返回列表 發帖

各大流行榜@2019/04/13

TVB 勁歌金榜@2019/04/13
RK  LW Songs              Singers
01  02  最後召集       周柏豪
02  03  一種永遠       容祖兒
03  04  和懷念講再見     吳業坤
04  06  暗中愛我       吳若希
05  07  動態回顧       石詠莉
06  08  塑造         謝霆鋒feat.王嘉爾
07  09  怎麼你不找我     譚嘉儀
08  NE  鋼鐵有淚       HANA菊梓喬
09  10  聲音導航       馮允謙
10  NE  明日花        泳兒

903專業推介@2019/04/13
RK  LW Songs                     Singers
01  03  喪標的最後一夜     I Love You Boyz
02  04  買不到的快樂      林奕匡
03  07  聲音導航        馮允謙
04  16  和懷念講再見      吳業坤
05  11  無憾的生存       Dear Jane
06  06  十三樓的大笨象     鄭融
07  10  You         張敬軒
08  08  光           盧凱彤
09  09  寂寞就如        麥浚龍
10  NE  Pretty Crazy     容祖兒
11  12  雲吞          鄧小巧
12  18  壹步          One Promise
13  05  其實寂寞        謝安琪
14  13  告別的藝術       陳健安
15  NE  Kam Julienne    恭碩良
16  NE  明日花         泳兒
17  15  一個人回家       新青年理髮廳
18  14  You Don't Know Me Dusty Bottle
19  17  一定要得        黃淑蔓
20  NE  完全變態        側田

中文歌曲龍虎榜@2019/04/13
RK  LW  Songs        Singers
01 02 買不到的快樂     林奕匡
02 04 13 樓的大笨象    鄭融
03 13 Ride Along     黎曉陽
04   05 聲音導航       馮允謙
05 07 All That Jazz      蘇永康
06 14 預知天線       糖兄妹
07 08 You         張敬軒
08 11 雲吞         鄧小巧
09 10 其實寂寞       謝安琪
10 17 別怕講再見      sp'ACE
11 09 和懷念講再見     吳業坤
12 06 無憾的生存      Dear Jane
13 18 寂寞就如       麥浚龍
14 03 動態回顧       石詠莉
15 16 寄生症候群      安俊豪
16 NE 初老         Kolor
17 NE 怎麼你不找我     譚嘉儀
18 01 亂世情侶       古巨基
19 NE 難          甄詠珊
20 15 想突然        陳凱詠

新城勁爆流行榜@2019/04/13
RK  LW Songs                      Singers
01  06  You                張敬軒
02  11  明日花         泳兒
03  09  寂寞就如        麥浚龍
04  12  初老          Kolor
05  10  壹步          One Promise
06  07  其實寂寞        謝安琪
07  05  聲音導航        馮允謙
08  08  買不到的快樂      林奕匡
09  14  愛的故事(沒有下集)  孫耀威
10  13  愛情怎麼了嗎      盧廣仲
11  15  明陣          Robynn & Kendy
12  19  想突然         陳凱詠 feat. Phat
13  16  你懂我說的嗎      呂薔
14  NE  傳承博愛        寰亞歌手
15  17  變幻人生        羅力威
16  NE  完全變態        側田
17  18  故作瀟灑        天堂鳥
18  NE  數寄屋橋次郎      洪卓立
19  NE  羅志祥         羅志祥
20  NE  別怕講再見       sp’ACE

Tvb 好波!同903 一樣最先上美Aiii

星夢榜折佐佢lar,一吻前度呢d都冇冠,雲吞中佬又唔上

10  NE  Pretty Crazy     容祖兒 feat. 勝利

想點
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

《13樓的大笨象》本周賠率

3台冠 - 斷港台 口  1.08 (受巨額投注影響
)
3台冠 - 斷903 口   1.5
未能3台冠        口   2.2
3台冠 - 斷TVB 口   5
4台冠              口   75
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

3台冠 - 斷港台 口  1.08 (受巨額投注影響)
未 ...
steph123 發表於 2019-4-13 18:13

而家得一台冠,咁就講到四台

簽名被屏蔽

未 ...

希望有四台冠啦
話哂卓庭事隔多年終於有歌派台

希望有四台冠啦
話哂卓庭事隔多年終於有歌派台
bagfgfcde 發表於 2019-4-13 18:25

笑到我
~*明明早計劃 臨場吹簫↑↑↑↑↑資格*~

霏.共和 KFMUSIC Choice 第16週冠軍歌: Pretty Crazy - 容祖兒

希望Eunix有第一首叱咤十大
隔左12年再上903台肯定好感動
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

Tvb 好波!同903 一樣最先上美Aiii
daniel1136 發表於 2019-4-13 17:39

新城最早,今星期第二位

新城最早,今星期第二位
Hellokitty 發表於 2019-4-13 18:57

睇泥新城都五sup  明日花,15>11>2 神速死位

似乎都幾多歌輪住冠
雲吞 13樓 和懷念 買不到的快樂 其實寂寞 YOU
最偉大發明     你説是愛情
跟他結束 她與他再一起

似乎都幾多歌輪住冠
hehemamama 發表於 2019-4-13 19:44

睇好聲音導航

似乎都幾多歌輪住冠
hehemamama 發表於 2019-4-13 19:44

Pretty Crazy
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

簽名被屏蔽

似乎都幾多歌輪住冠
會唔會到最後有一半撻Q

會唔會到最後有一半撻Q
PenguinMusic 發表於 2019-4-13 20:54

想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

hehehaha 發表於 2019-4-13 21:40

買不到的快樂都計
Moo
Week16
113樓的大笨象2YouDontKnowMe3靜音模式

CM會員共和榜: 2019年度 我最喜愛的歌曲第一季季選正式接受投票,15/4 23:59截止
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=15920

