返回列表 發帖

許志安偷食 鄭秀文情緒崩潰搬離愛巢

早年曾患抑鬱症的鄭秀文(Sammi),遭丈夫許志安背叛,與無綫「姣精」黃心穎在車廂「偷食」斷正,事件哄動全城,所有朋友、粉絲最關心Sammi的狀況,憂心她抑鬱症復發,連袁詠儀都表示擔心她的情緒,據知Sammi情緒陷入崩潰邊緣,自從安仔爆出「偷食」醜聞,Sammi痛心得爆喊,一時間無法再面對安仔,已火速搬離與安仔的淺水灣愛巢作冷靜,雖然有家人陪伴在側,但她開始自行封閉,拒絕見任何人,不接電話,甚至不眠不休,令家人非常擔心。

以Sammi目前狀況,唱片公司也將她的工作暫時叫停,希望給予她足夠空間休息,當年能走出抑鬱陰霾,她曾經講過全靠信仰的支撐,過去幾年她亦瘋狂運動,喜歡分享流汗的喜悅,運動能釋放安多酚,令人開心快樂,更有助抗抑鬱,不過早前她因為膝蓋發炎,被迫暫停運動,最嚴重時還要用拐杖行路,令她一度悶悶不樂,本來接近康復期能重拾運動的樂趣,卻爆出老公「出軌」新聞,深受打擊的她變得一蹶不振,情緒低落。問到唱片公司Sammi的狀況?唱片公司表示:「暫未有回應。」而安仔的經理人公司表示:「安仔未有新消息。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190417/mobile/bkn-20190417141647521-0417_00862_001.html
真係好心疼Sammi
還說下次做更好,誰料這刻是尾聲~

Sammi一定要照顧好自己,控制好情緒

7月演唱會點搞?希望佢無事啦。

7月演唱會點搞?
Ching2015 發表於 2019-4-17 16:29

如果取消嘅話應該會損失好大,但又唔希望Sammi硬頂,真係好驚佢抑鬱症復發,身邊也有朋友患抑鬱症,真係好難完全好,一點唔好的事又會很困擾她,何況宜家是被全城討論

歷經分手、復合、秘婚,糾葛了30年,我記得當時許志安求婚時,鄭秀文說了一句話。

她說:可以叫我許太太了!

那年41歲的鄭秀文,開心雀躍地像個少女。

全世界都知道,鄭秀文太愛許志安了。

99年她開演唱會,有一場途中竟然停電,

全場漆黑,嚇得鄭秀文大叫“安仔救我”。

他立刻飛身上台,為她擦眼淚,陪她安撫觀眾並合唱。

02年的一次頒獎禮,獲得最佳女歌手的鄭秀文沒哭。

接下來男歌手獎被宣布是“許志安”的瞬間,

她卻完全抑制不住自己的眼淚。

09年鄭秀文的演唱會上,許志安作為特邀嘉賓。

那時的他們已經分手,可是在合唱時,

鄭秀文硬是把歌詞“是我愛你太多”,改成“是我愛他太多”。

在爆出這次的出軌事件後,有一個網友說:

“如果鄭秀文選擇原諒,你們不要罵她好嗎?”

原因是,她真的太愛許志安了。

感情很多對錯根本不是丁是丁、卯是卯的問題,心都給了對方,還要怎麽計較?
愛得多的那個人,從一開始就輸了。

可是經歷了最深的絕望,即使再愛,也無法回頭了吧。
>3<

好心痛
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

連情緒崩潰亦怕騷擾你
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

連情緒崩潰亦怕騷擾你
JasOh103 發表於 2019-4-17 16:48

我又係諗到呢句歌詞

Sammi一定要照顧好自己,控制好情緒
TT进化论 發表於 2019-4-17 16:27

記得一樓加返個人感想啊
會扣分㗎

歷經分手、復合、秘婚,糾葛了30年,我記得當時許志安求婚時,鄭秀文說了一句話。

她說:可以叫我許太太了 ...
janickfu 發表於 2019-4-17 16:40

“如果鄭秀文選擇原諒,你們不要罵她好嗎?”
但願如此

心深處 逐漸逐漸地傳遍
讓我終於發現沒法再改變

呢兩日我心情好複雜 希望sammi stay strong 其他人嘅事乜都唔L想知

加油Mi,十多年後再給自己一個悠長假期,我相信你能做到,你的自信也會回來。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

現階段只希望Sammi 一切安好
【This is MC】澳門見

昨天就似朦朧輕煙 似朦朧飄雨
似朦朧美夢 頃刻改變
昨天任我如何遮掩 我如何掛念
但當年情 盡變

變了心 把不完美的記憶都甩了
遺忘讓我的眼神更溫柔 雖然還是有些不懂
如果愛最後要走 那些痛與寂寞是為什麼

mi真係要振作啊
要好好對自己
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

香港幾乎所有天后都經歷過另一半出軌

KELLY SAMMI 千 菲
【This is MC】澳門見

衝過去
難道開不開心 需要世上允許

Sammi 自己都唱出黎 有咩唔開心事都可以衝過去
希望佢都衝過去

希望取消演唱會,送黃牛買賣家一程

Sammi 加油,快些走出陰霾, 要活得更精彩.

