返回列表 發帖
邊度話藍奕邦? 你睇清楚阿小tag嗰個唔係藍奕邦嚟
gaausiu 發表於 2019-4-14 14:52

真係而家先知一道門個ig係阿小manage的

恭喜小巧成為今年首位破百ap女歌手
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

希望pretty crazy 之後港台有冠
睇下你仲有咩好講
放空 發表於 2019-4-14 12:32

以鷹王能力,你唔係以為無冠
最美好的結尾 留低缺陷美
憑成熟的勇氣 預備
新一個年度快樂地 帶笑祝福你
從遺憾的季節 找新的里程碑

hehehaha 發表於 2019-4-14 17:27

希望今年有女銅
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 雲吞 2. 13樓的大笨象 3. 光

以鷹王能力,你唔係以為無冠
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-14 17:34

發夢無咁早, pretty crazy
港台勁爆好波! 無視祖祖谷演唱會,祗得903上到榜, 氣勢差了一截. ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-4-14 10:11

你係思覺失調定係智商不足,佢梗係知道pretty crazy 港台好大機會拎no1 la

但係你今朝先話港台好波唔上Pretty Crazy,依家就叫人唔好質疑英皇能力。

半日都唔夠就轉得咁快....

評分人數

希望今年有女銅
帥小寶` 發表於 2019-4-14 17:55

仲要女銅把_咩
CM女金都拎咗兩次啦
903又輸
一係最女或者至尊
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

仲要女銅把_咩
CM女金都拎咗兩次啦
903又輸
一係最女或者至尊
hehehaha 發表於 2019-4-14 18:02

我要aga上年個套餐

hehehaha 發表於 2019-4-14 17:27

上年美巧一路lead住Gin Lee
可惜最後突然剎制~~~~

#琪望太高 只怕不會如願
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

#琪望太高 只怕不會如願 ...
l00540 發表於 2019-4-14 18:17

903變左old seafood台
完全唔捧新人上三甲
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

你係思覺失調定係智商不足,佢梗係知道pretty crazy 港台好大機會拎no1 la

但係你今朝先話港台 ...
matthewyky 發表於 2019-4-14 17:56

要冠就要即上,你估鷹王大哂
憑成熟的勇氣 預備

903變左old seafood台
完全唔捧新人上三甲
hehehaha 發表於 2019-4-14 18:21

10後出道嘅gin,jw同aga都拎過

Pretty Crazy熱播
Pretty Crazy 14+19+7* = 40*

water:) 發表於 2019-4-14 18:47

果然播番頭兩日既數

果然播番頭兩日既數
Jun. 發表於 2019-4-14 19:36

會唔會係樂觀走勢
華語天皇陳奕迅
2016-2018 Spotify香港點擊率第一
讓我留在你身邊-2017年台灣kkbox播放次數no.1

會唔會係樂觀走勢
timc524 發表於 2019-4-14 19:37

2>2>2>2>1>1>2>2>2>2

支持播到8月
破心之科學14星期紀錄
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

好想睇jojo至尊多次
Pretty Crazy全場high爆
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 雲吞 2. 13樓的大笨象 3. 光

好想睇jojo至尊多次
Pretty Crazy全場high爆
帥小寶` 發表於 2019-4-14 21:33

希望拎埋最歌
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
愛祖亦愛笑

女金 最女 至尊 最歌 唱作人銅獎 各早粉準備迎接豐收之年
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
美麗痴線主打:Pretty Crazy

女金 最女 至尊 最歌 唱作人銅獎  各早粉準備迎接豐收之年
cathay1996 發表於 2019-4-14 23:49

夢裡我都唔敢咁唸啦
人好貪心,想有新鮮感,又不肯放開舊人

夢裡我都唔敢咁唸啦
TT进化论 發表於 2019-4-15 00:19

學耳mon kay話齋:有夢要想
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
美麗痴線主打:Pretty Crazy

