返回列表 發帖
呢屆歌后真係好睇!
期待《大眠》會有提名,同埋希望《有一種悲傷》有年歌提名!

只希望心凌今次有零的突破 有作品入圍下製作/技術類獎項都好
台灣四大教主得佢未入圍過金曲獎{:1_ ...
fifty1205 發表於 2019-4-30 15:47

《在青春迷失的咖啡館》同《大眠》應該點都入到一項

有少少啦
但有時會諗多次入圍拎唔到獎傷d
定入都入唔到傷d
因為大部分唱功派都特別難得獎 但圍通常會畀你 ...
liebe 發表於 2019-5-15 16:33

唉 即刻諗起A-Lin ...

正喎有孫燕姿!

由文化部影視及流行音樂產業局主辦的「第30屆流行音樂金曲獎頒獎典禮」6月29日在台
北小巨蛋登場,下午4點 ...
阻住 發表於 2019-6-28 20:00

Lala 頒俾艾怡良既話就好合理

仲諗住《怪美的》贏硬mv

Forever Young 真係實至名歸
btw A-Lin 都開到口恨拎獎

其實S.H.E 係咪得Hebe 一個叫相對唱功好d ?
好似Hebe 都係團入面揹起難唱個d 位

孫燕姿個表演後面D女歌手相我好似見到有容祖兒同楊千嬅
算唔算CONFIRM左佢地係天后 ...
CunninG 發表於 2019-6-29 21:50

估唔到楊千嬅都有機會係金曲獎出現 ...
個機率仲低過美祖

Jolin d 表演真係唔係講笑 ...
好勁,又跳得又唱得穩。

waa 聽到Ellen 喊咁樣

林憶蓮真係無得輸

分分鍾國語專輯都未必係Jolin ...

分分鍾國語專輯都未必係Jolin ...
victor1991415 發表於 2019-6-29 23:17

開口中 lol

真係要花d 時間聽下《希遊記》
贏到《Ugly Beauty》同《0》咁勁

我諗年度專輯係睇流行性多d ?
如果咁Jolin 真係當之無愧既
但個賽果其實都合理
btw Jolin 同Sandy 真係 2:2

有d 估唔到Sandy 係壓倒性贏Jolin ....