返回列表 發帖
問題:探討李幸倪會否成為下一個關心妍
hehehaha 發表於 2020-3-8 22:28

點比較都係李幸倪有趣DKeep住嘗試唔同曲風題材,仲可以有得期待

但李幸倪唔行慘情歌路線好輸蝕,
咩活在當下/不完美中既完美/GirlPower/追夢/堅強/人生百態,無人想理佢
如果佢學下Aga每首歌都情情愛愛就會多人聽D

問題:探討李幸倪會否成為下一個關心妍
hehehaha 發表於 2020-3-8 22:28

唔會, 李幸倪在大馬好紅, 香港祗是開創事業的高峯, 祗是暫時未能成功.還有Gin Lee 可塑性高好多,如果唱歌能放低一點技巧, 加多一點感情就更加貼地.

想做金絲雀
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點比較都係李幸倪有趣DKeep住嘗試唔同曲風題材,仲可以有得期待

但李幸倪唔行慘情歌路線好輸蝕 ...
Garfield 發表於 2020-3-11 10:22

好想幸倪出隻慘情歌大碟

好想幸倪出隻慘情歌大碟
stephybest 發表於 2020-3-11 11:26

聽住月球下的人先啦
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

聽住月球下的人先啦
帥小寶` 發表於 2020-3-11 11:26

很堅強聽到爛啦 仲聽緊

很堅強聽到爛啦 仲聽緊
stephybest 發表於 2020-3-11 11:28

呢首我真係會飛

呢首我真係會飛
帥小寶` 發表於 2020-3-11 11:31

飲歌黎 唔會飛

飲歌黎 唔會飛
stephybest 發表於 2020-3-11 11:34

雖然係3月之歌 但真係好煩膠

雖然係3月之歌 但真係好煩膠
帥小寶` 發表於 2020-3-11 11:34

藝人瑪姬相隔8年再戰樂壇翻唱Gin Lee歌曲《很堅強》,年初時更為歌曲拍攝MV,昨日MV最終版選了在3.8婦女節這天在網上首播,瑪姬稱製作MV過程都有段小插曲,原來最初版本的MV除有自彈鋼琴自唱一幕,還有在海旁的夜景,但因整體出來效果太黑沉,她最後決定刪走夜景一幕,只保留彈琴部分,然候補拍日景,因今次出歌計劃是自資,雖然重拍令製作費增加,但都覺得是值得。

瑪姬表示唱歌一直是心願及夢想,自2012年曾推出過歌曲《諾貝爾愛情獎》後,便將夢想放下,專心在司儀界發展,為何再戰樂壇,瑪姬說:「有時心願同夢想唔可能等到年紀大先去爭取,決定再為自己追夢,去跟老師練聲唱歌。」至於選Gin Lee的《很堅強》,她謂:「依家出自己歌未必吸引到人欣賞,不如揀一個自己好欣賞嘅歌手,好欣賞嘅一首歌去翻唱,亦當畀一個機會挑戰自己。但就要認真做,就算人哋唔覺得你唱得好,至少令人覺得你係有心做,所以,拍MV亦係用呢個心態,至少喺我有自己第二首歌前,大家睇到我用心做嘅一切。」

Gin Lee可知你翻唱其歌?瑪姬坦言:「唔知㗎,我都好希望佢聽到呢首歌後,可以畀啲意見我,因為Gin Lee唱歌嘅技巧,同埋又靚又通透嘅聲線係令我好欣賞。」

首歌有人自資拍MV翻唱 Youtube有得聽

藝人瑪姬相隔8年再戰樂壇翻唱Gin Lee歌曲《很堅強》,年初時更為歌曲拍攝MV,昨日MV最終版選了在3.8婦女 ...
Garfield 發表於 2020-3-11 12:05

諾貝爾愛情獎 呢首嗰陣有聽過

Omg 好少見你讚堅堅  
Can’t agger more!
616.1314 發表於 2020-3-10 14:57

費事讚太多

陣間又俾佢個同鄕粉絲單單打打

費事讚太多

陣間又俾佢個同鄕粉絲單單打打
kayzzz 發表於 2020-3-11 12:12

突然對你有好感
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

想gin gin出全快歌diva大碟
nicknicknick 發表於 2020-3-11 12:23

可惜環球雪左佢…

可惜環球雪左佢…
stephybest 發表於 2020-3-11 12:26

唔好屈煎煎!!

