返回列表 發帖

[Apr/9/2019] The Night Begins - 符致逸 (2CD)

歌手:符致逸
唱片名稱:The Night Begins
唱片封面:

推出日期:2019/4/9
唱片類型:2CD

TrackList:
CD1
1. 無非一聲掰拜
2. 多加點真 (Feat. Lisa Djaati)
3. 靈魂獨舞
4. 寡人
5. 一呼一吸
6. 愛放閃
7. 值得放棄
8. 無數

CD2
1. Good Morning, Hard City [三立「我的自由年代」片頭曲]
2. One Take [三立「女人三十 情定水舞間」插曲]
3. 孤獨天使   
4. 妳要我愛什麼 [三立「我的自由年代」插曲]   
5. 不要怕   
6. 恃愛行凶

附加資料:
Adrian Fu 符致逸首張廣東專輯《The Night Begins》
見證Adrian由放棄高薪厚職至踏上全職音樂人的心路歷程
2-CD特別收錄國語專輯《Good Morning, Hard City》內6首精選作品
Adrian負責全碟唱作(所有作品的作曲、編曲及部份詞作,另邀來:
林夕、梁栢堅、鄭敏、李文萱等人譜寫歌詞,Jim Lee(李振權)全力監製。

出處:mini shop
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

佢d廣東歌真係loop唔起
認同樓上話佢d國語歌好d
kayzzz 發表於 2019-4-23 01:34

佢唱廣東歌用返嗰個腔就變左好娘
不過佢D歌風格廣東歌真係幾少

想知點解0宣傳咁濟 係咪得罪煎姐
帥小寶` 發表於 2019-4-24 22:10

環球不嬲都唔係點幫佢宣傳
佢只不過係一隻靠自己嘅兵仔
做busking自己IG話落唱片舖TOUR
唔似有公司幫佢搞簽名會,有die hard fans
鍾意佢o既係真心鍾意佢嘅音樂
食自己歌手

必買,前題如果附送性感寫真
ellybest 發表於 2019-4-23 01:27

想知點解0宣傳咁濟 係咪得罪煎姐
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

kayzzz 發表於 2019-4-23 01:34

個樣同才華 loop得起

Gin Lee有冇買隻碟?

又型唱歌又好聽
買硬
放空 發表於 2019-4-3 16:24

讀i school
d英文好正

必買,前題如果附送性感寫真

多加點真 plug 完之後其實發生過咩事
b01091018 發表於 2019-4-12 23:55

係咪真係太噴一致劣評所以搞到要下架btw 其實隻碟賣129 有14首歌 都好抵啦

靈魂獨舞
歷久不衰嘅好作品!

b01091018 發表於 2019-4-12 23:55

前兩日想上 YouTube 搵番曲詞編監先發現得番大陸網未 delete

47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

支持Adrain Fu同 愛(Fu)膚堅
CD2恃愛行凶好正
hehehaha 發表於 2019-4-9 01:01

佢上隻碟國語同英文好正
反而唱廣東話有d娘

CD2恃愛行凶好正
hehehaha 發表於 2019-4-9 01:01

恃愛行凶我當年有上榜
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

CD2恃愛行凶好正

BeGINs
HOTMAN 發表於 2019-4-3 16:39

融合nights without you同beGin

nightbegins

我覺
hehehaha 發表於 2019-4-3 21:38

同某會然覺得charm個炸叔叔無得比
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

有無人覺得uncle fu好charm啊?
利申:唔覺,但ok佢啲歌
帥小寶` 發表於 2019-4-3 21:17

我覺

放棄高薪厚職???本身做咩行業?
stephybest 發表於 2019-4-3 18:59

可以search 埋linkedin Adrian Fu lol

Senior PR Manager Apac

有無人覺得uncle fu好charm啊?
利申:唔覺,但ok佢啲歌

支持

上KKBOX聽下佢國語歌先

stephybest 發表於 2019-4-3 18:59

IT

BeGINs
HOTMAN 發表於 2019-4-3 16:39

1. 無非一聲掰拜
2. 多加點真 (Feat. Lisa Djaati)
3. 靈魂獨舞
4. 寡人
5. 一呼一吸
6. 愛放閃
7. 值得放棄
8. 無數

終於出到廣東碟 都值得放棄支持嘅

有無寫真送

我仲上年去台灣買返佢隻國語碟, 哂左
佢明明台灣出個時都好地地, 而家愈來愈一件中佬

不過都會買的, 靈魂 ...
gordon0807 發表於 2019-4-3 16:32

佢真係一件中佬....

BeGINs

我仲上年去台灣買返佢隻國語碟, 哂左
佢明明台灣出個時都好地地, 而家愈來愈一件中佬

不過都會買的, 靈魂獨舞同值得放棄 都好正

又型唱歌又好聽
買硬
放空 發表於 2019-4-3 16:24

d 歌奶好聽

又型唱歌又好聽
買硬

希望有LP

「由放棄高薪厚職至踏上全職音樂人的心路歷程」
其實咁寫真係好肉酸
帥小寶` 發表於 2019-4-3 14:54

tag "值得放棄"姐
btw 首歌真係愈聽愈正

其實咁寫真係好肉酸
帥小寶` 發表於 2019-4-3 14:54

呢句可以放係每月噴言

文案真係好 2x2+3...
同埋值得放棄 佢有作曲編曲咩
環球亂黎

佢原本係做咩㗎?

加油 真心幾鍾意佢嘅歌
因為樂壇好少佬味唱作歌手
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

其實咁寫真係好肉酸