返回列表 發帖

各大流行榜@2019/04/13

TVB 勁歌金榜@2019/04/13
RK  LW Songs              Singers
01  02  最後召集       周柏豪
02  03  一種永遠       容祖兒
03  04  和懷念講再見     吳業坤
04  06  暗中愛我       吳若希
05  07  動態回顧       石詠莉
06  08  塑造         謝霆鋒feat.王嘉爾
07  09  怎麼你不找我     譚嘉儀
08  NE  鋼鐵有淚       HANA菊梓喬
09  10  聲音導航       馮允謙
10  NE  明日花        泳兒

903專業推介@2019/04/13
RK  LW Songs                     Singers
01  03  喪標的最後一夜     I Love You Boyz
02  04  買不到的快樂      林奕匡
03  07  聲音導航        馮允謙
04  16  和懷念講再見      吳業坤
05  11  無憾的生存       Dear Jane
06  06  十三樓的大笨象     鄭融
07  10  You         張敬軒
08  08  光           盧凱彤
09  09  寂寞就如        麥浚龍
10  NE  Pretty Crazy     容祖兒
11  12  雲吞          鄧小巧
12  18  壹步          One Promise
13  05  其實寂寞        謝安琪
14  13  告別的藝術       陳健安
15  NE  Kam Julienne    恭碩良
16  NE  明日花         泳兒
17  15  一個人回家       新青年理髮廳
18  14  You Don't Know Me Dusty Bottle
19  17  一定要得        黃淑蔓
20  NE  完全變態        側田

中文歌曲龍虎榜@2019/04/13
RK  LW  Songs        Singers
01 02 買不到的快樂     林奕匡
02 04 13 樓的大笨象    鄭融
03 13 Ride Along     黎曉陽
04   05 聲音導航       馮允謙
05 07 All That Jazz      蘇永康
06 14 預知天線       糖兄妹
07 08 You         張敬軒
08 11 雲吞         鄧小巧
09 10 其實寂寞       謝安琪
10 17 別怕講再見      sp'ACE
11 09 和懷念講再見     吳業坤
12 06 無憾的生存      Dear Jane
13 18 寂寞就如       麥浚龍
14 03 動態回顧       石詠莉
15 16 寄生症候群      安俊豪
16 NE 初老         Kolor
17 NE 怎麼你不找我     譚嘉儀
18 01 亂世情侶       古巨基
19 NE 難          甄詠珊
20 15 想突然        陳凱詠

新城勁爆流行榜@2019/04/13
RK  LW Songs                      Singers
01  06  You                張敬軒
02  11  明日花         泳兒
03  09  寂寞就如        麥浚龍
04  12  初老          Kolor
05  10  壹步          One Promise
06  07  其實寂寞        謝安琪
07  05  聲音導航        馮允謙
08  08  買不到的快樂      林奕匡
09  14  愛的故事(沒有下集)  孫耀威
10  13  愛情怎麼了嗎      盧廣仲
11  15  明陣          Robynn & Kendy
12  19  想突然         陳凱詠 feat. Phat
13  16  你懂我說的嗎      呂薔
14  NE  傳承博愛        寰亞歌手
15  17  變幻人生        羅力威
16  NE  完全變態        側田
17  18  故作瀟灑        天堂鳥
18  NE  數寄屋橋次郎      洪卓立
19  NE  羅志祥         羅志祥
20  NE  別怕講再見       sp’ACE

人格分裂?
RVHOCPC 發表於 2019-4-21 17:32

身分唔同

似邊首先
就咁講似首歌對歌手作曲人唔公平囉

Flambeau 發表於 2019-4-21 14:27

人格分裂?

