返回列表 發帖

4月噴言收集區

我覺得每個月都應該搞噴言獎!
所以4月開始加設噴言收集區,方便提名

酷愛903:

咁華納咪有齊巨聲3寶: ALFRED+JF+MAG(後兩者都係EX-EEG)??

kenny211

我想問個變態問題,佢跳舞果時,有無剃腋毛,如果有佢肯定係gay掛

好想攬住佢,個兩塊雞扒一定好有安全感
Kfmusic 發表於 2019-4-2 19:54

hehehaha 發表於 2019-4-2 20:07

點睇都係淫言多過噴言
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

點睇都係淫言多過噴言
kevinlai1621 發表於 2019-4-2 21:54

淫言可畏
所以一樣咁噴

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Sammi 2013年作品信者得愛完勝。講完。
hkwilliamsiu

陽光點的歌好聽 。正。

from hkwilliamsiu
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

呢個唔噴, 但好高質

酒店: 首歌難聽到一個點
Wing1211: 如果你唔知咩叫難聽,聽多啲自己唱歌啦
個啲先叫難聽

原來坤gor可以同天后比較
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-5 13:55 

近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

臭男人咪是快歌+跳舞曲.
From hkwilliamsiu

飛釘成咁 會唔會太疏爽?
一面話自己良家婦女 一面又著成咁 bar 都唔戴
白河喜來登 發表於 2019-4-4 10:35
無直男唔覺得Kay 索㗎喎
    攣就認啦!
白河喜來登 發表於 2019-4-4 16:37
還有坤gor 演唱會售票差極有個譜
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-6 06:58

難DW0R唔知
屮SiU霖屮 發表於 2019-4-6 22:12

ed8671ed: 其實壇草係咪選緊夏枯草

簽名被屏蔽

陽光點的歌好聽 。正。

from hkwilliamsiu
風見志郎 發表於 2019-4-4 08:57

陽光點的歌好聽 。正。

一首無冠軍的歌曲,亦無攞 任何大獎的歌曲,youtube點擊率超過一千萬
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

簽名被屏蔽

Hkwilliamsiu: 董析打爛哂東西,我是心都會打他一掌,董析那一刻竟然無悔意,仲一把掌打過去,真的好差勁

MV 真的拍得好有電影感,正!

Hkwilliamsiu: 董析打爛哂東西,我是心都會打他一掌,董析那一刻竟然無悔意,仲一把掌打過去,真的好差勁
...
stephybest 發表於 2019-4-8 18:22

呢個ok啦
唔算噴

笑死
d所謂樂評人垃圾到想R演唱會睇所以讚首歌
真係極級肉酸
cathay1996 發表於 2019-4-8 16:01

呢個ok啦
唔算噴
hehehaha 發表於 2019-4-8 18:38

董析係乜水?咁都唔噴?

董析係乜水?咁都唔噴?
stephybest 發表於 8/4/2019 18:42
分折一下佢識唔識字~

董析係乜水?咁都唔噴?
stephybest 發表於 2019-4-8 18:42

咁人哋個名係 hkwilliamsiu 唔係 Hkwilliamsiu
你咪又係寫錯

...
stephybest 發表於 2019-4-8 18:22

咁人哋個名係 hkwilliamsiu 唔係 Hkwilliamsiu
你咪又係寫錯
hehehaha 發表於 8/4/2019 18:44
CASE SENSITIVE

你咪又係寫錯
hehehaha 發表於 2019-4-8 18:44

U win

你咪又係寫錯
hehehaha 發表於 2019-4-8 18:44

咁你提名返我

我俾一分,睇歌詞和幾多年資唱就明白,最重要是教壞小朋友
請你清清楚楚細讀歌詞, 用小孩子常用的melody 來作intro, 再加亂加兒童讀物的作者名字. 再加上就嚟唱了20週年的歌齡,還要唱一些十來歲歌手唱的曲風, 真的越聽越氣憤.
希望你無小朋友, 如有麻煩真的請花多些時間看管他們.年青人是香港的未來, 希望歌手們不要荼毒年青的一群.

TT进化论 發表於 2019-4-9 18:53

威廉真係好恨獎
萬年噴言阻住新人上位
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

威廉真係好恨獎
萬年噴言阻住新人上位
JayantL 發表於 2019-4-9 18:59

而家先四月頭佢就咁發力!其他人壓力好大

威廉真係好恨獎
萬年噴言阻住新人上位
JayantL 發表於 2019-4-9 18:59

拎咗一年啫

拎咗一年啫
hehehaha 發表於 2019-4-9 19:07

2016年8月有搞過一次
佢贏咗

2016年8月有搞過一次
佢贏咗
bagfgfcde 發表於 2019-4-9 19:08

原來佢咁嘔心
依家啲廢老連去到網上世界都要霸嘢
希望大家唔好再比存在感佢

簽名被屏蔽

TT进化论 發表於 2019-4-9 18:53

呢3段直頭係年度級噴言

Henhenhen:

今日幫個小學生補習 佢無啦啦講神經病 我即刻摑左佢一巴

你(hkwilliamsiu)翻翻去親子王國喇
呢度唔啱你
bagfgfcde 發表於 2019-4-9 18:43
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 2019-4-10 12:03

做乜事??

其實寂寞真的越聽越鐘意, 可能我都是一個很寂寞的人
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-11 18:42

個噴點係,由一個己婚人士講出黎

hehehaha 發表於 2019-4-11 18:45

我都到呢個cm都知一定會入圍噴言
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

dongbb2332 發表於 2019-4-10 12:03

究極mean
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

我都到呢個cm都知一定會入圍噴言
帥小寶` 發表於 2019-4-11 18:54

其實寂寞
就如成個紅館得hkwilliamsiu一個睇坤哥

咁隻歌都係由一個已婚人妻唱出嚟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

咁隻歌都係由一個已婚人妻唱出嚟
JayantL 發表於 2019-4-11 19:09

離婚先唱ga BB

白河喜來登: Kay 去風雲榜 擺明大牌壓軸

白河喜來登: Kay 去風雲榜 擺明大牌壓軸
kenny1102 發表於 2019-4-11 19:22

壓軸示範老貓燒鬚,台上表演驚惶失措的一面

首歌其實好Fiona, 完全幻想到佢唱首歌會去左另一層次
gcgoobi 發表於 2019-4-12 13:10
我們的總和

What,佢老婆點容忍到一個咁食古不化、膠到無論既中年廢老仲要勁鐘意坤哥既男人架
God bless her