返回列表 發帖
俄羅斯女排就 ... 個教練我覺得佢好咸濕
chanchan0909 發表於 2020-5-16 18:05

場場都借啲意對球員摸黎摸去, 好嘔心!!!
雖然而加無得睇比賽好苦悶但睇你地上面專業分析都好過癮!

回復 1807# chanchan0909

仲以為三局完可以早啲瞓覺,點知後面打番好小小可以追得到
令我諗起幾年前,落後兩局之後第三局比分好似十比二十左右上替補追番三局個場,好想回顧一下

尋晚睇完第一局打成咁就放棄講起幾年前嗰場, E家豪華陣容, 銀行第三局輸緊10:20,
中途換走半主力 ...
qwerzx 發表於 2020-10-28 16:11

尋晚第三局我都諗住走去瞓 ,
見嗰陣容唔同左就睇睇有無改善, 我認為都未達到銀行平時水平,
但至少有減低自失同咬住每個機會, 佢哋狀態先慢慢衝番出嚟

幾年前個場仲記得咁detail好犀利 ,
嗰場真心算好經典, 不過無重溫我只係記得大概個狀況

回復 1812# chanchan0909

你每次評論球賽都好詳盡, 好喜歡睇

感謝你嘅時光倒流post!
剛重溫完覺得Boskovic技術比以前更加成熟, 同埋Rasic當年狀態真係好好

E 家真係贏左  雖然係咁不過真係有啲幸運成分,因為二三四局 E 家好多機會球,但自己送曬啲分出去。 ...
chanchan0909 發表於 2021-4-5 21:45

心疼Boskovic, 第5局單人獨得12分 , 保住一線希望. 另外Miha 每場嘅體力係咪得番一局半

呢個賽季 E 家獨有戰術,一直由 Boskovic 砸,睇怕要砸到最後一場為止 ... 呢場好在第三局中段 Motta 換走 ...
chanchan0909 發表於 2021-4-5 23:02

睇完你寫嘅真心笑咗, 兩隊由賽季頭到而加真喺愈打愈噴.

塞爾維亞主攻線到奧運嘅時候真喺令人擔憂, Miha 嘅體力加上 Busa 時有時無嘅狀態, 唔知第三主攻會喺邊個同埋到時撐唔撐到場呢. 費內嘅自由人差到 Cetin 今場都報自由人, 而 Melis 嘅一傳我覺得已經好過賽季頭首發嗰位自由人 Aylin, 如果下賽季 Orge 真喺轉會費內會幫到好多手. 但其實銀行今年主打嘅 Ayca 嘅一傳未喺好穩陣, 土超決賽應該都仲頂得住, 但到歐冠對科內可能會喺一場考驗. Babat 明明發球唔差但喺都要換 Toksoy 上嚟發個球真喺睇唔透, 佢又唔喺主攻加強防守. Naz 由復出開始都去唔番之前喺銀行最好嘅時候, 不過今場難得傳到俾 Eda. Robinson 兩份糧都唔易賺, 真心佩服.

E家就由 Thompson 同 Ogbogu 賽季中期莫名其妙地下滑(有傷?) 加上4個主攻嘅一傳無個比較穩定導致而加嘅獨有戰術, 但至少有鍛鍊下新人(Sahin 兩姊妹算唔算新人?), 定其實鍛鍊緊 Boskovic 希望下年可以買好啲人幫輕下 Boskovic, 見佢成日弧軍作戰就覺得陰公.

雖然我比較睇好費內入到決賽多啲, 但無論結果喺點 Boskovic 已經盡哂力.

BTW 恭喜銀行晉級決賽, 無懸念