多咗陣7味?
    聽嗰陣尷尬到呢
kingsfacheung 發表於 2019-4-21 16:11

喂呀 味
Moo
Week17
1YouDontKnowMe2亂世情侶3買不到的快樂

雲吞之母親節特餐加了旁白之後更有味道
    唔知會唔會上榜上到母親節呢 ...
tony920701 發表於 2019-4-21 13:30

多咗陣7味?
    聽嗰陣尷尬到呢

明陣終於上到
帥小寶` 發表於 2019-4-21 14:42

睇怕都係一周命,都唔知出完碟之後仲有無歌出

KKBOX本地單曲週榜(04.12-04.18)
RK  LW Songs                      Singers
01  92  Tonight      ...
lu12 發表於 2019-4-20 19:38

古巨基好勁,兩個版本加埋9個星期冠

明陣終於上到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 16
1. 致旅途中的我 2. You Don't Know Me 3. 很久不見

兩首我鐘意雲吞多一點, 安仔副曲好似一首舊曲,有點抄曲之嫌
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-21 13:08

似邊首先
就咁講似首歌對歌手同作曲人唔公平囉

pretty crazy 曲不差, 但首歌好明顯適合較年青歌手唱.
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-21 14:13

比坤哥唱一定至尊歌啦

快歌不是人人都喜歡,一開始我都唔多鍾意Pretty Crazy同張敬軒既You,但係聽得多又唔係咁差。 ...
tony920701 發表於 2019-4-21 13:25

pretty crazy 曲不差, 但首歌好明顯適合較年青歌手唱.
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

回復 364# 阿mark
所以年頭咁早發力都係蝕

回復 411# tony920701
當真?我個人覺得非常加鹽加醋
原本首歌我覺得剛剛好

hkwilliamsiu 發表於 2019-4-21 13:08

雲吞之母親節特餐加了旁白之後更有味道
    唔知會唔會上榜上到母親節呢

Pretty Crazy KKBOX單曲日榜得第10
祖祖黎講成績都算麻麻
Jun. 發表於 2019-4-21 09:36

快歌不是人人都喜歡,一開始我都唔多鍾意Pretty Crazy同張敬軒既You,但係聽得多又唔係咁差。

告別的藝術>>>>>>>雲吞
希望可以冠軍
雲吞overrated
kayzzz 發表於 2019-4-21 12:30

憑成熟的勇氣 預備

告別的藝術>>>>>>>雲吞
希望可以冠軍
雲吞overrated
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

小心用詞,謝謝。
我祗想講pretty crazy 和心之科學祗是靠鷹王,講完。

都幾差下,不過MV又真的 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-21 05:01

Pretty Crazy KKBOX單曲日榜得第10
祖祖黎講成績都算麻麻

好開心看到其實寂寞上番kkbox第一位,好歌有好報。
憑成熟的勇氣 預備

擔心下你隻坤狗好過啦
cathay1996 發表於 2019-4-21 04:12

小心用詞,謝謝。
我祗想講pretty crazy 和心之科學祗是靠鷹王,講完。

咁得閒關心心之科學嘅點擊率
不如click 多幾次聽和懷念講再見
而家先得60K.

都幾差下,不過MV又真的麻麻。另外pretty crazy 給大家吹到咁大都是420K ,大家努力點擊一下。
憑成熟的勇氣 預備

但youtube點擊率就不算出色,當初出完MV,谷到三百多萬。叱咤攞完至尊到現在還是三百多萬,祖粉快些 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 22:17

擔心下你隻坤狗好過啦

評分人數

• CunninG

華語天后容祖兒!!!
唯一橫掃四台所有女歌手獎 / 奪獎最多女歌手 / 破紀錄18場紅館四面台
真正天后 - 獎項人氣票房實力兼備

回復  lu12

其實心之科學都幾勁
出咗成十個月都仲係榜
babybaby226 發表於 2019-4-20 21:45

美祖又贏
兩首hit歌夾擊
SSN Chart (19 Apr)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 光 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. YOU - 張 敬 軒
3. 其 實 寂 寞 - 謝 安 琪

光咁就ban咗
thm 發表於 2019-4-21 00:26

兩次 仲有得救
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 16
1.麥浚龍 - 寂寞就如 (1 Week No.1)
2.陳輝陽 / 女聲合唱 - 終身美麗
3.Dusty Bottle - You Don't Know Me

光咁就ban咗

回復 398# hkwilliamsiu

不過都就400萬啦  係上年嘅派台歌最好嘅其中一首

但youtube點擊率就不算出色,當初出完MV,谷到三百多萬。叱咤攞完至尊到現在還是三百多萬,祖粉快些 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 22:17

咁得閒關心心之科學嘅點擊率
不如click 多幾次聽和懷念講再見
而家先得60K.

