返回列表 發帖
回復  chanchan0909

睇左一半 一間睇埋不過好似上輪FENERBAHÇE vs THY仲緊張D ...
Rayhk238 發表於 2020-9-12 20:56
差唔多,超級盃雖然銀行都有少少想試陣去打,用 Ozbay 同 Ayca 做主打,本來諗住係完勝不過個過程又唔係嗰回事,反而 E 家打得比預期中好好多,所以去到第四局成個場面都幾緊張下 !

回復 1707# chanchan0909

睇完鳥 感覺上今年2隊個水平好似低左銀行照道理係嬴個隊 點知輸

睇完鳥 感覺上今年2隊個水平好似低左銀行照道理係嬴個隊 點知輸 ...
Rayhk238 發表於 2020-9-12 21:47
應該之後會好返啲,見到除左自身問題之外,感覺發球、防守預判 同埋 攔網 都做得唔太好,第一樣可以歸究於狀態唔算好,後面兩樣可能係對 E 家新陣容唔係好了解,相信再做下功課,下次再對應該會比呢場打得更好睇

另外對 E 家二傳 Sahin 嘅表現真係好驚喜,雖然傳副攻球好弱,但原來只係 19 歲 [之前講錯以為佢 21],已經有咁好嘅表現。以往 E 家用二傳都好保守,今季一反常態,今場 Mirkovic 上場表現都無佢咁好,估計暫時 Mirkovic 黎緊幾場都要坐下替補位置

回復 1709# chanchan0909

可能因為E家冇好二傳 不如試下新人 佢仲要好高 190銀行照道理個陣容係好穩定 冇咩漏洞 但係打出黎就好大問題
仲要唔係第一年夾

可能因為E家冇好二傳 不如試下新人 佢仲要好高 190銀行照道理個陣容係好穩 ...
Rayhk238 發表於 2020-9-13 13:49
真係好高,唔企埋去其他隊員真係唔覺 !
客觀上都會估呢場銀行會完勝,賽前我都好似你咁樣諗,我仲估埋苦瓜最多都係二換三出場,Ozbay 會有發揮穩定,點知完全唔穩定
另外 Haak 仍然係喺漲球階段,要苦瓜傳佢而比較放心,如果 Ozbay 傳佢,一個傳唔好時另一個又補唔好,所以兩個都需要有提高,整體未算去到成熟,都係仲有少少問題

E 家 同埋 費內 培養隊員嘅能力唔夠銀行好,銀行而家嘅陣容都幾多係自家培養,好似 Tugba、Akman、Gunes、Melis、Ozbay、Orge 同埋 Ayca,有啲已經好成熟,有啲就仍然進步緊,不過就一直無好嘅攻手 train 到出黎。費內某程度已經食緊老本,Naz 同 Toksoy 好似都係銀行培養嘅人,本土年輕主力一個都無。E 家而家有 Simge、Baladin 同 Sahin,然後有啲培養出黎嘅又走左,例如 Meliha 同埋 Yilmaz,如果 Baladin 同 Sahin 有提高,都可以減輕左佢地選外援嘅壓力,因為佢地經理人 Nalan 大媽眼光真係好差 ... 1617 嗰年簽左苦瓜,點知 1819 居然放走左,比左 Moscow,替代苦瓜嘅居然係 Alikaya + Ezgi,上賽季 Alikaya + Lloyd 仲衰,兩個越傳越差,令到邊攻位置有幾華麗都無用 ... 今次直接用新人做主力係幾意外,一旦喺今季成功左,其他本土都有唔錯表現之下,會係 E 家嘅一大突破 !

回復 1711# chanchan0909

E 家之前買人淨係睇名氣買人 錯哂 反而費內之前買人幾實際 今年其實都okay個人員配搭E家最好彩係同Boskovic簽左長約 係最成功ge收購
銀行買人都好合理 有名氣之餘又實際
銀行其實好多球員都已經係成熟期 3號個setter都24yo 唔可以叫新人
仲要唔係夾第一年 真係唔應該係咁ge表現

E 家之前買人淨係睇名氣買人 錯哂 反而費內之前買人幾實際 今年其實都okay個人員配搭 ...
Rayhk238 發表於 2020-9-13 22:23
上幾年買得真係唔好,1617 嗰年六大外援真係好勁,再加內媽,但係巴胖唔識用,然後 Thaisa 嗰次爆出 E 家隱瞞傷勢,令到後半段陣容差左好多。Boskovic 一簽就長約,不過今季係份約嘅最後一年了 !
Ozbay 嘅傳球隔一場就唔同狀態,仲未見到好實質嘅進步,其實我以為跟苦瓜學野之後佢都會提高,但照咁睇佢要成為高水準二傳有啲難

2020 意大利男排超級盃 準決賽 第一場

09.14 00:00 Trentino 3 : 2 Lube (21:25 25:19 16:25 25:21 15:9) [積分 - 2 : 1]
第 1 局 - 8 : 6 | 15 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 10 | 25 : 19 | 1 : 1
第 3 局 - 7 : 8 | 13 : 16 | 16 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 6 : 8 | 16 : 13 | 25 : 21 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 3 | 10 : 7 | 15 : 9 | 3 : 2

首發
Trentino
大主 - 5. Michieletto | 小主 - 11. Kooy
大副 - 2. Courtesy | 小副 - 18. Podrascanin
接應 - 14. Abdel-Aziz
二傳 - 9. Giannelli
自由人 - 7. Rossini

Lube
大主 - 5. Juantorena | 小主 - 9. Leal
大副 - 13. Simon | 小副 - 17. Anzani
接應 - 11. Rychlicki
二傳 - 15. De Cecco
自由人 - 7. Balaso

Trentino
主攻 - 5. Michieletto [ITA] , 8. Lucarelli [BRA] , 11. Kooy [NED] , 16. Sierra [CUB]
副攻 - 2. Courtesy [ITA] , 18. Podrascanin [SRB] , 20. Lisinac [SRB]
接應 - 3. Argenta [ITA] , 14. Abdel-Aziz [NED]
二傳 - 6. Sperotto [ITA] , 9. Giannelli [ITA]
自由人 - 7. Rossini [ITA] , 24. De Angelis [ITA]

Lube
主攻 - 2. Kovar [ITA] , 5. Juantorena [ITA] , 9. Leal [BRA] , 23. Yant [CUB]
副攻 - 10. Larizza [ITA] , 12. Diamantini [ITA] , 13. Simon [CUB] , 17. Anzani [ITA]
接應 - 11. Rychlicki [LUX] , 22. Hadrava [CZE]
二傳 - 15. De Cecco [ARG] , 18. Falaschi [ITA]
自由人 - 4. Marchisio [ITA] , 7. Balaso [ITA]

