返回列表 發帖

[討論區] 第38屆香港電影金像獎頒奬典禮

第38屆香港電影金像奬頒奬典禮
將於2019年4月14日 (星期日) 晚上
假香港文化中心隆重舉行

ViuTV 99台及網絡平台
於晚上7:30直播頒獎典禮
下午5:00直擊群星走紅地氈盛況

https://viu.tv/ch/99
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

余臭凝
霏.共和 KFMUSIC Choice 第26週冠軍歌: 波雅斯 - per se

余臭凝
Kfmusic 發表於 2019-4-14 13:43

食魚多過你食飯
44. 如漆黑天際看到閃電
Week26
1SaveTheWorld2碌架床3零瑕疵

有定軒B 溢濠B 學修B 肇軒B 任燊B

有定軒B 溢濠B 學修B 肇軒B 任燊B
艾石仔 發表於 2019-4-14 15:21

好多靚仔靚女

唔知阿SA今年會唔會有影后呢

今晚有 32 位 MC , 感覺好強勁

唔知陳蕾今晚會唔會黎表演 ?
提名歌曲嘅另外四個單位都好似有報導話會表演
就係無聽到豹哥
CBM NO.495 2019 W25
01 讓水倒流 [1 周冠] / 伍佰 & China Blue
02 5:59PM / 恭碩良 / 岑寧兒
03 山旮旯 [1 周冠] / 馮允謙

唔知阿SA今年會唔會有影后呢
Jun. 發表於 2019-4-14 15:33

無可能啦
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

G持秋生

非分熟女內地刪咗半個鐘
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

好似話有kay喔

今晚有 32 位 MC , 感覺好強勁

唔知陳蕾今晚會唔會黎表演 ?
提名歌曲嘅另外四個單位都好似有報 ...
chanchan0909 發表於 2019-4-14 15:43

好多小鮮肉
今晚cm會員們好唔得閒

非分熟女內地刪咗半個鐘
Qmen 發表於 2019-4-14 16:43

上到?

facebook live 嗰邊 lokman 同 dee 哥 好搞笑
CBM NO.495 2019 W25
01 讓水倒流 [1 周冠] / 伍佰 & China Blue
02 5:59PM / 恭碩良 / 岑寧兒
03 山旮旯 [1 周冠] / 馮允謙

上到?
joshua 發表於 2019-4-14 05:52 PM

優酷騰訊今日上架
電影院唔上
已經睇完
一種永遠 19>X>05>02>01 AP73
Pretty Crazy 10>4>2 AP65*

今晚真係有排J, 新一代D靚仔演員傾巢而出

黃宇詩: 睇完套戲(翠絲)先知,原來同性戀同跨性別人士都有d分別架wor

真係好彩呢度係香港咋

黃宇詩: 睇完套戲(翠絲)先知,原來同性戀同跨性別人士都有d分別架wor

真係好彩呢度係香港咋 ...
HOTMAN 發表於 2019-4-14 18:15

佢講野廢到
講咗十萬次all the best
要祝福都轉吓第二句喇

無論如何,為阿Sa集氣!!!衝呀
人好貪心,想有新鮮感,又不肯放開舊人

無論如何,為阿Sa集氣!!!衝呀
TT进化论 發表於 2019-4-14 18:28

為定欣集氣,為三粒星香港身分證持有者為漢人打氣

Kay Kay 頒獎

Kay 好索

韓文翻譯係咪口水多過浪花噶個

Ellen

Ellen
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

竟然唱可一可再

全力支持逆流之歌

點會輪到胡視后攞 番返去拍劇吧啦

淪落人掃獎

Stephybest今年冇候選下年努力

無雙
44. 如漆黑天際看到閃電
Week26
1SaveTheWorld2碌架床3零瑕疵

無雙咁多幕後,可能無電影
最佳小丑大獎真係非你莫屬

G殺bye bye

痴線吳彥祖靚仔到
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 26
1. Just Carry On 2. 精神餵飼 3. 在錯誤的宇宙尋找愛

Steohybest今年冇候選下年努力
stephybest 發表於 2019-4-14 19:56

Steohy係邊個
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

Steohy係邊個
JasOh103 發表於 2019-4-14 20:12

死火 我去罰抄先

痴線吳彥祖靚仔到
帥小寶` 發表於 2019-4-14 20:12

同意

完勝個廚師
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

好鍾意黃溢濠,佢出左未???
霏.共和 KFMUSIC Choice 第26週冠軍歌: 波雅斯 - per se

乜料 成晚勁多外語 又英又日又韓 仲話香港電影

同意

完勝個廚師
JasOh103 發表於 2019-4-14 20:13

佢對耳環jm9
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 26
1. Just Carry On 2. 精神餵飼 3. 在錯誤的宇宙尋找愛

好鍾意黃溢濠,佢出左未???
Kfmusic 發表於 2019-4-14 20:13

我幫佢係後台出左

特警新人類組合好耐無見
吳彥祖好型

竟然唱可一可再
timc524 發表於 2019-4-14 19:41

http://t.cn/EXqFPU9
任我行 失憶蝴蝶

我幫佢係後台出左
艾石仔 發表於 2019-4-14 20:17

幾十歲人唔好 ff 咁多啦
我想嘔呀
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

楊生同MANI都黎坐陣 係咪SASA攞?

星夢情真 發表於 2019-4-14 20:24

我都想啊
人好貪心,想有新鮮感,又不肯放開舊人

星夢情真 發表於 2019-4-14 20:24

楊生上台攞獎