返回列表 發帖
尋晚睇左後3局
比起上年VNL一開波, LYY接一傳進步左好多,
冇左隊中大腿, 希望各人都有進步啦,

波蘭個接應好有霸氣, 期待佢同Wolosz同場

之前睇左中巴兩局,
以為呢站會輸晒,
點知贏到多米, R晒頭

澳門站中國隊名單
世錦賽原班人馬
主攻(4人):朱婷、張常寧、劉曉彤、李盈瑩
副攻(4人):顏妮、袁心玥 ...
Stanley 發表於 2019-5-25 09:40

見到姚迪傳波就燥,
企位死,懶懶閒, 暴露傳球, 仲要傳到個波識飄 唔係貼網就開網,冇乜球係令攻手舒服, 帶個後生既二傳練好過,
果斷放棄佢啦, 估計丁霞打多一兩年就冇, 冇人接班啦

你地好
我又想問下大家係邊到睇vnl2019 男排同女排既賽事?
kent 發表於 2019-5-25 12:59

有時youtube有直播, 冇就上企鵝直播

男排主要兩個問題短板明顯,發球以及接發
而優勢就係攔網

前兩局打完我比較疑惑點解最高分居然係只係 1 分 ...
chanchan0909 發表於 2019-5-31 22:35

副攻發球弱到不得了, 3 4 局攔得好好,  最後一局輸一傳同發球送分

巴西 VS 德國
巴西又輸德國 ... 已經連輸三次 , 第一次係意外 , 第二次係領先嘅時候輸 , 第三次雖然醒下睇 ...
chanchan0909 發表於 2019-6-5 11:57

Egonu點都上掛, 冇佢應該扣唔死日本,期待日本點樣防佢

實在太刺激啦
以為會輸3:0, 亦以為郎平好似中田一樣無晒辦法,
意大利隊表現真係頂級強,
成隊中國隊落後再多心態無爆炸, 男排有一半就好

睇過土耳其聯賽, 有噓聲好正常, 唱歌 吹喇叭 都有,
唔知點解大家對尋晚既聲音咁大反應

呢幾日完全唔想睇波
睇賽果同你地comments當睇左

賽前預計中國二隊會輸, 仲係難睇嗰隻,
冇乜一傳壓力下, 估唔到大劉表現咁好,
鄭益昕進攻幾靈活,攔網差d,
今場贏整體, 各位置都有好表現,

意大利唔知係咪覺得一定會贏冇朱婷既中國,
Sylla打自由人...佢係一傳炸彈都敢咁玩,
Egonu繼續表現強勢, Pietrini進攻都幾好

兩場都靚時間,
估塞同波蘭贏

Egonu瘋狂失誤送分, 意副攻冇乜攔網,
想睇5局

巴西有機會, 邊攻副攻打開哂

頭幾輪Robinson狀態好好,
賽前睇好美國贏拉開速度,
點知輸0比3

但無可否認佢有進步 ! 喺有進攻任務同時 , 一傳防守仍然穩固 , 進攻力量亦都加強左 , 成個人有自信左 , 唔 ...
chanchan0909 發表於 2019-9-23 16:34

同意個人自信同有氣勢, 打完成季Vakifbank, VNL表現好好,但今日佢謝哂

Sloetjes今日狀態好好

真係荷蘭橙, 被多米打左個11比0

世界杯主力各位置表現好好, 2米明顯有進步,
11連勝唔容易,
睇到其他隊教練臨場指揮, 郎平真係世界級

希望單項獎 8 個至少拎 4 個鼓勵佢地 ! MVP , 主攻 , 副攻 都好值 !
仲有丁霞都好值 , 但見到佐藤美彌居然 ...
chanchan0909 發表於 2019-9-29 16:38

丁霞傳背飛同主攻前飛都好順, 大膽過死傳4號既sato

雖然南韓對強隊競爭力係大d,
但希望泰妹打到一次奧運

暫停時, Vargas俾教練鬧stupid

無開聲聽唔到  佢有無話 Mihajlovic,成日被攔應該都值得比佢一個 stupid ! ...
chanchan0909 發表於 2020-9-18 21:34