Trentino 2.00 : 1.72 Lube
3:0 - 6.50 | 3:1 - 5.00 | 3:2 - 5.00
0:3 - 5.50 | 1:3 - 4.50 | 2:3 - 4.75

2020 意大利男排超級盃 準決賽 第一場

09.14 02:35 Perugia 3 : 0 Modena (26:24 25:23 25:20) [積分 - 3 : 0]
第 1 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 26 : 24 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 14 | 25 : 23 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 20 | 3 : 0

首發
Perugia
大主 - 9. Leon | 小主 - 17. Plotnytskyi
大副 - 11. Sole | 小副 - 2. Ricci
接應 - 3. Vernon-Evans
二傳 - 4. Travica
自由人 - 13. Colaci

Modena
大主 - 19. Lavia | 小主 - 4. Petric
大副 - 18. Mazzone | 小副 - 7. Stankovic
接應 - 13. Karlitzek
二傳 - 11. Christenson
自由人 - 10. Grebennikov

Perugia
主攻 - 5. Ter Horst [NED] , 6. Lanza [ITA] , 7. Sossenheimer [GER] , 9. Leon [POL] , 17. Plotnytskyi [UKR]
副攻 - 2. Ricci [ITA] , 8. Biglin [ITA] , 11. Sole [ARG] , 12. Russo [ITA]
接應 - 3. Vernon-Evans [CAN] , 14. Atanasijevic [SRB]
二傳 - 4. Travica [ITA] , 10. Zimmermann [GER]
自由人 - 1. Piccinelli [ITA] , 13. Colaci [ITA]

Modena
主攻 - 1. Rinaldi [ITA] , 2. Mazorra [CUB] , 4. Petric [SRB] , 13. Karlitzek [GER] , 19. Lavia [ITA]
副攻 - 6. Sanguinetti [ITA] , 7. Stankovic [SRB] , 15. Bossi [ITA] , 18. Mazzone [ITA]
接應 - 14. Vettori [ITA]
二傳 - 5. Porro [ITA] , 11. Christenson [USA]
自由人 - 3. Iannelli [ITA] , 10. Grebennikov [FRA]

Perugia 1.16 : 4.50 Modena
3:0 - 2.25 | 3:1 - 3.10 | 3:2 - 5.50
0:3 - 19.00 | 1:3 - 13.00 | 2:3 - 10.00

2020 - 2021 排球賽季 第 4 周 [9.7-9.13]

1. 土耳其女排超級盃 , 決賽 VakifBank 2 比 3 Eczacibasi , Eczacibasi 連續三屆奪得該賽事冠軍
Boskovic [接應 , Eczacibasi , SRB] 獲得 MVP

2. 意大利男排超級盃準決賽第一場 , Trentino 3 比 2 Lube ; Perugia 3 比 0 Modena

3. 俄羅斯男排盃小組賽第一輪循環賽完成大部分比賽 , 焦點戰賽果 Novosibirsk 0 比 3 Kemerovo

4. 俄羅斯女排盃完成小組賽階段 , 焦點戰賽果 Kaliningrad 1 比 3 Moscow

聯賽預告
- 土耳其女排超級聯賽常規賽第三輪 , Eczacibasi VS Fenerbahce , 9.18 19:00
- 土耳其女排超級聯賽常規賽第三輪 , THY VS VakifBank , 9.20 00:00
- 俄羅斯男排盃小組賽焦點戰 , Novosibirsk VS Kemerovo , 9.20 20:00
- 意大利男排超級盃準決賽第二場 , Lube VS Trentino , 9.20 23:30
- 意大利男排超級盃準決賽第二場 , Modena VS Perugia , 9.21 00:00

話咁快今晚就係土超第二輪 !
對土超有興趣嘅可以留意呢個頻道 !
https://www.youtube.com/c/MisliTv
無電視直播嘅比賽呢個頻道都會安排單機直播

今晚 22:30 銀行 VS Aylin 可以值得睇下 !

回復 1710# chanchan0909

1617真係我去教都嬴 個個光頭佬明明都算有料 14年做土耳其同當時ge巴西打到55波 真係莫名其妙

回復 1715# chanchan0909

樓主真心好有心機 不過CM真係唔多排球FANS

1617真係我去教都嬴 個個光頭佬明明都算有料 14年做土耳其同當時ge巴西打到55波 真係 ...
Rayhk238 發表於 2020-9-15 21:20
haha , 巴胖雖然係名帥 , 仲拎過 世界冠軍、歐冠冠軍、世俱賽冠軍 ... 但佢執教實力都係唔算太突出
不過呢次失敗之後,我諗好難再見到會有俱樂部大手筆到咁嘅程度

樓主真心好有心機 不過CM真係唔多排球FANS
Rayhk238 發表於 2020-9-15 21:21
真係得閒就整同搵資料
不過其實呢度好多人都鍾意排球呢 ! 只係鍾意嘅野分得好散,大部分 fans 只睇國家隊比賽
但我自己就鍾意睇聯賽多啲

前兩日都有睇土超直播 !

銀行 VS Aylin
Aylin 表現同之前打 E 家表現差不多,算唔上打得好又算唔上有進步。仍然需要加強整體嘅磨合,球隊其實幾明顯地見到 Grothues 係球隊重心,即便 Vasilantonaki 有唔錯嘅跳發,還是 Boz 關鍵分先會成為進攻核心 [但因呢場都無太大競爭性,因此 Boz 都無點發揮 ] Grothues 嘅前排嘅進攻手段同後防嘅保障都唔錯,唔稱得上強但喺 Aylin 作用明顯,因為 Aylin 嘅進攻太弱,即是有防反但經常性打唔死,所以其他人喺進攻方面支持到 Grothues,就會令到整體更加好,暫時呢個係球隊最大嘅缺陷。另外自由人 Pinar,即是上季銀行替補自由人,表現都唔錯 !

