返回列表 發帖
國泰你啲狙擊能力真係一流

反OT: 俾一分嗰啲可唔可以去驗耳
放空 發表於 2019-4-9 09:27

我俾一分,睇歌詞和幾多年資唱就明白,最重要是教壞小朋友

算罷啦
佢係都要搵個位入美祖
放空 發表於 2019-4-9 17:26

請你清清楚楚細讀歌詞, 用小孩子常用的melody 來作intro, 而且亂加兒童讀物的作者名字. 再加上就嚟唱了20週年的歌齡,還要唱一些十來歲歌手唱的曲風, 真的越聽越氣憤.

你翻翻去親子王國喇
呢度唔啱你
bagfgfcde 發表於 2019-4-9 18:43

希望你無小朋友, 如有麻煩真的請花多些時間看管他們.年青人是香港的未來, 希望歌手們不要荼毒年青的一群.

評分人數

作為版主我唔應該講咁多
只可以同大家忠告一句:粉絲派膠,偶像找數
如果唔想你既偶像咁多hater,真 ...
CunninG 發表於 2019-4-9 17:38

你們喜歡偶像無問題, 但一位唱咗咁耐的歌手, 應該不要大唔透, 這類曲風真的不可助長, 拜托! 拜托!

份歌詞已經好淺白易明,中文唔好就讀多 d 書派少 d 膠,獻醜不如藏拙,你再亂 comment 只會將你係 poorly  ...
616.1314 發表於 2019-4-9 19:05

就是因為歌詞咁淺白,而且洗腦。相像下你個女唱比你聽,你就明白。

野人沒智慧 理解霍金 猿人 從未讚嘆 馬克吐溫

一句已經大大把打落某會員度 ...
hehehaha 發表於 2019-4-9 21:45

這句歌詞已經是大問题,我想問你是否好理解霍金,如果不是,那麽你我都是野人,那麼請問有多少人不是野人呢
猿人從未讚嘆馬克吐温,好彩我拜讀過他的作品湯姆歷險記 (The adventure of Tom Sawyer).亦是我童年最喜歡的讀物,那麼誰是猿人,是否無看過他的作品,都可以讚嘆呢!所以根本是比喻不倫。

野人/猿人形容得真係好貼切!野蠻人!

究竟誰才是野人和猿人

評分人數

其實你係咪有閲讀障礙?
唔好比人指著黎笑好冇
hehehaha 發表於 2019-4-9 22:47

認真講,歌詞唔好亂咁加入一些人物,以為好好笑,其實祗會给人話抦。

好想同容祖兒做愛
John 發表於 2019-5-20 18:58

幫你接下一句,神經病(Pretty crazy)