淨係睇左第4 5 局, 唔覺有感覺費內二傳差過e家二傳好多

回復  chanchan0909

仲以為三局完可以早啲瞓覺,點知後面打番好小小可以追得到
令我諗起幾年前 ...
ta1028 發表於 2020-10-28 14:31

尋晚睇完第一局打成咁就放棄講起幾年前嗰場, E家豪華陣容, 銀行第三局輸緊10:20,
中途換走半主力, 再追發koshe, 發攔扣都有, 最後反cup
好在當時有繼續追

睇左陣宇宙無敵聯賽,
姚迪傳咁耐都係咁
傳4號位矮慢都算,
傳後排先攞命,
仲要追傳朱婷,
幾時先返高配銀行

恭喜銀行背水一戰打得真係唔錯,略嫌 Ayca 一傳一般,但整體攔防同發球都好有針對性。Busto Arsizio 一開局 ...
chanchan0909 發表於 2021-3-25 02:30

最期待畫面出現啦 決賽最好打滿5局

第5局好似得6-7球唔係傳俾Boskovic
Miha打到得返半條人命 睇見就攰,
傳多d俾Vargas搏一搏好過,
Eda攔網機器一樣, 移速快仲會睇住個波轉手型

終於有個了結  恭喜費內同時又替 Boskovic 可惜  歐冠之後又要喊一次
今次決 ...
chanchan0909 發表於 2021-4-7 21:31

Eda老江湖係最可靠,正傳 遠背傳都俾到攻手有打機會

Boskovic被攔到不似人形

第二局開始睇, 已經瘋狂傳俾Boskovic,
想搵多一個分擔進攻都冇, 打到灰,
土航想講Carlini, 佢傳波麻麻地,
二次球似處理球, 美國隊點會睇得上佢

E 家主攻無一個可以留全場,Baladin 留得最耐但都係唔穩陣,然後佢地進攻又 ...
Carlini 呢個賽季好可以呀 ...
chanchan0909 發表於 2021-4-14 21:30

土航好多機會捉唔到,開始多失誤, 覺得會5局

土航第五局防守好好, 救起左好多球Boskovic,
表弟進攻又攞到分,E家下季冇歐冠打會唔會cut budget
又或者二次天后苦瓜唔轉會Boskovic冇約就應該要走啦, 一人球隊錢唔易賺

第四局開始睇
Kingdom幾好用 進攻得分少失誤防守卡位幾準
土航個教練真假接應Plan攔博士幾成功

開 ...
patrick1029 發表於 2021-4-14 22:41

主攻線炸彈俾你地看透了
報恩...有個保障主攻又攞到分o既隊友都得既...

今晚大戰官方有冇YouTube直播?
支持銀行,但覺得佢地會輸俾科內強攻

綜藝隊

火雞今日好恐怖下
PY79 發表於 2021-7-25 16:33

要乜有乜

最新新聞 Jenny話朱婷手腕傷勢幾嚴重
都幾煩
MiRi 發表於 2021-7-25 17:59

一直唔明,傷都仲打地方隊,全運預選,唔好好處理用壞哂。唔係黑心,隨時呢個係佢最後一次奧運。

唔計美/土放唔放水俾俄,
中打成咁入8強都成問題。

郎平可以買定機票返去

朱婷可以提早養傷 下屆見

日韓雖然打得好慢,但好緊張

金哥隊友頂得住 估唔到打得咁好

8強最唔睇好南韓 爆冷

以為會鬥得好激烈,點知Egonu失誤太多。
同時Boskovic點打都有

日本 打得都幾差。。。係咪有D輕敵....
不過 石川真係好穩陣!!!修正球俾親佢都得分咁制

第4局 22比19  ...
kent 發表於 2021-9-18 19:20

上年睇台企聯賽 高偉誠好多女fans 仲話帥到懷孕
佢係一傳差d 但勝在彈跳好攻擊力夠