銀行呢場表現亦難以稱得上滿意 ! 陣容上用返超級盃時嘅首發,我諗 Guidetti 今季係好想用呢個陣做土超主打,不過呢場 Ozbay 嘅表現繼續平庸,其實我見仲有好多人都話 Ayca,但我覺得 Ozbay 嘅問題大好多,首先係傳比主攻嘅球好倒,第二係傳比 Haak 嘅球高度唔夠,最後最大問題係傳球思路太明顯,未傳都估到,對手會容易判斷,呢個真係好睇佢肯唔肯黎一個徹底嘅改變,如果唔係真係好難睇到實質進步

Galatasaray VS THY
呢場我遲左入場,第二局先開始睇,開局其實 THY 都好不利,見到主打進攻嘅 Polen 屢攻不下,估計第一局 THY 輸在打唔出進攻,直至第二局追分階段,都係 Polen,可以話喺場上嘅自我突破,第二局嘅險勝真係關鍵,士氣大增喺第四局完全展示左出黎。呢場比賽雙方實力相近,回合球超多,但越去到後段 GALA 就越乏力,兩邊鬥邊攻其實都差唔多,但土航贏在夠硬淨。講下個別球員,Ercan 同 Onal 嘅進攻超級超級弱 ; Rykhliuk 實力下滑越漸明顯,已經難以喺關鍵分擔大旗 ; 而二傳 Akin 都有問題,失誤連連,防反球浪費大量機會,經常性喺 Rykhliuk 喺後排嘅時候傳前排攻嘅球比佢 ! 土航自由人 Yildirim 喺之前盃賽打費內見識過佢嘅調整球直接推對手場區,呢場比賽嘗試兩次都成功,表現搶眼,而回歸去佢嘅水平,暫時望落都 ok !

緊接就係第三輪 !!! 聽晚黃金時間 19:00 E 家 VS 費內 ! 會準時收睇 !
20 號 00:00 THY VS 銀行 !!!

E 家 VS 費內 前瞻一下先,首先睇左幾場 E 家嘅比賽,成個整體令我對佢地係加分嘅 ! 不過一傳方面可能就要喺聽日檢視一下水平,因為費內有幾位球員嘅發球都幾有特點,但其實費內嘅一傳都唔算好穩,上次 E 家打銀行都衝到發球,所以都會睇下費內一傳水平,睇左咁多場費內自由人一直都成為追發對象,唔知 E 家係咪都會搵佢地 (費內會用雙自由人)。

另外都會睇下位置上嘅對決,比如球隊嘅頭號進攻手,副攻嘅攔網,二傳嘅分配 ... 亦都預計會有替補出場,但兩隊嘅替補陣容都比較弱,暫時覺得費內嘅替補差過 E 家。看點都幾多,聽晚返到屋企坐定準時睇 !

2020 - 2021 土耳其女排超級聯賽 常規賽 第三輪

09.18 19:00 Eczacibasi 2 : 3 Fenerbahce (25:19 27:25 20:25 22:25 14:16)
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 12 | 25 : 19 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 12 : 16 | 27 : 25 | 2 : 0
第 3 局 - 6 : 8 | 11 : 16 | 20 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 3 : 8 | 16 : 14 | 22 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 3 | 10 : 9 | 14 : 16 | 2 : 3

首發
Eczacibasi
大主 - 9. Thompson | 小主 - 7. Baladin
大副 - 4. Beyza | 小副 - 8. Guveli
接應 - 3. Boskovic
二傳 - 13. Mirkovic
自由人 - 2. Simge

Fenerbahce
大主 - 12. Mihajlovic | 小主 - 10. Busa
大副 - 14. Eda | 小副 - 8. Babat
接應 - 9. Vargas
二傳 - 17. Naz
自由人 - 1. Melis

Eczacibasi
主攻 - 6. Sahin [TUR] , 7. Baladin [TUR] , 9. Thompson [USA] , 17. Fatma [TUR]
副攻 - 4. Beyza [TUR] , 5. Merve [TUR] , 8. Guveli [TUR] , 11. Ogbogu [USA]
接應 - 3. Boskovic [SRB] , 14. Durul [TUR]
二傳 - 12. Sahin [TUR] , 13. Mirkovic [SRB]
自由人 - 1. Melisa [TUR] , 2. Simge [TUR]

Fenerbahce
主攻 - 7. Cetin [TUR] , 10. Busa [SRB] , 12. Mihajlovic [SRB] , 16. Kurt [TUR]
副攻 - 5. Baskir [TUR] , 8. Babat [TUR] , 11. Toksoy [TUR] , 14. Eda [TUR]
接應 - 9. Vargas [CUB] , 19. Kestirengoz [TUR]
二傳 - 6. Sengun [TUR] , 17. Naz [TUR] , 18. Kocakara [TUR]
自由人 - 1. Melis [TUR] , 2. Aylin [TUR] , 3. Guctekin [TUR]

Eczacibasi 1.80 : 1.90 Fenerbahce
3:0 - 5.50 | 3:1 - 4.50 | 3:2 - 4.75
0:3 - 6.50 | 1:3 - 5.00 | 2:3 - 5.00

兩隊嘅表現,三局落黎 E 家算喺水準之內,費內就第二局打得好 pun,三點攻關鍵分反輪一傳嚇死人,同埋 Miha 一傳任務真係少,Vargas 幫佢分左唔少一傳任務,奈何唔覺得佢進攻有幾大貢獻。第四局費內再度起勢,睇下 Boskovic 擔大旗先企出黎 !

第四局中段 E 家一度領先,然後費內喺局尾打出少少氣勢出黎,走回球質量比 E 家要好,替補二傳 Sengun 嘅表現中規中矩,咁樣已經唔錯,不過感覺佢傳副攻係弱點,所以即便 Eda 喺前排都寧願傳比 Busa 都唔傳比佢。同時間 Sahin 傳副攻都係有少少吃力,佢想用 Ogbogu 做三號位突破但都多次配合一般

暫停時, Vargas俾教練鬧stupid

暫停時, Vargas俾教練鬧stupid
qwerzx 發表於 2020-9-18 21:18
無開聲聽唔到 佢有無話 Mihajlovic,成日被攔應該都值得比佢一個 stupid !

無開聲聽唔到  佢有無話 Mihajlovic,成日被攔應該都值得比佢一個 stupid ! ...
chanchan0909 發表於 2020-9-18 21:34

淨係睇左第4 5 局, 唔覺有感覺費內二傳差過e家二傳好多

淨係睇左第4 5 局, 唔覺有感覺費內二傳差過e家二傳好多
qwerzx 發表於 2020-9-18 22:00
費內替補二傳望落似乎對自己傳副攻嘅球都無咩信心 , 我諗如果唔解決呢個問題都好難幫到 Naz
E 家力捧 Sahin , 好在見到 Mirkovic 都有唔少上場機會 , 仲可以首發出場 , 起碼都仲有機會喺歐冠競爭到個主力位置 , 今場應該 Mirkovic 好過 Sahin , Sahin 第四五局都唔算得上表現出色 , 亦都有唔少失誤 , 不過都正常 , 始終未夠經驗

overall 呢場比賽唔算打得特別精彩 , 兩隊嘅一傳都容易有失誤 , 然後都有啲明顯缺點 , 費內望落去有 Miha + Vargas 好似好強 , 但由打 THY 嗰場同埋今場打 E 家 , 都覺得好容易攔得死 , 削弱左佢地球隊嘅打法 , 感覺遲下打銀行 , 打 THY 都可能又會暴露出呢個問題。呢場比較值得慶祝可能係 費內 終於贏左 E 家,上季輸左四場 2 比 3

