返回列表 發帖
沐春風
hehehaha 發表於 2019-5-17 15:05

個世界真係細,呢個男仔同我本身有common fd,又做同一行,所以好多共同話題

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
hehehaha 發表於 2019-7-4 00:54

本帖隱藏的內容需要積分高於 7000 才可瀏覽
kk8733 發表於 2019-7-5 00:38

我愛你阿豪

我愛你阿豪
hehehaha 發表於 2019-7-8 16:39

邊個豪???蠔仔。。??拍蠔???

邊個豪???蠔仔。。??拍蠔???
kk8733 發表於 2019-7-8 16:41

可能係呢個 http://www.cmusichart.com/discuz/space.php?uid=1557

hehehaha 發表於 2019-7-4 00:54

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

kayzzz 發表於 2019-7-8 19:56

容祖兒 並未像你吧

伶仃得我這一個

燈下先
2020 女金 Ivana
2021 女金 Gin Lee
2022 女金 Fiona
2023 女金 Aga
2014 女金 林欣彤

燈下先
2020 女金 Ivana
2021 女金 Gin Lee
2022 女金 Fiona
2023 女金 Aga
2014 女金 林欣彤 ...
hehehaha 發表於 2019-7-16 22:50

咁2025 女金 鄧小巧
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

咁2025 女金 鄧小巧
帥小寶` 發表於 2019-7-16 23:03

2026 先
因為依家女金門檻係要正式出道十年或以上 (Janice, Kay)
第一次女三甲就五年或以上(JW, Gin Lee, Aga)

想發姣

hehehaha 發表於 2019-7-31 17:51

1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

帥小寶` 發表於 2019-7-31 17:54

大學既時候我聽既係
囍帖街 愁人節

五年前 我發夢既時係聽
雞蛋與高牆
家明
獨家村
我係夏慤道露營果陣凌晨三點聽到喊
民主女神既光環攞到盡

宜家佢唱黎唱去都係慾求不滿既寂寞人妻歌
同juno姣黎姣去
羅生門 算
宜家仲要唱埋咩 偷情的禮儀
大是大非 一個字都無出聲
你知唔知醜 仲係度消費香港人既感情

對唔住 佢黎緊十月開演唱會我一張都唔會買
我都會叫身邊既人罷買
膠登永遠榮譽女神 呢個名 同我撒回

若你為求風光去鞠躬 祝福你成功

歌手謝安琪(Kay)前日聯同林一峰、組合C AllStar等數十人簽署「致IFPI等機構的聯署信」,希望各機構幫口暫緩通過有網絡廿三條之稱的版權條例。不過IFPI也發信給各議員要求盡快通過議案,不容許二次創作。Kay經理人夏森美坦言IFPI表達自己意見並冇問題,但不代表創作人立場,而擁有自己大部分歌曲及錄音版權的一峰,歡迎大家改編及在網上作非商業性分享。

歌手謝安琪(Kay)前日聯同林一峰、組合C AllStar等數十人簽署「致IFPI等機構的聯署信」,希望各機構幫口暫 ...
nicholashin 發表於 2019-8-2 18:26

isn’t me

歌手謝安琪(Kay)前日聯同林一峰、組合C AllStar等數十人簽署「致IFPI等機構的聯署信」,希望各機構幫口暫 ...
nicholashin 發表於 2019-8-2 18:26

唔怪得潛曬水
原來佢滿足於暫緩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

支持暫緩謝安瑣演唱會

頭先拍拖好似見到某會員

貼左好多海報
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

頭先拍拖好似見到某會員
Kfmusic 發表於 2019-8-3 00:01

你撞破邊位會員

你撞破邊位會員
kevinlai1621 發表於 2019-8-3 00:26

你上一層

年月 蔓 蔓
彼此欺哄

想聽祖兒唱thanku next

頭先拍拖好似見到某會員
Kfmusic 發表於 2019-8-3 00:01

重點係拍拖

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

如果一天你給被捕
請記得告訴我有否曾被強暴

好日唔mark一mark就有祖兒

原來Ariana Grande Lady Gaga Taylor Swift Billie Eillish 全部係美國環球唱片
點解香港子公司陣容得Gin Lee Aga 同Jace Chan 咁廢

亞key個mv真係好hea?