回復  lu12

其實心之科學都幾勁
出咗成十個月都仲係榜
babybaby226 發表於 2019-4-20 21:45

但youtube點擊率就不算出色,當初出完MV,谷到三百多萬。叱咤攞完至尊到現在還是三百多萬,祖粉快些幫手點撃一下。
憑成熟的勇氣 預備

Pretty Crazy 繼續失禁
又邁向至尊歌一大步
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

回復 394# babybaby226

同共和榜某些十大一樣,雖然只得過一次冠軍,但持久力強

明陣睇黎今week終於上到

回復 392# lu12

其實心之科學都幾勁
出咗成十個月都仲係榜

皇上加到上死位
小伙子. 發表於 2019-4-20 12:50

之前連續俾人減咗兩個禮拜,依家補翻。

KKBOX本地單曲週榜(04.12-04.18)
01  92  Tonight       AGA(1 week no.1)
02  01  其實寂寞        謝安琪(4 weeks no.1)
03  02  寂寞就如        麥浚龍
04  03  Pretty Crazy           容祖兒
05  05  亂世情侶        古巨基(5 weeks no.1)
06  04  亂世情侶        古巨基 胡定欣(4 weeks no.1)
07  53  我記得         吳若希
08  09  鋼鐵有淚        HANA
09  07  心之科學        容祖兒(1 week no.1)
10  06  怎麼你不找我      譚嘉儀

其實寂寞 kkbox 上番第一
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

咁都俾你找到位插 Joey. 不過相信最後都系3台冠
xteve 發表於 2019-4-20 16:34

3台冠係常識啦,如果肯去tvb就4台冠,根本與歌曲質素無關

就好似美ai CM頭號忠粉都係CM爆走左咁

希望佢今年有下一plug啦 唔係又繼續霉 ...
kayzzz 發表於 2019-4-20 18:26

但睇泥903 rthk 有運行

泳兒三週就爆走了
xteve 發表於 2019-4-20 18:09

就好似美ai CM頭號忠粉都係CM爆走左咁

希望佢今年有下一plug啦 唔係又繼續霉

第三首三台冠,懷念 4 1 1 1
----------------
塑造 1 1 x 4
大象 6 1 1 x
快樂 2 1 7 x
雲吞 3 2 1 x
導航 ...
lu12 發表於 2019-4-20 17:36

雲吞即將 1 1 1 開心
1. 致旅途中的我 2. You Don't Know Me 3. 很久不見

泳兒三週就爆走了

我估係juno想留番d quota俾蒲銘心
kayzzz 發表於 2019-4-20 17:42

Juno啲成績係997好弱

997唔多buy JUNO
帥小寶` 發表於 2019-4-20 17:30

我估係juno想留番d quota俾蒲銘心

第三首三台冠,懷念 4 1 1 1
----------------
塑造 1 1 x 4
大象 6 1 1 x
快樂 2 1 7 x
雲吞 3 2 1 x
導航 3 3 1 6
YOU 2 4 1 8

997唔多buy JUNO

冠juno唔該

應該冠jay

回落
寂寞就如應該一係冠一係out (?)

好多年903都係咁玩架啦
你而家先知?

Gem得罪903永遠唔上榜
咁佢d歌係咪無首都值得專業地推介?

套用 ...
森姆@結論 發表於 2019-4-20 14:51

咁就咪叫專業推介啦,造馬推介就差唔多

Pretty crazy 在港台和勁爆都是低位上, DJ們都不是太喜歡.
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-20 16:31

咁都俾你找到位插 Joey. 不過相信最後都系3台冠

Pretty crazy 在港台和勁爆都是低位上, DJ們都不是太喜歡.
憑成熟的勇氣 預備

係估唔到《Pretty Crazy》入榜位仲低過《早餐歌》

回復 373# PenguinMusic

咁低概率嘅答案都出現