回復 1718# chanchan0909

球隊點都高水平過國家隊 無論咩運動都係因為可以買球員填補弱點 國家隊冇可能個個位都強

球隊點都高水平過國家隊 無論咩運動都係因為可以買球員填補弱點 國家隊冇可能個個位 ...
Rayhk238 發表於 2020-9-19 19:24
無錯 !
大部分人包括我一啲朋友睇排球都只係會留意到國家隊比賽,對俱樂部唔係好了解,令到興趣不大
唔似得歐洲足球五大聯賽加埋歐冠,另外籃球有 NBA,網球四大滿貫 ... 有咁大知名度
畢竟經過咁多年佢地嘅比賽有一定歷史同底蘊

而排球可能因為俱樂部比賽都係最近一個年代先叫正式崛起
以前排球聯賽只係啲好簡單嘅賽制,基本上水平唔高,討論空間少
國家隊一個賽季落黎都幾長,大賽去到 11 月打都無問題,而家應該無咩可能
但始終國家隊比賽就比較似 足球聯賽、NBA、網球四大滿貫 咁樣有歷史同底蘊
所以到目前為止仍然係國家隊觀眾較多

不過呢幾年聯賽都有少少成績,好似歐冠決賽咁有好多歐洲電視台會播
記得呢幾年排超雖然水平比唔上歐冠,但去到最後階段喺央視嘅收視都唔差
所以覺得喺未來聯賽嘅地位會漸漸提升,歐冠可能會越做越大 !

回復 1732# chanchan0909

其實都好明白 好多人睇排球都係睇國家隊比賽先 不過睇球會就可以滿足好多FF嘅combination 好睇好多不過話時話 想知ZhuTing係唔係flop左好多?依1年冇睇過支國D比賽 之前睇佢係銀行都覺得佢冇左一鎚定音嘅實力
好想見到佢flop 睇支國出醜

講下少少新聞先
1. 今屆男女排世俱賽會取消
2. 意大利主攻 Lanza 終於被 Perugia 解放,但完全唔知點解 Perugia 之前要留住佢,又唔比佢入名單,不過起碼有消息佢應該可以轉會到 Monza
3. Lloyd 有左,只經歷左一場喺 Casalmaggiore 嘅比賽就要提前離開,球隊現時只得一位二傳
4. 保加利亞主攻手 Vasileva 會加盟 Casalmaggiore

經過尋日稍為沉悶嘅豪門對決之後,今晚希望 THY VS 銀行 可以打出水平 !

另外睇左男排 Perugia VS Modena,兩隊狀態都好好 ! 防守補位高水準,救球都非常積極 ! 暫時今季幾場落黎係比較好睇嘅一場 [Trentino VS Lube 未睇]。Leon 有一傳有防守,加上最擅長嘅進攻同發球全部在線,發揮非常出色 ! 今季用左新二傳 Travica 之後,成隊節奏快左,加上 Leon 同 Vernon-Evans 呢兩位進攻點都好高,後排有好保障,高快結合係唔錯。3 比 0 似乎好似打得好輕鬆,但 Modena 前兩局去到後段都曾經領先過的 ! 問題歸咎於今季球隊邊攻手進攻水平確實唔夠強,關鍵時候未有人能夠一鎚定音,即便二傳係 Christenson,自由人係 Grebennikov,呢兩位世界級選手,邊攻太弱都係好難,第一場經已暴露左呢個問題,睇下邊攻手們會否有提升吧 ! 但整體而言兩隊串聯水平真係唔錯,好睇 !

其實都好明白 好多人睇排球都係睇國家隊比賽先 不過睇球會就可以滿足好多FF嘅combina ...
Rayhk238 發表於 2020-9-19 21:41
國家隊人員固定,所以基本上你鍾意呢班人的話,都唔會突然散 band,下一年同埋再下一年都係佢地,日積月累都會令到球迷嘅了解同情感嘅加深,俱樂部就唔會太固定,所以一去到新賽季大家都唔太知邊個去左邊隊,有啲人就係追住球員去支持,有啲就係追住球會去支持,我就比較鍾意喺季後賽估邊隊勝算大 所以無邊隊或者邊個會超級大力支持,只想見到有好睇嘅比賽 另外都有企業之間嘅比拼,可以睇下佢地選人眼光,培養力度等等,因為一個賽季落黎好長,有賺到錢,拎到冠軍獎盃係首要任務,所以陣容一定唔可以太差

朱婷狀態好好呀 ! 進攻我覺得都算唔錯,節奏拿捏做得好好,雖然比對手 mark 得好實,但進攻效率仍然領先住好多人,同埋佢後排技術進步左好多,所以 overall 佢仍然係現時最強嘅攻手。舊年天津本來陣容係好強,但無用好佢,一副好牌就咁打爛曬 ... 然後一段時間都係集訓,同埋好似都抽左少少時間比手腕養傷,黎緊國內有個全錦賽,佢唔會參加,所以到佢真係打比賽嘅時候,應該係新賽季嘅聯賽,不過仍未知係續約天津定係去其他隊到打,暫時都係留意住新聞

回復 1735# chanchan0909

岩岩睇左琴日場土超replay 2隊都打得唔好睇 銀行今晚個場我幾期待   想睇THY可唔可以搶到一局

岩岩睇左琴日場土超replay 2隊都打得唔好睇 銀行今晚個場我幾期待   ...
Rayhk238 發表於 2020-9-19 22:25
睇睇土航嘅發球點樣,爭取下反撃應該會係有啲機會
同埋 Kingdon 仲未有機會上場
銀行唔知會唔會想用苦瓜做主打,不過我諗 Guidetti 會想堅持繼續用 Ozbay + 三邊攻外援

另外都要恭喜土航呢,因為佢地贏左個 Balkan Cup,因而獲得今屆歐洲挑戰盃資格
以佢地嘅陣容淨係得聯賽打又真係幾少,而家多個比賽打,希望可以喺最後拎到冠軍啦

2020 - 2021 土耳其女排超級聯賽 常規賽 第三輪

09.20 00:00 THY 0 : 3 VakifBank (20:25 23:25 15:25)
第 1 局 - 8 : 7 | 15 : 16 | 20 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 3 | 10 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 5 : 8 | 6 : 16 | 15 : 25 | 0 : 3

