返回列表 發帖

祖兒超市揀靚扒 彎腰45度打招呼

38歲容祖兒自從跟劉浩龍甩拖後,享受做單身女王,得閒就跟
「龍虎豹蛇」的好姐妹蔡卓妍、鍾欣潼、鄭希怡(Yumiko)聚
會,早前才出席Yumiko囡囡梁浸浸的4歲生日派對。
日前黃昏近6時祖兒又出動,這天沒有約會的她,單拖到銅鑼灣
的貴價超市掃貨,發現記者時更彎腰側頭45度望實,十分搞笑。

當日祖兒戴口罩和闊邊帽遮樣,還穿了一件白色長身外套,推着
載滿東西的超市車,邊行邊用耳機講電話,似在詢問對方的意見
,因為期間見祖兒不停周圍望,但都找不到要找的物品,之後她
惟有向店員求助,將手機交給對方看:「我要呢啲嘢。」店員即
帶祖兒到適當位置。

其後祖兒買了醬料、醬油、芝士、牛油、蔬菜等食材,之後就去
揀選靚牛扒!對食物好有要求的祖兒,精挑細選,不停詢問店員
的意見,又形容自己想要買甚麼肉質,店員拿了塊牛扒給祖兒看
,她卻說:「唔係呢隻。」左揀右揀之下,店員共拿了三、四塊
扒給她,祖兒才終於揀到滿意的牛扒。

其後醒目的祖兒更發現記者拍照,由於剛巧有個男人向前行,遮
了祖兒的視線,她要彎腰側頭45度望記者,十分搞笑,之後祖兒
更行上前跟記者say hi,表現親切,最後因為她買了太多食物,
沒氣力拿兩大袋東西,即call司機到場幫手才離去。

===== ===== ===== ===== ===== =====

個人感想:
好想去撞下祖兒呀
祖兒餐飯有菜有肉 好健康
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

祖祖竟然去超市買餸都要夾新聞

覓個 伴我 做菜的伴侶
沒有 事幹 就再不見誰
留名百歲 不過為人家爭取

天后好nice

我愛糟兒
陳奕迅:一個極之優秀非常忠愛唱歌的表演者。多謝你,容祖兒!- 09 APR 2017

其實寂寞 就如自己一個去街街

我愛糟兒
賴爽 發表於 2019-4-21 13:16

我要呢啲嘢。
唔係呢隻。

點解想像到佢用咩語氣講
SSN Chart (14 Jun)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 快 樂 到 死 (1 Week No.1) - 關 淑 怡 、 黃 耀 明
2. 孤 島 人 - RubberBand
3. 家 明 - 謝 安 琪

回復 6# John

真係。。。買牛扒都pretty crazy tone

嬲 內文一隻字都唔提新歌
我在乎~~~~我在乎~~~~~

祖兒好可愛,I fall in love with her
霏.共和 KFMUSIC Choice 第25週冠軍歌: 告別的藝術 - 陳健安

嬲 內文一隻字都唔提新歌
henhenhen 發表於 2019-4-21 13:37

唔通話堂堂天后去Supermarket買餸真係「Pretty Crazy!」咁咩
霏.共和 KFMUSIC Choice 第25週冠軍歌: 告別的藝術 - 陳健安

將手機交給對方看:「我要呢啲嘢。」

係咪自己張相
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

將手機交給對方看:「我要呢啲嘢。」

係咪自己張相
JasOh103 發表於 2019-4-21 14:58

我想要點心,唔係牛扒呀

天后好親民
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 25
1. 完全變態 2. 鬼才 3. 光之外

點解祖兒唔學下人咁
穿上貼身「激凸」黑色Deep V上衣襯百摺灰色長裙

希望佢檢討下
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 24
1.馮允謙 - 山旮旯 (1 Week No.1)
2.陳健安 - 在錯誤的宇宙尋找愛
3.per se - 波雅斯

邊間
個豬肉佬幾靚仔
想撞佢多啲
想同瘋癲靚仔睇祖兒.
只要你有一張尾場飛,我可比手續費+車馬費+請食飯
仲等? 即刻PM啦! 32/174/123
愛祖亦愛笑

呢單咁無聊嘢,都會有人開post,真係無謂
任我行 失憶蝴蝶

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

呢單咁無聊嘢,都會有人開post,真係無謂
remus 發表於 2019-4-21 20:32

唔post 下無聊新聞
咁開討論區黎仲咩?
無聊咪唔好睇囉 你理得人?

祖兒好受歡迎

點解祖兒唔學下人咁
穿上貼身「激凸」黑色Deep V上衣襯百摺灰色長裙

希望佢檢討下 ...
JayantL 發表於 2019-4-21 20:09

要容祖兒有身材突先得架,買塊扒都夾新聞,睇怕佢好flop到咁
十年社會歌仍唱入香港人的心,她為香港的時勢下最到題的註腳 !

報攤祖兒開工

樓上真搞笑
買塊扒都話人夾新聞
人地演唱會預售咁多場都一早爆晒啦
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK24: 山旮旯 (3 Weeks No.1) / 尋找彼得潘 / Tonight

笑左容祖兒都叫flop 其他人係點

早早真係好親民

點解有人衝入黎柒

反OT 早早好可愛

以前返lane crawford超近距離見過JY
條友仲要用國產we7
香港加油

樓上真搞笑
買塊扒都話人夾新聞
人地演唱會預售咁多場都一早爆晒啦
放空 發表於 2019-4-24 08:35

人紅就連落街買野都可以係新聞。人唔紅就唯有唔帶BRA著衫出街同人夾新聞。。。

點解兩邊都有d咁低質fans/曲線hater既

當容祖兒都可以被講成Flop 謝安琪都可以被講成唔紅 其實大家已經變左為插而插

#對號入座
iamsingingwong 憑佢一貫膠論 榮獲CM 2019年最噴水會員奬 - CM會員投票認證三大膠之一
今次叻左架喇 頂到發帖榜頒獎禮被人選為噴水會員先被bam 可惜下年唔可以用同一個account嬋聯

人紅就連落街買野都可以係新聞。人唔紅就唯有唔帶BRA著衫出街同人夾新聞。。。 ...
matthewyky 發表於 2019-4-24 12:44

你見隔離個POST出咗成日都冇咩人講野就知咩係人氣咩係石油氣啦~

你見隔離個POST出咗成日都冇咩人講野就知咩係人氣咩係石油氣啦~
kenny1102 發表於 2019-4-24 18:18

兜咁大個圈串我Kay 好有機心
我在乎~~~~我在乎~~~~~

好得意

咁都可以係新聞
咁當年美斗去新斗記食飯其實都唔係好差

其實寂寞 就如自己一個逛超市
Week 23 ERadio 華語榜
1. Tonight - AGA  |  2. 山旮旯 - 馮允謙  |  3. 空手而來 - 張敬軒  |  4. 小鹿撞樹記 - 黃妍  |  5. 我好嗎 - 梁靜茹