返回列表 發帖

[結果]CM會員共和榜: 2019年度 我最喜愛的歌曲第一季季選

日期: 2019年4月22日 (星期一)
時間: 21:00
主持: ed8671ed

其實冇人報名公佈結果呢件事,我知道咗之後我好快已經冇咗嬲呢個感覺,
我係好平靜,同埋我好快變成擔心,我好擔心冇人公佈結果共和就玩完,
所以約定大家下星期一晚一齊睇我公佈本年度第一季季選結果。

候選歌曲名單: (合共36首)
Dear Jane - 身體語言 (ft. MISS JANNI)
Dusty Bottle - You Don't Know Me
Gin Lee - 風靡
Mr. - 釋放自己
Nowhere Boys - 致旅途中的我
Serrini - 成為 / Becoming
Supper Moment - LOVE is NEARBY
王菀之 - 花花草草
王嘉儀 - 微物
古巨基 - 亂世情侶
艾怡良 - Forever Young
何韻詩 - 代你白頭
周國賢 - 守口如瓶
林二汶 - 守破離
林家謙 - 下一位前度
林憶蓮 - 沙文
容祖兒 - 一種永遠
張敬軒 - YOU
張敬軒 - 裝睡的情人
許廷鏗 - 偽人
陳奕迅 - 我們萬歲
陳奕迅 - 龍舌蘭
陳健安 - 一吻穿越四十六億歲
陳蕾 - 當我迷失時聽著的歌
麥浚龍 - 寂寞就如
馮允謙 - 聲音導航
黃淑蔓 - 光引致疼痛
黃瑋中 - 想寂寞
雷同二友 - 白雲會告訴我
蔡依林 - 怪美的
蔡健雅 - 我要給世界最悠長的濕吻
鄧小巧 - 雲吞
鄭融 - 13樓的大笨象
黎曉陽 - Ride Along
謝安琪 - 其實寂寞
鍾舒漫 - 黑人問號

我仲以為會有人報名
CBM NO.552 2020 W30
01 Flightless Bird [1 周冠] / Modern Children
02 越活越惹禍 / Serrini
03 突破自我 / 盧冠廷 Feat. Jace Chan / Oscar Tao / 文廸 / Kerryta

容祖兒 - 一種永遠
SSN Chart (31 Jul)
1. 哀 的 美 敦 書 (1 Week No.1) - Dear Jane
2. 代 罪 羔 羊 - 許 靖 韻
3. 幻 愛 - 小 塵 埃

我仲以為會有人報名
chanchan0909 發表於 2019-4-18 13:43

好傷心
所以要呼籲如果有人想玩下一季可以PM me

好傷心
所以要呼籲如果有人想玩下一季可以PM me
ed8671ed 發表於 2019-4-18 13:48

揀我
垂直活著,水平留戀著。
Wonders Music Recommendation 2020 Week 31

支持 Tailor Chua

CM會然鄧小巧準備好華麗登場第一名未

CM會然鄧小巧準備好華麗登場第一名未
Frankiekiekie 發表於 18/4/2019 15:00
咪又係浦x心贏
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 31 (1/8/2020)

1. 人類滅絕日 - 黃千庭  2. 無窮 - per se  3. 黑夢 - White Dimension  4. 覺醒誌 - Revery  5. 天地無用 - Kolor

希望《想寂寞》有多過一票!

預測

• 其實寂寞
  • 寂寞就如
  • 一種永遠
  • 亂世情侶
  • You
  • 雲吞

六揀五

只想支持CM吳業坤

希望陳奕迅入到
SSN Chart (31 Jul)
1. 哀 的 美 敦 書 (1 Week No.1) - Dear Jane
2. 代 罪 羔 羊 - 許 靖 韻
3. 幻 愛 - 小 塵 埃

提提大家 今晚9點見

預測

• 其實寂寞
  • 寂寞就如
  • 一種永遠
  • 亂世情侶
  • You
  • 雲吞

六揀五
    ...
    PenguinMusic 發表於 2019-4-18 18:01

• You 都有份?
    唔L係吖

提提大家 今晚9點見
    ed8671ed 發表於 2019-4-22 15:36

好呀 到時見

好呀 到時見
    RVHOCPC 發表於 2019-4-22 18:29

多謝支持

入場支持謝安琪
    Jason Playlist 2020 Week 31
    #1 百毒不侵 | Rubberband

提提大家 今晚9點見
    ed8671ed 發表於 2019-4-22 15:36

支持祖粉ed哥
    垂直活著,水平留戀著。
    Wonders Music Recommendation 2020 Week 31

喜歡祖兒

過一天
    愛一天

入場了
    WYTV Music Award 2019(完整名單)
    2020.01.05 (SUN)