首發
THY
大主 - 5. Ercan | 小主 - 7. Germen
大副 - 8. Kalac | 小副 - 13. Sahin
接應 - 18. Karakurt
二傳 - 17. Nursevil
自由人 - 2. Dalbeler

VakifBank
大主 - 10. Gabi | 小主 - 13. Bartsch
大副 - 8. Melis | 小副 - 18. Gunes
接應 - 11. Haak
二傳 - 3. Ozbay
自由人 - 5. Ayca

THY
主攻 - 5. Ercan [TUR] , 7. Germen [TUR] , 11. Santana [PUR] , 19. Kingdon [USA]
副攻 - 8. Kalac [TUR] , 9. Kilicli [TUR] , 13. Sahin [TUR] , 16. Yurtdagulen [TUR]
接應 - 6. Polen [TUR] , 18. Karakurt [TUR]
二傳 - 1. Carlini [USA] , 15. Ozlem [TUR] , 17. Nursevil [TUR]
自由人 - 2. Dalbeler [TUR] , 3. Yildirim [TUR]

VakifBank
主攻 - 4. Tugba [TUR] , 9. Meliha [TUR] , 10. Gabi [BRA] , 13. Bartsch [USA]
副攻 - 6. Akman [TUR] , 8. Melis [TUR] , 16. Rasic [SRB] , 18. Gunes [TUR]
接應 - 11. Haak [SWE] , 14. Yilmaz [TUR]
二傳 - 3. Ozbay [TUR] , 7. Kafkas [TUR] , 17. Ognjenovic [SRB]
自由人 - 1. Orge [TUR] , 5. Ayca [TUR]

THY 6.50 : 1.10 VakifBank
3:0 - 26.00 | 3:1 - 21.00 | 3:2 - 13.00
0:3 - 1.83 | 1:3 - 3.00 | 2:3 - 7.00

休息左一陣,本來諗住中途加入,點知完得咁快
唯有聽日先睇場比賽,不過意外 THY 自己收起左最常規嘅陣容,Santana,Polen,Carlini 同埋 Yildirim 都輪休左,而 Kingdon 繼續係上唔到場

回復 1738# chanchan0909

THY唔full team 邊有得打不過睇到銀行其實都唔係真係咁強
三強之間應該係55波

THY唔full team 邊有得打不過睇到銀行其實都唔係真係咁強
三強之間應該係55波 ...
Rayhk238 發表於 2020-9-20 01:38
銀行呢幾年都似係先弱後強,以為今季初段會承接季尾嘅強勢,而家睇似乎都會係以往咁,去到中段開始整體嘅效率就會展現
暫時都真係 55 波先,而銀行比另外兩強好少少嘅係有串聯可以睇到,呢點仍然係稍為睇好少少嘅原因

THY 唔係 full team 其實有少少估唔到,應該話因為今季土超季後賽只得 4 個位可以入 Final Round,THY 肯定係好想入圍,雖然暫時打豪門都無太大把握,以挑戰心態又唔係完全無機會,不過如果打豪門佢地唔太想拎得一分就一分的話,即是話佢地打 Galatasaray 同 Aylin 嗰四場都要贏,上輪打 Galatasaray 客場拎到三分,即便下次打佢地輸三分就最多打個平手,所以都算係過左第一關,因此最關鐽就係打 Aylin,因為 Aylin 都贏左 Galatasaray,呢場 THY 肯定要 full team 上陣同埋要贏 Aylin 先可以拎到第四打季後賽,同埋前提 THY 要打其他隊都要贏到,始終佢地未算係好成熟,技術未算係好穩定,輸比弱隊都係有可能,但一輸一場就變得被動,隨時比 Aylin 反超前

2020 - 2021 俄羅斯男排盃 小組賽 A 組 第八輪

09.20 20:00 Novosibirsk 1 : 3 Kemerovo (23:25 23:25 25:18 20:25)
第 1 局 - 7 : 8 | 14 : 16 | 23 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 5 | 15 : 16 | 23 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 25 : 18 | 1 : 2
第 4 局 - 6 : 8 | 13 : 16 | 20 : 25 | 1 : 3

首發
Novosibirsk
大主 - 14. Ivovic | 小主 - 8. Savin
大副 - 20. Kurkaev | 小副 - 10. Shcherbinin
接應 - 9. Luburic
二傳 - 7. Abaev
自由人 - 5. Shishkin

Kemerovo
大主 - 22. Markin | 小主 - 6. Sivozhelez
大副 - 7. Krsmanovic | 小副 - 12. Shcherbakov
接應 - 9. Zaytsev
二傳 - 4. Kobzar
自由人 - 1. Martynyuk

Novosibirsk
主攻 - 8. Savin [RUS] , 14. Ivovic [SRB] , 18. Kurkaev [RUS] , 19. Kazachenkov [RUS]
副攻 - 10. Shcherbinin [RUS] , 13. Tkachev [RUS] , 16. Lyzik [RUS] , 20. Kurkaev [RUS]
接應 - 9. Luburic [SRB] , 15. Kruglov [RUS]
二傳 - 7. Abaev [RUS] , 11. Voropaev [RUS]
自由人 - 1. Martynyuk [RUS] , 15. Golubev [RUS]

Kemerovo
主攻 - 3. Karpukhov [RUS] , 6. Sivozhelez [RUS] , 8. Pakshin [RUS] , 22. Markin [RUS]
副攻 - 2. Demakov [RUS] , 7. Krsmanovic [SRB] , 12. Shcherbakov [RUS] , 15. Tavasiev [RUS]
接應 - 9. Zaytsev [ITA] , 13. Glivenko [RUS]
二傳 - 4. Kobzar [RUS] , 11. Krechetov [RUS]
自由人 - 1. Obmochaev [RUS] , 5. Shishkin [RUS]

Novosibirsk 1.83 : 1.83 Kemerovo
3:0 - / | 3:1 - / | 3:2 - /
0:3 - / | 1:3 - / | 2:3 - /

2020 意大利男排超級盃 準決賽 第二場

09.20 23:30 Lube 3 : 2 Trentino (25:18 22:25 25:19 20:25 15:11) [積分 - 3 : 3] [金局 - 15 : 12]
第 1 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 18 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 22 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 11 | 25 : 19 | 2 : 1
第 4 局 - 6 : 8 | 10 : 16 | 20 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 1 | 10 : 5 | 15 : 11 | 3 : 2
金局 - 4 : 5 | 10 : 8 | 15 : 12

首發
Lube
大主 - 5. Juantorena | 小主 - 9. Leal
大副 - 13. Simon | 小副 - 17. Anzani

Trentino
大主 - 5. Michieletto | 小主 - 11. Kooy
大副 - 18. Podrascanin | 小副 - 2. Courtesy
接應 - 14. Abdel-Aziz
二傳 - 9. Giannelli
自由人 - 7. Rossini

