返回列表 發帖

Vani 今晚第一首歌播的"紙牌屋", 應該係送比Mi

我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

假使你不准說謊 你覺得能否如初
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

以今時今日社會角度嚟睇……片中女方採取主動……,當然呢樣嘢唔可以賴晒人,始終都係安仔一時糊塗,一時蒙蔽,希望大家畀次機會佢,希望Sammi都畀一次機會佢。

一上車即該識講鯉魚門、肥仔勸佢又唔聽,咁都一時糊塗?Paco可唔可以搵個好d嘅籍口
又話片中女方主動,又話唔可以賴晒人,媽好亂呀

TVB居然話係被偷拍事件,好似錯果個係司機咁

一直都唔鐘意黃心穎同馬明拍拖
今次應該散喇掛
不過點解又會有個許志安
好爆

TVB居然話係被偷拍事件,好似錯果個係司機咁
gzsbx3 發表於 2019-4-16 22:49

咁司機確實有問題
其實可以根據私隱條例刑事吿個司機
佢始終係為咗錢出賣人哋啲私隱

一定仲有好多料未爆出黎
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

2個一齊講鯉魚門 即係嗰度有個竇?
同埋應該嗰晚之前已經有野

2個一齊講鯉魚門 即係嗰度有個竇?
同埋應該嗰晚之前已經有野
星夢情真 發表於 2019-4-16 23:02

賓穎住個到

咁司機確實有問題
佢始終係為咗錢出賣人哋啲私隱 ...
matthewyky 發表於 2019-4-16 22:54

的士內唔系公衆場合麼?

2014: 你個野壞咗
2019: 我係一個壞咗既人

Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

蔡一智又衝出黎都好醜
睇住自己好兄弟搞成咁仲好意思抽水?

咁司機確實有問題
佢始終係為咗錢出賣人哋啲私隱 ...
matthewyky 發表於 2019-4-16 22:54

但成件事嘅焦點唔係司機啊,CCTVB居然咁都要避重就輕偷換概念,真係沒得救。

兩位垃圾要罵戰唔該行遠d
JasOh103 發表於 2019-4-16 21:41

邊有罵戰,明明係某人先辣著火頭。CM對啲慣犯極度寬容,先撩者死某wong理應ban咗十世

邊有罵戰,明明係某人先辣著火頭。CM對啲慣犯極度寬容,先撩者死某wong理應ban咗十世 ...
kop1874 發表於 2019-4-16 23:13

唔系,你再往上睇多d,明明系有人無端端擺張繼聰出來先

簽名被屏蔽

送返美中不足畀老鼠  「待妳好是我不規矩 我有罪」
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

未/唔準備流出
   其中一條大概講到左鯉魚門之後嘅事
lu12 發表於 2019-4-16 23:17

果段錄音...唔知堅定流架喎...
而且up埋「美國老闆」呢個kw咁刻意...
做記者冇可能做到佢咁蠢
把聲咁易認 返到公司肯定畀人抄

而且謠傳陳偉果段都已經證實係流
而家呢個世代太多人造假

黎諾懿同個賤女人拍完旅遊節目
個賤女人幾時返黎交代下
個節目都抽起唔好播啦

但成件事嘅焦點唔係司機啊,CCTVB居然咁都要避重就輕偷換概念,真係沒得救。 ...
gzsbx3 發表於 2019-4-16 23:10

咁呢件的而且確係被偷拍事件

況且TVB 仆X 都唔係第一日
你睇佢下晝竟然走去訪問馬明呀媽就知道佢有幾賤啦

Paco表示作為安仔經理人和朋友,相信安仔真誠道歉,而且現時聲譽受損和這一刻暫停其所有工作,已經是最大懲 ...
JasOh103 發表於 2019-4-16 22:27