準備開始 !!!
    01 Flightless Bird [1 周冠] / Modern Children
    03 突破自我 / 盧冠廷 Feat. Jace Chan / Oscar Tao / 文廸 / Kerryta

支持謙謙
    WEEK 31 / 幻愛 / 小塵埃

再次歡迎各位入場!
    今季我哋借用近期非常轟動嘅娛樂新聞嚟揭曉五首入選歌曲

===========================================================

CM會員共和榜: 2019年度 我最喜愛的歌曲第一季季選
    第五位:The Story

51歲許志安(安仔)和鄭秀文(Sammi)經歷分手、復合到結婚,走過考驗才許下婚姻的盟誓,3年前黃子華為Sammi演唱會擔任嘉賓,就以「香港最後一個童話」來形容他們的愛情故事。

今年是兩人結婚5周年紀念,不過,這個愛情「童話」,從今天起,或要幻滅了!

日前《蘋果》得到一條車廂偷情的短片,男主角是有婦之夫許志安,女主角是跟馬國明熱戀中的黃心穎,兩人竟然背另一半搞「安心偷食」真人騷!整條短片長約16分鐘,片段開首見到安仔、心穎和男友人坐在車廂後座,男友人堅持先送心穎返家,戴了黑色口罩的心穎竟爆粗反對:「唔好扮嘢啦!X你!兜X咗我先?」

安仔都撐心穎先送男友人返屋企,冧爆的心穎搣了安仔耳朵一下,再向男友人爆粗:「你住邊呀?X你!」安仔即叫司機開車往大坑,心穎得戚地跟男友人說:「佢(安仔)送我返去呀。」跟住蹺實安仔左臂,整個人挨在安仔身上撒嬌,兩人更各用手袋遮掩,悄悄地玩十指緊扣。

約3分鐘後,男友人抵家預備落車,安仔:「而家你走先,跟住我返我屋企,佢(心穎)返佢屋企。」男友人:「你講堅?」安仔:「係,堅。」惟當男友人落車後,安仔和心穎異口同聲跟司機說:「鯉魚門(心穎香閨)」!

果然係到抽水

因為寂寞所以偷情
    垂直活著,水平留戀著。

果然係到抽水
    kevinlai1621 發表於 2019-4-22 21:01

所以要打鐵趁熱公佈

第五位

驚天動地的男女關係,除了可以在娛樂版看見。
    在亂世之下,也能栽種出戀愛的花。
    不一定是娛樂圈大染缸中的不倫之戀,
    小情小愛也可適應在侷促的社會氣候下,過得心安理得。

亂世情侶
    主唱:古巨基
    作曲:陳輝陽
    填詞:林夕
    編曲:陳輝陽
    監製:陳輝陽
    票數:31

當你 仍然信我
    愛情 沒有輓歌
    未相信情懷輸給世道
    仍在亂世中開花結果

真係好亂

第五位

...
    ed8671ed 發表於 2019-4-22 21:06

hurrrrrrrrrrrr

再次歡迎各位入場!
    今季我哋借用近期非常轟動嘅娛樂新聞嚟揭曉五首入選歌曲

========= ...
    ed8671ed 發表於 2019-4-22 21:00

收皮啦魚珍!

第五位

...
    ed8671ed 發表於 2019-4-22 21:06
    CM 都係大染缸 , 會員啲關係同娛樂圈一樣咁亂

第四位:About 受害男

「其實呢件事我知道咗之後我好快已經冇咗嬲呢個感覺,我係好平靜,同埋我好快變成擔心,我好擔心呢件事牽涉入面嘅所有人,任何一個受到傷害我都係唔希望嘅,咁可能我唯一代表佢(黃心穎)講少少嘢,咁其實我知道佢知道自己做錯咗,佢係好想出嚟同大家回應,但公司可能驚佢情緒唔穩定同講錯說話,所以就冇安排佢出嚟講,咁我啱啱都知道佢IG出咗Post,咁佢都講咗,我只可以話佢仲好年輕,以後有好多路去面對去行,我希望大家畀啲空間佢,至於我大家就唔洗擔心我,嚟緊我會好專心繼續我嘅工作,我會繼續拍好我嘅戲,我其實仲開緊工,咁我唔希望影響到戲嘅進度,至於安仔(許志安)佢都講咗好多嘢,咁我都唔會發表任何意見,因為我覺得呢個世界冇任何人有資格發言,除咗佢太太,所以大家都冇資格發言,咁呢件事盡快平息就可以啦。」