Lube
主攻 - 2. Kovar [ITA] , 5. Juantorena [ITA] , 9. Leal [BRA] , 23. Yant [CUB]
副攻 - 10. Larizza [ITA] , 12. Diamantini [ITA] , 13. Simon [CUB] , 17. Anzani [ITA]
接應 - 11. Rychlicki [LUX] , 22. Hadrava [CZE]
二傳 - 15. De Cecco [ARG] , 18. Falaschi [ITA]
自由人 - 4. Marchisio [ITA] , 7. Balaso [ITA]

Trentino
主攻 - 5. Michieletto [ITA] , 8. Lucarelli [BRA] , 11. Kooy [NED] , 16. Sierra [CUB]
副攻 - 2. Courtesy [ITA] , 18. Podrascanin [SRB] , 20. Lisinac [SRB]
接應 - 3. Argenta [ITA] , 14. Abdel-Aziz [NED]
二傳 - 6. Sperotto [ITA] , 9. Giannelli [ITA]
自由人 - 7. Rossini [ITA] , 24. De Angelis [ITA]

Lube 1.40 : 2.75 Trentino
3:0 - 3.60 | 3:1 - 3.60 | 3:2 - 4.50
0:3 - 9.50 | 1:3 - 7.00 | 2:3 - 6.00

2020 意大利男排超級盃 準決賽 第二場

09.21 00:00 Modena 3 : 2 Perugia (25:22 25:20 14:25 26:28 15:12) [積分 - 2 : 4]
第 1 局 - 8 : 5 | 15 : 16 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 4 : 8 | 12 : 16 | 14 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 6 | 16 : 13 | 26 : 28 | 2 : 2
第 5 局 - 4 : 5 | 10 : 9 | 15 : 12 | 3 : 2

首發
Modena
大主 - 19. Lavia | 小主 - 4. Petric
大副 - 18. Mazzone | 小副 - 7. Stankovic
接應 - 13. Karlitzek
二傳 - 11. Christenson
自由人 - 10. Grebennikov

Perugia
大主 - 9. Leon | 小主 - 17. Plotnytskyi

Modena
主攻 - 1. Rinaldi [ITA] , 2. Mazorra [CUB] , 4. Petric [SRB] , 13. Karlitzek [GER] , 19. Lavia [ITA]
副攻 - 6. Sanguinetti [ITA] , 7. Stankovic [SRB] , 15. Bossi [ITA] , 18. Mazzone [ITA]
接應 - 14. Vettori [ITA]
二傳 - 5. Porro [ITA] , 11. Christenson [USA]
自由人 - 3. Iannelli [ITA] , 10. Grebennikov [FRA]

Perugia
主攻 - 5. Ter Horst [NED] , 7. Sossenheimer [GER] , 9. Leon [POL] , 17. Plotnytskyi [UKR]
副攻 - 2. Ricci [ITA] , 8. Biglin [ITA] , 11. Sole [ARG] , 12. Russo [ITA]
接應 - 3. Vernon-Evans [CAN] , 14. Atanasijevic [SRB]
二傳 - 4. Travica [ITA] , 10. Zimmermann [GER]
自由人 - 1. Piccinelli [ITA] , 13. Colaci [ITA]

Modena 3.25 : 1.33 Perugia
3:0 - 11.00 | 3:1 - 8.00 | 3:2 - 7.00
0:3 - 3.25 | 1:3 - 3.50 | 2:3 - 4.75

2020 - 2021 排球賽季 第 5 周 [9.14-9.20]

1. 意大利男排超級盃準決賽完成第二回合比賽 , Lube 3 比 2 Trentino ; Modena 3 比 2 Perugia
兩回合計 - Lube 3 比 3 Trentino ; Modena 2 比 4 Perugia , 金局 Lube 15 比 12 Trentino
Lube 以及 Perugia 晉級決賽

2. 土耳其女排超級聯賽常規賽第三輪 , 焦點戰 Eczacibasi 2 比 3 Fenerbahce ; THY 0 比 3 VakifBank
四大球隊目前排名 - 2. VakifBank , 3. Eczacibasi , 6. Fenerbahce , 10. THY

3. 俄羅斯男排盃小組賽焦點戰 , Novosibirsk 1 比 3 Kemerovo

4. 波蘭男排超級聯賽常規賽第二輪 , Belchatow 主場爆冷 1 比 3 Zawiercie

5. 意大利女排甲組聯賽常規賽第一輪 , Monza 3 比 1 Busto Arsizio ; Firenze 主場爆冷 1 比 3 Cuneo , Conegliano 3 比 1 Casalmaggiore , Scandicci 客場險勝 Bergamo , Novara 輪休

6. 俄羅斯女排超級聯賽常規賽第一輪 , Uralochka 主場爆冷 2 比 3 Lipetsk

聯賽預告
- 俄羅斯女排超級聯賽常規賽第二輪 , Uralochka VS Kazan , 9.23 21:00
- 意大利男排超級盃決賽 , Lube VS Perugia , 9.26 03:30
- 波蘭男排超級聯賽常規賽第三輪 , Belchatow VS Kedzierzyn-Kozle , 9.26 20:45
- 意大利女排甲組聯賽常規賽第二輪 , Busto Arsizio VS Conegliano , 9.27 22:00
- 俄羅斯女排超級盃 以及 聯賽常規賽第三輪 , Kazan VS Kaliningrad , 9.28 00:00

尋日意甲四大豪門都打左勁耐,未有時間睇比賽,似乎一個回合只會睇到一場,前面 Trentino 打贏 Lube 嗰場都仲未有 replay,今場應該會係 Modena 打贏 Perugia 呢場無得睇,但因為睇過第一場,真係想睇下第二場 Modena 點樣可以贏到 Perugia ! 希望可以搵到 !

