返回列表 發帖

5月噴言收集區

5月噴言收集已開始

點解tt可以咁靚仔
成功攻佔回家靚仔榜第一位
屮SiU霖屮 發表於 2019-5-2 10:36

Just Carry On 十分不錯, 但聲線好似CM的Kfmusic
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-6 18:06

謙B嘅眼睫毛好性感,好想做佢副眼鏡
kio0909 發表於 2019-5-6 22:09

嗚嗚 ....... 唔好咁快死啦 ,Kay 今年到依家903都未冠過 , 反而容祖兒已經兩冠喇 !
    Kay 今年要冧莊女金+最女㗎!
白河喜來登 發表於 2019-5-11 15:22

hehehaha 發表於 2019-5-11 15:27

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

可能叫 光門之外
HOTMAN 發表於 2019-5-13 23:49

我原先意思只係話薯條夠大眾化 但無營養 好似一首內涵唔豐富歌 都好岩佢地姐演繹姐
  芝士奶蓋茶岩心折組合 又係mc cafe 主題曲都零舍優質
白河喜來登 發表於 2019-5-15 13:00

百貨應百客姐  薯條受歡迎 咪搵最大眾化兩位歌手 cafe 飲品 岩較成熟人士 咪搵兩位格調歌手
    依家狂loop 廢話 好好聽
白河喜來登 發表於 2019-5-15 13:00
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

冇咗iamxxxxxxxxxxxwrong之後
呢個獎得番hotelBB先有資格拎
樂壇已死
DM多仔多到覆唔哂

早早一大遺珠
cathay1996 發表於 2019-5-15 13:49
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

(我原先意思只係話薯條夠大眾化 但無營養 好似一首內涵唔豐富歌 都好岩佢地姐演繹姐
  芝士奶蓋茶岩心折組合 又係mc cafe 主題曲都零舍優質)

薯條 熱量每100克係 242.3 千卡 蛋白質 5.6% 脂肪45% 碳水化合物 49.4%
普通芝士奶蓋 熱量每100克係 409.2千克  蛋白質 0.6% 脂肪14.3% 碳水化合物 85.1%

薯條營養成分係好過芝士奶蓋
而且芝士奶蓋含有糖成分高  應該都提倡抗糖  唔係pola抗糖點會咁貴
SA弟林 發表於 2019-5-15 18:11

Kay d ab lid 為首歌狂加分 唱法好突破 好正 5 分!
白河喜來登 發表於 2019-5-16 21:56

Thanks  另外有無歌手名字類似蔡少芬 大碟名是英文字, 聽讀音似burn
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-17 15:15

2019 香港唱片商會銷量榜第19週 2019/5/17

TW LW NW
01  03  02   童話的休止符 / 鄧紫棋 G.E.M.
02  04  07   When We All Fall Asleep, Where Do We Go? / Billie Eilish
03  02  03   CURATIONS (新曲+精選) / Robynn & Kendy
04  01  07   The Album Part One / 麥浚龍 x 謝安琪
05  05  02   仲間  / 周國賢
06  07  02   In The End / The Cranberries
07  NE  01   Secret Garden / Storyteller
08  09  08 Infinity & Eternity (新曲+精選) / Dear Jane  
09  08  04   我們古巨基世界巡迴演唱會2018 / 古巨基
10  NE  01   B? / 蔡少?
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-17 14:26

bagfgfcde 發表於 2019-5-17 15:31

年度噴言
其他唔使爭了

呢個冇金獎都起碼三甲
DM多仔多到覆唔哂

堅係直男 唔識bloom
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

「hkwilliamsiu無敵是最寂寞,連續贏了五連霸,恭喜你...」
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

堅係直男 唔識bloom
JasOh103 發表於 2019-5-17 21:57

但佢成日對男人發姣
例如美會員Kfmusic, 舒文同kwan Gor

但佢成日對男人發姣
例如美會員Kfmusic, 舒文同kwan Gor
hehehaha 發表於 2019-5-18 03:14

我係男仔

這次選擇AGA江海迦的作品可說是一個奇妙的合作。在她獨特風格的旋律裡,張敬軒發現兩人在音樂鑑賞和所要表達的內容上都是如此雷同。在演繹之後,更發現彼此在音樂上有著莫名的默契和共同點。這更為明確的表達了歌曲的信息,以及情感上更具有感染力。
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

這次選擇AGA江海迦的作品可說是一個奇妙的合作。在她獨特風格的旋律裡,張敬軒發現兩人在音樂鑑賞和所要表達的內容上都是如此雷同。在演繹之後,更發現彼此在音樂上有著莫名的默契和共同點。這更為明確的表達了歌曲的信息,以及情感上更具有感染力。
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

Jason餵飼 可能係 Come with Me 2.0
hehehaha 發表於 20/5/2019 00:21

感想: 我覺得是假的,因為他都說有心無力, 另外七十歲真的要玩都會有私竇啦.
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-20 14:15

好想同容祖兒做愛
John 發表於 2019-5-20 18:58

po番n6 comment 都要滅分?d版主想點
cathay1996 發表於 2019-5-20 22:57

四月, 我一定完勝,囊括全部奬頸, 多謝大家支持.
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-21 17:35

希望Pretty Crazy可以 3>1>1 入十大
1月1跳爆會展
Hehehaha
[quote]

[quote]既然冇歌好冠
不如祖兒冠多週
John

好想同容祖兒做愛
John 發表於 2019-5-20 18:58

環球剩係幫佢發行咋喎
20週年single 同翻唱陳百祥名曲果陣已經係環球幫佢發行
幾時簽過環球 你們失憶嗎
gin ...
cathay1996 發表於 2019-5-23 19:27
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

hinz 發表於 2019-5-25 09:07
陳百祥

陳百祥
nicholashin 發表於 2019-5-25 10:03

蔡少芬終於有對手
DM多仔多到覆唔哂

蔡少芬終於有對手
mosesming 發表於 2019-5-25 11:17

呢句假膠味濃
應該贏唔到

因為蔡少芬上過銷量榜第10位,希望梁靖琪今年拎女金
言死身期寸 發表於 2019-5-25 17:24 
近呢幾年仲衰過以前俾嚟俾去都係嗰兩位
班人越嚟越bad taste 執得笠未

其實係咪根本無發生過
只係放胡入雪櫃既一場戲
cathay1996 發表於 2019-5-27 22:11

小巧, mag ,alfred ,坤gor
hkwilliamsiu 發表於 2019-5-29 16:12

kayzzz垃圾正一垃圾,你夠話最優秀流行女歌手係垃圾獎,轉頭靠呢個垃圾獎自high謝安琪係天后,龍門任搬,人唔笑狗都吠,唔使隱藏留言揾人啦,你條尾諗咩我一早睇到哂
scenestation 發表於 2019-5-29 16:10

原來譚伯隻腳幾白。。。
newguy 發表於 2019-5-30 13:50
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

好可憐,除左呢個post,kayzzz出親膠留言都無人想回覆你,你d存在感係現實同網絡一樣咁低就好心返去進修下正正經經揾份工學下點同人溝通啦,有空擔心hubert不如擔心你自己啦
scenestation 發表於 2019-5-30 12:05

5月提名截止將舉行5月噴言投票
多謝大家