真係好亂
    kevinlai1621 發表於 2019-4-22 21:08

好貼題!
    收皮啦魚珍!
    RVHOCPC 發表於 2019-4-22 21:10

好惡!
    chanchan0909 發表於 2019-4-22 21:10

你講自己?

chanchan0909 發表於 2019-4-22 21:10

係咪講緊你

睇黎第一名會係我要給世界最悠長的濕吻

你講自己?
    ed8671ed 發表於 2019-4-22 21:12
    係咪講緊你
    kevinlai1621 發表於 2019-4-22 21:12
    我係 CM 唯一剩餘嘅清泉好麼

我係 CM 唯一剩餘嘅清泉好麼
    chanchan0909 發表於 2019-4-22 21:15

但係你唔係最pure會員

第四位

上一位的收場在你掌心長出一根刺,
    試過錯愛,在愛情的道路上才會成長,
    學懂如何與下一位好好戀愛。
    Thank u, next!

下一位前度
    主唱:林家謙
    作曲:澤日生 / 林家謙
    填詞:林夕
    編曲:林家謙
    監製:澤日生 / 林家謙
    票數:32

若覺得第一位最愉快
    為何上一位不釋懷
    誰亦在反覆錯愛之旅捱大

九流歌手 + 悶爆歌 = BARF!

搵張凳坐下先
    Click>>第31週KFMusic Choice
    01/ 無窮 - per se
    02/ See You Next Time - AGA
    03/ 幸福門 - GIN LEE

搵張凳坐下先
    Kfmusic 發表於 2019-4-22 21:19

你有無份推你男神上台

你有無份推你男神上台
    kevinlai1621 發表於 2019-4-22 21:20

我男神而家係李晧軒

第三位:About 偷食男

「首先就今日嘅記者會目的係真係好想親口衷心同大家講聲對唔住,我係要為我嘅家人、Sammi嘅家人、朋友同埋鍚我嘅人致萬二分歉意,因為自己做咗一件不被原諒嘅事。而呢個錯,我深深去反思自己,所以我今日嚟呢度,係想承擔我嘅責任,我嗰晚的確飲咗好多好多嘅酒,但飲酒絕對唔係藉口做呢啲事,我非常之後悔,好難面對自己,接受唔到自己。睇到報道之後,我覺得自己好噁心,好陌生,我有反思覺得點解唔可以控制自己去犯呢個錯誤,起咗呢個色心,我覺得喺承擔負責要分兩個部份,第一個部份由呢一刻會暫停自己所有工作,直到搵返一個真正同埋正確嘅自己,重新去展示自己做人。第二部份係心靈上面,我覺得自己不知所謂,因為我嘅錯誤同行為,令身邊所有愛我嘅人,承受一種咁大嘅壓力同痛苦,我希望喺嚟緊嘅日子裡面,所有被我整傷過嘅人,都可以好好。呢一個報道令我深刻嘅反思,我最錯地方係迷失咗自己,最後我要再一次同所有愛我嘅人,令到你地難堪,我做錯咗,對唔住。同埋,對唔住Sammi,我唔知點樣去以後走我自己嘅路,嗰一刻係冇咗靈魂,我係一個壞咗嘅人,希望大家可以畀時間我搵返自己。最後再一次同所有朋友講聲對唔住。」

我男神而家係李晧軒
    Kfmusic 發表於 2019-4-22 21:21

佢都男神 lol
    垂直活著,水平留戀著。

我男神而家係李晧軒
    Kfmusic 發表於 2019-4-22 21:21

始亂終棄

入場支持其實寂寞

但係你唔係最pure會員
    kevinlai1621 發表於 2019-4-22 21:17
    下年會係

下年會係
    chanchan0909 發表於 2019-4-22 21:23

2年嘅紀錄你有排玩

仲唔係偽人