返回列表 發帖

[Apr/26/2019] CURATIONS 新曲+精選 - Robynn & Kendy (2CD)

歌手:Robynn & Kendy
唱片名稱:CURATIONS 新曲+精選
唱片封面:

推出日期:2019-04-26
唱片類型:2CD

Track List:
CD 1: (新歌)
01. 負攝石
02. 急救中
03. Shout n' Cry
04. 無敵
05. 未來紀念館
06. 世界對我們
07. 青春終老
08. 荷光
09. 明陣

CD 2:
01. 翻牆
02. 不用太趕
03. 小說伴咖啡
04. 生活與生存
05. Sunset
06. 一顆星的故事   
07. 陶瓷娃娃
08. 或許
09. Say Goodbye
10. Sail Away
11. La La La (ft. Ghost Style)
12. 公主病死了
13. 不痛不癢
14. 第十行星
15. Gonna Be Okay   
16. 蝶亂飛
17. 月湖
18. 我不完美

附加資料:
相隔4年廣東專輯 從〈負攝石〉到〈明陣〉印證成長蛻變 治愈心靈情歌之旅 27首無憾創作珍藏「未來紀念館」
限量初回版 5大珍藏紀念內容:
01. 硬皮紙書裝潢:150mm x 200mm x12mm
02. 雙封面設計,附碟內附「珍貴紀念藏品」:
03. 巨型雙面 (31”  x  20”)  歌詞 / 海報
04. 28頁精美歌詞相冊子
05. Robynn & Kendy 個人「明信片 / 手稿撰文」各1張

出處:ECHO
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

約滿未?
傻傻的我~傻傻的你~

之前見到IG上面有講,話做緊新歌,希望仲可以聽到咁高質噶作品。

約滿feel,特別中意負攝石/荷光/青春終老。

隻碟等咗好耐

即係捧gigi? 有邊間係捧乜都紅?
pizzalflf 發表於 2019-6-2 14:16

唔係,係靠學友校長慧嫻呢d開show出復刻來維持就得了

呢隊野執左佢算啦唱極都唔紅
cathay1996 發表於 2019-5-15 11:57

環球捧乜都唔紅,都係食老本算啦

arm先發現原來冇左新一天
反框 confirmed
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

明陣>荷光>負攝石>青春終老>急救中>未來紀念館>世界對我們>無敵> Shout N Cry

1. 無敵

2. 世界對我們
3. 未來紀念館
4. Shout N Cry

5. 負攝石
6. 青春終老
7. 荷光
8. 急救中

10000000. 明陣 (YUCK!)

無敵>負攝石>荷光>青春終老>Shout N Cry>未來紀念館>明陣>急救中>世界對我們
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

呢隊野執左佢算啦唱極都唔紅
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

唔係又咩7年之癢嘛。。。
kevinlai1621 發表於 2019-4-29 14:48

robynn要部署生仔啦

kendy 做左咁多年歌手, 始終未算紅, 可能都想做其它野

荷光聽完好舒服,應該擺最尾
lmml4 發表於 2019-5-14 16:48

我覺得係要未來紀念館擺最尾

荷光聽完好舒服,應該擺最尾

明陣 生活日常個live真係好L正,希望有第二版
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

買左 都係送小句號
RVHOCPC 發表於 2019-5-6 19:33

好多貨
week13

我係cd warehouse 買海報版
店員捲左張小句號俾我尷到癲
b01091018 發表於 2019-5-3 20:12

買左 都係送小句號

b01091018 發表於 2019-5-3 20:12

OMG 好彩即場發現

week13

哎呀 賣大包...
舞來舞去 不日內開始錄音。

傻的嗎,加埋精選入去。真係淡出味濃...

講到R&K相隔年多兩年再出歌,Kendy笑言:「所以一月出《負攝石》時有種終於屙到屎嘅感覺。」問之後可有出碟計劃?她們謂:「依家都係出住單曲先,希望儲多啲歌先出EP,因為依家出碟其實係好幸福嘅事,做一首歌都唔平,每首歌都係我哋嘅心血,希望逐首畀大家聽到。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

已入手
原來我都有2年冇買實體碟..

睇完robynn嘅ig 退出味濃厚
小伙子. 發表於 2019-4-27 20:24

唔係又咩7年之癢嘛。。。
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

9首新歌全部都好高質特別鍾意負攝石/無敵/荷光/明陣

下點解要退出,佢地仲有好多可能性未發掘嫁
stephybest 發表於 2019-4-29 08:36

歌高質,有大公司support,但結果連續兩年食白果,銅獎都搶唔到個,俾我都心淡

小伙子. 發表於 2019-4-27 20:24

點解要退出,佢地仲有好多可能性未發掘嫁

好驚呢兩條女出完碟就bye bye
小伙子. 發表於 2019-4-27 13:32

都似byebye架啦
雖然話robynn係有錢女唔憂姐, 但kendy都要食架

好驚呢兩條女出完碟就bye bye

睇返隻新歌碟大部份都高質到喊出嚟
香港樂壇真係差呢兩粒女一個交代

CD1得1首side track急救中,但我最最最鐘意呢首

必買item
好鍾意呢兩條女
Lewis 發表於 2019-4-27 11:18

ROBYNN BB 錯手 repost 咗我兩次 :p

我覺得R&K隻碟無敵咁正
唔知道點解環球都唔識幫佢地chur 番個組合獎
903又係唔睇歌質素
剩係BAND才大機會攞組合獎
希望佢地唔好退出

必買item
好鍾意呢兩條女

無敵重 beat 咗可以加多一百分
點解隻碟可以咁正

CD Warehouse $155
無海報所以決定等多陣先買
上次 Gin B&B 即日買無海報
隔多幾日去睇反而有 =.=
不過如果都係無都會照買嘅
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

149 精美
艾石仔 發表於 2019-4-26 17:39

Cd warehouse有簽名會

149 精美

完全唔識佢地既舊歌, 但為咗. 負攝石 急救中 無敵
已經值得買返隻支持下

cls 有心機幫佢地整五大紀念品都唔排好少少個track list
kingsfacheung 發表於 2019-4-18 17:51

我覺得TRACKLIST 排得幾好WO

約滿味濃,唔知佢地係咪會退出呢,因為ROBYNN 嫁左,可能想生仔退出

disc 1 高質到
淨disc 1 出大碟都會買

其實佢地公司算係咁,咁多年都紅吾起,
又吾賺錢,都咁揼水去佢地身上,分分鍾
佢地D MV成本都勁過一線。

等左呢隻碟2年
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

已經預訂咗了!負攝石打後的歌真係好吸引

一定買!
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

重新plug過急救中啦
stephybest 發表於 2019-4-18 19:52

CD 2 起碼一半可以咁做