點啊
又話無限期退出
原來演唱會仲未決定取消既
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

佢地舊年已經合唱過會過去的
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

個賤女人幾時返黎交代下
個節目都抽起唔好播啦 ...
kaman921 發表於 2019-4-16 23:28

唔知有冇攪埋黎諾懿呢,佢專攪人夫
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

個賤女人幾時返黎交代下
個節目都抽起唔好播啦 ...
kaman921 發表於 2019-4-16 23:28

支持
聽講鐵探後原訂播姣穎套劇 會抽起 未訂替補劇
建議播馬明白色強人 同情心態 會吸到收視

點啊
又話無限期退出
原來演唱會仲未決定取消既
616.1314 發表於 2019-4-16 23:29

唔係仲諗住有得繼續開呀話,呢鑊應該一鋪清㗎啦喎。

派飛加送番茄就有得諗嘅。。。

支持
建議播馬明白色強人 同情心態 會吸到收視 ...
liebe 發表於 2019-4-16 23:35

法證4 牛下女高音最好入倉底唔想見到個賤女人

佢地舊年已經合唱過會過去的
風見志郎 發表於 2019-4-16 23:30

記得 超難聽
果時已經好質疑點解會安排佢嚟同老鼠唱
原來有路

支持
建議播馬明白色強人 同情心態 會吸到收視 ...
liebe 發表於 2019-4-16 23:35

呢件賓穎好似好多劇未出街
二〇二三年度全女班投票

記得 超難聽
果時已經好質疑點解會安排佢嚟同老鼠唱
原來有路
liebe 發表於 2019-4-16 23:39

佢唱歌好唔掂但係成日發歌星夢
真係好嘔心
二〇二三年度全女班投票

Sammi fb page 封面轉黑色
今日係最黑暗嘅一日
比個狐狸精搞到咁

心痛我mi

工藤開 PO 了
笑死
二〇二三年度全女班投票

香港樂壇回到過去嗰個post好似有 唔記得係咪
JayantL 發表於 2019-4-16 21:55

Need me?
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

工藤開 PO 了
笑死
616.1314 發表於 2019-4-17 00:09

報仇最好嘅機會

千千家下一定心都涼曬
當年美中不足硬搶至尊歌

評分人數

2014: 你個野壞咗
2019: 我係一個壞咗既人
JasOh103 發表於 2019-4-16 23:05

頭先未睇條道歉片 我仲諗緊點解條街有人講 "你個人壞左"

Need me?
John 發表於 2019-4-17 00:11

好勝John囝
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

千千家下一定心都涼曬
當年美中不足硬搶至尊歌
Lewis 發表於 2019-4-17 00:18

我係千千都會涼
瘦瘦又死都唔follow佢
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

好勝John囝
JayantL 發表於 2019-4-17 00:29

鄭 伊 健 與 梁 詠 琪 傳 了 多 時 的 戀 聞 , 終 於 有 突 破 性 發 展 ,
昨 日 全 港 傳 媒 目 擊 梁 詠 琪 如 沐 春 風 步 出 鄭 伊 健 位 於 西 貢
的 住 所 , 令 鄭 伊 健 、 邵 美 琪 和 梁 詠 琪 , 糾 纏 已 久 的 三 角
關 係 變 得 明 朗 化 。

昨 午 , 本 港 各 大 傳 媒 都 收 到 消 息 , 知 道 梁 詠 琪 正 在 伊 麵
( 鄭 伊 健 ) 位 於 西 貢 的 家 中 , 慶 祝 鄭 伊 健 的 三 十 二 歲 生
辰 。大 批 記 者 包 括 電 視 台 採 訪 隊 聞 風 而 至 , 令 屋 內 一 對
緋 聞 中 的 戀 人 , 面 對 前 所 未 有 的 壓 力 , 難 怪 兩 人 所 屬 唱
片 公 司 及 經 理 人 , 紛 紛 趕 至 為 兩 人 解 窘 , 可 惜 全 部 不 夾
「 口 供 」 。

身 為 伊 麵 經 理 人 的 林 珊 珊 , 昨 午 三 時 半 左 右 , 約 同 大 批
唱 片 公 司 職 員 和 保 母 到 場 「 護 駕 」 , 但 眾 人 一 時 又 說 是
通 宵 開 生 日 派 對 , 一 時 又 說 是 大 清 早 聚 會 。

前 言 不 對 後 語

梁 詠 琪 是 在 昨 午 四 時 十 五 分 , 由 伊 麵 家 中 步 出 , 只 見 神
不 守 舍 的 GiGi , 原 欲 往 取 回 自 己 的 車 , 卻 因 為 記 者 們 不
停 追 問 和 伊 麵 的 戀 情 而 行 錯 了 方 向 。