Mag首新歌好似叫「天空之粉紅的世界」。

Also,Janice首新歌好聽。

angelicdestiny 發表於 2019-4-15 01:21

邊度有得試聽??

angelicdestiny 發表於 2019-4-15 01:21

個個wingshing自己亂作嫁咋喎 你望下個位fans 打d嘢好似全部係關聯字完全唔明佢講乜係搞事定曲
而且官方未有任何消息首歌係點 但應該無走雞應該係簽華納

個個wingshing自己亂作嫁咋喎 你望下個位fans 打d嘢好似全部係關聯字完全唔明佢講乜係搞事定曲{:1 ...
kelvinho726 發表於 2019-4-15 01:27

哈哈原來係咁,不過今次簽公司真係好口秘,一D風聲到冇,簽Warner幾好吖,不過阿Jude, 阿Jill就慘D咯...

邊度有得試聽??
kk8733 發表於 2019-4-15 01:22

Janice果首係iTunes同Spotify上左啦。

小句號要出了
唔關你呢條垃圾事 :D
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 15 (13/04/2019)
1. 光 - 盧凱彤  2. 寂寞就如 - 麥浚龍  3. 聲音導航 - 馮允謙  4. 二十年後的歌 - Dear Jane  5. 告別的藝術 - 陳健安

Mag 簽華納? 並不出人意料 但認為華納香港's music budget 與往年相比非常低.  如果他們簽下Mag,Janice可能會在幾年內離開華納. 如今華納香港的主要優勢是能夠獲得903個獎項。

Anyway: Janice 昨天有她的第一個上海音樂會
http://m.music.migu.cn/migu/l/?s ... 6bm3Lcklmvrx1zu2QvE

還有,新歌非常好。 一直認為Alex fung是她的合適製作人。 Schuman 仍然相對流行,無法完全展現Janice的音樂風格。

衛蘭與馮翰銘聯手譜寫樂曲《所以我愛》,以Soul/R&B曲風把愛重新定義,重新演繹。輕快的樂章帶我們進入一個充滿恆久忍耐、憐憫又有恩慈的世界。這次衛蘭為大家帶來的,不是傷心情歌,而是充滿著愛心的,讓大家聽起來就想一起歌唱的“溫暖情歌”。他們更找來周耀輝一起寫詞,表達一份單純的愛,是你和我都值得擁有的。和唱部份亦加入了不同聲音,當中包括Alex Fung、衛詩及Daniel。歌曲後段更加入了Shimica的饒舌部份,令歌曲層次變得更豐富,與衛蘭一起將愛的力量注入歌曲裡。

單曲簡介
衛蘭最新主打 《所以我愛》所說的是一種無處不在的愛,這份愛超越任何一種感情,是為每一個人而存在。當世間充滿批評和絕望的時候,愛的存在讓我們得到安慰和自由。我們有愛,是因為我們本就是被愛的。 “Love is kind & love is so good”“Love is patient, Love never fails”殘缺的人,脆弱的人,甚至是怪物,都因這份無私的愛而存在。愛,讓我們找到了自己。
我們都因愛而存在。我們有愛,是因為我們本就是被愛的。因為有你先愛,所以我愛。愛是無處不在的,你感受到嗎?

janice 所以我爱 国语歌

星夢又簽?
首歌好老土

衛蘭與馮翰銘聯手譜寫樂曲《所以我愛》,以Soul/R&B曲風把愛重新定義,重新演繹。輕快的樂章帶我們進入一個 ...
angelicdestiny 發表於 2019-4-15 02:41

福音歌味好濃

福音歌味好濃
Flambeau 發表於 2019-4-15 09:20

唔係話左出福音碟咩...
冠軍歌 Ride Along - 黎曉陽 (40)
亞軍歌 Pretty Crazy - 容祖兒 (32)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (24) [ week 16 ]