唔好屈煎煎!!
帥小寶` 發表於 2020-3-11 13:13

傻既 要造下新聞先可以強勢復出

傻既 要造下新聞先可以強勢復出
stephybest 發表於 2020-3-11 13:21

係咪得罪Kary

突然對你有好感
JasOh103 發表於 2020-3-11 12:19

在一起在一起
我而家轉做支持你哋

在一起在一起
我而家轉做支持你哋
stopzi 發表於 2020-3-11 14:14

我都支持你同CunningG
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

在一起在一起
我而家轉做支持你哋
stopzi 發表於 2020-3-11 14:14

你同咁多人有路。。你走開啦。。

係咪得罪Kary
帥小寶` 發表於 2020-3-11 13:32

Kary得罪左佢就真 歌都無

Kary得罪左佢就真 歌都無
stephybest 發表於 2020-3-11 14:39

Kary真係好叻女 唔洗做已經天后級

Kary真係好叻女 唔洗做已經天后級
帥小寶` 發表於 2020-3-11 18:50

等緊diva發福利!

等緊diva發福利!
stephybest 發表於 2020-3-11 20:07

我等佢老公發福利

我等佢老公發福利
帥小寶` 發表於 2020-3-11 20:11

發福

發福
hehehaha 發表於 2020-3-11 20:21

終有一日會

發福
hehehaha 發表於 2020-3-11 20:21

中年都未到

我等佢老公發福利
帥小寶` 發表於 2020-3-11 20:11

有咩福利??

有咩福利??
kk8733 發表於 2020-3-11 21:51

你唔識個啲

開心。。。有直播睇。。。

開心。。。有直播睇。。。
艾石仔 發表於 2020-3-11 22:03

下???? 咩直播??

下???? 咩直播??
帥小寶` 發表於 2020-3-11 22:14

黎曉陽直播

黎曉陽直播
艾石仔 發表於 2020-3-11 22:19

聽講仲有其他名人開live??

聽講仲有其他名人開live??
帥小寶` 發表於 2020-3-11 22:21

陳慧敏

陳慧敏
艾石仔 發表於 2020-3-11 22:33

睇緊J'Arie

陳慧敏
艾石仔 發表於 2020-3-11 22:33

分享被性騷擾既野?定外國男友long d?

你所認識的天蠍座性格是有那些特徵?
會不會和劇中男主角輝輝一樣?
不如一齊留言研究一下:到底和天蠍談戀愛是怎樣一回事?

3.13 我最新單曲《天蠍》會正式同大家見面,
MV都會於3.13 晚上 7:00 正式在Abella YouTube Channel有得睇。

3.13 黑色星期五暗黑哀怨之樂章降臨

- 到底和天蠍談戀愛是怎樣一回事 -

到底和Kfbb談戀愛是怎樣一回事?

hehehaha 發表於 2020-3-11 23:25

帥小寶` 發表於 2020-3-11 23:25

kay媽就黎生日 唔好死死聲啦=.=

kay媽就黎生日 唔好死死聲啦=.=
stephybest 發表於 2020-3-12 02:55

死死聲 = 可能今年十大第四、第四次至尊碟,同邁向第四次女金進發

hehehaha 發表於 2020-3-11 23:25

你試下咪知
恭喜一對新人
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

死死聲 = 可能今年十大第四、第四次至尊碟,同邁向第四次女金進發
hehehaha 發表於 2020-3-12 04:46

係都唔出奇啦 仲有邊個拎到至尊碟咁有份量既獎!!

李屍朝鮮就出Season 2

hehehaha 發表於 2020-3-12 04:46

想佢攞番我最喜愛的歌曲

陳慧敏
艾石仔 發表於 11/3/2020 22:33
男人?

But we are…
We are no better

吳哥窟極度Underrated
成個post入得一個list

Frankiekiekie 發表於 2020-3-12 21:28

可能張生唱完扣左分

Frankiekiekie 發表於 2020-3-12 21:28

特別係因為王家衛
我ok