返回列表 發帖

[May/10/2019] 童話的休止符 - 鄧紫棋 G.E.M. (CD)

歌手:鄧紫棋 G.E.M.
唱片名稱: 童話的休止符
唱片封面:

推出日期:2019-5-10
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 倒數
2. 錯過不錯
3. 另一個童話
4. 那一夜
5. 毒蘋果
6. 突然之間
7. 岩石裡的花
8. Why
9. 睡皇后

附加資料:
《童話的休止符》
第六張全創作專輯
九首全新歌曲
紀錄一段童話之旅

繼《G.E.M.》、《18...》、《MySecret》、《Xposed》到《新的心跳》之後,《童話的休止符》是G.E.M.鄧紫棋的第六張創作專輯,當中包含了童話三部曲EP的 - 序章《另一個童話》、中篇《毒蘋果》和終章《睡皇后》,九首全新作品皆由G.E.M.創作,用音樂紀錄著這《童話的休止符》。

出處:5 music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

cover design十萬個娘

fans made?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

搞到好似遺照咁,唔係話反面咩,仲出碟

阿mark 發表於 2019-4-27 17:26

我都覺,有心玩嘢,不過冇肖像權所以只可以畫畫啩。
蜂鳥果然搵得唔好嘥,不過個設計真心唔靚。

三步曲都係廣東話歌?

實體仲要係相架設計,放埋一齊真係好似遺照

三步曲都係廣東話歌?
kenneth 發表於 2019-4-27 18:26

得9係廣東歌其他係國語

Xposed已經係gem last album
呢個係大陸天后宇宙蜂皇漿

毒蘋果令我諗起kary嘅耍我

我都覺,有心玩嘢,不過冇肖像權所以只可以畫畫啩。
蜂鳥果然搵得唔好嘥,不過個設計真心唔靚。 ...
Serendipity 發表於 2019-4-27 18:04

唔關事 之前數字ep封面全部都係畫既...不過實體碟封面個造型就係之前“那一夜”第一版mv圖

原本就講過三隻ep會夾埋出一隻實體只係唔知道會咁肉酸咯...

宜家大陸fans都抵制呢只碟
淘寶預購銷量好低

原本就講過三隻ep會夾埋出一隻實體只係唔知道會咁肉酸咯...

宜家大陸fans都抵制呢只碟
淘寶預購銷量好 ...
steven891026 發表於 2019-4-28 01:46

其實舊年係無講過三隻ep會夾埋出一隻實體
GEM只係話出完三隻ep會有一個project 未透露住... 之後就發生合約糾紛
GEM透露過隻碟錄左十幾首歌 有首合唱歌 全部抽起哂未出
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實舊年係無講過三隻ep會夾埋出一隻實體
GEM只係話出完三隻ep會有一個project 未透露住... 之後就發生合 ...
fifty1205 發表於 2019-4-28 04:43

係唔係最近最新百事可樂廣告歌?好似係同王嘉爾合唱!

反面Comfirmed
連碟名都噴到
係咪想暗示無咗呢間公司
就再無童話for宇宙蟑

童話的休止符:唔好發夢啦你玩完喇
黑白照相架設計:去死喇八婆
>3<

邊個估到瘋了同漿漿可以反面反到咁
唔知fans會唔會買隻碟呢

揾個花樽插枝花啦
蜂鳥真識玩
FIGHT for 陳柏宇

蜂鳥真係好肉酸
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

蜂鳥都幾賤嘎喔,Queen Of Hearts等同廢咗,反曬面就搞隻咁嘅三合一呃錢咁cheap?

都係Xposed 最好

其實只要歌迷齊心都知道應該點做,路人都唔會有太多炒賣空間,呢隻碟可能係瘋鳥最後晚餐

今日已出

反面Comfirmed
連碟名都噴到
係咪想暗示無咗呢間公司
就再無童話for宇宙蟑
Frankiekiekie 發表於 2019-4-28 13:35

我都係咁諗, 咒漿漿玩完

個包裝真係有個黑框成個相架咁
DM多仔多到覆唔哂

D相想點....