10後出道嘅gin,jw同aga都拎過
lu12 發表於 2019-4-14 18:30

依家都2019年啦, 拎10後黎比...
冠軍歌 Ride Along - 黎曉陽 (40)
亞軍歌 Pretty Crazy - 容祖兒 (32)
季軍歌 告別的藝術 - 陳健安 (24) [ week 16 ]

依家都2019年啦, 拎10後黎比...
Lewis 發表於 2019-4-15 10:30

其實00後出道又拎過女三甲嘅女歌手都唔多Hocc
Fiona
Janice
Ivana
Kay
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

回復 84# Lewis
AGA is 2013 newcomer.

人地歌手以前兩年做到嘅歌
可能而家歌手要5年甚至10年先做到

咁好自然以前歌手兩三年就有嘅成就
而家班人咪十年八年先有
SSN Chart (19 Apr)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 光 (1 Week No.1) - 盧 凱 彤
2. YOU - 張 敬 軒
3. 其 實 寂 寞 - 謝 安 琪

Fiona
Janice
Ivana
Kay
mosesming 發表於 2019-4-15 10:58

可憐嘅天后霏俾你無視咗一千零一次女銅
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

可憐嘅天后霏俾你無視咗一千零一次女銅
fifty1205 發表於 2019-4-15 11:18

可能垂直對照 睇返until 2009
SSN Chart (19 Apr)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)

可能垂直對照 睇返until 2009
John 發表於 2019-4-15 11:21

係

不過你提到依家啲新人少歌所以少獎
依家啲舊人咪又係少歌
所以唔係903唔俾獎新人嘅理由
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

星夢又簽?
首歌好老土
KITSTON 發表於 2019-4-15 08:18

首歌其實okay ,但風格不似武俠片主題曲。
憑成熟的勇氣 預備

Fiona
Janice
Ivana
Kay
mosesming 發表於 2019-4-15 10:58

美祖的錯,宜家除左tvb俾2016女新人拎最女之外,其他台仲俾緊2005女新人拎大獎

#琪望太高 只怕不會如願 ...
l00540 發表於 2019-4-14 18:17

美巧上年d歌高質過隻Gin幾條街,都可以三甲不入

美祖的錯,宜家除左tvb俾2016女新人拎最女之外,其他台仲俾緊2005女新人拎大獎 ...
阿mark 發表於 2019-4-15 12:29

講笑咁講 班10後女歌手真係要多謝2005個3個女新人

係佢地心灰意冷唔玩 先成就到美祖無癮唔再死霸爛霸d膠奬

如果唔係分分鐘可能攞到2025都係萬年
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

星夢又簽?
首歌好老土
KITSTON 發表於 2019-4-15 08:18

唔簽好過簽啦,簽咗噶班除咗噶幾個其他基本無歌唱。

美巧上年d歌高質過隻Gin幾條街,都可以三甲不入
阿mark 發表於 2019-4-15 12:31

女金女銅咁垃圾都仲可以拎Gin Lee講
好波

Pretty Crazy 上死位?

女金女銅咁垃圾都仲可以拎Gin Lee講
好波
John 發表於 2019-4-15 12:47

其他人一定要同你同一樣意見 吹奏gin lee 踩kay踩aga???
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

其他人一定要同你同一樣意見 吹奏gin lee 踩kay踩aga???
kayzzz 發表於 2019-4-15 12:55

其他人一定要同你同一樣意見 吹奏XXX 踩XXX踩XXX???

講笑咁講 班10後女歌手真係要多謝2005個3個女新人

係佢地心灰意冷唔玩 先成就到美祖無癮唔再死霸爛霸d ...
kayzzz 發表於 2019-4-15 12:38

真係要對謝安琪感恩戴德呀
心灰意冷到女金都叫唔玩

Pretty Crazy 播下下都到死位……唔好咁crazy啦
人好貪心,想有新鮮感,又不肯放開舊人