返回列表 發帖

[May/10/2019] 童話的休止符 - 鄧紫棋 G.E.M. (CD)

歌手:鄧紫棋 G.E.M.
唱片名稱: 童話的休止符
唱片封面:

推出日期:2019-5-10
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 倒數
2. 錯過不錯
3. 另一個童話
4. 那一夜
5. 毒蘋果
6. 突然之間
7. 岩石裡的花
8. Why
9. 睡皇后

附加資料:
《童話的休止符》
第六張全創作專輯
九首全新歌曲
紀錄一段童話之旅

繼《G.E.M.》、《18...》、《MySecret》、《Xposed》到《新的心跳》之後,《童話的休止符》是G.E.M.鄧紫棋的第六張創作專輯,當中包含了童話三部曲EP的 - 序章《另一個童話》、中篇《毒蘋果》和終章《睡皇后》,九首全新作品皆由G.E.M.創作,用音樂紀錄著這《童話的休止符》。

出處:5 music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

cover design十萬個娘

fans made?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

搞到好似遺照咁,唔係話反面咩,仲出碟

阿mark 發表於 2019-4-27 17:26

我都覺,有心玩嘢,不過冇肖像權所以只可以畫畫啩。
蜂鳥果然搵得唔好嘥,不過個設計真心唔靚。

三步曲都係廣東話歌?

實體仲要係相架設計,放埋一齊真係好似遺照

三步曲都係廣東話歌?
kenneth 發表於 2019-4-27 18:26

得9係廣東歌其他係國語

Xposed已經係gem last album
呢個係大陸天后宇宙蜂皇漿

毒蘋果令我諗起kary嘅耍我

我都覺,有心玩嘢,不過冇肖像權所以只可以畫畫啩。
蜂鳥果然搵得唔好嘥,不過個設計真心唔靚。 ...
Serendipity 發表於 2019-4-27 18:04

唔關事 之前數字ep封面全部都係畫既...不過實體碟封面個造型就係之前“那一夜”第一版mv圖

原本就講過三隻ep會夾埋出一隻實體只係唔知道會咁肉酸咯...

宜家大陸fans都抵制呢只碟
淘寶預購銷量好低

原本就講過三隻ep會夾埋出一隻實體只係唔知道會咁肉酸咯...

宜家大陸fans都抵制呢只碟
淘寶預購銷量好 ...
steven891026 發表於 2019-4-28 01:46

其實舊年係無講過三隻ep會夾埋出一隻實體
GEM只係話出完三隻ep會有一個project 未透露住... 之後就發生合約糾紛
GEM透露過隻碟錄左十幾首歌 有首合唱歌 全部抽起哂未出
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

其實舊年係無講過三隻ep會夾埋出一隻實體
GEM只係話出完三隻ep會有一個project 未透露住... 之後就發生合 ...
fifty1205 發表於 2019-4-28 04:43

係唔係最近最新百事可樂廣告歌?好似係同王嘉爾合唱!

反面Comfirmed
連碟名都噴到
係咪想暗示無咗呢間公司
就再無童話for宇宙蟑

童話的休止符:唔好發夢啦你玩完喇
黑白照相架設計:去死喇八婆
>3<

邊個估到瘋了同漿漿可以反面反到咁
唔知fans會唔會買隻碟呢

揾個花樽插枝花啦
蜂鳥真識玩
FIGHT for 陳柏宇

蜂鳥真係好肉酸
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

蜂鳥都幾賤嘎喔,Queen Of Hearts等同廢咗,反曬面就搞隻咁嘅三合一呃錢咁cheap?

都係Xposed 最好

其實只要歌迷齊心都知道應該點做,路人都唔會有太多炒賣空間,呢隻碟可能係瘋鳥最後晚餐

今日已出

反面Comfirmed
連碟名都噴到
係咪想暗示無咗呢間公司
就再無童話for宇宙蟑
Frankiekiekie 發表於 2019-4-28 13:35

我都係咁諗, 咒漿漿玩完

個包裝真係有個黑框成個相架咁
DM多仔多到覆唔哂

D相想點....