亞key個mv真係好hea?
hehehaha 發表於 2019-8-29 20:09

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

本帖隱藏的內容需要積分高於 1100 才可瀏覽

The Prince Edward Station is haunted.
Thanks for the woof woof

「其實,
你喜歡一個人,
就像喜歡富士山。
你可以看到它,
但是不能搬走它。
你有什麼方法可以移動一座富士山,
回答是,
你自己走過去。

愛情也如此,
逛過就已經足夠。」

[突發]老鼠安偷嗒賓穎!!!!
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

而我  愛只愛這電油味

而我  愛只愛這電油味
hehehaha 發表於 2019-9-15 21:53

沒有留下紋身 刻骨一樣浦銘心
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

老公患癌 因政見同家人吵大鑊 肥媽壓力爆煲撼頭埋牆

「肥媽」(Maria Cordero)自7月20日擔任「守護香港」集會主持人,豎起拇指「俾Like」支持香港警察後玩「深潛」。日前肥媽罕有出席一間金行的周年晚宴,她接受訪問時強烈否認「721元朗恐襲」事件後同警察割席,自爆因為老公病重,加上同家人因政見不同而經常炒大鑊,情緒失控的她不時爆喊,甚至撼頭埋牆而嚇親家人,目前要服用精神科藥物控制病情,亦被禁睇新聞,子女更勒令她不要多事!   

困擾睇心理醫生

肥媽自爆:「屋企有32位成員,一向融洽相處,佢哋有啲中立、亦有唔同顏色,部份立場激進,有次成家人睇新聞,結果釀成激烈爭吵,你知我好霸道唔會畀人講嘢㗎啦,愈鬧愈嘈,當時我情緒好激動爆喊叫停,但嗌極都無人肯收聲,真係唔知點算好,唯有撼頭埋牆自殘,撼到後腦起『樓』嚇親屋企人。」另外肥媽原來近兩年一直陪住患有肺癌的老公進出醫院。「由1月至今留咗6次院,私家醫院醫療費超過600萬,但唔緊要,老公好叻,比醫生估計得返一年壽命更長。所以嗰排心情衰到不得了,壓力大到連手都震埋。最後要睇心理醫生尋求專業治療。醫生專業建議,解決呢類情緒困擾,屋企人需要圍埋一齊坐低傾,就算唔明佢哋嘅諗法,接受與否唔重要,都可以好嬲咁講出自己感受、同時畀對方發聲,咁做係愛惜大家睇法,然後一齊達成共識。」

願香港早日病瘉

肥媽同家人為怕影響感情,已協議唔再睇電視新聞。「我哋變返和平共處,但喺協議下,如我要出席一啲有立場嘅公開活動,係要得到家人同意,相反,佢哋都唔會參與。」今次事件令肥媽學會要互相尊重大家想法:「佢哋唔使改變我,我亦都未必認同佢哋見解,始終冇人啱晒,亦冇人會錯晒!所以單睇警民衝突片段不能作準,評論亦唔公平。最緊要控制到情緒,好彩經已由兩粒藥減到只係食一粒,不過仲要長期服用。」她慨嘆說:「我只係得一個信念,香港快啲變返以前嘅香港,大家團結一致。」

若  活著  活著  便活著
上帝哭了  
亦活著  活著  便活著

月亮睡在窗邊  不知道
淡白薄薄窗紗   倚風舞擺  不知道

就算kay  是我

藍絲和黃絲 怎能親密如此
藍絲 難面對 卻跟他舉過中指
黃絲 偏偏那樣痴
終於一次 他撲過去
四目對望然後 除下警衣
迷惑中 的藍絲 此時先至知
一向沒當這好手足女子

願我可 重新發夢
去清洗儲下過的倦

公元773312年

故事設定於近現代的未來世界
世界因地球暖化而導致沿海多數地區被海水淹沒
而為了抑制人口成長
懷孕及產子也必須經過嚴格的審查制度
為了取代多數人口的生產力
機器人的發展技術也因此活躍了起來。

...
..
.

銘心在潛水艇中一直請求藍仙女,
直到銘心身體的能源用完,
海水也被冰凍起來。

時間經過了2000年,
人類已經滅亡,
地球被厚實的冰層覆蓋,
成為一片荒蕪的冰冷世界。
世界上只剩下進化的人工智慧機器人,
他們意外找到在海中機能停止的銘心。
他們重新啟動了銘心,
並希望銘心快樂,
所以決定滿足銘心的心願,
利用DNA再生出同一個董折。
但再生人只能存活一天,
一旦再次入眠後便不會再醒來,
所以銘心與董折度過了一生中最開心的一天,
實現她的願望,
在董折的懷抱中,
流淚微笑地進入夢鄉。

劇終

[hide=100][/hide]