4.5 sammi 已知件事,
4.9 還出席concert 記招強顏歡笑,唔怪得vani 都特別出席支持佢 (睇 vani ig 得知).
希望Sammi 堅強振作。快快收復心情繼續Follow Me. 至於原唔原諒佢條滾油,相信她也很難面對處理,很難得到各人的認同及滿意,只有當時兩人先明白。當日仲以長輩身份同對新人飲茶,真諷刺。

Vani 真係好疼錫sammi, 剛看到

https://www.instagram.com/p/BwWcnlygMKD/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=5wwou27hbcip
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

祝福 Sammi

4.9 還出席concert 記招強顏歡笑,唔怪得vani 都特別出席支持佢 (睇 vani ig 得知).  ...
dom 發表於 2019-4-17 21:14

Vani 今晚播啲歌好高質
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 21# dom

由邊度得知sammi4月5號知單野?

回復  dom

由邊度得知sammi4月5號知單野?
交換溫柔 發表於 2019-4-17 22:23

IG
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

IG
KYC0347 發表於 2019-4-17 22:28

邊個IG?

Sammi IG
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

邊個IG?
hihi 發表於 2019-4-17 22:29

Sammi IG 4月5日個post
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

簽名被屏蔽

Sammi 最後都有咁慘烈下場 全世界都見證自己老公點有外遇法個小三點姣老公 仲純熟到一齊話去鯉魚門 就知唔 ...
白河喜來登 發表於 2019-4-17 23:23

你有冇第二段,另一個POST又係呢段野
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

Sammi要撐住呀睇見都心痛

SAMMI

Sammi IG 4月5日個post
KYC0347 發表於 2019-4-17 23:23

睇唔明……
依然系傅珮嘉頭號fans,如今,仍在努力工作。

現在全世界都知她的老公這宗世紀醜事是令Sammi最受傷害的,真係不知她怎樣面對!!

佢係迷同關錦鵬八字唔夾,上次拍完長恨歌就抑鬱
今次宣傳八個女人一台戲就發生呢單嘢

睇唔明……
shouroumei 發表於 2019-4-18 08:40

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

KYC0347 發表於 2019-4-18 11:23

無論選擇離唔離,一定要自愛!

KYC0347 發表於 2019-4-18 11:23

你確定呢條係講緊呢件事?   我當時仲以為講緊諗演唱會嘅嘢。   因為po完呢條之後 都好似冇事咁 繼續po好多
   完全察覺唔到

教徒可以離婚???

教徒可以離婚???
kk8733 發表於 2019-4-18 12:20

點解唔可以呀好出奇呀? 周永痕係教徒咪又同yu離婚

教徒可以離婚???
kk8733 發表於 2019-4-18 12:20

你個腦跌L左落海? 咁ON9 既問題都問得出?

你確定呢條係講緊呢件事?   我當時仲以為講緊諗演唱會嘅嘢。   因為po完呢條之後 都好似冇事咁 繼續 ...
wzx0825 發表於 2019-4-18 11:57

搞演唱會同諗呢啲嘢可以同時進行
DM多仔多到覆唔哂

原來安心 才能開心
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

4.9 還出席concert 記招強顏歡笑,唔怪得vani 都特別出席支持佢 (睇 vani ig 得知).  ...
dom 發表於 2019-4-17 21:14

OT少少
蘋果選擇呢個日子爆料
正式宣佈係中共喉舌

原來安心 才能開心
John 發表於 2019-4-18 13:32

原來「安心」,才能開心。
   好諷刺。

你個腦跌L左落海? 咁ON9 既問題都問得出?
Kyle_ 發表於 2019-4-18 12:47

離離合合咗咁多年  我唔想佢哋分開

點解唔可以呀好出奇呀? 周永痕係教徒咪又同yu離婚
kaman921 發表於 2019-4-18 12:25

鄭秀文 咁 虔誠。。 我覺得會寬恕同原諒

道德撚出沒注意。偷食講到好似殺咗人咁

OT少少
蘋果選擇呢個日子爆料
正式宣佈係中共喉舌
Frankiekiekie 發表於 2019-4-18 01:50 PM

唔系好明你講咩
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

道德撚出沒注意。偷食講到好似殺咗人咁
faithshun 發表於 2019-4-18 15:10

又唔至於
多數人係想打到佢兩個人無法在藝能界翻身就算