記 : 記 者   梁 : 梁 詠 琪
記 : GiGi , 究 竟 你 幾 多 點 參 加 伊 麵 個 生 日 party ?
梁 : 唔 知 呀 , 下 晝 先 嚟, 佢 ( 指 鄭 伊 健 ) 叫 到 咪 嚟!
記 : 伊 麵 開 生 日 party , 邵 美 琪 有 冇 份 參 加 呀 ?
梁 ( 略 見 尷 尬 ) : 唔 覺 眼 , 我 唔 知 呀 !
記 : 連 Maggie ( 邵 美 琪 ) 都 唔 參 加 伊 麵 生 日 party , 覺
唔 覺 得 自 己 地 位 已 經 超 越 Maggie ?
梁 ( 不 斷 笑 ) : 唔 覺 , 唔 好 講 呢 啲 啦 ?我 唔 知 呀 !
記 : 究 竟 你 同 伊 麵 而 家 係 咪 拍 緊 拖 ?
梁 ( 笑 得 很 甜 ) : 唔 知 , 真 係 唔 想 講 呢 。
記 : 既 然 伊 麵 今 日 生 日 咁 開 心 , 不 如 你 公 開 啦 !
梁 : 我 唔 知 呀 , 唔 講 啦 !

整 個 對 話 內 容 , 是 記 者 由 她 步 出 鄭 伊 健 的 家 , 先 後 到 紅
館 彩 排 , 再 返 回 自 己 西 貢 的 香 閨 , 再 折 返 紅 館 工 作 時 ,
斷 斷 續 續 的 回 答 , 其 間 GiGi 提 及 到 伊 麵 家 的 時 間 上 , 先
後 出 現 了 : 「 下 晝 」 , 「 朝 早 十 點 」 , 及 「 唔 知 」 幾 個
答 案 , 但 據 伊 健 的 鄰 居 透 露 , GiGi 的 車 子 , 其 實 於 清 晨
六 時 前 , 已 經 停 在 該 處 。

GiGi 送 玩 具 雞

至 於 主 角 之 一 的 鄭 伊 健 , 及 後 離 開 寓 所 時 , 記 者 問 GiGi
送 了 甚 麼 生 日 禮 物 給 他 , 伊 麵 才 笑 笑 口 說 : 「 送 玩 具 雞
。 」

記 者 : 「 GiGi 你 屋 企 幫 你 慶 祝 生 日 , 你 爹 哋 、 媽 咪 見 到
開 唔 開 心 ? 」 此 時 的 伊 麵 , 笑 到 四 萬 咁 口 , 但 未 有 回 應
便 登 上 電 影 公 司 的 車 , 及 至 在 中 環 拍 外 景 , 與 記 者 再 度
對 話 。

記 : 記 者   伊 : 鄭 伊 健
記 : 究 竟 同 GiGi 係 乜 關 係 ?
伊 : 朋 友 !
記 : 有 冇 得 發 展 ?同 邵 美 琪 究 竟 又 點 ?
伊 : 都 話 唔 答 。
記 : GiGi 幾 多 點 去 你 屋 企 , 係 咪 琴 晚 已 經 陪 你 ?
伊 : 點 解 係 都 要 問 幾 多 點 呢 ?一 個 party , 梗 係 有 人 早 到
, 有 人 遲 到 啦 ! 我 都 有 請 其 他 人 , 好 似 舒 淇 , 不 過 佢 遲
左 到 , 話 要 做 嘢 。
記 : 點 解 每 次 提 起 邵 美 琪 都 唔 答 ?
伊 : 點 解 你 係 都 要 問 呢 ?
記 : 同 GiGi 係 咪 已 經 正 式 拍 拖 ?
伊 : ( 面 有 不 悅 ) 你 如 果 問 我 真 係 答 唔 到 你 。 我 今 日 生
日 , 我 只 係 想 開 開 心 心 , 有 乜 願 望 ?想 開 心 !

