類型病毒的疫苗,均不會有菌。許指,暫未知本港今季疫苗保護率,但在澳洲及美國,針對乙型流感的疫苗保護率分別為57%及55%。

至於錄音另質疑疫苗含水銀,世衞早有解釋,用作疫苗防腐劑的化合物「硫柳汞」含乙基汞,而非甲基汞,前者不會在體內積聚,無證據顯示疫苗中的硫柳汞用量威脅健康。

據衞生防護中心網頁,除了打針位置可能紅腫、痛楚外,流感疫苗一般無其他副作用。部份人在打針後6至12小時或會發燒,通常在兩日內減退;而出現吉巴氏綜合症的機率僅百萬份之一。
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

洗黑錢王國130
hehehaha 發表於 2020-4-15 21:45

咩料呀 ?

原來美貨唔係叫牙冷 係牙泠
week12

MEWE / Signal 一日要學晒@@

開始經常用Signal,但希望佢日後個版面會整靚d

其實MeWe用落都幾有新鮮感,比fb順眼
Harvard都不可教導

Facebook /Whatsapp 要刪AC
有無人用番ICQ?
再將我相信的如煙火般綻放