睇落似乎四大豪門都打得唔差,暫時睇落係都有歐冠八強嘅實力,歐冠嘅賽程喺前一個禮拜已經出爐,等埋資格賽出線球隊再 post 出黎,不過今屆意大利超級盃決賽,Lube VS Perugia,佢地兩隊喺歐冠係一組,並且第一輪就會對上,計埋數兩隊今季至少已經確定要對五次 佢地黎緊第一次對決就更係非常期待

銀行ig announce 有6個球員and 2個staff中招@@

銀行ig announce 有6個球員and 2個staff中招@@
CRS 發表於 2020-9-22 20:11
尋日宣佈左有一單,總共有九單
另外土超另一隊 Karayollari 都有球員中招
呢個程度應該要停賽 ! 但今晚呢輪好似仲未宣佈要停

另外成個歐洲都有反彈跡象,好在呢兩個月歐冠都係打資格賽,涉及球隊唔係好多
但仍然照打返主客場,其實都係要周圍走
所以必要時都需要暫停比賽,另外都要有 Plan B,集中一地灼中立場比賽,收起主客制度
如果唔做到咁賽季又要終止了

回復 1744# chanchan0909

武肺真係害死人

2020 - 2021 俄羅斯女排超級聯賽 常規賽 第二輪

09.23 21:00 Uralochka 2 : 3 Kazan (25:22 21:25 31:29 22:25 11:15)
第 1 局 - 8 : 6 | 15 : 16 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 14 : 16 | 21 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 5 : 8 | 15 : 16 | 31 : 29 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 22 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 4 | 8 : 10 | 11 : 15 | 2 : 3

首發
Uralochka
大主 - 30. Smirnova | 小主 - 5. Anisova
大副 - 14. Kulikova | 小副 - 10. Kotova
接應 - 13. Parubets
二傳 - 9. Kondrashova
自由人 - 6. Kurnosova

Kazan
大主 - 12. Bricio | 小主 - 3. Biryukova
大副 - 22. Konovalova | 小副 - 6. Zaryazhko
接應 - 10. Fabris
二傳 - 13. Startseva
自由人 - 7. Kotikova

Uralochka
主攻 - 5. Anisova [URK] , 7. Kharlova [RUS] , 13. Parubets [RUS] , 16. Chernyshova [RUS] , 26. Cese [CUB]
副攻 - 1. Safonova [RUS] , 10. Kotova [RUS] , 14. Kulikova [RUS] , 21. Fitisova [RUS]
接應 - 19. Bachinina [RUS] , 30. Smirnova [RUS]
二傳 - 8. Sorokina [RUS] , 9. Kondrashova [RUS] , 23. Selyutina [RUS]
自由人 - 4. Pilipenko [RUS] , 6. Kurnosova [RUS] , 20. Shubina [RUS]

Kazan
主攻 - 3. Biryukova [RUS] , 12. Bricio [MEX] , 17. Kadochkina [RUS]
副攻 - 4. Maryukhnich [RUS] , 6. Zaryazhko [RUS] , 17. Konovalova [RUS] , 22. Konovalova [RUS]
接應 - 7. Kotikova [RUS] , 10. Fabris [CRO] , 15. Fedorovtseva [RUS] , 19. Akimova [RUS]
二傳 -  9. Popova [RUS] , 13. Startseva [RUS]
自由人 - 1. Rakhmatullina [RUS] , 2. Malova [RUS]

Uralochka 4.50 : 1.16 Kazan
3:0 - 21.00 | 3:1 - 13.00 | 3:2 - 11.00
0:3 - 2.25 | 1:3 - 3.00 | 2:3 - 5.50

2020 意大利男排超級盃 決賽

09.26 03:30 Lube 2 : 3 Perugia (25:22 23:25 19:25 25:19 14:16)
第 1 局 - 8 : 4 | 16 : 9 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 14 : 16 | 23 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 3 : 8 | 11 : 16 | 19 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 4 | 16 : 11 | 25 : 19 | 2 : 2
第 5 局 - 3 : 5 | 8 : 10 | 14 : 16 | 2 : 3

首發
Lube

Perugia

Lube

Perugia
主攻 - 5. Ter Horst [NED] , 7. Sossenheimer [GER] , 9. Leon [POL] , 17. Plotnytskyi [UKR]

Lube 1.53 : 2.37 Perugia
3:0 - 4.33 | 3:1 - 4.00 | 3:2 - 4.50
0:3 - 8.00 | 1:3 - 6.00 | 2:3 - 5.50

先講幾則新聞先 ! 排超經過連日黎被外援廣泛報導本賽季唔比用外援之後,最後決定並公布左黎緊新一季可以用外援,而為防止爆發,喺公開聲明嘅事項中,對外援嘅健康情況亦都非常之嚴格。預計排超會喺 11 月揭幕 !

土超 VakifBank 現時染疫人士已進行隔離,球隊暫定第四、五 以及 六輪嘅比賽會延後,復賽將另行通知。而費內有三位球員進行隔離,Toksoy [Guidetti 老婆]、Naz [Toksoy 好友] 以及 Mihajlovic [此前參加過 Meliha 生日派對],佢地三位都需要進行隔離,而球隊比賽仍未取消,三位缺陣之下第四輪 費內主場 2 比 3 Nilufer Bld.,Nilufer Bld. 四連勝 !

男排意大利杯決出最後八強名額,資格賽由以下球隊出線 : Monza、Milano、Padova 以及 Ravenna。連同四大豪門 Lube、Modena、Perugia 以及 Trentino 將在及後一同爭奪此項賽事獎盃 ! 而本季黑馬 Piacenza 爆冷三連敗之下,球隊管理層決定換教練,並正式官宣 !

波超男排聯賽除左第二輪 Belchatow,另外嘅強隊都未有失手,而女排方面,歐冠球隊 Chemik Police 第一場喺客場就輸波 !

俄超女排繼 Uralochka 爆冷輸第一輪後,Kaliningrad 喺第二輪亦都輸比弱隊 !

最後歐冠資格賽喺大部分球隊都退出之下,其他比賽大部分都總算順利完成,值得一提係女排嘅籤位有少少變動,因此前提到俄羅斯同烏克蘭之間不能到別國比賽,因此烏克蘭德比戰勝者會對 Scandicci,而 Moscow 會對 Stuttgart !

Lube VS Perugia 睇左一陣,好似打得非常精彩 ! 第三局有一個高水平超長來回 !
去到最後關鍵分 De Cecco 對 Rychlicki 唔係好信心,幾乎諗到 Juantorena 同 Leal,一到調整攻 Perugia 對佢地兩個佈防都好嚴密,所以 Juantorena 最後打得都唔係咁好

不過 overall 兩隊進攻同攔防都非常高水平 ! 遲下再搵時間睇全場 !
兩隊下一次對決喺意甲第十輪, Perugia 主場,11 月 16 日 ; 再下一次喺歐冠第一輪,Lube 主場,11 月 18 日

2020 - 2021 波蘭男排超級聯賽 常規賽 第三輪

09.26 20:45 Belchatow 1 : 3 Kedzierzyn-Kozle (25:23 21:25 17:25 23:25)
第 1 局 - 8 : 5 | 14 : 16 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 10 : 16 | 21 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 4 : 8 | 12 : 16 | 17 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 13 : 16 | 23 : 25 | 1 : 3

