返回列表 發帖
只希望心凌今次有零的突破 有作品入圍下製作/技術類獎項都好
台灣四大教主得佢未入圍過金曲獎
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔知S.H.E 十七有無可能入圍年度歌曲/曲/詞 呢...
話哂好大機會係S.H.E最後一首歌
肥婆馬上收皮

聽到陳珊妮入圍單曲製作人,仲以為係在青春迷失的咖啡館
點知係hebe lol
肥婆馬上收皮

OMG 年度歌曲真係有十七
肥婆馬上收皮

蔡健雅輸到
肥婆馬上收皮

感到意外

1.王心凌食蛋

2.年歌入玫瑰少年唔入怪美的

3.Tanya 大敗失落歌后提名

4.十七 Vs 怪美的爭MV ...
阿薯 發表於 2019-5-15 13:56

前幾日心凌仲話無入圍會喊
肥婆馬上收皮

我覺得你可以講少兩句YOYO 都唔知乜水?
eggsteven 發表於 2019-5-15 14:01

Laughed 佢一首追光者已經紅過祖祖所有國語歌
肥婆馬上收皮

咁佢果期銷量真係好勁,come back氣勢如虹。
風見志郎 發表於 2019-5-15 14:10

係啊,去年台灣本土最高銷量唱片,仲勁過Jolin
肥婆馬上收皮

金曲獎之所以珍貴就係因為佢從來都同銷量冇乜關係
真心專業推介,所以獎好難攞

好多當紅嘅女歌手係連提 ...
阿薯 發表於 2019-5-15 14:13

我覺得佢平衡的幾好wor 有主流 有文青 有新曲風
不過金曲獎不嬲對偶像歌手好苛刻
肥婆馬上收皮

原來forever young無年度歌... 咩料
d轉音真係好聽到傻
Lewis 發表於 2019-5-15 15:07

過去幾年呢個獎都係偏向揀有時代象徵意義嘅歌
入圍「通常」都有時事或者文化價值 或者hit到痴線
肥婆馬上收皮

咁樣
mychart- 發表於 2019-5-15 16:13

呢張官方已經澄清左係惡搞P圖
肥婆馬上收皮

其實片入面佢都係咁膠  
好彩容祖兒一早講放哂風話唔在乎入唔入 最緊要過程 佢都有自知之明 無 ff  ...
賴爽 發表於 2019-5-15 16:37

知你偶像有自知之明,出隻碟叫答案知輸

Btw
王心凌近期忙著籌備629全新的成都巡演,無奈演唱會當天撞期金曲獎,恰巧金曲獎下週將公布入圍名單,王心凌笑說,「我內心本來覺得金曲獎跟我偶像歌手無緣,但我身邊每一個人都說作品很好,已經被不同的人講到,我現在有點緊張,如果真的公布,沒有的話,會很難過。」
肥婆馬上收皮

其實你睇真啲好多時都有大家覺得曲詞表現優秀既作品

大家應該係expect forever young由呢方面入圍 ...
CunninG 發表於 2019-5-15 16:43

2011年Hebe首歌入圍哂作曲人、填詞人、編曲人、單曲製作人
曲詞編監都入哂但入唔到年度歌曲 咁又點解
肥婆馬上收皮

王心凌入唔到圍上左微博熱搜
matthewyky 發表於 2019-5-15 16:40

CLS 咁短時間就百萬瀏覽量
肥婆馬上收皮

你個邏輯有問題
if A then B 唔代表if not A then not B

如果用時代意義或者傳唱度
咁你點解釋 我 ...
CunninG 發表於 2019-5-15 17:17

其實我一開始已經講咗係「通常」係你駁返我lol
肥婆馬上收皮

selina走音?
harry 發表於 2019-6-29 21:19

佢去年失左聲 仲未好番 好似阿Sa咁
肥婆馬上收皮