1. 本年度季選繼續歡迎有興趣的會員參與公佈結果環節,如有興趣,請於投票期間示意或PM本人
2. 歡迎各位填寫投選原因,投票活動完結後會按內容加分

回復 14# hehemamama
感覺雲吞唔會冠了

一種 1 1 1 2
懷念 4 1 1 3
塑造 1 1 x 6
大象 6 2 1 x
雲吞 3 3 1 x
快樂 2 1 8 x
YOU 7 7 1 x
導航 3 4 3 ...
lu12 發表於 2019-4-13 19:12

點解塑造上唔到新城?

CM會員共和榜: 2019年度 我最喜愛的歌曲第一季季選正式接受投票,15/4 23:59截止!

1. 本年度季選繼續歡 ...
ed8671ed 發表於 2019-4-13 23:54

全投 31. 我要給世界最悠長的濕吻 - 蔡健雅

Pretty Crazy 至尊走勢
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

Pretty Crazy 至尊走勢
hehehaha 發表於 2019-4-14 01:23

可能熱播到8月演唱會蟬聯至尊歌兼首奪最歌
楊千嬅 謝安琪 容祖兒 泳兒 林欣彤 AGA

回復 26# kenvincy.cn

可能上半年至尊下半年飛出十大
Elio喜歡上別人了

點解塑造上唔到新城?
阿mark 發表於 2019-4-14 00:08

幫903做音樂會,997小氣呱

可能熱播到8月演唱會蟬聯至尊歌兼首奪最歌
kenvincy.cn 發表於 2019-4-14 01:25

發夢無咁早, pretty crazy
港台勁爆好波! 無視祖祖谷演唱會,祗得903上到榜, 氣勢差了一截.
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

港台勁爆好波! 無視祖祖谷演唱會,祗得903上到榜, 氣勢差了一截. ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-14 10:11

好過谷到坤狗咁都係滯咁咪柒囉
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

好過谷到坤狗咁都係滯咁咪柒囉
賴爽 發表於 2019-4-14 10:52

903即上JY是常識吧
「來尋呼吸的勇氣  來一起找到存在意義」
Week 16 ERadio 華語榜
1. 雲吞 - 鄧小巧  |  2. Pretty Crazy - 容祖兒  |  3. 歌頌者 - 吳青峰

港台勁爆好波! 無視祖祖谷演唱會,祗得903上到榜, 氣勢差了一截. ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-14 10:11

港台個榜一向公正。 好開心 買不到快樂 今week Rthk no.1 !
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

港台個榜一向公正。 好開心 買不到快樂 今week Rthk no.1 !
白河喜來登 發表於 2019-4-14 11:32

希望pretty crazy 之後港台有冠
睇下你仲有咩好講
香港天后楊千嬅!!!
唯一一位女歌手奪得香港電影金像獎最佳女主角 / 4奪叱咤女歌手金獎 / 8奪我最喜愛的女歌手 / 3奪最受歡迎女歌星 /
真正天后 - 獎項人氣票房兼備

簽名被屏蔽

買不到快樂係咩歌嚟

許廷鏗 單數
林家謙 x 藍奕邦

回復 29# hkwilliamsiu

祖祖都未真係開始谷,不過而家優先訂去咗嘅飛應該已經多過坤哥,去到谷公開賣先算啦。其他台唔上榜我先唔信,坤哥係urbtix 仲有好多飛淨,你去關心吓先啦。

許廷鏗 單數
林家謙 x 藍奕邦
艾石仔 發表於 2019-4-14 13:51

係咪即係 1
~*明明早計劃 臨場吹簫↑↑↑↑↑資格*~

霏.共和 KFMUSIC Choice 第16週冠軍歌: Pretty Crazy - 容祖兒

許廷鏗 單數
林家謙 x 藍奕邦

三位的status
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

係咪即係 1
Kfmusic 發表於 2019-4-14 13:56

Feat. Aga

雲吞唔好死位就out啦好嗎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 雲吞 2. 13樓的大笨象 3. 光

許廷鏗 單數
林家謙 x 藍奕邦

邊度話藍奕邦? 你睇清楚阿小tag嗰個唔係藍奕邦嚟

新城最早,今星期第二位
Hellokitty 發表於 2019-4-13 18:57

明日花 @903 應該已收工

許廷鏗 單數
林家謙 x 藍奕邦

淡定將你放開 任由我做個單數
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

許廷鏗 單數
林家謙 x 藍奕邦

0鏗原來係1?

雲吞睇怕呢次真係上真.死位RIP

未 ...

100%肯定13樓的大笨象下WK RTHK冠硬!! 賭幾多都得!!

係咪即係 1
Kfmusic 發表於 2019-4-14 13:56

Adrian Fu 無數 呢?
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

Adrian Fu 無數 呢?
hehehaha 發表於 2019-4-14 15:55

C Allstar首密碼歌《少數》呢
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

C Allstar首密碼歌《少數》呢
l00540 發表於 2019-4-14 16:26

許美靜以前都有首歌叫「少數」

0鏗原來係1?
kio0909 發表於 2019-4-14 15:33

你地班友係咪gay上佬?
其實即使佢係gay
唱歌好聽咪得囉
哥哥、明哥同hocc都公開係同性戀
一樣受到人尊重姐