首發
Belchatow
大主 - 11. Ebadipour | 小主 - 8. Katic
大副 - 20. Bieniek | 小副 - 6. Klos
接應 - 1. Filipiak
二傳 - 15. Lomacz
自由人 - 16. Piechocki

Kedzierzyn-Kozle
大主 - 11. Sliwka | 小主 - 13. Semeniuk
大副 - 15. Smith | 小副 - 3. Kochanowski
接應 - 2. Kaczmarek
二傳 - 6. Toniutti
自由人 - 1. Zatorski

Belchatow
主攻 - 3. Sander [USA] , 8. Katic [SRB] , 11. Ebadipour [IRI] , 55. Sawicki [POL]
副攻 - 6. Klos [POL] , 7. Adamczyk [POL] , 20. Bieniek [POL] , 99. Huber [POL]
接應 - 1. Filipiak [POL] , 12. Petkovic [SRB]
二傳 - 15. Lomacz [POL] , 26. Mltic [SRB]
自由人 - 16. Piechocki [POL] , 18. Milczarek [POL]

Kedzierzyn-Kozle
主攻 - 7. Lukasik [POL] , 8. Staszewski [POL] , 11. Sliwka [POL] , 13. Semeniuk [POL] , 20. Kaciczak [POL]
副攻 - 3. Kochanowski [POL] , 4. Rejno [POL] , 10. Kosjan [POL] , 15. Smith [USA] , 66. Zawalski [POL]
接應 - 2. Kaczmarek [POL] , 9. Kluth [POL] , 19. Grygiel [POL]
二傳 - 5. Maciejewicz [POL] , 6. Toniutti [FRA] , 17. Prokopczuk [POL]
自由人 - 1. Zatorski [POL] , 18. Pogodzinski [POL] , 71. Banach [POL]

Belchatow 3.00 : 1.36 Kedzierzyn-Kozle
3:0 - 11.00 | 3:1 - 8.00 | 3:2 - 6.50
0:3 - 3.40 | 1:3 - 3.50 | 2:3 - 4.75

費內消息證實 Naz 同 Mihajlovic 無事,佢地並非隔離,而係打 E 家嗰場之後都有傷病,因此要做小休
銀行嘅九人確診似乎唔會公布有邊個,消息就話 Meliha 同 Gabi 中招,Rasic 無事,不過都無謂多作揣測了,現今球隊無再新增個案,穩定左落黎總算係好消息,希望早日康復重返賽場 !

而今晚凌晨 12 點嘅俄超女排第三輪,Kazan VS Kaliningrad,同時係爭奪超級盃獎盃嘅比賽 !
俄超男排超級盃就會喺 10 月 3 日 香港黃金時間 18:00,由 Novosibirsk VS Kazan !
另今晚香港黃金時間 22:00 有意甲女排 Busto Arsizio VS Conegliano,基本上無懸念,但加上歐冠球隊較量,都係有吸引力嘅 !

最近搵到啲睇直播嘅頻道,頂級聯賽之中,之前分享過土超有 YouTube 官方 live,最近搵到有好心人直擂俄超同意甲

土超女排 [YouTube - Misli TV]
https://www.youtube.com/channel/UCH7zxxn6kfh3x2kvqYFHQVw

俄超男排、俄超女排 [YouTube - TVSTART]
https://www.youtube.com/c/TVChannelSTART

意甲男排、意甲女排 [Facebook - TopVolley2.0]
https://www.facebook.com/7TopVolley2.0

希望有好心人喺 YouTube 會直播 波超男排,真係幾難搵
巴超男排、巴超女排 通常 YouTube 都有球迷做直播的
排超女排 應該都唔算難搵到的 !

歐冠男女排可以睇官網 暫時資格賽可以免費睇,正賽我估要收費了
不過今屆歐冠咁好睇,比少少錢睇都值得,$45/月,以逐月逐月計,然後半年都係 $270
因為想睇嘅真係有好多場,應該小組賽分組對決我計過男女排加埋有 40 場想睇
另外淘汰賽全部 26 場,所以對歐冠超有興趣我覺得今屆係值得比的
https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev

費內消息證實 Naz 同 Mihajlovic 無事,佢地並非隔離,而係打 E 家嗰場之後都有傷病,因此要做小休
銀行嘅 ...
chanchan0909 發表於 2020-9-27 09:59

確診咁大獲...

確診咁大獲...
stopzi 發表於 2020-9-27 20:23
前排 Meliha 生日,佢地去開生日派對呢
https://www.instagram.com/p/CFoy46IslA_/?hl

2020 - 2021 意大利女排甲組聯賽 常規賽 第二輪

09.27 22:00 Busto Arsizio 0 : 3 Conegliano (21:25 20:25 23:25)
第 1 局 - 6 : 8 | 13 : 16 | 21 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 7 : 8 | 15 : 16 | 20 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 8 : 5 | 13 : 16 | 23 : 25 | 0 : 3

首發
Busto Arsizio
大主 - 6. Gennari | 小主 - 8. Gray
大副 - 15. Stevanovic | 小副 - 3. Olivotto
接應 - 11. Mingardi
二傳 - 7. Bonelli
自由人 - 9. Leonardi

Conegliano
大主 - 17. Sylla | 小主 - 11. Mckenzie
大副 - 5. De Kruijf | 小副 - 19. Fahr
接應 - 18. Egonu
二傳 - 14. Wolosz
自由人 - 10. De Gennaro

Busto Arsizio
主攻 - 6. Gennari [ITA] , 8. Gray [CAN] , 12. Piccinini [ITA] , 17. Escamilla [ESP] , 18. Bulovic [ITA]
副攻 - 3. Olivotto [ITA] , 15. Stevanovic [SRB] , 23. Herrera [CUB]
接應 - 11. Mingardi [ITA]
二傳 - 1. Poulter [USA] , 7. Bonelli [ITA]
自由人 - 9. Leonardi [ITA] , 13. Cucco [ITA]

Conegliano
主攻 - 9. Omoruyi [ITA] , 11. McKenzie [USA] , 15. Hill [USA] , 17. Sylla [ITA]
副攻 - 4. Butigan [CRO] , 5. De Kruijf [NED] , 7. Folie [ITA] , 19. Fahr [ITA]
接應 - 3. Gicquel [FRA] , 18. Egonu [ITA]
二傳 - 13. Gennari [ITA] , 14. Wolosz [POL]
自由人 - 1. Caravello [ITA] , 10. De Gennaro [ITA]

Busto Arsizio 10.50 : 1.02 Conegliano
3:0 - 41.00 | 3:1 - 34.00 | 3:2 - 23.00
0:3 - 1.44 | 1:3 - 3.50 | 2:3 - 10.00