鄭 伊 健 梁 詠 琪 感 情 進 展 表

外 形 襯 到 絕 : 鄭 伊 健 與 梁 詠 琪 96 年 合 作 電 影 《 百 分 百 感
覺 》 , 戲 中 飾 演 情 侶 , 被 外 界 冠 以 「 螢 幕 金 童 玉 女 」 ,
之 後 合 拍 《 百 分 百 Feel 》 與 《 愛 上 百 分 百 英 雄 》 , 都 是
以 舊 情 人 及 情 侶 姿 態 演 出 。

暗 戀 難 自 拔 : 盛 傳 伊 麵 被 GiGi 暗 戀 , 但 礙 於 鄭 已 拍 拖 七
年 的 親 密 女 友 邵 美 琪 , 故 兩 人 不 能 發 展 。

戀 愛 萌 芽 期 : 伊 健 與 GiGi 早 在 拍 《 百 分 百 Feel 》 時 , 已
互 有 好 感 , 直 至 今 年 初 演 音 樂 劇 《 仲 夏 夜 狂 想 曲 》 , 曾
有 幕 後 工 作 人 員 多 次 目 擊 兩 人 在 後 台 咬 耳 仔 , 而 且 演 足
二 十 五 場 , 就 咀 足 二 十 五 場 。

成 為 第 三 者 : 有 位 自 稱 Kenny 的 網 友 發 放 消 息 , 謂 梁 詠
琪 介 入 鄭 伊 健 和 邵 美 琪 感 情 , 兩 人 正 面 臨 分 手 邊 緣 。

新 歡 慶 生 日 : 10 月 4 日 是 伊 麵 三 十 二 歲 生 日 , GiGi 在 其
家 中 慶 祝 生 日 , 獨 欠 邵 美 琪 , 足 證 Gi Gi 新 歡 位 置 , 穩 如 泰 山 !

評分人數

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

法證4 牛下女高音最好入倉底唔想見到個賤女人
kaman921 發表於 2019-4-16 23:38

真得多得佢唔少

姣婆遇著脂肪客
想賓穎PK好耐,直接消失唔該
樣唔靚演技差聲又唔係靚又無觀眾緣
成段片佢係做晒主動
淫娃飛埋嚟,係男人都好難忍啦

如果抽起啲劇集同節目 真係對監製同埋其他演員好唔公平
30克~

姣婆遇著脂肪客
想賓穎PK好耐,直接消失唔該
樣唔靚演技差聲又唔係靚又無觀眾緣
成段片佢係做晒主動
淫娃飛 ...
amy 發表於 2019-4-17 00:52

蔡一智唔係個個男人都食得落
我食小斌女好過

Sammi fb page 封面轉黑色
今日係最黑暗嘅一日
比個狐狸精搞到咁
kaman921 發表於 2019-4-16 23:44

佢不嬲Facebook封面都冇相,所以會有呢一隻色
希望佢心情盡快恢復啦 已經兩日冇Post ig

鄭 伊 健 與 梁 詠 琪 傳 了 多 時 的 戀 聞 , 終 於 有 突 破 性 發 展 ,
昨 日 全 港 傳 媒 目 擊  ...
John 發表於 2019-4-17 00:36

好正,gigi贏好大
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

情人別懶惰 令我溫暖在寶座
別點一把火
甚麼也辦妥 才擁抱著我 願意麼
瞞著我 辦法多
但你竟不去瞞我

紙張也被撕破 我沒能力去包火
難道你想犧牲我
才會悔過 要狠狠上一課
【This is MC】澳門見

賓穎好多劇未播:
女一:牛下女高音 丫鬟大聯盟
女二:堅離地對堅尼地
女4: 法政先鋒4

龔嘉欣好慘 第一次做女一 因為賓穎無得出街,張振朗仲慘,兩套男一都有賓穎,唯有寄望包青天快出街。
降魔的2應該食住個勢早d出街,或者加多一段「沿途與她車廂中私奔般戀愛,再擠迫都不放開」嘅偷情戲份
舞來舞去 不日內開始錄音。

賓穎好多劇未播:
女一:牛下女高音 丫鬟大聯盟
女二:堅離地對堅尼地
女4: 法政先鋒4

龔嘉欣好慘 第一次 ...
黃家正 發表於 2019-4-17 05:13

降魔的1其實已經有XD
不過馬明呢個的士司機就揀咗隻眼開隻眼閉
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

我係千千都會涼
瘦瘦又死都唔follow佢
JasOh103 發表於 2019-4-17 00:34

會唔會有follow private 果個?

如果抽起啲劇集同節目 真係對監製同埋其他演員好唔公平
creativity 發表於 2019-4-17 00:53

配角嗰啲戲重拍先