返回列表 發帖

【回巢只為《使徒3》】從來無簽星夢 林峯:純粹劇集上合作

林峯早前宣佈回巢TVB,並將會與星夢娛樂合作,唱歌兼拍劇(新聞連結: https://bit.ly/2uC1kyW ),不過卻惹來有人誤以為他簽約星夢,日前他在灣仔接受訪問時,林峯重申:「清楚啲講,我係回歸《使徒行者3》呢個project,自己演嘅劇,可能佢哋會提供一啲音樂,睇吓可唔可以幫助到個劇,純粹係劇集上嘅合作。」現時沒有簽約唱片公司?林峯說:「我冇簽任何公司,我係隸屬一間經理人公司,就係『天高娛樂』,我都想大家搞清楚,費事到時有啲合作伙伴想搵我,但又唔知搵邊間公司,我係古仔(古天樂)旗下一間公司,我同古天樂、宣萱、佘詩曼係同屬一個經理人。」

https://hk.entertainment.appleda ... _content=share_link

笑左,何哲圖搞咁多野 又乜home coming
周柏豪仲係一哥
HINZ TOP 20 Week 24
01 回憶有罪 - 達明一派
02 孤島人 - RubberBand
03 Save the World - 李拾壹

林峯表示
古仔>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>肥佬

咁周柏豪可以拎最受歡迎男歌手啦

噴到 搞到咁大原來淨係拍套劇
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK24: 山旮旯 (3 Weeks No.1) / 尋找彼得潘 / Tonight

唔該《使徒行者3》搵個好啲嘅女主角

小伙子. 發表於 2019-4-2 21:49

黃心穎
張寶兒
黃翠如
何雁詩
蔡思貝

呢五件揀一個你想邊個?
本週冠軍歌: 雲吞 - 鄧小巧

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

笑死
驚死俾人話簽星夢 要專登出嚟強調
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 23
1.RubberBand - 孤島人 (1 Week No.1)
2.麥浚龍 / 謝安琪 - 廢話
3.林家謙 - just carry on

黃心穎
張寶兒
黃翠如
何雁詩
蔡思貝

呢五件揀一個你想邊個?
Our_Souvenir 發表於 2019-4-2 22:23

其實達哥而家啲戲ok
Jayant Music Chart 2019 Week 23
1.RubberBand - 孤島人 (1 Week No.1)

之前東張西望係話加盟星夢嘎,你哋睇翻新聞

唔通係表達有問題?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

笑死
驚死俾人話簽星夢 要專登出嚟強調
JayantL 發表於 2019-4-2 22:30

佢宜家都flop曬,其實tvb都唔需要求佢簽翻啦

【娛樂新聞台】HOMECOMING 記者會到底邊位藝人會翻黎呢?好緊張啊!原來係男神林峯啊!今次林峯翻黎TVB呢個大家庭,成為星夢娛樂一份子,真係好開心啊,希望林峯有更多好作品帶俾大家啦!

最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.Yukilovey.HANA.鄒文正.黃馨.賈立怡.歐倩怡

哈哈哈 即係TVB自high
Elio喜歡上別人了

單新聞正正打咗肥佬嘅臉
柏豪BB終於可以有機會攞最男

佢宜家都flop曬,其實tvb都唔需要求佢簽翻啦
阿mark 發表於 2019-4-2 23:43

TVB 仲flop 過佢
唔搵佢番黎拉收視點得呀?
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK24: 山旮旯 (3 Weeks No.1) / 尋找彼得潘 / Tonight

TVB 仲flop 過佢
唔搵佢番黎拉收視點得呀?
放空 發表於 2019-4-3 08:15

林峯簽英皇咪一樣唔掂

小伙子. 發表於 2019-4-2 21:49

我同古天樂、宣萱、佘詩曼係同屬一個經理人。
想睇佢哋拍檔翻
>3<

咁算乜野homecoming....
傾唔掂,林峯唔想唱星夢主題曲?

咁算乜野homecoming....
傾唔掂,林峯唔想唱星夢主題曲?
數彩虹 發表於 2019-4-3 09:46

應該係 TVB 單方面表述 "加入星夢娛樂大家庭"
令到一 d 想搵林峯係音樂合作上的單位有誤會
即係果 d 單位搵左星夢傾 佢澄清返其實應該搵天高傾

歌可能只係 for 劇推出時的配套
其他音樂範疇既野同星夢未必有關
本週冠軍歌: 雲吞 - 鄧小巧

2019 第一季冠軍歌
百年樹木 永生花 太難開始 睡衣派對 青空 聽說的幸福 
若然冬天沒有花 揮揮手 太空艙 黑人問號 守口如瓶 時間囊 重複愛一次

林峯簽英皇咪一樣唔掂
阿mark 發表於 2019-4-3 08:36

林峯簽英皇果幾年,年年開紅館喎,有邊個一線做到?
cm首席蔡少芬粉絲"香港威廉":另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn

林峯簽英皇果幾年,年年開紅館喎,有邊個一線做到?
cathay1996 發表於 2019-4-3 13:56

林峯簽英皇開得一次紅館咋,之前同英皇只不過喺唱片合約,簽英皇之前一直都喺TVB

應該係 TVB 單方面表述 "加入星夢娛樂大家庭"
令到一 d 想搵林峯係音樂合作上的單位有誤會
即係果  ...
Our_Souvenir 發表於 2019-4-3 13:33

佢澳門個tour好似仲係蛋記做主辦

林峯簽英皇咪一樣唔掂
阿mark 發表於 2019-4-3 08:36

美旦太多男歌手lar,立立都未上位,大陸又有威廉,邊到老林發威ar