返回列表 發帖

[Apr/11/2019] 我們古巨基世界巡迴演唱會 - 古巨基 (3DVD + 3CD)

歌手:古巨基
唱片名稱:我們古巨基世界巡迴演唱會
唱片封面:
推出日期:2019/4/11
唱片類型:3DVD + 3CD

TrackList:

附加資料:

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 27
01 孤島人 - RubberBand
02 掹藤 - Nowhere Boys
03 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

演唱會之前出DVD係咩玩法?
想刺激銷量?

lol 開part2之前出part 1碟
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 29
1. 山旮旯 2. 悲觀生物學 3. 金草莓

本身票房已經麻麻
仲要出埋碟
除非part 2又大改rundown 如果唔係連平飛都慳返
Jayant Music Chart 2019 Week 28
1.鄭秀文 - 我們都是這樣長大的 (1 Week No.1)
2.恭碩良 / 岑寧兒 - 5:59pm
3.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛 (1 Week No.1)

開part 2出part 1做紀念品?!……

清明先黎送紙模型車

不過,個碟套設計好正!!

隻碟好靚, 應該會買
睇12號果場, 但入場前買PART1 成件事好L ON9

Part 2 應該會加太空艙同亂世情侶。。希望會有新演唱會歌

咁搞笑 等成年都唔出
開part2個日出Part 1 dvd???

封面好靚次次都有驚喜
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

rundown覺得好悶
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

rundown覺得好悶
kenny211 發表於 2019-4-5 21:51

基仔同Kelly都喺一樣咁悶

基仔同Kelly都喺一樣咁悶
lightupmylight 發表於 2019-4-8 11:44

因為大家都係Mark Lui
fb page 一首歌一個故事http://Facebook.com/one_song_one_story

出隻新曲+精選仲好啦

簽名被屏蔽

又咪無冠軍
iamsingingwong 發表於 2019-4-10 15:30

唔想亂世情侶合唱版又收錄係英皇愛回憶108 6CD

簽名被屏蔽

有胡定欣份就咪擺落個人精選啦
iamsingingwong 發表於 2019-4-10 18:26

古sir係都要穩呢隻嘢,有乜計

簽名被屏蔽

Source

細舖賣$260 (DVD)

已入手,$265 ,包裝超靚!

紅館現場$270
第一次因為個包裝而買既碟, 真係靚到喊出黎

Bluray幾時出??

紅館現場$270
第一次因為個包裝而買既碟, 真係靚到喊出黎
Kyle_ 發表於 2019-4-13 12:32

我都係因為個包裝買左

Bluray幾時出??
acandy821 發表於 2019-4-19 14:40

好期待佢 Bluray 個包裝
    唔知會唔會同DVD一樣咁特別呢

很好~過左一個月都未有消息出~
加歌有望

回復 25# Alanalan
佢嗰啲玩味包裝在呢個唔太買實體碟既年代真係好正

今次好似咁耐都仲未有bd ge消息嘅

古巨基 Leo Ku -# 我們古巨基世界巡迴演唱會  2Blu-ray + 3CD
.
(首批隨碟附送Volkswagen正廠受權, 限量生產1500部 Scale 1/60 WE TOUR VAN)
.
RELEASE DATE: 05/ 06/ 2019
.
Blu-Ray
Disc 1
1. Time Travel
2. 爆了
3. 夢中人
4. 必殺技
5. First Love
6. 其實我我我/大雄
7. 歡樂今宵
8. 戀無可戀
9. 傷追人/告別我的戀人們
10. DRUM BATTLE: Rondi vs KB
11. 天與白雲
12. 致少年時代
13. 子華說
14.Dance Medley : 順風車/敢死隊/ Hea /錢錢錢錢/年年有今日/今期流行
15. My Better Half
16. 愛的解釋
17. 愛回家
18. 以你為榮
19. 我與你
.
Disc 2
1. Family
2. 愛得太遲
3. 心跳回憶
4. 當年情 - 古巨基/古天樂/劉愷威/吳家樂/何遠恆 合唱
5. Reunion
6. 我愛毛查查
7. 花灑
8. 初心
9.Time Travel Again !
10. #香港勁揪
11. 金曲連環炮 - 義海豪情/任天堂流淚/眼睛不能沒眼淚/第二最愛/天才與白痴/重複犯錯
12. 愛與誠
13. 友共情
14. 逆時光
15. 勁歌金曲
16. BEHIND THE SCENES OF WE
.
CD Track list
Disc 1
1. Time Travel
2. 爆了
3. 夢中人
4. 必殺技
5. First Love
6. 其實我我我/大雄
7. 歡樂今宵
8. 戀無可戀
9. 傷追人/告別我的戀人們
10. DRUM BATTLE: Rondi vs KB
11. 天與白雲
12. 致少年時代
13. 子華說
.
Disc 2
1.Dance Medley : 順風車/敢死隊/ Hea /錢錢錢錢/年年有今日/今期流行
2. My Better Half
3. 愛的解釋
4. 愛回家
5. 以你為榮
6. 我與你
7. Family
8. 愛得太遲
9. 心跳回憶
10. 當年情 - 古巨基/古天樂/劉愷威/吳家樂/何遠恆 合唱
11. Reunion
12. 我愛毛查查
13. 花灑
14. 初心
.
Disc 3
1.Time Travel Again !
2. #香港勁揪
3. 金曲連環炮 - 義海豪情/任天堂流淚/眼睛不能沒眼淚/第二最愛/天才與白痴/重複犯錯
4. 愛與誠
5. 友共情
6. 逆時光
7. 勁歌金曲
.
source: Sky music
HINZ TOP 20 Week 27
01 孤島人 - RubberBand
02 掹藤 - Nowhere Boys
03 5:59pm - 恭碩良 / 岑寧兒

所以,Bluray咁L耐先出來係基於乜鬼原因?歌單冇如何變化喔。。。

想問藍光碟,但如果賣成五六百蚊就不了
搖滾區的神經病ig

好似好大盒咁嘅

想問藍光碟,但如果賣成五六百蚊就不了
阻住 發表於 2019-5-30 18:26

應該係賣三四百姐我估

所以,Bluray咁L耐先出來係基於乜鬼原因?歌單冇如何變化喔。。。
Jacko·HW 發表於 2019-5-30 16:46

可能係基於佢果部授權車